Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 156 crash test...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

master

Bir de aynı platformu kullanan otomobillerin aynı otomobilmiş gibi algılanması da beni rahatsız ediyor.

Alfa 159 , Opel Vectra ile aynı platformda. Volvo S40 , Ford Focus ile aynı platformda. VW Touareg , Porsche Cayenne ile aynı platformda. Ama bu üç örneğin de aralarında dağlar kadar fark var. Aynı platform demek aynı araba demek değildir. Ortak bir temelden yola çıkıp kendi marka felsefenize göre bambaşka araçlar üretirsiniz. Nasıl ki Alfa 159 JTDm ile Saab 9-3 TiD aynı motoru kullanmalarına rağmen kimse çıkıp da "aa aynı araba bunlar" demiyorlarsa 145 ve Tipo için de aynısı söylenemez. Zaten ne demek istediğim önce Tipo'ya ardından 145'e binildiği zaman daha iyi anlaşılır. İki aracın benzer yönleri çok sınırlı. En basit örnek Alfacem nickli üyemizin 145 Turbo'su. Aynı yüklemeyi bir Tipo'ya yapın ve sonucu görün.

159'un 10 yıl piyasada kalmaması için bir sebep yok. Eğer satışlar iyi devam ederse teorik olarak 150 sene kalmasında da bir sorun yok. Ama satışlar aynı düzeyde devam etmeyeceği için benim tahminim 10 seneden kısa bir sürede kasa değişeceği yönünde , çünkü artık o kadar fazla yeni teknoloji üretiliyor ki otomotiv piyasasında , aynı modelle uzun süre rekabette kalabilmek son senelerde iyice zorlaştı.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Yanlız benim işaret ettiğim nokta arabanın pasif güvenlik elemanları, yolcu kabini, ezilme boşlukları, temel yapısı gibi konular. Ana çizgilerin , kasanın , kısacası arabanın genleriyle oynanmasına kesinlikle karşıyım.Ben dış görünüşden değil , göremediğimiz noktalardan bahsediyorum..Tabi ki iyi satarken kasa niye değişsin??Ama kasayı değiştirmeden de güvenlik çalışmaları yapılabilir. Cevap 159 la geldi, ama geç geldi. Fiyat da uçtu gitti...159 da beğenmediğim noktalar da var mesela... Niye iddialı markalar arabayı hafifletmeye çabalarken, tonlarca para ödeyip alınan motorlarla hak edilen performans yakalanamıyor ve daha fazla tüketiliyor?? Testleri okuyun, TV programlarına bakın herkes ağırlıkdan şikayetçi...Ben de 1265 kg arabamın 146 nm torka sahip olmasından ve kompresör açıkken yokuşda arabayı kaldıramamakdan şikayetçiyim.Bundan sonra madem bu kadar bilinçli tüketici olduk bunları konuşarak, tartışarak Alfanın her konuda hak ettiği yere gelmesini sağlamalıyız...

n/a

Bir de "master" Bey, isminizi bilmiyorum kusura bakmayın..Aynı platforma sahip olmak ayıp birşey değil...Touareg, Cayenne ile aynı platform ise ,Touareg'i tercih ederim.VW alt modellerde Audi ile aynı platform ve motora sahipse,  kasayı da beğenmişsem niye 4-5 sene bineceğim arabaya fazladan para verim..VW yi tercih ederim.Aradaki farkı sokağa atılan para olarak görüyorum...Tabi bu benim düşüncem...Ama Tipo' ya da severek bindim ben bu arada, Tipo SLX benim ilk arabamdı.Ama burda gerçekleri tartışıyorsak eksik, zayıf yanlara da değinip, doğruları görmemiz lazım. 145 ve 146 son derece beğendiğim arabalar ama güvenlik konusunda tartışmam bile. Testleri bile yok, ayrıca sonuçlarını tahmin edebiliyorum. 147- 149 ve 156-159 kıyaslamasına varım.

Edited by - sportivo on 04/10/2006  15:10:20

n/a

80 ile ani frene basip kayarak ortalama 60 ile ön tamponun farlarin birleştiği yere tekabül eden yükseklikte , arkasinda bir kaç kat beton olan kaldirimda patladim ve 156 için şunu diyebilirim...

