Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Giulia, SUV ve 4C benim tahminime göre 2014 sonu, 2015'ten önce Türkiye'ye gelmez.

///////////////

emin

quote:

@Sportivo aynen bende hep yeni model haberi ile heyecanla açıyorum topici.

Bu arada karbon içeriği  paket vs hep eksi aksesuarlar. İnsan yeni birşeyler katar şu aksesuar listesine .

abi aynen vites topuzu dışında bütün uygulamaları ben katalogdan önce sen de görmüştüm zaten =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

evrenalpar

Bu topic benim de her seferinde heyecanla atladığım bir topic ve her seferinde hayal kırıklığı..

Çok geç 2015 yaw!
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

agucba

Olası Fiat Bravo takipçisi

Register or Login" border=0>

italya'da yayınlanan otomagazin dergisinde, Fiat Viaggio'nun hatchback versiyonunun nasıl görünebileceğine dair bir resim yayınlandı. Viaggio'nun sedan versiyonu Fiat'ın Çinli kooperasyon partneri "Guangzhou"'da üretiliyor ve şu günlerde satışı çıkacak. Derginin yaptığı açıklamaya göre Viaggio'nun sedan versiyonu temel alınarak bir hatchback ve station model üretilecek ve bu hatchback'in güncel Bravo'nunn yerine geçeceği yazılıyor. Tahmini olarak 4,50 metrelik bir uzunluğa sahip olacak olan hatchback versiyon, böylece 4,68 metrelik bir uzunluğa sahip olan sedandan oldukça kısa olmuş olacak.

Fiat'ın Çinli partneri Guangzhou'nun başkanı Jack Cheng, bu senenin başında Viaggio'nun ilave modellerinin 2014 yılı başı itibarı ile kendi fabrikalarında üretilebileceğini belirtmişti.

///////////////

agucba

Autobild dergisine göre Alfa Romeo, 2012 Paris Fuarı'nda Giulietta SW'yi tanıtacak.

Senenin başından beri dolaşan dedikodulara göre Fiat Grubu, Alfa Romeo Giulietta'nın bir kombi versiyonu (Sport Wagon) üzerinde çalışmakta ve bu modelin tanıtımı da 2013 yılında gerçekleşecek.

Resmi bir açıklama bugüne kadar yapılmadı ve bu modele ait bir prototip de henüz görüntülenemedi. Autobild dergisi şimdi güncel sayısında Eylül 2012'de (29.09 - 14.10.) yapılacak olan Paris Otomobil Fuarı'nda bu modelin lansmanını gerçekleştirecek. Autobild ayrıca bu modelin, büyüklük ve hacimden ziyade etkileyici bir tasarıma sahip olacak.

Autobild'in bu iddiasında ne kadar haklı olduğu merak konusu, çünkü "Quattroruote" bu modelin çıkışının ertelendiğini bildirdi.

///////////////

agucba

Her ne kadar doğrudan Alfa Romeo veya Fiat S. p. A. ile bağlantısı olmasa da;

Sergio Pininfarina 85 yaşında hayata veda etti.

Tanınmış otomobil tasarımcısı Sergio Pininfarina, 3 Temmuz tarhinde 85 yaşında iken vefat etti. Pininfarina gerçek anlamda Ferrari için yapmış olduğu tasarımlar ile tanınırken bunlar arasında en tanınmış örnek olarak 308 GTB'nin tasarımı sayılabilir. Spor otomobillerin yanında seri üretim ile geniş kitlelere ulaşmış modeller de onun kaleminden çıkmış oldu ki bunlara da örnek olarak yine Alfa Romeo 164'ü sayabiliriz.

