Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Basında Alfa Romeo ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Haberleri

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

The Wall Street Journal: Fiat, Alfa Romeo'yu ABD'ye geri getiriyor.

"Wall Street Journal" gazetesinin bir makalesinde Alfa Romeo'nun 2014 yılı itibarı ile 4C ve Alfa Giulia ile tekrar bir başlangıç yapacağını bildirdi. Aşağıda makaleden bazı satır başları;

Fiat, Alfa Romeo'yu ABD'ye geri getiriyor.

Sergio Marchionne geçtğimiz son üç yıl içerisinde Chrysler Grubu'nu ayağa kaldırabilmek, modernleştirebilmek için Fiat'ın tüm bilgi birikimi ve kaynaklarını devre soktu. Şimdi ise bu taktiği tersine çevirmeye başlıyor. Chrysler'in mühendisleri, üretim tesisleri ve yetkili satıcıları artık Fiat'ı bir dünya devi haline getirip dünyadaki gelişimine katkı sağlamalıdır. Bunu başarmak için anahtar rol aşağıdaki gibi olacak;
Alfa Romeo 2014 yılı itibarı ile önce sportif bir model olan 2 kişilik 4C ile ABD'ye giriş yapacak, ardından da sedan Gulia modeli gelecek. Bu bilgi bize ay başında Las Vegas'ta gelecek yılların stratejisinin tanıtıldığı Fiat Yetkili Satıcıları tarafından iletildi.

Machionne ABD'deki bu hamle ile önce Çin ve oradan da başka pazarlara geçiş yapmayı ümit etmekte. Yurtdışında artan satışların getirdiği ivme ile Avrupa'da çok zayıf ilerleyen ticari kazançlar da böylelikle dengelenmiş olacak. Marchionne Las Vegas'ta katılımcıların da hatırlayacağı gibi ?Bu bizim için, bir kaç yıl önce bizden kimse beklemediği bir adım olan Fiat-Chrysler'in dünya devi olma yolunda bir şanstır" şeklinde konuştu. ABD'de satış rakamlarının yüksek seyredebilmesi için Fiat, yeni modellerin motorlarında Maserati ve Ferrari'den alınacak olan teknolojilerden yararlanmayı düşünüyor. Bu adım ile yeni modeller Chrysler'e göre farklılık yaratacak ve üst sınıf pazarı için de göze daha gösterişli görünecek.

Yeni Alfa Romeo modelleri, şu anda Chrysler'e ait olan yeni Fiat Yetkili Satıcıları'nda satılacaklar. Burada yine Chrysler modelleri de olacak. İlk model İtalya'da üretilecek. Giulia ise Chrysler teknikerleri ile beraber Belvidere Üretim Tesisi'nde Illionis eyaletinde üretilecek ve Michigan'daki test alanında denenecek. Fiyatlar henüz belli değil.

(...)

Bilindiği gibi Alfa Romeo, 1950'lerde ABD Pazarı'na girme cesaretini göstermişti. Özellikle Dustin Hoffman'ın rol aldığı ve ona bir Spider 1600 Duetto'nun eşlik ettiği "Stajyer" (The Graduade - Die Reifeprüfung) filmi, Alfa Romeo'ya karşı sempati duyulmasını sağladı. Fiat, Alfa Romeo'yu 1986 yılında satın aldı ve daha sonra 1995 yılında hayal kırıklığı yaratan satış rakamları sebebi ile markayı ABD Pazarı'ndan çekti.

Sports Car dergisinin yayıncısı olan Keith Martin, kendisi ve kendisi gibi olanların Alfa Romeo markasının ABD Pazarı'na geri gelmesi büyük bir heyecan ile beklediklerini belirtti. Ancak yeni modellerden herhangi birisini alıp almayacağı konusunda henüz bir karar vermediğini de eklemeyi ihmal etmiyor. "Benim önce bir tanesi kullanmam ve Alfa gibi hissettirip hissettirmediğini görmem gerekiyor."

Marchionne aslında uzun zamandır Alfa Romeo markasını modernleştirmek için çabalamakta ve bu yıl ABD'ye girmiş olmayı planlamakta idi. Ancak bu durum, ne yazık ki Avrupa'nın devamlı olarak daha da kötüleşen ekonomik yapısı sebebi ile mümkün olmadı. Bu senenin ilk yarısında Alfa Romeo'nun satışları %31 oranında gerilerdi.