2006 model makyajli 156 çok çok sağlam değil ancak görevini başariyla yapiyor...ön cam sütunlari biraz kasildi çünkü sunroof kendiliğinden yukari doğru açilmiş, ön cam patlamadi sadece 2 katli ön cam 2 camin arasinda bir yerden çatladi..ne dişardan elleyince ne de içerden elleyince elinize değmiyor....yolcu kabininde ise fazla bir şey yok...sadece vites çerçevesi yerinden çikmiş....yanliz kafama takilan konu kiz arkadaşimin ellerinin kirilmasina sebep olan airbag kapaği...öyle bir yere yapilmiş ki ani fren aninda emniyet kemeri takmayan kişinin direk elini koyacaği noktada yer aliyor...tabi ki airbag emniyet kemeri ile kullanilan bir durum ancak istisna bir durum için de önlem alinmaliydi..mesela bir opel vectra ya da audi a3 te kapak şeklinde değil...ya da bir toyota corolla da konsolun üstünden çikiyor airbag...bunlar dişinda 156 görevini gayet güzel yapiyor...airbagler emniyet kemersiz kullanimda bile yüzüme en ufak bir darbe yapmadi ve mükemmel çalişti...çarpma aninda gözümü kapatirken airbag açiliyordu...gözümü açtiğimda sönmüştü bile..ve ne boynumda bir zedelenme ne de yüzümde bir çizik vardi...

ha garip olan şu ki 34 AD 9078 artik yok topic inde resimlerde de koyduğum gibi arabanin şasesi çok kasildi ve arka tarafta burulma meydana geldi...sercanla düşündük ve bunu araci otoparka çeken çekicinin yaptiğini sandik..dişardan bir darbe / çizik söz konusu değil...ve şase o kadar kasilmiş ki şu güne kadar yerinden hiç çikarilmamiş olan stepne ortadaki vidasiyla beraber ileri kaymiş...şase biraz kuvvetsiz olsa da sürücü kabini güvenli kanimca...dolayisiyla 2006 model az kilometreli jarama siyahi bir 156 bulabilirsem kaçirmayacağim...

Sercan Keklik

quote:

80 ile ani frene basip kayarak ortalama 60 ile ön tamponun farlarin birleştiği yere tekabül eden yükseklikte , arkasinda bir kaç kat beton olan kaldirimda patladim ve 156 için şunu diyebilirim...

ha garip olan şu ki 34 AD 9078 artik yok topic inde resimlerde de koyduğum gibi arabanin şasesi çok kasildi ve arka tarafta burulma meydana geldi...sercanla düşündük ve bunu araci otoparka çeken çekicinin yaptiğini sandik..dişardan bir darbe / çizik söz konusu değil...ve şase o kadar kasilmiş ki şu güne kadar yerinden hiç çikarilmamiş olan stepne ortadaki vidasiyla beraber ileri kaymiş...şase biraz kuvvetsiz olsa da sürücü kabini güvenli kanimca...dolayisiyla 2006 model az kilometreli jarama siyahi bir 156 bulabilirsem kaçirmayacağim...

Wolkancım bak şurada anşalım senin aracının direklerinde herhangi bir yer degiştirme mevcut degil. Kapılarını Gayet güzel açtık kapattık bunu senle beraberkende defalarca yaptık. Senin aracında sende biliyorsun Kasılma var sonuçta 8o Km ile 15-17cm yüksekltiginde bir kaldırıma çıkıyorsun ve ivmelemen çok fazla. Bu olabilecek bişey.  Herşeye Laf ettiririrm Ama biri çıkıpta Taki.. 156 nın direklerini veya tavanını suçlayana kadar.140 km gibi ciddi bi hızla Air Baglerim iptal ve KEMERim Takılı degilken 3 takla atıp içinden çıkan benim. Sizin Bahsettiginiz Test videosu veya volkanın kazası benim kazanın yanında Çok ufak :) 14o ı geçin Evinizde 3 kere üst üste takla atın halının üstünde anlarsınız ne demek istedigimi.

