Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Vites Geçişleri Arızası

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smnsnck

Arkadaşlar merhaba 2005 model 147 2.0 ss aldım yalnız sıklıkla araç soğukken ne direksiyondan nede vites kolundan vitese geçmiyor sadece geriye geçiyor 5 dakika çalıştırıp biraz boşta gaz verince düzeliyor bazende yolda giderken boşa atıyor ve iyice durduktan sonra zorla vitese geçiyor sonra düzeliyor ayrıca vites geçişlerinde baya çat diye ses geliyor biraz araştırdım herkes farklı şeyler söylüyor kimi robot arızalı diyor kimi şanzıman yağı değiştir diyor kimi selespeed yağı, yazılımı kimi yağ basınç makinası gibi bir şeyden bahsetti  çok farklı şeyler söylüyor arabayı korkudan yerinden oynatamıyorum.bana yardımcı olurmusun. şimdiden teşekkürler.

murat

Önce bir servise gidip şanzumanı bir resetletin
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Alper

Yağı tam mı ilk olarak onu bir kontrol edin.
Tam değilse tamamlamanız gerekli yoksa daha fazla arıza çıkarmaya gebe demektir.
Rolelerinde sorun olabilir yani ufak bir sorunda olabilir büyük bir sorunda ama ilk olarak yğı kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Alfadanadam

Bahsettiğiniz sıkıntıların gerçek çözümü servise gitmekte yatıyor. Yazdıklarınıza sebep olabilecek birden çok sebep olabilir. Anadolu yada Avrupa yakasında tavsiye edilen bir servise gitmenizi tavsiye ederim.

smnsnck

Arkadaşlar önerebileceğiniz iyi servis ler nerde varda yardımcı olabilirmisiniz.?

Alfadanadam

Herkes kendi servisini önerecektir elbette ama Anadolu yakasında Carium Zeki ustayı tavsiye ederim şahsen.

okembi

Servise gidin , Yag seviyesini kontrol edin, Yag orjinal Cs speed selenia konması bence önemli bazı yağlar yüksek sıcaklıkta özelliğini kaybedip sapitiyor, basınç 55 bar civarı olması gerek eger düşük ise basınç dengeleyici arzasi olabilir, yag pompa motoru  bazen calismiyor yada komurleri asinmis olabilir, bir cok sebep sayilabilir :) servis exeminer e baglayarak probelemi bulacaktir,umarım düşük maliyetlidir ,
Gecmis olsun
Gecmis olsun

smnsnck

arkadaşlar konu ile alakası yok belki ama 147 selespeed torpido kapağının açma kilidi kırıldı servise sordum çok para istedilerr ucuza temin edebileceğim bir yer bilen var mı?

Anıl

Daha önce 147 torpido kapağı ile ilgili konu geçmişti, en ucuz You are not allowed to view links. Register or Login den bulabilirsiniz.
You are not allowed to view links. Register or Login Türkiye'ye gönderi var,yaklaşık 80 küsür TL fiyata sahip,şimdiye kadar 63 tane satmış,demek 147lerde bu kronik sorun!

Edited by - Anıl on 13/04/2012  00:43:44
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

sahibinden'de satılık vardı yanlış hatırlamıyorsam.

smnsnck

peki nasıl ulaşabilirim acaba?

antihero

SS'de yaşadığınız sorun "hah tamam şundan" diyebileceğimiz bir sorun değil. Makinaya bağlamak ilk adım olmalı...
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

Alfadanadam

quote:

peki nasıl ulaşabilirim acaba?

You are not allowed to view links. Register or Login

İlandaki telefondan görüşün, eğer sağlamsa pazarlık yapar alırsınız.