Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Polen Filtreniz ve Klima performansı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burcintun

quote:

arkadaşlar öncelikle selamlar,benim 98 model 156 2.0 TS klima soğuk üflemiyor sorunum var.
Polen filtresi yeni,klima gazı değeri normal(650),klima kumandaları normal,klima kompresörü normal çalışıyor gibi arızanın sebebini bulmaya çalışıyorum,bilgisi olan varsa yada başına gelen yardımcı olursanız sevinirim.

Bence gaz seviyenden emin ol. Kaçak olabilir. Bir de diğer kontrollerini tekrar güzelce yap herşeyin çalıştığından, doğru şeyler yaptığından emin ol. Bu arada az mı soğuk üfürüyor yoksa kompresörün devreye girdiği gördüğün halde normal hava mı üfürüyor?

alfarif

hiç soğuk üflemiyor,sıcağa yakın bir ılık hava üflüyor. cumartesi klimacıda bu arıza ile ilgileneceğiz,ayrıntıları yazar,bilğilendiririm.herkese alfalı güzel günler..

zaferisgoren

Bu Astra filtresi olayını unutalim arkadaslar..
Bugun Filtreyi söktükten sonraki halini gorunce; yerine o kadar da sımsıkı oturmaması gerektigini dusunmeye basladım. Kenarları sungerli oldugu icin tam izole ve sanırım gevsek kalan fiat filtreleri bu kadar yıpranmıyordur.

mKa

quote:

mustafa 147 de 2 parça filtre kullanılıyor, astra filtresi alıp ikiye bölmeyi mi düşünüyorsun?

biz de orjinalini takıcaz artık o zaman..filtrenin fiyatı ne Ulvi abi?

Dentist

Birmot'ta 70 YTL civarı sanırım.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

alfisti

Ben Aliberti den 2 parçayı sanırım 40 YTL gibi bir fiyata aldım.
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

tolga_ozhan

Ben bugün birmot'da filtreyi 45 ytl ytl ye değiştirdim eski filtreyi görmek bile istemezsiniz. Ama inanın klima performansı süper arttı. Herkese bunu tavsiye ederim. Malum önümüz yaz.

kaptan_swng61

2 yıldır gaz yok ama özellikle doldurmuyorum...Borulardan birinde delik var tampon falan sökülmesi lazım.Yinede doldurmayacağım bana fena dokunuyor..

Calibra

Bu başlıktan devam edeyim dedim, 147'm iki haftadır falan boya işleri için Sportivo'daydı. Dün teslim aldım, malum hava sıcak, eve dönerken klimayı çalıştırayım dedim ki ilk çalıştırmayla birlikte kesif bir koku yaydı, kötü ve rahatsız edici bir kokuydu. bir dakika sürmeden koku geçse de, araç durduktan ve yeniden çalıştıktan sonra klima tekrar açıldığında yine aynı kokuyu verdi baştan...

Sebebi ne olabilir?

Sportivo Yılmaz Usta'ya gitmem gecikebilir bu ara. Benim halledebileceğim veya yakınlarda yaptırabileceğim birşey ise ilk fırsatta halledeyim istiyorum.

Bu arada boya işleri başlamadan önce de çalıştırıyordum klimayı ancak böyle bir koku hiç olmamıştı, hatta arabayı aldığımdam beri ilk defa oldu da diyebilirim. Klima gazım 2011 Ağustos ayında bakım zamanı doldurulmuştu.

Edited by - Calibra on 28/05/2012  01:05:50
Alper UZUN
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

ArinFırat

selamlar herkese.polen ve hava filtresini geçen gün değiştirdim.aracım 2004 156. hava filtresi 20 tl polen filtresi 25 TL. Fiat malzemeleri satan yerden aldım,ne kadar orjinal veya kaliteli bilemiyorum tabi..benim sorunum hava üfleme sorunuydu,en son kademeye aldığımda bile fırtınayı andıran üfleme sesi vardı ama çıkardığı o sesin hakkını vermiyordu..:) polen filtreden sonra az buçuk daha idare eder hale geldi.ustamında arabası 156 olduğu için,normaldir ve tüm 156 lar böyle üfler dedi.ses çok ama üfleme az..belkide daha kaliteli bi filtre ile hava geçişi daha fazla olur diye düşünüyorum..bu arada polen filtre torpido gözünün altındaki boşlukta..torpidoyla işiniz yok,altındaki keçelerin arasında biyerde,bakarsanız vidaları ve mekanizmayı görürsünüz.astra'nın filtresinden bahseden arkadaş,hangi model ve kasaya ait oldugunu yazarsa denemekte fayda var..

delimai

hakkaten ya bir sürü ses ama yetersiz bir üfleme acaba kanallar mı tıkalı yaprk vs  baktım ama yok açık ...bundan önce fiesta vardı canavar gibi sogutuyordu..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

ArinFırat

quote:

hakkaten ya bir sürü ses ama yetersiz bir üfleme acaba kanallar mı tıkalı yaprk vs  baktım ama yok açık ...bundan önce fiesta vardı canavar gibi sogutuyordu..

dostum aynen öyle..çıkardığı gürültü ile verdiği hava aynı değil.bindiğim tüm alfalarda öyle,bunun sebebini işe şuna bağlıyorum..her taraf havalandırma ızgaraları,siz sadece cama versenizde,sadece surata gelsin veya sadece ayağa gelsin desenizde,hava tüm kanalların sonuna kadar dolaşıyor ve açık bulduğu yerden dışarı çıkıyor.buda performans kaybına yol açıyor.örneğin ayağa verdiğinizde diğer ızgaraları kapalı konumda tutsanız dahi,ızgarayı açık kapama yaptığımız çıkış yerine kadar geliyor.kapalıysa orda kalıyor açıksa çıkıyor zaten..bilmem anlatabildimmi ama bence öyle..yanlışım varsa düzeltin

Alfadanadam

Klimanın üflediği kanalların kesicisi merkezdedir. Yani yol bilgisayarının altında. O yüzden sizin yönlendirmediğiniz yere kadar hava normalde gelmez. Ancak bu kesiciler yani flaplar tam oturmuyor yani kapatmıyorsa kaçırabilir. 5 alfamda klimanın en iyi olduğu araç 164'tü. 3 farklı 156'm oldu ve genel olarak klima performanslarının çok iyi olmadığını söyleyebilirim. Buna bir diğer sebep te üfleme hattımız çok güneşe maruz kalıyor ve ısınıyor. O sebeple klimayı açtığınızda önce kendini soğutmaya çalışıyor o borular, sonra sizi :)

latrodects

bende aracımın klima performansından pek memnun değilim. yeterli soğutma olmadığı gibi performanstan da ödün veriyorum ve bu durumda antalya sıcağında arabada olmak çok can sıkıcı oluyor:)

emin

ben de geçen gün polen filtremi değiştirttim değiştirmeyeli 1,5 sene olmuştu biraz kirlenmiş, hatta daha önceki değişimin hatalı yapıldığına dair şüphelerim var, performansta bir değişiklik yok eskisi gibi başarılı, içeri toz olmadığını düşünüyorum psikolojik olabilir.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Keox

bende bir sorum olucak klimayı açtığımda yüksek bir çıt sesi geliyor bu normalmi?

45volkan45

Klimadan gelen o çıt sesi normal klima kasnağını devreye girmesini sağlayan manyetik düzeneğin sesi

Keox

quote:

Klimadan gelen o çıt sesi normal klima kasnağını devreye girmesini sağlayan manyetik düzeneğin sesi

çok saol hoca bende o yüzden klimayı çalıştırmıyordum:)

A.S.GÜMÜŞ

2,5 ların klima performansı nasıl ki ? aynı klima kompresörü mü kullanılmış merak ettim

07 DH 800

hhakan

quote:

bende bir sorum olucak klimayı açtığımda yüksek bir çıt sesi geliyor bu normalmi?

Bende klima gazını değiştirdiğimde fazla gaz bastıkları için klimadan ara ara çıt sesi geliyordu. Gaz miktarını tekrar ayarlatınca ses kesilmişti. Sesin sebebi bu da olabilir.
2005- 156 1.6 TS Dist.

Keox

quote:

quote:

Bende klima gazını değiştirdiğimde fazla gaz bastıkları için klimadan ara ara çıt sesi geliyordu. Gaz miktarını tekrar ayarlatınca ses kesilmişti. Sesin sebebi bu da olabilir.

ben aslında gazın az olduğunda şüpheleniyorum polen filtresini değiştirirken kontrol ettirim sanırım en sağlıklısı böyle olucak ama klimayı çalıştırdığımda yazan yorumların aksine iyi bir verim aldım mesela dün öğle saatlerinde 1 saat kadar dışardadım klimayı açtığım gibi o çıt lama sesi hariç hiç bir şikayetim yok aksine çok verimli geldi bana

Inan

Polen flitresini değiştireyim derken torpido kapağını kırmamalarını önemle belirtmelisin.Gerçi benim torpido kapağı eskisinden daha iyi oldu kırılınca (!) vidaları söküldüğünde kapak düşerken  diğer bir parçasını beraberinde götürmeye çalışıyor işte o anda kapağı normalde tutan plastik aparat sizlere ömür..Flitre değiştireyim derken bir sürü iş çıkıyor ve moraller yerlerde dolaşıyor.

cem meric

Şuan klima gazının durumunu bilmiyorum ama 2.5un klima performansı iyi değil
156 2.5 v6 24v.
BMW 318Tİ.
MİNİ COOPER S R53.
GT Q2 1.9 JTD.
166 3.0 v6 24v.

tugrul

Benim 2.5 kapalı otoparkta durduğu için güneşte sıcakta kalmıyor ve hemen soğutma yapmaya başlıyor, geçen sene klima gazı basmıştık durum halen gayet iyi.
Ama güneş altında durduğu zaman işe yaraması için en az 10-15 dk geçiyor o sırada da zaten ter içinde kalıyor insan...
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

dnr1

Sıcagı geçirmeyen şeffaf cam filmini ön cama tavsiye ederim.eger camlarda film yoksa onuda tavsiye ederim ben 156 da üşüyüp klimayı kapatıyorum bilginiz olsun
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]