Register or Login" border=0>

direk diyosunuz buyrun..Tawan buyrun.. Sunroofun Sol tarafına bakın rool barları umarım görüyosunuzdur. Bu Arada Cam Patlamadı biz Patlattık. Size Daha bir çok açıdan direk resimleri gösteririm kendi aracıma ait. Fakat bu araç 14o km ile havada 3 takla atıp bu hale geliyorsa Airbag ve kemer yokken beni koruyosa, Bırakın Belimi Elimi Ayagımı, Burnum Kanamıyorsa herkes şunu anlamalı;
Kazada Kaza hızı şiddeti vs.. Bir ton detay haricinde aracın içindeki durumunuzda önemli.
Örnek: Volkanın sevgilisi irem. Kemer Takmamış Hatalı. Ayagını Torpido Altında Polen Filtrelerinin degiştiyi yere kadar sokuyorsa hatalı. Öyle bir oturma şekli yok. Air Bag açılırken elini Oraya Koymayıp Başka yere koyabilirdi belki ama o tecrübesi olmayan insan için çok zor ilk Suzuki Aracımla Kaza yaptıgım zamandan biliyorum Direksiyonu falan bırakmıştım Kaza Anında. Volkan burda Airbag kapagı konusunda tamam haklıda olabilir ama diger unsurlar nolucak? Kaza Anında her araçta yolcu kabininde Hassas  Noktaları vardır. Mesela Volkan Senin Direklerinde bir Problem olmadıgının Kanıtı Yan Camlarına Bak Patlıyan varmı? Kapı Direkleri Araç Şase Direklerinden Daha üstte ilk hasar alan ve kolay egilen yer orası orası hasar aldıgında CAM patlıyor. Sende Varmı? Yok. Benim Araçta 3 Kapı Camı Patladı. 14o km ile Tavan üstü düşen biri olarak burda size şunları yazıyorum; Aracımı servise çektik Kazayı gören 4 Araba 9 Kişi (Hepsi Arkadaşlarım) Allahtan Başka araba degildi dediler. Gece Fazla kurcalamadan evimize döndük sabah gittik aracın yanına. Araç sag arka lastikten darbe aldıgı için amortisör kulesinde açıklık vardı. bak volkan sen 8o ben 14o hemen hemen %50 daha fazla sürattayım birde havada dönüp tavan üstüne düşüyorum. Senin aracının hasarına gelince;
Motor ve Torpido arasında kalan şase kısmında göçüklük var Yarık Kırık yok Özellikle keçeleri açıp baktım. O neden oldu dersen Motor kaldırımla araç arasında sıkışınca şaseyi zedeledi, şanz. olayıda kaldırıma çıktıgın yer tam Şanz. ile torpido altında kalan kısıma denk geliyor ordada şasede bir göçük var fakat Coiloverli araçlara bak altlarına bir yerde görürsen hepsinin aynı yerlerde benzer eziklikleri vardır şasenin en hassas noktalarından biridir o kısım. Sen 8o km ile çarpmana ragmen ordada bi kırıklık açıklık çatlaklık yoktu.

Umut Bey:
Güvenlik konusunda 156 yı savunmam tartışmam diyorsunuz ama hala 156 sahibisiniz. Canınız Hala o araca emanet. Bu Kadar Kötü bi arabaya bindiginizi düşünüyorsanız hala niye binmektesiniz? Insan güvenmedigi araca binmez. Volkan 8o km ile bi kaza yaptı kaza şoku ile ilk günler başka bi araba oldugunda daha az hasar alıcagını düşündü fakat piskolojisi düzelip sakinleştiginde gene alfaya baktı çünkü çogu sebep kendi hatasıydı.

Edited by - SerCy on 04/10/2006  15:54:46
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Sercan Bey dikkatli okursanız 145 ve 146 hakkında tartışmam dedim.Tartışıcaksak 156-159 farklarını tartışalım.Ayrıca arabamı hala seviyorum bu filmi izledikden sonra bile.Ama ortada gerçekler var, iyi, güzel yanlarını tartışıyorsak ve iyi markalarla kıyaslıyorsak her yönden ele almalıyız. Güvenlik konularında zayıflık var demek kötü araba demek değildir.Aksine ben şu an alıcı bulsam nasıl satıcam da unutucam diye düşünüyorum arabama o kadar bağlıyım.Lütfen dikkatli okuyun...

