Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gerçek bi alfista oldum:)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

Beyler geçtiğimiz cuma günü gerek benim tecrübesizliğim gerekse selçuktaki tamircinin araba hakkında verdiği gazla arabamın motor mefta oldu hemde tamamen:) arabada hareret sıkıntı vardı hareret ibresi çok hızlı bir şekilde 130 kadar gelip geri geliyordu. Fakat pek bi hararet belirtisi olmuyordu araçta. Hatta kendiside 1 gün kullandı aracı ya bunda birşey yok dedi sıkıntı dedi sadece elektriksel gösterge ile alakalı şase yapıyor dedi. Bende ona güvenerek Devko ya gitmeye karar verdim Metin Ustanın yanına fakat gidene kadar yolda 3 kere hararet yaptı. Su ekleyip devam ettim. Dayanır diye düşündüm meğer dayanmazmış:) Devkoya kadar gittim fakat motor içler acısı bi durumdaydı. O yüzden şimdi komple motor yapılacak. Aşağı yukarı 5000 tl gibi bi masrafı var arabanın. Arkadaşların bazıları bilir benim aracı satma niyetim vardı. Aracı yaptırmaya başladm. Sizce ben şimdi bu aracı satsam mı yoksa bi kaç sene daha binip öyle mi versem acaba? Siz ne düşünürsünüz beyler? Artık gerçek bi alfista oldum:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

agucba

Öncelikle geçmiş olsun. Tahminime göre soğutma sistemindeki bir kaçak nedeni ile hava almış ve bundan dolayı hararet yapmıştır. Sebepleri çeşitlidir. Hortumlar, çürümüş conta... Eğer böyle bir durum olmuşsa, sadece su ilave etmeniz yeterli olmayacaktır, havasını da almanız gerekirdi ki sürüş esnasında yine aynısı başınıza gelecekti. Tek çare çekici ile gitmek olacaktı ama artık iş işten geçmiş zaten.

Bu arada 5.000 TL bana biraz fazla geldi. Motoru sökmeden masraf hakkında bilgi vermek, bana çok doğru gelmedi.

Masrafları size, "Bunda bir şey yok" diyen ustadan (!) talep edin.

///////////////

mahoretti

Çok üzüldüm. geçmiş olsun kardeşim ya...

bu şekilde satabilirsen sat, ama satamayıp 5000TL masraf yapacaksan da 1-2 sene binmen lazım. yoksa o masrafı çıkartamazsın satarken.

alfistahakan

Geçmiş olsun üzüldüm gerçekten.5 binliralık masraf neymiş merak ettim.Gerçi servise sorsan zaten cvp hazırdır.1.6 değilmi araç?LAzım olan parçaları sen temin etmeye çalış bir sürü satıcı var.Daha ucuza gelir benden söylemesi.
Hakan
Forever Alfa

sp4rc0

5.000 lira mı? komple motoru atıp yenisini mi takacaklarmış? Bu rakamda bir yanlışlık var..
Çok geçmiş olsun. Ben olsam bu şekilde satmam, çünkü çok değer kaybettirirler (yani fiyatı iyice öldürürler). Araç satılacaksa da, bineceksen de motoru toplayıp düşün derim..
Ama tekrar söylüyorum o fiyat inanılmaz abartılı..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

Alper

Bence servisle anlaşıp oraya sat aracı.
O yapacağın masrafı da üstüne koyup başka bir araç bakabilirsin.
Zaten satmayı düşünüyordun bunun için diyorum Kemal.
Ama yaptırırsan da 1-2 seneden fazla binmen lazım ve aracın her geçen gün değer kaybedecek.
Motor yapıldı diye de bir değer kaybı olacak.
şuan mesela 15 bin lira 2 sene sonra olacak 12 bin lira mesela e sen birde 5 bin lira masraf yapmış olacaksın daha da zarar demek bence.

tugrul

Geçmiş olsun, üzücü bir durum... Ama masrafların 5000 TL yi bulacağını sanmam.

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Alfadanadam

Geçmiş olsun fevkalim kemalim. Arkadaşlar da hemfikir 5000 tl mevzusuna ama eğer krank ve egzantrikler iyice hasar gördüyse o fiyata yaklaşabileceğini düşünüyorum ben. Hasarın ne olduğu önemli. Ama tahmin ediyorum ki motor henüz açılmadı ve masraf belli değil. Beklediğinin çok altında bir masraf da çıkabilir. Özellikle krank sağlamsa ve üst kapak taşlamayla kurtarır gibiyse maliyet çok düşecektir.

EskiTüfek

Yaptıracaksan, söküm esnasında ustanın yanında ol ya da Ata'ya danış, sana yol gösterecektir.

fevkalbeser12

Teşekkürler arkadaşlar. 5000 tl ye kranklar egzantrikler dahil. Motorla alakalı herşey yapılacak ama tam 5000 değil olabilecek en fazla rakam 5000 tl. Aracın başında duramıyorum işten dolayı,  kayınpederim ilgileniyor. Kendiside şoför o yüzden epey tecrübeli bu konularda, hergün uğruyor arabaya bakalım haftasonuna yetişecek belki, gelişmeler oldukça yazarım.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Dentist

Çok geçmiş olsun.Ben de işin başında durman gerekir diye düşünüyorum;yoksa gereksiz masraflar çıkartabilirler.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Gouki

ATA

Aynen, servisi yakından tanıdığım için söylüyorum en fazla 5000tl demiştir. Bu tip durumda Metin Abi müşterisi olanlara en kötü sonuca göre fiyat verir ki, iş bittiğinde fatura süpriz olmasın. Krank, biyel kolları ve egzantrikler bu fiyata dahilse iyi bile söylemiş. Ben işçilik dahil 6-7 gider diye tahmin ederdim. Araç 2.0 bu arada.

