Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo GT

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

obasar

You are not allowed to view links. Register or Login
Mavi gerçekten çok daha güzel olmuş, güle güle kullanın. Benim bir sorum olacak.
Tahmin ediyorum, önceki kaplamayı söküp yeniden kaplama yapıldı. Bu tip kaplamaların çıkartılmak istendiğinde alttan boyaya zarar verip vermeyeceği yada söküldüğünde nasıl bir manzara olacağı daha önce forumda tartışılmıştı. Fakat kimse o tarihlerde kaplamasını söktürmediği için cevapta gelmemişti. Siz kaplama söküldüğünde gördünüzmü. Herhangi olumsuz bir durum oluyormu. Çünkü herkesin kafasında kaplama yaptırdıktan sonra söktürürsem, araca zarar verirmi sorusu var sanırım.

merhaba,

ben kırmızı kaplama söküldüğünde gördüm hatta resmini dahi çektim. sonradan boyanmış olan 1-2 yerde sadece el baş tırnağım kadar yer kalktı. onun dışında hiçbir yerde hiçbir şey yok. zaten bu uygulamayı yapmadan önce aracı iyice temizleyip cila atıyorlar, sonra kaplama yapıyorlar. bu da biraz daha rahat sökülmesine imkan sağlıyor. ama dediğim gibi sonradan boyanan ve macunlu yerlerde sadece kalkma riski var onun dışında orjinal boyada kesinlikle kalkmaz..
Alfa Romeo GT 2.0 Selespeed
Alfa Romeo Mito 1.4 TCT Sportivo
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

Hıı hıı bu hiiiç dikkat çekmez ;D Yolda görsem kırmızıdan daha fazla bakarım buna ama yinede bence kırmızısı daha güzel.Kırmızı siyah kombinasyonunu çok seviyordum.2 sene önce 206 ile bizde Malkara-Keşan arası gece köpeğe çarpmıştık.Geçmiş olsun;)

cok teşekkürler,
kırmızı güzeldi ama yolda gerçek bir alfa kırmızısı gördüğünüzde kendinizi yine de kötü hissediyordunuz.  ;D
onun için bu daha iyi  ;D ;D
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

biraz gezdim biraz da yeni resim çektim...

Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

miracozdag

emin

fotoğraflar bomba olmuş, 5454 nolu olana hasta oldum ekran arkası yapsam mı diye düşünüyorum. Fotoğraf makinası olarak ne kullanıyorsun abi 23 eylülde fotoğraf konusunda destek verebilir misin?

Bir de gerçekten bu yol hrikaymış fotoğraf için hazır sonbaharda gelmişken muazzam fotoğraflar çıkabilir dökülen yapraklarla =))
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

obasar

Fotograftan anlayan biri oldugun icin begendigine cok  sewindim emin. Fotograf makinam canon 1100 d ben de cektigi resimleri begeniyorum. Tabii ki 23 eylulde fotograf ici  destek veririm.

Resimleri cektigim yer yalova cinarcik tesvikiye olarak geciyor.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

alfistahakan

GT ye her renk gidiyor maşallah.
Hakan
Forever Alfa

fevkalbeser12

Seneye değiştiricem arabayı ciddi ciddi düşünmeye başladım GT ye mi geçiş yapsam diye çünkü hazır çocuk yokken 2-3 sene binilecek araba 2 kişi güzel güzel gezeriz ve bu düşüncemin tek sorumlusu sensin Obasar:) şaka bir yana çok başarılı fotoğraflar ama arabada çok tatlı olmuş.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

miracozdag

valla ben 147'den sonra geçersem gt ye geçerim heralde.

depeche101

Mükemmel olmuş tek kelimeyle .  8)

mahoretti

Seneye değiştiricem arabayı ciddi ciddi düşünmeye başladım GT ye mi geçiş yapsam diye çünkü hazır çocuk yokken 2-3 sene binilecek araba 2 kişi güzel güzel gezeriz ve bu düşüncemin tek sorumlusu sensin Obasar:) şaka bir yana çok başarılı fotoğraflar ama arabada çok tatlı olmuş.

aslında daha uzun kullanırsın. Tek kapılı araç , arkada oturan çocuk için daha iyidir.

bu arada önümüzdeki yıllarda 147 yi bende GT ile geliştirme düşüncesindeyim....

obasar

aslında daha uzun kullanırsın. Tek kapılı araç , arkada oturan çocuk için daha iyidir.

bu arada önümüzdeki yıllarda 147 yi bende GT ile geliştirme düşüncesindeyim....

ben GT ile 4 kişi, arkaya da valizleri atarak tatile çıktım ve hiçbir sorun yaşamadım. coupe araçlar içinde arka diz mesafesi dahil, arkadaki kişiler için en kullanışlı araç diyebilirim. araç dışarıdan tavan basık görünüyor ancak içeride tavan aşırı basık değil, rahatsız etmiyor. çok güzel bir derinliği var..