Alfadanadam

Umut bey, hiç kullanmadığınız belki de binmediğiniz araçlar hakkında (145-146) tabiri caizse atıp tutmuşsunuz.

1994 tasarımı bu araçlar ile ilgili neler biliyorsunuz ki tartışmam bile diyorsunuz. 145'in gayet sağlam ve rijit bir kasaya sahip olduğunu ben çok rahatlıkla söyleyebilirim, çünkü bizzat yaşadım bunu, ya siz?

n/a

Bülent Bey ben güvenlik konusunda başka bir arkadaşa cevap vermiştim..Yoksa 2 arabayı da son derece beğeniyorum.147 nin testini gördükden sonra herhangi bir kazada ne olacağını tahmin etmek için bizzat yaşamak ya da bilge olmak gerekmez.

Alfadanadam

145 ile 147'nin birbiriyle ne alakası var ?
147'nin teste ne şekilde tepki verdiği 145'i ne bağlar ki?
Madem teknik konularla ilgili yorum yapılıyor, öyleyse teknik konuşalım. Elde teknik veri yoksa mümkünse tecrübelerden örnekler verelim, ama varsayımlarla bu iş olmuyor.

n/a

quote:

Bülent Bey ben güvenlik konusunda başka bir arkadaşa cevap vermiştim..Yoksa 2 arabayı da son derece beğeniyorum.147 nin testini gördükden sonra herhangi bir kazada ne olacağını tahmin etmek için bizzat yaşamak ya da bilge olmak gerekmez. Bir de tabi ben kriter olarak sizin yaşadıklarınıza değil, uluslararası otoritelerin yaptığı çalışmalara bakarım.

Alfadanadam

Ayrıca vaktiyle sahibi olduğum 97 model 145'te iki airbag ve ABS vardı. O yıllarda o sınıfta kaç arabada vardı hatırlıyor musunuz acaba?

n/a

Ben de onu diyorum.145 i hiç bağlamaz..Eminim ki 147 nin sonuçları daha başarılıdır.

Alfadanadam

quote:

quote:

Bülent Bey ben güvenlik konusunda başka bir arkadaşa cevap vermiştim..Yoksa 2 arabayı da son derece beğeniyorum.147 nin testini gördükden sonra herhangi bir kazada ne olacağını tahmin etmek için bizzat yaşamak ya da bilge olmak gerekmez. Bir de tabi ben kriter olarak sizin yaşadıklarınıza değil, uluslararası otoritelerin yaptığı çalışmalara bakarım.

Ne demek sizin yaşadıklarınıza bakmam!! NEye bakıyorsanız açıkça yazın öyleyse. Ben size dedim ki, ne sahibi olduğunuz ne de belki hiç kullanmadığınız arabalar hakkında teknik yada müsbet olmayan yorumlar yapmayın. Siz çıkmış sizin yaşadıklaırnıza bakmam diyorsunuz. Uluslararası otoritelerin yaptığı çalışmalara bakmadan atıp tutmayı biliyorsunuz ama !!!

admin

Mesaj editleme seçeneğini farklı amaçlarla kullanmayalım. Önce atılan mesajlar, adı üstünde önceden atılmıştır. Ardından başka mesajlar gelmiş ise bununla ilgili bir düzenleme yapılacaksa, bu durum açıklanarak yeni mesaj atılmalı.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

n/a

70 li senelerde geliştirildi ABS sistemi.Ayrıca bizim 97 ya da 98 model Tempramızda da çift Airbag ve ABS sistemi mevcuttu. Hangi arabalarda olduğu konusunu çok merak ettiyseniz araştırma yaparız beraber.

Alfadanadam

quote:

Bir de "master" Bey, isminizi bilmiyorum kusura bakmayın..Aynı platforma sahip olmak ayıp birşey değil...Touareg, Cayenne ile aynı platform ise ,Touareg'i tercih ederim.VW alt modellerde Audi ile aynı platform ve motora sahipse,  kasayı da beğenmişsem niye 4-5 sene bineceğim arabaya fazladan para verim..VW yi tercih ederim.Aradaki farkı sokağa atılan para olarak görüyorum...Tabi bu benim düşüncem...Ama Tipo' ya da severek bindim ben bu arada, Tipo SLX benim ilk arabamdı.Ama burda gerçekleri tartışıyorsak eksik, zayıf yanlara da değinip, doğruları görmemiz lazım. 145 ve 146 son derece beğendiğim arabalar ama güvenlik konusunda tartışmam bile. Testleri bile yok, ayrıca sonuçlarını tahmin edebiliyorum. 147- 149 ve 156-159 kıyaslamasına varım.