(...)

kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login

///////////////

asklepios

You are not allowed to view links. Register or Login
Birşey olmaz arkadaşlar.. Bu söylentiler avrupadaki krizden kaynaklanıyor. Diyeceksiniz ki VW de Avrupa'da, ancak VW satış stratejilerini dünyaya yaymışken Alfa bu konuda geridedir fakat bu yolda adımlar atılıyor. Bakınız Amerika'da kurulmakta olan fabrika ve bakınız Japon ortak üretim planları..
Bence doğru adımlar bunlar ve ayrıca Fiat grubu bugün VW nin en büyük rakiplerindendir.
Zor günler geçiriyor olsa gidip Crysler ı satın almazdı (Crysler 2011 geliri 55 milyar dolar görünüyor).

İçiniz rahat olsun, sıkıcı almanlar yerine lezzetli italyanların tadına varın :)
Benim korkum elektrikli motorlar yayılacak ve bizim alfa motor orkestrası mazide kalacak olması...

FIAT,VW'in en büyük rakiplerinden biri değildir...

naxos

Şimdilik boş işler bunlar

fiat gercek ederini bulmadan Alfayı asla satmaz..
Satmaya  kalkarsa butun italya ayaga kalkar kanımca
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

emin

ducati de satılmaz deniyordu, audi aldı, üretim italyada yapılmaya devam edilecek.

alfa motor üretmeyi fiata bırakmıyor mu bence, fiattan daha güzel motor seçenekleri sunabilir volkswagen ben satılması taraftarıyım. bu ülkede seat bile bu kadar satarken bence alfa için de olumlu şeyler olabilir. ama bu kadar yeni oluşuma gidilmişken bir anda satacaklarını düşünmüyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

erdem1904

Bugün You are not allowed to view links. Register or Login de manşetteydi Alfa için Fiat WW ceolarının atışmaları... Almanlar almakta ısrarcı Fiat satmamakta...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Murat Sağlam

aynen duello yapiyorlar

cario

17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Inan

BLOOMBERG TÜRKİYE kanalında pazar günü saat13:oo da yayınlanan programda "alfa romeo montreal 1970" için 20 dakikalık bir bölüm vardı.Araba muhteşem bir şeymiş.Dönemin Ferrarilerinden  kat kat iyi.Özellikle farklı bir açıdan  kapanıp açılan ön farların klasik otomobil etkisin kaybetmeden tasarlanışı            bambaşka bir araç olduğunu göstermiş. 

naxos

Alfa=Vw
demek
Far acma kapama  düğmesinin sol tarafta olmasıdır . direksiyonuna laf ettiğimiz alfa yerine en azından bizde birazcık değişik
Vw ise

Cady,golf,passat,cc,jetta hepsinde birebir aynı  yanı 40 bınlıralı aracla 120 bın lıralık aracın dıreksıyonu aynı teyb aynı

ee   vw oluca bişi yok
alfa yapınca voooowwwwwwww
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

LUCI0

Açıkçası Alfa Romeo, kendine özgü ve gelenekçi  sportif ruhunu kaybetmedikten sonra sahibinin kim olduğunun pek bir önemi yok.Tabi yine de Alfanın herşeyiyle İtalyan olmasını tercih ederim...

emin

Alfa=Vw
demek
Far acma kapama  düğmesinin sol tarafta olmasıdır . direksiyonuna laf ettiğimiz alfa yerine en azından bizde birazcık değişik
Vw ise

Cady,golf,passat,cc,jetta hepsinde birebir aynı  yanı 40 bınlıralı aracla 120 bın lıralık aracın dıreksıyonu aynı teyb aynı

ee   vw oluca bişi yok

punto ile aynı butonları, linea ile aynı klimayı, tüm fiatlarla aynı hiçbiryerden çekmeyen radyoyu kullanacağıma, polodan esinlenilen malzemeleri kullanırım ama seatta güzel sonuçlar alamadılar bence, alfayı da ellerine yüzlerine bulaştırırlarsa diye korkuyorum.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Kibitzer

Alfa=Vw
demek
Vw ise

ee   vw oluca bişi yok

punto ile aynı butonları, linea ile aynı klimayı, tüm fiatlarla aynı hiçbiryerden çekmeyen radyoyu kullanacağıma, polodan esinlenilen malzemeleri kullanırım ama seatta güzel sonuçlar alamadılar bence, alfayı da ellerine yüzlerine bulaştırırlarsa diye korkuyorum.

