Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

alfa 147 çalıştırma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alf0116

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım alfamıda ağustosta aldım 2007 model 147 120 hp progression kullanıcısıyım progression ve distinictive arasında cruze control dışında bi fark varmı bide   kontağı çevirirken diğer araçlarda abs ışığının sönmesini bekler öyle çevirirsiniz benim aracımda ise abs ışığını beklersem kontak dönmüyor yani araba çalışmıyor bikerede çevirip çalıştırmam gerekiyor bu teknik bi problemmidir yoksa diğer alfalardada böylemi yardımcı olursanız sevinirim

Alfadanadam

Aramıza hoşgeldiniz.
147 sahipleri daha iyi cevap verir ama mantıklı gelmiyor bana öyle olması.

murat

Bence bir sorun var , benim 147'de ben enjeksiyon ışığının sönmesini bekleyip çalıştırırdım. O arada ABS'de sönerdi. Burdan anlaşılacağı üzere sönmesini bekleyeceğimiz ışık ABS değil.

Progression ile Distinctive arasındaki farklar yıllara göre farklılık gösterir. İlk fazlar için Progressionlarda kapaklı jant, manuel klima olup, ASR,Cruise Control , kol dayama ve yol bilgisayarı bulunmamakta idi. Ancak yıllar içinde aradaki farklar Cruise Control ve ASR dışında kapandı.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

dragut

Aramıza hoşgeldiniz.

Kontağı açtığınızda anahtarı hızlıca çevirirseniz güvenlik amaçlı marş kitlenecektir ve basmayacaktır. (Sanırım çocukların oynamaması için yapılan bir güvenlik tedbiri) İlk çevirmeyi yavaş yapın. Burada önemli olan anahtarın mar pozisyona gelecek kadar çevrilmesidir. Daha sonra ışıkların sönmesini bekleyin ve aracınızı çalıştırmayı deneyin.
"Alfa sevgisi"

mahoretti

Evet. DRAGUT gibi bende önce MAR pozisyonuna getiriyorum. 1-2 ışığın sönmesini bekliyorum sonra çalıştırıyorum.

blackeyekenan

bende 156 var.bu işlem 147 leer has degil sanırım. peki mar da beklemeyip hemen çalıştırırsak ne gibi zararları olur vede neye etki eder..

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

agucba

///////////////

Gouki

Ben hayatımda bir kere ışıklar sönsün diye beklemedim, enteresan.

Alfadanadam

Marşa basmadan önce yanan ışıklar self-test amaçlıdır. Hem araçtaki sistemler kendini test eder hem de lamba testi yapılır. Anahtar mar konumuna getirildiğinde bütün önemli uyarı ışıkları kısa bir süre yanar. Örneğin hararet ışığı gibi. Bu önemli bir testtir aslında zira gerçekten yanması gerektiğinde "aslında bozuk ve yanmadığı için" yanmamazlık ederse farkettiğinde çok geç olabilir. Keza ABS lambası aslında abs'nin devrede olmadığını göstermek için yanar, ama eğer lambası kesikse siz bilmezsiniz devrede olmadığını. Örnekler çoğaltılabilir.
Belki çok hayati değil ama biraz beklemekte bence fayda var.  ;)

FB10ur

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence bir sorun var , benim 147'de ben enjeksiyon ışığının sönmesini bekleyip çalıştırırdım. O arada ABS'de sönerdi. Burdan anlaşılacağı üzere sönmesini bekleyeceğimiz ışık ABS değil.

Progression ile Distinctive arasındaki farklar yıllara göre farklılık gösterir. İlk fazlar için Progressionlarda kapaklı jant, manuel klima olup, ASR,Cruise Control , kol dayama ve yol bilgisayarı bulunmamakta idi. Ancak yıllar içinde aradaki farklar Cruise Control ve ASR dışında kapandı.

bende aracımı aynı şekilde çalıştırıyorum murat beyin söylediği doğru ama abs ışığı sönmüyorsa bir kontrolde fayda vardır diye düşünüyorum...

hünkar

Merhaba,

bende 147 mi yeni aldım. aynı sorun bende de var. tüm ışıklar sönüyor ama anahtar dönmüyor. mecburen direkt çalıştırmak zorunda kalıyorum?? bunun bir çözümü var mıdır??

teşekkürler.
147 1.6 Distinctive

alf0116

arkadaşlar cvp yazan tüm arkadaşlara tşk ederim

mahoretti

birde şöyle bir durum vardır... MAR pozisyonunu geçersiniz. çevirmeye devam edersiniz anahtarı. ama tam çalıştırmayı yapmadan yada yapamadan yada araç çalışmadan tekrar MAR pozisyonuna dönerseniz Anahtar tekrar dönmez... Anahtarı OF konuma getirip tekrra MAR pozisyonuna getirmeniz gereklidir..

blackeyekenan

Hiç bir şey olmaz.
ustadim zenon farlar var tabi haliyle yanip sonmus oluyor kisa sureligine . farlara zarari olmaz dimi. ben farlari acik birakip unutiuyom bazen bole olunca ac kapa oluyor bunun zarari olurmu diye korktum farlara..

KAKIRMAN

Marşa basmadan önce yanan ışıklar self-test amaçlıdır. Hem araçtaki sistemler kendini test eder hem de lamba testi yapılır. Anahtar mar konumuna getirildiğinde bütün önemli uyarı ışıkları kısa bir süre yanar. Örneğin hararet ışığı gibi. Bu önemli bir testtir aslında zira gerçekten yanması gerektiğinde "aslında bozuk ve yanmadığı için" yanmamazlık ederse farkettiğinde çok geç olabilir. Keza ABS lambası aslında abs'nin devrede olmadığını göstermek için yanar, ama eğer lambası kesikse siz bilmezsiniz devrede olmadığını. Örnekler çoğaltılabilir.
Belki çok hayati değil ama biraz beklemekte bence fayda var.  ;)
Bülent Hocam affınıza sığınaraktan espri yapasım geldi. Bu olay evimizin kapısı için de geçerli mi acaba. Malum evde içişleri bakanı varsa veya yoksa babında :)))
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

SU 601

anahtarı takın ve çevirin, mar konumunu biraz geçin ama çalıştırmadan öylece 2-3 saniye bekleyin. sonrasında da anahtarı çevirmeye devam edin. araç çalışacaktır. neden böyle bir sistem yapıldığı konusunda bilgim yok.

agucba

Hiç bir şey olmaz.
ustadim zenon farlar var tabi haliyle yanip sonmus oluyor kisa sureligine . farlara zarari olmaz dimi. ben farlari acik birakip unutiuyom bazen bole olunca ac kapa oluyor bunun zarari olurmu diye korktum farlara..

Benim verdiğim cevap, göstergelerdeki ısıkların sönüp sönmemesi ile ilgili idi.

Xenon'larınız varsa, aracı stop etmeden kapatılması tavsiye edilyor. Xenon'lar açıkken aracı çalıştırmak isterseniz, sanırım sorun çıkabiliyor uzun zamanda. Benim 145'te dalgınlıkla Xenon açık halde stop ettiğimde, bir sonraki çalıştırmada sağ far yanmadı iki kez. Ancak farları kapatıp açınca, düzeliyor.

///////////////

blackeyekenan

simdi oldu bulent bey cok thankssss bu onemli bir konuydu... xenon far 1875 liraymis ucukladim.. duyar duymaz o gun kasko yaptirdimmm