Babası Battista "Pinin" Farina'nın kurduğu şirketin başına 1966 yılında geçen Sergio Pininfarina, 8 Eylül 1926 yılında Torino'da dünyaya geldi. Pininfarina 2006 yılında emekliliğe terfi etti ve yerine de oğlu Andrea geçti. Ancak oğul Andrea, 2008 yılındaki bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

Tarihi boyunca çok daha iyi zamanlar yaşamış olan firmanın yönetimi şu anda ikinci oğul olan Paolo'nun kontrolünde. Ancak Pininfarina günümüzde otomobil tasarımı konusunda çok az talep ile karşılaşmakta. Kendi fabrikalarında üretimi gerçekleşen seri üretim otomobillerin üretimi de 2005/2006 senesinde son bulmakla beraber şu anda hiç bir üretim faaliyetinde bulunmamaktalar.

Ferrari 308 GTB

Alfa 164

///////////////

agucba

Fiat?ın ABD için yeni reklam filmi.

Fiat Amerika (Fiat USA), Fiat 500 ailesi için K. Amerika?da yeni bir reklam spotu yayınladı.

Daha önceki reklamlarda Charlie Sheen ve Jennifer Lopez gibi yıldızlar ön planda iken son reklam spotunda otomobilin İtalyan kökenleri vurgulanıyor.

** ** **

Caranddriver?dan yeni Alfa "Duetto" ile ilgili spekülasyonlar.

Bilindiği gibi kısa bir süre önce Fiat ve Mazda, bir sonraki Mazda MX5/Miata?nın ve yeni Alfa Romeo Spider?in ortak geliştirilmesi için bağlayıcı olmayan bir ortaklığın bilgilendirmesini yaptılar. Fiat, her iki modelin farklı bir tasarım ve motor/şanzımana sahip olacağını açıkladı. Her iki otomobil Mazda?nın Japonya Hiroşima?daki fabrikasında üretilecek ve Mazda 2014?te çıkacakken Alfa 2015 yılında çıkacak.

Daha fazla detay için henüz çok erken ve bu sebeple sene sonuna kadar yapılacak olan görüşmelerden sonra sene sonunda imzalar atılacak.

Ancak yine de Amerikan Caranddriver dergisi kendilerine göre bazı olası bilgileri gün yüzüne çıkartmakta. Dergiye göre gelecek nesil Spider?a Duetto adı verilecek ve piyasaya çıkış tarihi 2015 olarak planlanıyor olsa da 2014 yılında tanıtımı gerçekleşecek.

Caranddriver ayrıca tanınmış 1,8 litrlik TBi motorunun 250 BG?lik gücü ile kullanılacağını ve 6 ileri vites ile direksiyondan kumanda da edilebilen 7 ileri otomatik vites seçeneklerinin olacağını yazmakta. Platform?da kullanılacak çok hafif çelik elementler ile süspansiyon sisteminde kullanılacak olan alüminyum elemanlar ile yeni Duetto?nun oldukça hafif olacağı tahmin ediliyor.

Bunun haricinde Caranddriver, yeni modelin tasarımında "2uettottanta"?nın tasarımcısı olan Pininfarina?nın katılımının olmayacağını ve modelin kendi tasarım stüdyolarından çıkacağını belirtmekte.

** ** **

Yeni Maserati Quattroporte?nin patent resimleri.

Maserati, henüz daha test parkurlarında oldukça ağır kamuflajlar ile gezinen yeni Quattroporte neslini 2013 yılında tanıtacak. Maserati yeni çıkarmayı planladığı modelin, diğer büyük markalarda da alışılmış üzere, resimlerinin patent hakkını aldı. Ancak yine de patent hakları için gönderilen resimler internette dolaşmaya başladı ve İtalyan "Quattroruote" de bunları yayınladı. Resimlerden anlaşılaşılacağı gibi yeni modelin tasarımında çok fazla değişikliklerden ziyade hafif dokunuşlar dikkati çekiyor ve örnek olarak da Maserati GranTurismo alınmış görünüyor.

** ** **

Fiat, yeni Mini-SUV "500X"?i "gösterdi".