Seat'ta(özellikle Leon) tek donanım paketiyle tabii ki başarılı sonuçlar alınamaz. Alfa diye bir araç piyasada olmasaydı alacağım araç Leon olurdu. İstediğim gibi donanımını değiştiremedikten sonra da Leon da çekiciliğini yitiriyor.
Bir de renk seçeneği konusu var, Sahibinden'e girin bir bakın Leonlarda renk seçeneklerine. %95 beyaz, gerisi siyah ve kırmızı, eser miktarda da diğer renkler var.
Alfa'yı VW alır da Golf platformuna Giulietta asiliğinde bir araç yaparsa hiç düşünmem alırım. Şimdi bile Sahibinden'de önce Alfa, sonra Leon fiyatlarına bakıyorum. Gayet de uygun araçlar var(beyaz olmaları dışında :P )

agucba

Aslında Sergio Marchionne'nin VW ile olan çekişmesi sadece Alfa Romeo'nun satılıp satılmaması ile ilgili değil. Fiat Grubu ile VW Grubu'nun çekişmesi uzun zamandır devam etmekte.

Zaten yukarıda da Hürriyet'ten yapılan alıntılar var. Sergio Marchionne, VW'nin Avrupa'daki krizi bahane ederek diğer otomotiv üreticilerini çok zor durumda bırakacak "ölümcül" indirimler ile Avrupa'daki pazar payını yükseltmek derdinde. Bu durumdan Fiat haricinde PSA Grubu ve GM'un Avrupa kanadı olan Opel de çok etkilenmekte.

Bunun haricinde yine AB'nin çevre kirlenmesine karşı alınacak olan tedbirlerle ilgili olarak egzoz emisyon değerlerinin düşürülmesi ve bu konunun daha da ciddi ele alınması gibi bir talebi var (2020 yılı için AB içerisinde planlanan değer, her otomobil için kilometrede 95 grem CO2 salınımı(*), ancak bu değerin daha da düşürülmesi için çaba sarf edilmekte.). Fiat, bu düşüncenin en büyük destekçisi [ki Sergio Marchionne Acea Başkanı (Association des Constructeurs Européens d'Automobiles-Avrupa Otomobil Üreticileri Kuruluşu]). Ancak yüksek güçlü motor üreticileri ile bu konuya çok fazla destek vermeyen üreticiler, bu konuyu çok ağırdan almaktalar. Bu işten en çok etkilecek gruplardan biri VW Grubu. Hatta Marchionne'nin destekçisi olan PSA Grubu bile şu bu fikre sırt çevirmiş durumda. Sergione Marchionne'ye bu konuda tek destek veren firma olarak şu anda Ford gözükmekte. Çünkü Ford, özellikle Avrupa'da pazarda olan modelleri ile bu konuda oldukça ileri durumda. Aslında yukarıda bahsettiğim değerlerin değiştirilmesi PSA Grubu ile Renault açısından bir sorun olamamlı, çünkü onların da AB'de düşük hacim, düşük tüketim ve dolayısı ile düşük egzoz gazı yayın modelleri var.

AB Klima Komsiyoneri olan Connie Hedeegard'ın egzoz emisyon değerlerinin daha aşağı çekilmesi planına (Hedeegard Plan) destek Fiat'ın karşısına her zaman ki gibi ve yine Alman üreticileri çıktılar. Ve bu durum Fiat'ı, dolayısı ile Acea Başkanı olan Sergio Marchionne'yı çok kızdırdı.

Bu konu ile ilgili olarak bir Alman markasının yöneticisi; "Eğer ki komisyonun desteklenmesi istediği kararlar çıkacak olursa, Fiat'ın elektrikli otomobil için AR-GE çalışması yapmasına gerek yok, onların hali hazırda var olan modelleri zaten bu değerleri karşılamakta" diye konuşmakta.

(*): Bir aracın egzoz gazı salınım değeri, o aracın yakıt tüketim değeri ile doğru orantılıdır. Örnek olarak yakıt tüketimi litre ve kilometredeki CO2 salınımı aşağıdaki gibidir;

Değerler Ortalama Tüketime göredir.