Peki bu ne demek? Benim bahsettiğim gibi yargısız infaz mı yapmışsınız, yoksa o çok tuttuğunuz uluslararası otoroitelerin yaptığı çalışmalara göre mi yazdınız bunları? Eğer öyleyse 145 ile ilgili çalışmaları dökün ortaya ben de herkesin önünde sizden özür dileyeyim, ama eğer çıkaramazsanız artık atıp tutmayı bıraksanız iyi olacak.

Tufan

Anlamadığım şey şu,
Sonuç olarak kullandığınız arabayı güvenli bulmuyorsanız satar güvenli olduğuna inandığınız bir araba alırsınız. bunu yapan ve şu anda bu siteye üye olan arkadaşlarımız da mevcut. Buradaki kimse alfanın piyasadaki en güvenli araçları ürettiğini iddia etmiyor. Ama bizzat yaşanan deneyimleri de yok saymak komik oluyor.
Ne demiş atalarımız, lafla peynir gemisi yürümez.

n/a

Bülent Bey ben müspet konuşmayı seven olaylara bilimsel yaklaşan araştırmacı bir mühendisim...Atıp tutuyor deminiz bana garip geldi.Çünkü bunları söylemekle atıp tutan kişi siz oluyorsunuz.Ben yukarıda okursanız gerekli linki yazdım söylediklerim bana ait olmayan otoritelerin dedikleri şeyler...Sizin olaylara tek yönlü baktığınızı ,gerçekleri görmezlikden geldiğinizi ya da hakikaten bilmediğinizi düşünmeye başladım.Eksik ,zayıf yönler konuşulmazsa nasıl düzeltilir bilemiyorum...

n/a

Bu atıp tutmak değil kişisel bir düşüncemdir ve siz buna ne karışabilirsiniz ne de yargılayabilirsiniz. Bir mühendis olarak da nasıl böyle konuşabiliyorsunuz nalayamıyorum.Ben de en az sizin kadar Alfistiyim ama ilk olarak mühendisim.

Alfadanadam

quote:

Bülent Bey ben müspet konuşmayı seven olaylara bilimsel yaklaşan araştırmacı bir mühendisim...Atıp tutuyor deminiz bana garip geldi.Çünkü bunları söylemekle atıp tutan kişi siz oluyorsunuz.Ben yukarıda okursanız gerekli linki yazdım söylediklerim bana ait olmayan otoritelerin dedikleri şeyler...Sizin olaylara tek yönlü baktığınızı ,gerçekleri görmezlikden geldiğinizi ya da hakikaten bilmediğinizi düşünmeye başladım.Eksik ,zayıf yönler konuşulmazsa nasıl düzeltilir bilemiyorum...

Verdiğiniz linkte Alfa 145 yok mu yoksa ben müspet konuşmayan araştırmacı biri değil miyim yeterince?
Bu otorite dediğiniz kişiler 145 hakkında ne demiş Umut Bey?
Benim olaylara tek yönlü baktığımı, gerçekleri görmezden geldiğimi ya da hakkatenm bilmediğimi nereden çıkarıyorsunuz?
Alfa Romeo 145'ten bahsediyorum ben baştan beri ve sizden kanıt istiyorum, bakın kaç mesaj olmuş ama hala laf oyunu yapıyorsunuz.

Bu arada eksik yönleri konuşarak düzeltmenin konumuzla ne alakası var ?

Alfadanadam

Umut bey biraz önce uluslararası otoritelerin çalışmalarını baz alarak konuşurum diyordunuz, şimdi ise kendi fikrim diyorsunuz. Bir markanın bir modelini yargılamadan önce ki bu modelin bir Alfa Romeo olması da şart değil, ya baştan beri kendi fikrim deyin ya da müspet gerçekler deyin. Ama bir karar verin.