Fiat, uluslararası basına 500L?nin tanıtımını yaparken çok kısa bir ?an? için Fiat 500?ün ?arazi modelini? de gözler önüne serdi. Aynı 500L?de olduğu gibi 500X modeli de gelecek nesil Fiat Punto?nun platformunu üzerine inşa edilirken normal 500?ün "Small-Plattform"?u kullanılmadı.

Mini arazi aracı 2014 yılı başında Avrupa ve ABD?de satışa çıkacak ve Fiat Sedici?nin yerini alacak. Sedici o tarihe kadar Suzuki (SX4 modeli ile aynı platform ve tasarım) ile üretilmeye devan edecek.

500X yaklaşık 4,20 metre uzunluğunda olacak ve Torino?daki Mirafiori fabrikasında üretilecek. Yıllık olarak 280.000 adet modelin satılması planlanıyor.

///////////////

agucba

Carmagazine dergisinin Alfa Romeo Giulia photoshopu.

İngiliz otomobil magazin dergisi "carmagazine" Ağustos sayısında Alfa Romeo 159'un nasıl görünebileceğine dair bir resim yayınladı. Carmagazine dergisine göre Alfa Romeo 159'un yerine geçecek olan yeni model yaklaşık 4,80 metrelik uzunluğu ile 2007 yılında üretimi duran Alfa 166'tan daha uzun olacak.

Hollandalı internet bloğu "AutoEdizione"'den edinilen bilgiye göre yeni Giulia tamamen yeni tasarlanmış ve arkadan itiş prensibine sahip bir platform üzerine inşa edilecek iken carmagazin dergisi tanıdık Giulietta platformunun uzatılmış şeklinin platform olarak kullanılacağını yazmakta. Buna göre Giulia önden çekiş prensibi ve tercihe göre dört çeker sistemi ile kullanılabilecek iken motor olarak tanıdık 1,4 ve 1,8 litrelik turbo benzinli motorlar olacak. Modelin en üst versiyonunda Chrysler'in 3,2 litrelik Pentastar V6'sı olacak. Yeni sedan modelin geliş tarihi olarak 2014 yılı hesaplanıyor.

///////////////

Tolga033

Üçgenin ızgara ile birleşimi biraz alışılmışın dışında geldi bana sanki.

Edited by - tolga_033 on 23/07/2012  01:03:55

Tolga033

İnşallah kaput böyle olmaz.

Sportivo

If it can't be perfect, it can't be launched demiş Sergio Marcionne dergide. Umarız haklı çıkar.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

A.S.GÜMÜŞ

Ben çok beğendim dizaynı

07 DH 800

agucba

Alfa Giulia ABD'de de geliştiriliyor.

Bugüne kadar Fiat çevrelerinden gelen duyumlara göre Alfa Giulia Avrupa'da geliştirilip daha sonra Chrysler tarafından ABD'de üretilecekti. Ancak İtalyan oto magazin dergisi Quattroruote'nin haberine göre şimdi tamamen bir Amerikan gelişiminden bahsedilmekte.

Fiat'ın tasarım merkezinin dört farklı Giulia tasarımının olduğu ancak hiç birinin Sergio Marchionne tarafından kabul görmedi ve reddedildiği belirtilmekte.

Fiat-Chrysler Şefi bunun üzerine tüm gelişimi Kuzey Amerika'ya kaydırdı ki daha sonra modelin üretimi de burada gerçekleşecek. Bu sebeple Fiat- Chrysler Tasarım Şefi Lorenzo Ramaciotti'nin devamlı olarak ABD'ye sehayat etmesi gerekmektedir. Yeni Giulia'nın haricinde bir çok farklı "Avrupalı" modelin de model gelişiminin Amerika'ya kaydırılacağından bahsedilmekte.

///////////////

Alfadanadam

Agresif ama biraz güdük bir model bekleyebiliriz o halde :)

evrenalpar

Ben bu tasarıma bayıldım nedense, ama farların bu şekilde olacağını zannetmiyorum.