Giulietta 1,4 16V (120 BG): 6,4 litre - 149 gr CO2
Giulietta 1,4 16V MA (170 BG): 5,8 (5,2)** litre - 134 (121)** gr CO2
Giulietta 1,8 TBi 16V (235 BG): 7,6 litre - 177 gr CO2
Giulietta 1,6 JTDm 16V (105 BG): 4,4 litre - 114 gr CO2
Giulietta 2,0 JTDm 16V (140 BG): 4,5 litre - 119 gr CO2
Giulietta 2,0 JTDm 16V (170 BG): 4,7 (4,5)** litre - 124 (119)** gr CO2

1,0 litre = 23,28 gr CO2
0,1 litre = 2,328 gr CO2

** Parantez içi değeri TCT için geçerlidir.

///////////////

agucba

AutoNews: Yeni Maserati modellerinin adı Levante ve Ghibli olacak.

Maserati, Paris Otomobil Fuarı çerçevesinde E segmenti sedan modeli ve ilk SUV modelinin isimlerini açıkladı.

Yeni SUV'nin adı "Levante" olacak ve 2014 yılında piyasaya çıkacak. Üretim K. Amerika'da JEEP Grand Cherokee ile beraber gerçekleşecek ve bu model aynı zamanda Maserati'nin teknik alt yapısını da sağlayacak.

Maserati ayrıca model adı "Ghibli" olacak olan aracı ile E segmentine 2013 yılında giriş yapma cesaretini gösterecek ve böylelikle BMW 5 serisi ve Audi A6'ya rakip olacak. Bu modelin tanıtımı önümüzdeki ilkbaharda ya Cenevre otomobil Fuarı'nda yapılacak ya da Shanghai Fuarı'nda olacak.

Quattroporte'nin devamı olacak olan yeni amiral gemisi ise Ocak 2013'te Detroit Fuarı'nda tanıtılacak, ismi aynı kalacak.

Quattroporte ve daha küçük kardeşi olacak olan sedan modeli, daha önce Bertone'ye ait olan "Officine Maserati Grugliasco"'da üretilecek. Fiat, burasını bir kaç yıl önce satın almış ve büyük çaplı bir değişikliğe gitmişti.

Maserat, Levante modelinden yılda 20.000- 25.000 adet, Ghibli'den 20.000 adet ve yeni Quttroporte'den de yılda 12.000 adet üretmeyi planlamaka. GranTurismo'nun değişik varyasyonları ile Maserati, 2011 yılında 6.150 olarak gerçekleşen satış adedini 2015 yılında 50.000 adete çıkarmayı hedeflemekte.

///////////////

agucba

Sergio Marchionne: Alfa yeni amiral gemisine kavuşacak.

Daha bu yılın yaz aylarında Alfa'nın bundan sonra D segmenti (Alfa 159, 3 serisi vb.) üzerinde bir modelinin olmayacağı belirtilirken Sergio Marchionne, Paris Otomobil Fuarı'nda E segmentinde (Alfa 166, 5 serisi, A6 vb.) yeni bir Alfa Romeo'nun olacağını açıkladı.

İtalyan derginin haberine göre grup içerisinde "NEW164" olarak isimlendirilen amiral gemisi, alt yapısını yeni Maserati'nin giriş seviyesi modeli olan ve Audi A7 ile Mercedes CLS'nin karşısına çıkacak olan Ghibli ile paylaşacak. Buna göre her iki yeni modelin motoru önde uzunlamasına yerleştiriliecek ve arkadan itiş prensibi olacak.

Marchionne ayrıca yeni modelin Maserati ile temeli ve tekniği paylaşmayacağını, ayrıca Maserati ile beraber eski Bertone fabrikası olan Grugliasco'daki yenilenmiş üretim tesisinde üretilecek.

Dergi yeni Alfa'nın altı silindirli motorlara sahip olacağını, ancak yeni 1,8 litrelik turbo motorun aynı zamanda uzunlamasına bir şekildeki yerleşime de müsait olması sebebi ile bu motorun model gamında olacağını belirtti.

Yeni modelin 2014 yılında çıkabileceği belirtilirken bu tarih aynı zamanda Alfa Romeo'nun yeni dünyada yani ABD Pazarı'na giriş yapacağı tarihe de denk gelecek.

