Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

triger varyatör degısım

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

badiercan

arkadaslar kayısları degıstırmeyı dusunuyorum servıs te mı degısmelıyım yoksa ustamamı degıstırtmelıyım 100 de degısmıs en son arac su an 167 bın km de varyotor falan bır problemı yok 10- 60 mobıl 1 kullanıyorum benden oncekı sahıbıde hep boyle kullanmıs onerılerınızı beklıyorum uygun fıyatlı bılıyosanız onuda lınk atarsanız sevınırım

Alper

Hocam Alfa dan anlayan bir ustan varsa onda değiştirmen senin adına maliyet bakımından avantaj sağlar.
Sente ayarını düzgün yapıldığı sürece nerede yapıldığının pek bir önemi yok.
Triger kayışıyla birlikte diğer kayışlarıda değiştirmende fayda var ve tabii rulmanlarıda değiştirmen risk almaman önemli.
Sonuçta tüm kayış kopmalarının sebebi genellikle rulmanlardan kaynaklanmaktadır.
Buarada nerede değiştirtirsen değiştir ama hemen değiştir.
67 bin çok büyük risk demektir.
60 bini geçmeyeceksin hatta 50 binde değiştireceksin garanti olsun diye ve 3-4 seneyide geçirmeyeceksin.
Varyatörde sorun yoksa hiç elletme ama ses yapıyorsa onuda trigerle birlikte değiştirebilirsin.
10 60 yağ kullanılmışsa devam etmen iyi olur.
Sonuçta km yapmış bir aracın var daha ince bir yağ koyman durumunda farklı tepki verip sorunlar çıkarabilir motor.
Buarada devirdaimide değiştir ki aklında kalmasın zaten 80-100 TL lik birşey.
Devir daimi değiştirmesende olur ama 167 bin km boyunca hiç değiştirilmediyse kesinlikle sökülmüşken değiştirmende fayda var ilerisi için .
Yağ pompana da bir baktırmanı tavsiye ederim km yüksek sonuçta.
İleride daha fazla masrafla karşılaşmaman için söylüyorum bunları.
Büyük bakıma gireceksin sonuçta gözden kaçan ufak birşey ileride tekrar aynı işçiliği vermen demektir.
Tam kapsamlı yaptırırsan bir daha hiç sorun yaşamazsın.

shadycome

konu dışı ama aklıma gelmişken söylemek isterim. ankarada bir ustanın söylediğini söylüyorum.. "sıfır model 156 olsa bile yağ yakar" diyor ne kadar doğrudur bu?

Alfadanadam

Alper'e aynen katılıyorum. Trigeri set olarak devirdaim ile birlikte değiştirin. Geç bile kalmışsınız.

Alper

quote:

konu dışı ama aklıma gelmişken söylemek isterim. ankarada bir ustanın söylediğini söylüyorum.. "sıfır model 156 olsa bile yağ yakar" diyor ne kadar doğrudur bu?

%100 doğrudur.
10 40 koyarsanız yakar ama öyle ağım şağım bir yağ yakmaz 500 - 1000 gr yağ yakar. Yüksek devirli kullanırsanız biraz daha fazla yakabilirde.
Bu kötü , sorunlu motor anlamına gelmez ama.
10 60 yağ kullanırsanız bunun önüne geçmiş olursunuz bir nebze ama bunu bile yakıyor çok devirli kullanıldığında ama öyle bitirme noktasına gelmez hiçbir zaman kolay kolay bir sorun olmadan.

badiercan

tesekkurler