Şu arabayı almak için şimdiden para biriktirmeye başlasam iyi olacak!
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

Alfadanadam

Tasarımın Amerika'ya kaydırılmış olması demek bence daha çoook uzun yolu var demek. Yukarıdaki mesajdakine hiç benzemeyebilir hatta. Ama Amerikan işi hafif kaslı bir görüntüsü olursa mevcut potansiyel müşterileri mutlu edecektir diye düşünüyorum.

naxos

Cok merak etmeyin derim
Giulia bildiğiniz giulietta nın sedanı olacak gibi
duruyor..
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

asklepios

quote:

If it can't be perfect, it can't be launched demiş Sergio Marcionne dergide. Umarız haklı çıkar.

"hade len ordan,sen git kumda oyna"  desem ben bu sergio'ya ayıp olmaz di mi?

arkadaşlar; bence geri sayım başladı...çanlar alfa için çalıyor...

tarihin tozlu sayfalarındaki yerini almalı artık alfa,bu kadar rezil edildiği yeter...

agucba

Automobilwoche: Mazda, Fiat ile partnerliği geliştirmek istiyor.

Otomobil branşı gazetesi "Automobilwoche", dün Mazda ile Fiat'ın daha güçlü bağlarla devam edecek olan planlarla ilgili bir haber yayınladı. Bir kaç ay öncesinde her iki kuruluş, Alfa Romeo Spider ve Mazda MX5'in yeni modellerinin beraber gelişimi konusunda bilgi vermişlerdi. Aşağıda Automobilwoche'deki ilgi çekici paragrafı bulabilirsiniz:

Bir medya haberine göre Japon otomobil üreticisi Mazda'nın, daha önce bilgilendirmesi yapılan Roadster Projesi'nin de ilerisindeki bir kooperasyon üzerinde çalıştığı belirtildi. "Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesi haberinde Mazda Başkanı Takashi Yamanoucchi ve Fiat Şefi Sergio Marchionne, Eylül sonunda açılacak olan Paris Otomobil Fuarı çerçevesinde bir araya gelecekler ve başka ayrıntılar üzerinde konuşacaklar. "Biz Fiat ile Avrupa'da daha sıkı bir çalışmayı düşünüyoruz. Bu yönetimde/satışta olduğu gibi üretim tarafında da olabilir. Bilindiği gibi Fiat'ın üretimde kapasite fazlasından bahsediliyor. Biz bunları kullanıp kullanamayacağımız ve kullanırsak nasıl kullanabileceğimizi düşünüyoruz" şeklinde görüş belirtti Yamanoucchi.

Mazda, Japonya dışındaki büyümesini devam ettirip 1,7 milyonluk satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Bunun yanında Japonların Fiat ile işbirliğine gidecek olması onlar için ayrı bir avantajı da beraberinde getirmiş olacak: Bu partnerlik ile olumsuz giden Yen/Euro ilişkisi de aşılmış olacak.

Belirtildiği gibi Mazda, Ford ile olan stratejik işbirliğinin sonlaması sonucunda Fiat ile yeni bir kooperasyon partneri bulmuş oldu. Plananan, Mazda ve Alfa Romeo markaları için yeni bir Roadster üretmek. Üretilecek olan araçlar Mazda MX5'in gelecek nesil arkadan itiş aktarmasına sahip olacak. Buradaki amaç, birbirinden tamamen farklı, tasarım anlamında kendi özelliklerini yansıtan ve marka odaklı hafif bir Roadster yaratmak. Üretim Mazda'nın Japonya'daki fabrikasında gerçekleştirilecek. 2015 yılından itibaren Alfa Romeo'nun modeli de orada üretilecek. Yine de her iki kuruluş finansal anlamda birbirlerine bağlı olmayacaklar. Fiat Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, Japonlar ile kooperasyona karar verilmesi sonrasında "Bizim amacımız Mazda'yı(ya) bağlanmak olmayacaktır" şeklinde görüş bildirmiştir..
(...)