///////////////

asklepios

ya ben artık üzülmeyi,kızmayı geçtim...gülüyorum bunların haline...

sen demedin mi;"artık 147-156 gibi numara ile modellendirme bitti.eskisi gibi isim olacak". hemşerim bi karar ver önce...unutmayalım ki; segmentte zırt pırt isim değişikliği=prestij kaybı

daha önemlisi: "senin neyine E sınıfı model !!!" sen önce D sınıfı bi araba yapmayı becer.

çünkü; E sınıfı, B'ye,C'ye benzemez...her kafasına esen yer edinemez,tarihte örnekleri mevcuttur...

yahu bu Sergio,cidden sıfırdan bir model üretip,kalıplaşmış modeller olan MERC E,BMW 5,AUDI A6'dan müşteri çalabileceğini düşünüyorsa
ne içtiyse aynısından ben de alayım.

agucba

Ali Bey, yeni modelin adının 164 olacağı belli değil ki. Muhtemelen henüz çizimleri bile yoktur veya henüz karalama şeklindedir. NEW164'ün şirket için tanımlama olduğu yazıldı.

E segmentinde E serisi, 5 serisi ve A6 var diye o sınıfa girilmez denmesi de ilginç. O zaman o sınıfta sadece bu 3 modeli üreten markalar üretim yapsın, diğerleri kapatsın. Aynı düşünceye göre D segmentinde de C serisi, 3 serisi ve A4 var, o zaman boşuna Giulia için de uğraşmasınlar. Örnekler çoğaltılabilir.

Mercedes, BMW ve Audi'nin E segmenti modellerinin çok başarılı olduğunu kabul ediyorum. Aksini savunursam zaten komik olur. Ama hem "Alfa'nın sadece iki modeli var" deyip hem de "O sınıfta şu var, girilmez", "Bu sınıfta şunlar var, girilmez" denmemeli bence.

Her markanın beğenenleri var ve Türkiye gibi Mercedes, BMW, Audi fanatiklerinin olmadığı ülkeler de muhtemelen vardır.

///////////////

murat

Her aracın şirket içinde bir takma ismi vardır, şimdi hatırlamıyorum ama 147 'nin ismi de çok eski bir model idi. Burada 164 konulması hedefleri yüksek tutmak (164 kendi döneminin başarılı bir aracıydı çünkü), aynı zamanda müşteri tarafında da beklentileri iyimser seviyelere çıkartmak için ..Özellikle Alfisti için 164'ün ismini duymak bile başlı başına bir heyecan sebebi, şahsen bende öyle oldu. Maddi gücüm onu almaya yetmeyecek tabi ama merak ile bekliyor olacağım yeni modeli..

Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

fevkalbeser12

164 çıksa ben alamam ama hemen bi posterini alır eve asarım:) cidden adı bile heyecanlandırıyor:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

asklepios

Ali Bey, yeni modelin adının 164 olacağı belli değil ki. Muhtemelen henüz çizimleri bile yoktur veya henüz karalama şeklindedir. NEW164'ün şirket için tanımlama olduğu yazıldı.

E segmentinde E serisi, 5 serisi ve A6 var diye o sınıfa girilmez denmesi de ilginç. O zaman o sınıfta sadece bu 3 modeli üreten markalar üretim yapsın, diğerleri kapatsın. Aynı düşünceye göre D segmentinde de C serisi, 3 serisi ve A4 var, o zaman boşuna Giulia için de uğraşmasınlar. Örnekler çoğaltılabilir.

Mercedes, BMW ve Audi'nin E segmenti modellerinin çok başarılı olduğunu kabul ediyorum. Aksini savunursam zaten komik olur. Ama hem "Alfa'nın sadece iki modeli var" deyip hem de "O sınıfta şu var, girilmez", "Bu sınıfta şunlar var, girilmez" denmemeli bence.

Her markanın beğenenleri var ve Türkiye gibi Mercedes, BMW, Audi fanatiklerinin olmadığı ülkeler de muhtemelen vardır.

Serkan bey,

E segmentine tekrar giriş yapmak "bence" hatalı bir hareket.neden?

1-E segmenti müşterisi profilini az çok biliyoruz.bir arabaya o kadar para verecek adam,en başta "prestij" ister,"isim" ister...

2-dünyada yanlış bilmiyorsam en çok C sınıfı araç satılıyor(golf-civic-corolla)...sonra B ve D...yani para burada,kar burada...E sınıfına  sıfırdan girip de para kazanmak zor...