Ben olsam bu masrafı yaptıktan sonra en az 2 sene daha biner tadını alırdım.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alper

Krankları falan çıkmacıdan da alabilirsin Kemal bu arada.
Çok temiz malzemeler olabiliyor çıkmacılarda çünkü bilgin olsun.

fevkalbeser12

Ata bakalım güzel hoşuma giderse belki binerim bi sürerim bakarım beygirler kaçmış mı kaçmamış mı diye:)
Alper artık verdik arabayı ya olan olucak:) ayıp olur şimdi araştırmak, aldığım parçayla alakalı bi sıkıntı çıkar sonra sorun benden kaynaklı olur. O yüzden herşeyi Metin ustaya devrettim, gözüm arkada değil bi sıkıntı çıkarsa Metin usta arkasında durur.
                         jeremy clarkson

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Ata bakalım güzel hoşuma giderse belki binerim bi sürerim bakarım beygirler kaçmış mı kaçmamış mı diye:)
Alper artık verdik arabayı ya olan olucak:) ayıp olur şimdi araştırmak, aldığım parçayla alakalı bi sıkıntı çıkar sonra sorun benden kaynaklı olur. O yüzden herşeyi Metin ustaya devrettim, gözüm arkada değil bi sıkıntı çıkarsa Metin usta arkasında durur.

Ustana güveniyorsan sorun yok zaten...
O güveni verdiyse sana yaptır bin paşalar gibi aracına.
Gerisini boş ver , takılma çok olacağı varmış ne yaparsın.

emin

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Anıl

Kemal tekrar geçmiş olsun,servise geldiğinde zaten yanındaydım,motor baştan sona yapılacağından segmanlar,kollar,krank,yataklar vs 5000TL max değer normal olur bence de!Sadece kapakla iş bitmemiş,o şekilde kullandığın için motor komple ruhunu teslim etmiş :D O motoru Mehmet Usta yapacağından gözün hiç arkada kalmasın benim eski 156'yı 1850cc yapanda kendisiydi 160binde yapmıştık,en son 3ay önce ilanını gördüm 208binde satılıktı,düşün o motoru biz karmakarışık yapmıştık,senin motordan her hafta 2 tane topluyor korkmana hiç gerek yok ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

hünkar

Herkese Merhabalar,

Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Umarım bir daha böle tatsız olay başına gelmez. Aranıza bugün katıldım. 2006 model 1.6 Distinctive 147 sahibi oldum. Ve kendimden geçtim diyebilirim. Şirketteki müdürüm bile tebrik etti. Bizim şirket otoparkında en az 30 araç var. Genel müdürün RS6'sı dışında en dikkat çeken benim kırmızı 147im...  :P

Tekrar çok geçmiş olsun.

Saygılar,
147 1.6 Distinctive

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese Merhabalar,

Kardeş öncelikle geçmiş olsun. Umarım bir daha böle tatsız olay başına gelmez. Aranıza bugün katıldım. 2006 model 1.6 Distinctive 147 sahibi oldum. Ve kendimden geçtim diyebilirim. Şirketteki müdürüm bile tebrik etti. Bizim şirket otoparkında en az 30 araç var. Genel müdürün RS6'sı dışında en dikkat çeken benim kırmızı 147im...  :P

Tekrar çok geçmiş olsun.

Saygılar,

RS 6 da hani yani :) neyse demicem günlük kullanıyorsa o arkadaş onu ... susmak gerek.

Tolga033

Geçmiş olsun diyelim,her işte bir hayır vardır .. :)

ismail

Geçmiş olsun Kemal bey, umarım mümkün olan en az masrafla aracınıza kavuşursunuz.

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

asklepios

geçmiş olsun...olacağı varmış diyip,fazla takmamak lazım...bence  de satmak yerine keyfini çıkarın

fevkalbeser12

Beyler aracı aldım gerçi alalı 1 hafta oldu ama anca yazabiliyorum. Toplamda 5500 tl masraf çıktı yani 156 broadway doğurdu diyelim:). Araç gayet iyi çalışıyor şimdilik, daha rodajdayım henüz gazlamadım ama kaçan beygirler geri gelmiş:) aracı satmaya karar verdim zaten yakında ilanını da paylaşırım. Yeni araç olarak sıfır giuletta almaya karar verdim şu Giulietta 1.4 TB MultiAir TCT( Otomatik) Distinctive düşünüyorum 65.000 civarında artık bi 5 sene araba mevzusu yapmayayım. Cuma ve cumartesi günü enrico alibertiye gidip test edicem guilettayı bakalım aracı bi satıp mart gibi falan kısmetse almayı düşünüyorum. Siz ne düşünürsünüz 2013te giuletta kasa değiştiricek mi?  Fiyatında bi değişiklik olur mu? Yeni yıldan önce yada sonra almamım bi avantajı yada dezavantajı olur sizce?
                         jeremy clarkson