Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 Ön Takım Sesleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Bahsettiğiniz ses aks kafalarındaki boşluklardan geliyor olabilir.

blackeyekenan

peki ustad ılerde daha bı zarar cıkartırmı  acıl mudalahe gerekırmı. resım olmus mu sankı ne...

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

shadycome

bence aracı orjinal jantları ile kullanın..

blackeyekenan

yok zaten orjınal  17 " benimki bundan mı yapıyor sesii..

Alfadanadam

17" jant kullanımının bu işte payı var tabi ama tek sebep değil. Büyük çaplı jant sonrası incelen yanak yüksekliği sebebiyle lastiklerin darbe emişinin azalması yüzünden ön takımın kalan tüm darbeleri emmeye çalışmasına sebep oluyor.
Sizdeki sıkıntı benim tahmin ettiğim aks kafası ise kısa vadede önemli bir sıkıntı yapmaz ama ne durumda olduklarını buradan anlamamız mümkün değil. Eğer arıza ilerlemişse yolda bırakabilir. En sağlıklısı fırsat bulduğunuz zaman bir servise göstermenizdir.

blackeyekenan

Inan

Arkadaşlar ben bu arıza ve ya çözülmeyi bekleyen problemleri okudukça  iki güne bir rüyamda  alfama birşeyler oluyor. Yani Alt takımla ilgili benimde endişelerim vardı bu başlığı okudum güzelce uyudum ve ne motor koruma ne ön takım hepsi gitti param parça oldu .Gece okumayacağım bundan sonra bunları. :o

blackeyekenan

:D alfa sevgisi bole olsa gerek. benimde oluyodu ılk alıncaa

Onur ÖZTÜRK

You are not allowed to view links. Register or Login
Arkadaşlar ben bu arıza ve ya çözülmeyi bekleyen problemleri okudukça  iki güne bir rüyamda  alfama birşeyler oluyor. Yani Alt takımla ilgili benimde endişelerim vardı bu başlığı okudum güzelce uyudum ve ne motor koruma ne ön takım hepsi gitti param parça oldu .Gece okumayacağım bundan sonra bunları. :o

3-4 gece önce rüyamda görmüştüm, Benimkide Hararet yapmıştı ;D
                                                                                                                           Stile Italiano

erdem1904

156 da ön takım seslerini pek takmamak lazım. Soğukda gıcırdar sıcakta pamuk gibi olur :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackeyekenan

eet ya  bazende olmuyoor tek sıkıntı gacırdamasııı

fevkalbeser12

156 da ön takım seslerini pek takmamak lazım. Soğukda gıcırdar sıcakta pamuk gibi olur :)
E ne de olsa Akdeniz ruhu:) soğuğa pek gelmiyor.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

Dün akşam işten çıkıp Alfamla bir turlamak için çıktım bir süre sonra bir ses duyup teybi kapattım gacırdayan birşeyler vardı. Bu gün sağolsun Alfadanadam (Bülent abi) ve Agucba (Serkan abi) ye danıştım ve neler olabileceğini sordum falan bilgilerinden faydalanarak ilk olarak bir servise sokmayı düşündüm falan sonrasında dedim yarın sabahtan giderim servise bir arabayı yıkatayım neyse yıkattım kurlattım sonra biraz yol gittim çıt yok :) nedense ses kesilmiş :) yarım saat turladım ses gelmesi için yok ses gelmiyor :) Bir sevindim bir sevindim anlatamam :)
Zaten en son Çorluda tanıdık bir rot balansçıya göstermiştim Riva gezisine gelmeden bir şey var mı falan diye bir kontrole hiçbirşey yok demişti ön takımda ama bu ses işgillendirmişti eğer birşey çıksaydı :) yakmıştım o adamı varya :)
Neyse telefondaki desteğiniz için tekrar teşekkür ederim abilerim :)
Bakalım yarın işe Alfa ile gideyim ses yapacak mı ?

furkan karakale

Öncelikle merhabalar arkadaşlar aranıza benide kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Yaklaşık bir hafta önce 156 TS 1.6 sahibi oldum. Aracımdan genel olarak çok memnunum ancak aldıktan hemen sonra şunu fark ettim. Araca iki kişiden fazla bindiğimizde virajlarda ve çukurlarda gacır gucur sesler gelmekte. Sanki bişiler sürtüyormuş gibi. Araştırmalarıma göre amortisör lastiklerinin eskimiş olabileceğini veya da denge kollarından kaynaklı bişiler olduğunu öğrendim. Amortisör lastiğinden kaynaklı bi durum olduğunda rot balans ayarı yapan bi yerde yağlama işlemi yaptırarak bu sorunu aşabileceğimi söylediler. Bunu duyunca çok sevindim ve alt takımları komple yağlattım ( amortisör lastikleri, salıncaklar, viraj denge kolları, helezonlar) ancak sorunu maalesef aşamadım. Yaşadığım şehir Kahramanmaraş'ta maalesef alfa romeo servisi ve yedek parçaları yok. :duvar: Bu sorun sizce nedendir? Ilgili parça fiyatları ne kadardır? Yardımcı olursanız çok sevinirm

ahmet_hulusi

Bende ilk alfisti olduğumda 156 'dan gelen seslere fitil oldum, ustalara baktırdım salıncak , amörtisör 1 yıllık bile değil, ama garc gurc devam ediyor. Bu sıkıntı kronik , ustam mazotla yıkattır, tayzikli su ile yıkat dedi. Basınclı su ile yıkattım 1-2 ay ses kesildi ancak, tekrar ses çıkmaya başlayınca , Alfisti bir arkadaşıma danıştım; kendisi bakırlı gress yağı sürdürmem gerektiğini söyledi daha yaptırmadım ama yaptıran arkadaşlardan biliyorum , ses kesiliyormuş. Muhtemelen önümüzdeki hafta maslakta yaptıracağım.

Hayırlı, kazasız & belasız sürüşler dilerim.
2005 156 1.6 TS Distincitive
2013 Mitsubishi ASX Intense
2011 Passat 1.6 TDI Blumotion Comfortline
Bir sonraki E60 5.20 d lci mi olur bilemem ama finalim 159

furkan karakale

Öncelikle sorunuyla ilgilenip cevapladığınız için teşekkürler üstadım. Peki bu bakımlı gres yağını nerden bulabilirim? Ve bununla yine alt takımı komple yağlatmalımıyım?

Bandırmalı

Öncelikle sorunuyla ilgilenip cevapladığınız için teşekkürler üstadım. Peki bu bakımlı gres yağını nerden bulabilirim? Ve bununla yine alt takımı komple yağlatmalımıyım?

Merhabalar,
Bakırlı gres olur. Bakımlısına daha rastlamadım.
Samimi olduğunuz bir tamirci mutlaka vardır.
Çok zor bir işlem değildir. Dediğiniz gibi ön takımın yağlanması sorununuzu geçici olarak çözecektir.
İşçiliğine güvendiğiniz bir usta bu işlemi rahatlıkla yapabilir.
Parça konusunda internetten faydalanabilirsiniz.
Alfa Romeo ön takım diyerek google amcaya sordunuzmu yardımcı olacaktır.
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]