///////////////

murat

Bu iş Mazda'ya yarar , biz yine özgün bir model için başka bir baharı bekleriz
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Alfa, 2016 için gaza basıyor ve beş yeni model için plan yapıyor.
2014 yılı başlangıcı ile safkan bir sedan olacak olan yeni Giulia, kışkırtıcı ...kısa arka tasarımı ve yine kombi (station) versiyonu ile karşımıza çıkacak. VW'de olduğu gibi Alfa'da da üretim bir modül sistemi (Modulsystem) üzerinde gerçekleşecek. Bunun sayesinde 300 BG'ne kadar dört silindirli turbo motorların, önden çekiş ve dört teker çekiş sisteminin, çeşitli elektronik sistemlerin (mesafe takip sistemi, acil fren asisteni, vb.) bir çok farklı modelde kullanılmasına imkan sağlıyor. Fiyatların 30.000 Euro'nun altından itibaren başlayacağı tahmin ediliyor.

Bir önceki model olan 159 gibi yeni Giulia da geleneksel Alfa tasarımını gereksiz retro tasarımlar ve aşırıya gidilmiş modernizm anlayışı gütmeden yeni zamanlara taşıyacağa benziyor.

Alfa Giulia Coupé'nin 2016 yılında çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil, ancak kesinlikle piyasaya çıkması gerektiğini tavsiye edebiliriz.

Bunların haricinde İtalyan Japon evliliği de artık ciddiyetle ele alınmaya başladı ve 2015 yılında Japon üretici ile birlikte geliştirilecek olan arkadan itişli model, Alfa'nın kendine özgü tasarımı ile karşımıza çıkacak.

Giulia SW: Yıllar önce Alfa Romeo ve station modelleri bağdaştıramayanlar 156'nın çıkışı ile bu düşünceler tersine döndü. Giulia Sportwagon'un da 2016 yılı itibarı ile kendiden çok bahsettireceği düşünülebilir.

Fiat'ın kardeş kuruluşları olan Alfa Romeo ve Jeep, beraberce kompakt bir SUV üzerinde çalışmaktalar ki bu yeni modeller Jeep'te Compass'ın yerine çıkacak. Alfa'da ise Kamal ismi altında adı altında çıkacağı düşünülüyor. Benzinliler Alfa'dan, dizeller ise Fiat'tan gelecek. Her iki modelin 2013 yılında İtalya'da üretileceği belirtiliyor.

Dört metre, 850 kg ve 235 BG'lik 1,8 litre turbo motor. Alfa Romeo 2013 yılından itibaren bu kompakt sporcuyu piyasaya sürme sözü veriyor. Yaklaşık beş saniyede 100 km/s'e çıkacak olan 4C, kendine rakip olarak VW'nin "Halk için Porsche" modelini, Porsche ve Audi'nin modellerini gözüne kestirmiş durumda. 250 km/s'lik bir azami süratten bahsediliyor. TCT sistemi hiç bir kesinti yaşatmadan vites geçişlerini sağlayacak. 45.000 Euro'luk bir fiyattan bahsediliyor.

Güncel model olan Giulietta'nın yenilenmesi de 2016 yılında gerçekleşecek ve yeni model ile beraber Giulia SW de karşımızda olacak.

///////////////

murat

Guilia Coupe ye resmen aşık olurum böyle birşey çıkarsa :o Sedanın arkasını sevmedim, Sportwagon daha iyi duruyor bu çizimlerde
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Alfadanadam

Ön çizimlerin genele beğeniyi karşılayacağını düşünüyorum. Bir de eski-yeni model arasını bu kadar uzun tutmasalar ne iyi olacak.

Sportivo

Guila derken Guila Coupe çok canlar yakar alfisti camiasından gibi geldi bana
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

bado

forever giulia coupe...
fakat giulia sedanla önü farklı..
sedanın önü coupe gibi çıkar inş.
sportwagon ise arkadan biraz peugeot 508 sw gibi geldi bana..
Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /