Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

155 Q4 Rebuilt...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ku2

Al caponu..kafan rahat etsin Mahmut..
Bindin benim arabaya :)))

Ne düşünüyorsun..?? Nasıldı anlat..!!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

bussone

quote:
Ama işte şeytan tüyü var abi , vazgeçemiyoruz:)

Bu işlerde bir dönüş noktası var Mahmut, biz o noktayı çok oldu geçtik. O noktada vazgeçse idik olurdu. Artık bu aşamada kıyamıyorsun bu kadar emeğe, bu kadar yaptım az kaldı, satılsa değerinin çok altına gidecek, keyfini de alan sürecek diye bakıyorsun kiiiii hop bir süpriz ile olumlu bulutlar dağılıveriyor.  Bir ara silindir yuvalarında çiçek yetiştireyim bari demiştim artık o seviyeye gelmişti iş. Sonra ne oldu anlamadım motor yaptık
Dr.Ingegnere Bussone

Menza

quote:

Al caponu..kafan rahat etsin Mahmut..
Bindin benim arabaya :)))

Ne düşünüyorsun..?? Nasıldı anlat..!!

maşallahı var..ama capon alsam rahat durmam Q4 e harcadığımın paranın 2 katını harcarım kesin:)

Utku doğru söylüyorsun hep bir umut..hadi bu son kurşun diye diye bitiremedik şarjörü bir türlü:)
ben bizim ustamızın paşa gönlünü bekliyorum motoru bir indirebilsek gerisi gelecek çorap söküğü gibi:)..
piston siparişi vericem ölçüyü bekliyorum.(para çok batıyor da:)
Bu arada ben kollara dokunmuyorum abi, kollar standart kalacak.
onun dışında herşeyi değiştiriyorum.Çok agresif ayar düşünmüyorum bakalım zaman ne gösterecek..

bussone

Pistonları Wossner mi sipariş edeceksin Mahmut?

Ben de kolları değiştir(e)medim, enteresan bir hikaye yaşadık biliyorsun, eski kolları bırsktım yerinde. Zaten kolların 500 Nm tork kaldıracak kapasitesi var deniyor, kolu bitiren yüksek devir, bizim arabaların da 5500 ddk ötesinde bir performansı kalmadığından kol orijinal hali ile çok da sorun olmaz bence. Intercooler a fan yapmayı düşünüyorum, Subaru WRC 2006'da görmüştüm, sen ne düşünüyorsun?
Dr.Ingegnere Bussone

Menza

Abi wössner olacak büyük ihtimalle pistonlar.
Yüksek devir çevirmeyeceğim için kol gereksiz zaten doğru söylüyorsun.Ona harcayacagım parayı daha efektif kullanmayı düşünüyorum.
Ben orjinal intercooler sistemini iptal ediyorum kesin, daha büyük custom bir sistem yapacağız.Belki intercoolara ufak bir fan olabilir ama sanmıyorum ya da nozül de olabilir. Akü de kesin bagaja.  Lancia Kappa emme manifoldu da sanırım takacağız.Balans mili iptal kiti de aldım.Pistonlarla beraber gelecek.
Benim sorunum başlayamamış olmak.

bussone

Benim balans mili iptal oldu bir kit falan almadan. Rektefiye ekibi Yılmaz Usta'nın yönlendirmesi ile güzel bir custom kit yaptı aslında. Sebebi o mudur bilmiyorum ama (hem motor yeni, hem yağ 10/60 çünkü) yağ sıcaklığı 100 derece olduğunda yağ basıncı 1.0 bar görüyorum, normalde fabrika verisi 0.80 bar. Yağ basıncı bir yana piston hafifleyip bir de balans mili iptal olunca motorun devirlenme tepkisi ciddi fark etti, ki fabrika yazılımı ile 3500 d/dk altında bizim motorun tepkisi içler acısıdır bilirsin. Şimdi öyle gelmiyor sanki 106 GTi motoru tadında ya da o kadar para verdik artık öyle hissediyorum :).Bu araba benim objektif bakışımı etkilemeye başladı galiba, eskiden herhangi bir arabama birşey yapsam işe yararsa hemen hissederdim, yaramazsa da yaramadı derdim, şimdi ne hikmetse herşey yarıyor Q4'e:)

Intercooler'ı radyatörün önüne mi alıyorsun? Ben gaza gelip (ralli arabası benzeri setup hevesindeyim ya araba hafifleyecek) klima ile ilgili ne varsa söktürdüm (herhalde 10-15 kg hafifledik 1465 kg'dan) . Böylece radyatörün önünde güzel yer açıldı, fakat artık kurcalamaktan yorulduğum için IC işine girmedim, bir de intake yolu uzayacak, bir sürü dirsek falan olacak diye biraz işkillendim açıkçası. Bu nedenle mevcut IC için bir fan ile ara bir çözüme niyetleniyorum.

Bu arada çok merak ediyorum, dar açılı viraj girişine hızı taşıyıp ayağını gazdan çekmezsen senin araba viraj girişinde önden kayma eğilimi gösteriyor mu? Aslında birçok AWD böyle davranıyor galiba ama sana danışmak istedim.

Bu arada destan gibi yazı yazdım:)
Dr.Ingegnere Bussone

emin

Farkettik dr.bussone bey yine Fatihle bize okunacak makale kıvamında bir başlık çıktı, foruma hergün bakma sebebim.. neyse ki bu sene mitoya birşey yaptırmadım, geçen seneye göre yazdıklarınızı daha iyi anlayabiliyorum =)

biz gençler arjantin Q4'ü yollarda görmek istiyoruzzz.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Menza

Ben önden kaydığımı hiç hatırlamıyorum abi. Ama tabi limitleri ne kadar zorladım bilmiyorum.
Mevcut ic sistemi sıcak havada verimli değil. Klima radyatörünün orası ya da kesip biçerek mevcut ic nin yerine daha büyük bir ic takacağım.Aküyü de bagaja alacağım için boru-dirsek olması çok problem olmayacak.Ben çok fazla lag yaratacağını düşünmüyorum açıkçası.En azından faydasının çok daha fazla olacağından eminim. Aslından hafiflik adına klima iptalinden ziyade daha hafif kasnak ve volan daha efektif çözüm. Ama hepsini hafifletiyim desen gitti 1000 euro. Bize cnc lazım aslında:)

bussone

Acaba bütün iç döşemeyi koltukları falan söktürsek mi diyorum:) Nerden baksan 50 kg atarız.

Önden kaymadan bahsederken durumu biraz yanlış tanımladım, dışa açılma demem doğru idi. Önden çeker aracı fazla zorlarsan burnu dışarı açılmaya başlar ya, benim de ilk gördüğüm tepki bu oluyor ama o kadar belirgin değil. Tam viraja dalmadan biraz geç fren ile ön kısma ağırlık aktarıp viraj içinde gaza tekrar basınca önce araba düzeliyor viraj çıkışında da arkadan itişli gibi hafifçe kıçını atıyor. Bunu Impreza ile denedim o daha dengeli ama benzer davranış gördüm. Impreza diyerek Selim Abi'ye de muz orta yapmış olduk, outa gitmeden yetişirse sevinirim.
Dr.Ingegnere Bussone

Menza

Valla Utku ben arabanın limitlerini normal gündelik kullanırken hiç zorlamıyorum, tabiri caizse tırıs tırıs gidiyorum. Yürüyeni çok hırpalamak istemediğim için sadece kışın kar yağdığında muhtelif apaçi hareketleri yapıyorum:) zorlamadan , yıpratmadan:)

Menza

Gelen parçaları paylaşayım..
yaklaşık 1 senedir Hakan Çalışkan ile aradığımız silicon yağı Almanya'da bulup getirttim nihayet.
Bu yağ viscouse 'un içinde bulunan silikon bazlı şeffaf jölemsi bir yağ. Isındıkça katılaşıyor ve viscouse'un görevini yapmasını sağlıyor.Zaten viscouse denen şeyde metal plakalar ve bu yağdan oluşan tamamen mekanik bir parça.
Wössnerler ve cometic çelik conta da teşrif etmişti zaten. Bursa'dan da orjinal fren ana merkezi aldım. İstanbul'dan da komple takım contamız geldi. İngiltere'den de short shifter kit gelmişti.Resimler aşağıda.

Register or Login" border=0>

Menza

Powerflex burç kitimiz de hazır..
buyrun resimler

bussone

Short shift kit vitesi değişimini bayağı keyifli hale getirdi Mahmut, bence sen de seveceksin. Yollar çok aşırı kısalmadı ama Impreza'daki vites kısalığına benziyor diyebilirim.
Dr.Ingegnere Bussone

Menza

O günleri görebilirim umarım

Menza

bugün aracın viskoz sistemini test ettik..düzgün çalışıyor görünüyor.