ileride çocuğum olursa da bununla devam etmeyi düşünüyorum aslında çünkü arka bagajda cam dahil kalktığı için çok geniş bir bagaj hacmi mevcut. 320 LT bagajı var.
156 ' da ise 360 LT bagaj hacmi var. çokta büyük bir fark değil bana göre, ayrıca sedan bagaja göre, üste daha kalıplı şeyler de koyabiliyorsunuz.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

obasar

cok mutlu oldum :) inşallah dilediğiniz gibi olur.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

ATA

Renk, araç, çekimler hepsi harika ! :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

obasar

Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

erdem1904

Araç bukalemun gibi oldu sürekli renk değiştiriyor.  :) Kırmızı güzeldi ama mavi harika olmuş :) Beyaz nasıl olur acaba?
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

fevkalbeser12

Bu başlığa ne zaman birisi birşey yazsa, bakmaya korkar oldum gidip bankaya bi çılgınlık yapmamak için:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

antihero

Maşallah çok güzel olmuş
145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

obasar

herkese merhabalar,

Doğum günümde eşim Samsung Galaxy S3 telefon almıştı hediye olarak.
iphone ' dan sonra ilk başta biraz garip gelse de ben telefonu çok beğendim.
app'ler arasında alfa romeo ile ilgili ne var diye dolaşırken birden alfaobd  'yi farkettim. alfa romeo araçlar için android uygulaması. bunun için hemen bir tane bluetooth 'lu ELM 327 bağlantı kablosu aldım. aracımın direksiyonunun altındaki kapağı söktüm. bağlantı aparatını (zaten ufak bir parça kablo kısmıda yok.) buradaki girişe takıp, kapağı kapattım.
telefondan bluetooth ile bağlandım ve öncelikle motor kısmına bakıp araçta hata kodu olup olmadığını test ettim.

programın linki,

screenshots

bundan sonra selespeed vites girişine baktım. o da düzgündü. test çalıştırmak istedim. free sürüm olduğu için yapmadı.
ben de hemen 50 usd verdim ve full sürürmünü telefonuma yükledim.

telefondan selespeed hat sonu calibrasyon testini denedim ve yapabildim.

su anda telefonumda olan program ile yolda giderken aracımın tüm değerlerini telefonumda görüp bakabiliyorum. veya bir hata aldığımda park halindeyken hemen telefonumdan girip hata koduna bakabiliyorum, hata kodunu silebiliyorum veya herhangi bir prosedür/testi çalıştırabiliyorum.

kısacası FIAT ECU SCAN 'ın yaptığı herşeyi yapabiliyorum...

yapmak veya kullanmak isteyen olursa kesinlikle tavsiye ederim....

Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

sariertan

İşte TORQUE rakip bir program. İnşaAllah eski 156-166 lardada bağlantı kurulabilir. TORQUE deki tek problem 166 ECU su ile bağlantı kuramaması idi -ki zaten programda bir işe yaramaz oluyor =)))

Teşekkürler bu yararlı bilgi için.

obasar

İşte TORQUE rakip bir program. İnşaAllah eski 156-166 lardada bağlantı kurulabilir. TORQUE deki tek problem 166 ECU su ile bağlantı kuramaması idi -ki zaten programda bir işe yaramaz oluyor =)))

Teşekkürler bu yararlı bilgi için.

doğru, torque ' de de bilgiler okunabiliyor ama hata kodu silme veya okuma yada test/prosedür çalıştırma yok. bence bu yönden apayrı. bir de ben bunu bizim serviste, 156 - 147 ' de de denedim. gayet düzgün çalıştı.
Alfa Romeo 156 1.9 JTD
Alfa Romeo 156 3.0 V6

Alfadanadam

Torque ile bağlanılabilen araçlarda hata silme-okuma yapılabilir.
Öte yandan daha önce bahsetmiştim, alfaobd desteklediği tüm araçlarda -ki eskiler de buna dahildir her türlü okumayı yapabilir. Zaten android sürümde eski alfalara bağlanabilen tek program bu. Ben android+pc sürümünü toplam 60 euroya almıştım.

sariertan

Torque ile bağlanılabilen araçlarda hata silme-okuma yapılabilir.
Öte yandan daha önce bahsetmiştim, alfaobd desteklediği tüm araçlarda -ki eskiler de buna dahildir her türlü okumayı yapabilir. Zaten android sürümde eski alfalara bağlanabilen tek program bu. Ben android+pc sürümünü toplam 60 euroya almıştım.

On numara oldu bu.

Alfadanadam

Desteklenen araçlar burada mevcut.

sariertan

Sabah alel acele işe gelmeden bir deneyeyim dedim ama bağlantı kurulamadı. Ön ayarmı yapmak gerekli acaba. Kullandığım aparat ELM327 bluettoth.

Akşam biraz daha uğraşacağım ama bir ip ucu varsa alabilirim =)