3-"her kuşu öptük de bir leylek kaldı".D sınıfından vazgeçip de E sınıfına yönelmenin hiçbir mantığı yok bana göre...siz de takdir edersiniz ki; D sınıfında rekabet daha kolay-rakiplerin zaafları var...malum üç markadan müşteri çalmak daha kolay...E'de işler zor.

yani; birşeyler yapılması elbette güzel ama bildiğimiz üzre durumlar parlak değil Alfa için...para getirecek,çok satacak modeller lazım: 5 kapılı mito,mito sedan,giulietta sedan-sportswagon,giulia sedan-sportswagon gibi...

ve hatta; (daha önce de söyledim) 1.6 DİZEL C-CROSSOVER  Alfa'yı ihya eder,rahatlatır,ivme kazandırır...çok da iddialıyım...şu an Qashqai ve Yeti dışında 1.6 dizel crossover yok...

Kibitzer

Serkan bey,

E segmentine tekrar giriş yapmak "bence" hatalı bir hareket.neden?

1-E segmenti müşterisi profilini az çok biliyoruz.bir arabaya o kadar para verecek adam,en başta "prestij" ister,"isim" ister...

2-dünyada yanlış bilmiyorsam en çok C sınıfı araç satılıyor(golf-civic-corolla)...sonra B ve D...yani para burada,kar burada...E sınıfına  sıfırdan girip de para kazanmak zor...

3-"her kuşu öptük de bir leylek kaldı".D sınıfından vazgeçip de E sınıfına yönelmenin hiçbir mantığı yok bana göre...siz de takdir edersiniz ki; D sınıfında rekabet daha kolay-rakiplerin zaafları var...malum üç markadan müşteri çalmak daha kolay...E'de işler zor.

yani; birşeyler yapılması elbette güzel ama bildiğimiz üzre durumlar parlak değil Alfa için...para getirecek,çok satacak modeller lazım: 5 kapılı mito,mito sedan,giulietta sedan-sportswagon,giulia sedan-sportswagon gibi...

ve hatta; (daha önce de söyledim) 1.6 DİZEL C-CROSSOVER  Alfa'yı ihya eder,rahatlatır,ivme kazandırır...çok da iddialıyım...şu an Qashqai ve Yeti dışında 1.6 dizel crossover yok...

Asklepios'un yazdıklarına imzamı atıyorum. Biraz olsun elini güçlendirmesi lazım Alfa'nın. Giulietta güzel bir ivme kattı. Giulia, Giulietta'nın sedanı, Giulietta'nın SportWagonu gibi müşterisi olan araçlar üretmek lazım. Bu modellere yüz müşteri varsa E sınıfının on müşterisi yoktur bence.
Crossover mükemmel bir fikir olur. Birçok insan dizel crossover arıyor. Qashqai-Tiguan bizim sitede bol bol var ve her yanlarından geçişimizde hanım beğendiğini belirtiyor, benim Alfa aşkım olmasa bir sonraki aracımız ya Leon ya Qashqai olur. 1.6JTDM2'li bir crossover E sınıfına girmeden önce daha mantıklı bir seçenek olur "bence".

murat

Bahsini ettiğiniz ve eksikliğini hissetiğimiz ürün gamlarındaki yeni üretimler ile ilgili de çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Forumda da bunlarla ilgili bilgiler paylaşılmıştı. Zanederim E segmentindeki araç bunlar olmaksızın piyasaya sürülmez zaten
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Fatihob

Batmasında ne yaparsa yapsın.İster Vw alsın ister E segmentine girsin.Ben oğluma Alfa alıcam dayansınlar biraz 25 sene daha:)
..

Kibitzer

Bahsini ettiğiniz ve eksikliğini hissetiğimiz ürün gamlarındaki yeni üretimler ile ilgili de çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Forumda da bunlarla ilgili bilgiler paylaşılmıştı. Zanederim E segmentindeki araç bunlar olmaksızın piyasaya sürülmez zaten

Bekliyoruz. Fakat arada farkında olmadan ömür de geçiyor. İnşallah ara modeller bir an önce çıkar da sıra E sınıfına gelir. Alacağımdan değil ya, mutlu olurum.

Alfadanadam

Batmasında ne yaparsa yapsın.İster Vw alsın ister E segmentine girsin.Ben oğluma Alfa alıcam dayansınlar biraz 25 sene daha:)

3-5 seneye evlenirim diyosun yani :)