Atıp tutmak konusunda ise dikkatli okursanız "tabiri caizse" demişim. Ne anlama geliyor bilmiyorsunuz belli ki.

n/a

Bülent Bey Alfisti olarak modeli savunmanız doğal...Ama biz mühendis olarak olaylara çeşitli yönlerden bakmak durumundayız.145 in testleri yok dedim zaten bu kişisel düşüncem olduğunu gösteriyor..Hele hele tipo saseli bir araba olduğunu öğrendikden sonra ve 147 nin de halini gördükden sonra ki düşüncem..Burada herkes herkesin düşüncesine saygı göstermek zorunda ben de sizin düşüncenize saygı gösteriyorum ama ben şöyle kaza yaptım bana birşey olmadı demek komik geliyor bana...Sonuçda o kazada da bilimsel araştırma yapılmadı .Araba tam olarak ne hız ve açıyla çarptı biliniyor mu teknik bir ölçümmü yapıldı???İşte bunu bizim yerimize yapan araştıranlar var...Siz daha yeni üretim 147 nin halini gördükden sonra  tipoların alt yapısıyla üretilen bir aracın EURO NCAP testlerinde alacağı sonucu tahmin edemiyormusunuz??Tam neticeyi bilemeyiz ama bana göre kesinlikle daha yeni üretim 147 den daha kötü olacaktır...Buna da niye takıldınız anlamadım.Bu laf arasında söylenmiş arkadaşa verilen cevabın içindeki bir düşünceydi...Asıl konu 156 nın güvenliği..ve 159 un bu standardı ne kadar koruyacağı, kendini ne kadar geliştireceği..

Sercan Keklik

quote:

Bülent Bey Alfisti olarak modeli savunmanız doğal...Ama biz mühendis olarak olaylara çeşitli yönlerden bakmak durumundayız.145 in testleri yok dedim zaten bu kişisel düşüncem olduğunu gösteriyor..Hele hele tipo saseli bir araba olduğunu öğrendikden sonra ve 147 nin de halini gördükden sonra ki düşüncem..Burada herkes herkesin düşüncesine saygı göstermek zorunda ben de sizin düşüncenize saygı gösteriyorum ama ben şöyle kaza yaptım bana birşey olmadı demek komik geliyor bana...Sonuçda o kazada da bilimsel araştırma yapılmadı .Araba tam olarak ne hız ve açıyla çarptı biliniyor mu teknik bir ölçümmü yapıldı???İşte bunu bizim yerimize yapan araştıranlar var...Siz daha yeni üretim 147 nin halini gördükden sonra  tipoların alt yapısıyla üretilen bir aracın EURO NCAP testlerinde alacağı sonucu tahmin edemiyormusunuz??Tam neticeyi bilemeyiz ama bana göre kesinlikle daha yeni üretim 147 den daha kötü olacaktır...Buna da niye takıldınız anlamadım.Bu laf arasında söylenmiş arkadaşa verilen cevabın içindeki bir düşünceydi...Asıl konu 156 nın güvenliği..ve 159 un bu standardı ne kadar koruyacağı, kendini ne kadar geliştireceği..

quote:

Karar verin 147 i kıyaslıyacakmısınız? yoksa kıyaslamaya bile gerek yok tarzındaki konuşmalara devammı edeceksiniz? 147i düşüncem diyosunuz Pardon ama sizin düşüncelerinizde beni ilgilendirmiyor. Bilimsel bir araştırma yapma yönüne sahip degilsiniz.Sizin yerinize 147 yi araştıran var hiç yorulmayın siz.

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

n/a

Sercan Bey bunu anladıysanız ne mutlu bana...Bunu bizim yerimize yapanlar zaten var.

Sercan Keklik

O Zaman araştıranlar yorum yapsın umut bey 145 hakkında bilginiz olmadıgı halde araştırmadıgınız halde atıp tutmadıgınız kalmadı. 147 için bi kıyaslarım diyorsunuz birde Kıyaslamaya bile gerek yok kaza yapan ölür tarzında konuşuyorsunuz. Elinizde Kanıt olmadan Lütfen Post Atmayın. Polemik Yaratıp Gerginlige Sebep olamayın.
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm