Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA 147 LEON

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

Onur Hocam, gerekten güzel fiyat çekmişler sana. Eğer satmayı düşünüyorsan, kaçırma.. :)

Maalesef biliyoruz hepimiz: 2.el yerlerde sürünüyor. Ama, Alfa'nınki iki kere fazla sürünüyor. Alfa, asla satışı kolay bir otomobil olmadı. Asla, 2.el modelleri para etmedi. Bunun bence inkar eilir bir yanı yok. Popüler markalara göre, çok daha fazla değer kaybediyor. Bu da çoğu alıcıyı, baştan caydırıyor zaten.

Halil abi, bahsettiğin özellikler gerçekten de bir otomobile 'pırıltı' , karakter katan şeyler. Eğer, bu özelliklerde otomobillere binmek sizin için önemli ise tabii. Çoğu tüketici için ise, bunlar o kadar dikkat edilen şeyler değil.

Aşağıya, bir 156 poposu koydum :) Lütfen, bu aracın poposu Seat'a benziyor mu, benzemiyor mu? Bu fren lambası tasarımı, Seat'ın kopyası değil mi? Objektif olunuz :)

Burada, Alfa'yı kötülemeye çalışmıyorum. Sadece, güzel bir tasarımın, her marka için 'ilham verici' olabildiğini göstermeye çalışıyorum. Eskiden, Alfa kokpitlerinde yeşil renkli aydınlatma vardı. Şimdi, kırmızı renk kullanılıyor. Neden? Daha güzel de ondan. E bunu, Seat'tan mı çaldılar.? Yoo. Ama, ilham almış olabilirler.

Renault, güvensiz otomobiller yapıyordu. Sonra, güvenli otomobiller yapmaya başladı. Teknolojiyi, Volvo'dan mı çaldılar? Yoo. Ama, Volvo'ları inceleyerek, ilham almış olabilirler.

Peki, tüm bunlardan karlı çıkan kim? Tüketiciler. Daha fazla, estetik, ve daha fazla güvenlik. Rekabet, daima bizim lehimize çalışıyor.

Motorlarımız, gerçekten de teknolojik. Ama, pek çok tüketici için önemli olan (tüketim ve güvenilirlik) bazı konularda, eksiklerimiz var. Bu sebeplerden dolayı, Alfa tercih etmeyen müşteriler, neden illa ki sıkıcı tasarımlı bir Golf'e muhtaç kalsınlar ki? Şimdi, onlar için Seat, şık, genç, enerjik bir otomobil üretiyor. Tüketicinin, seçim şansı artıyor. Alfist'ler, bunu neden dert etsin ki? Seat o kadar 'dandikse', zaten müşteriler otomatikman cayıp, 147 alacaklardır. :) No problem!

Vw'nin pek çok motoru, hacim ve özelliklerinden beklenmeyen düşük güç ve tork üretiyor. Ancak, bir motorun teknolojisini ölçmek için, sadece verdiği azami gücü incelemenin tam yeterli olmadığı kanısındayım. Motorun dayanıklılığı, çevreye saldığı maddelerin durumu, uygun olduğu emisyon normları, bakım maliyet ve aralıkları; tüm bunlar, birleşerek teknolojinin seyrini gösterir diye düşünüyorum.

Pazarlık paylarını hesaba katarsak, her iki markada da indirim şansımız var; ama ben liste fiyatına bakıyorum. ve 8oooytl fark görüyorum. Az değil, be abi... Hiç az değil. Sadece bu bile, Seat'ın hanesine bir (+) daha yazdırır, pek çok tüketici için. Seat, sportif tasarımı, uygun bir fiyata sunuyor, gördüğünü gibi. Hayata yeni atılan pek çok aile için, ne kadar cazip koşullar, öyle değil mi?

147, eski alfa'lara göre çok daha yumuşak, ve tüketici kitlesinin baha büyük bir kısmına hitap ediyor. Bu, bence yine bir dezavantaj değil: o eski maço, otomobili kullanmak için kas gerektiren hava yok. Daha soft, ve evcil bir hava var. Ben böyle hissediyorum. Sonuçta, mantık basit: Hangi araba satıyor? Golf. Demek ki Golf'te müşterilerin aradığı pek çok özellik var. Bu durumda, Alfa da ister istemez, ayakta kalabilmek için, Golf müşterilerini çekmeye daha yatkın otomobiller tasarlamak durumunda diye düşünüyorum. Bu bir, arz talep meselesi.

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0"/>

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0"/>

Edited by - dantelk on 08/10/2005  17:50:46

n/a

Sanırım, bir benim otomobilimde hidrolik debriyaj yok :) Deliriciiim yakında :)

Hoşbulduk :) Teşekkür ederim!..

n/a

Buna pek dikkat edilmemiş sanırım : ) Gene koymaktan birşey olmaz : )

Register or Login" align="left" vspace="2" border="0" alt=""/>

Alfadanadam

Walla eşin dostun başkalarının yanında hayatta söylemem ama 159'u sevemedim gitti...

Dış tasarımda insanı alıp uçuracak bir detay yakalayamadım..İç tasarımı iyice incelerseniz orada da bahsedilecek orijinal birşeyler bulamazsınız...

Kerem'e de bu benzerlik konusunda kesinlikle katılıyorum..Doğru, SEAT 156 dan kopyalamıştır ama, detaylara dikkat edilirse 159 stopları cordoba'dan yürütmedir..master kopyanın hangisi olduğu artık çok önemli değil ama 159 stopları cordobadan sonra tasarlandığına göre 159 cordobadan yürütmüştür ....

n/a

Özellikle 'arabanızın markası?' sorusuna verilen yanıtın Alfa olması, çok daha özel. Bu kesin sanırım, bir Seat kullanıcısının bile bunu inkar edeceğini sanmam. :)

Ama ben yine de, 159'un stoplarının, fazlası ile Seat'ı andırdığı görüşündeyim. Çok güzel bir poposu var aletin. Ama, seat'ımsı.

Ya ben 159'u gayet beğendim valla. Sadece direksiyon simidi, çok gudik. Onun dışında, alınır ya.. Olmuş yani. Çok yumşak da değil. Çok sert de değil. Tutturmuşlar :)

quote:

Tolga wrote:

Yazlıktaydım dünden beri bu konuya yazamadım aklım kaldı : ) Dial-up ne kötü bişeymiş bu arada dns problemi filan olsada adsl'nin gözünü seveyim : )

Öncelikle Kerem hiiç öyle düşünme forumun adı alfisti olabilir ama bizde burda oturup alfam şöyle güzel, bugün pastaladım yarın cilaylıycam amanda ne mutluyum hoho diyen ve denmesini destekleyen bi forum değiliz : ) Maksat biz alfalarımızı gerekirse yerin dibine sokalım ama bunu biz bize yapalım , alfayı bilip bilmeden konuşan opel sahibiyle çıkıpta bunu tartışmayalım..  2 günlük forumun üyesiyim lafınıda görmemezlikten geliyorum .. başka bir şey dememe gerek yok sanırım.. : )

Neyse gelelim konuya , bende seatın güzel bir araba olduğunu savunanlardanım bunla ilgilide görüşlerimi gene bu başlığa yazdım..  Amma velakin yazılanlardan katılmadığım bir kaç konu varki bunlarda önemli noktalar aslında..

Bir kere 159'un cordoba taklidi gibi bir yakıştırmayı kesinlikle kabul edemem, 159, Alfa 156 dizaynının modernize edilmiş hali.. Cordoba 156'dan fazlasıyla esinlenmiş.. ee bu durumda 159, Cordoba'yı nasıl taklit etmiş diyebiliriz.. demememiz lazım : )

da silva, 156 tasarımıyla alfa'yı kurtarmış olan gözüyle bakılan bir kişi.. Peki Alfa Romeo markası da'silva'nın ününe ün katmadımı.. Belkide Alfa da silva'yı kurtarmıştır ha nedersiniz : ) Ben belki şahsi cahillimden olsa gerek bu kişinin adını önceden duymadım.. Öyle yürek yakan bir tasarımınıda görmedim.. Belki google'dan arasam çıkar karşıma birşeyler ama yok.. şu satırları yazarkenki hafızamda bu kişi hakkında "alfadan önce şöyle süper bir dizaynı var" diye bildiğim bir araba yok.. 

Dönelim dizayn olayına.. Şimdi Alfa Romeo da'silva ile çalışırken önüne feyz alması için göz kamaştırıcı bir tarih koydu.. 100 yıldır bir karakteri olan markaya tasarım yapabilme şansını verdi.. Binlerce çizim, yüzlerce konsept verdi eline.. E adamda yetenikliymiş ki Allahı var ( şansal büyüka tadında ) iyi yorumladı ve mükemmel bir dizayn çıkardı ortaya.. Peki Seat ne yaptı.. Yada ne verdi.. tabiki para : ) İşte olay buda karışıyor, Sen ününe ün kattığın Alfadan çık Seata geç ve burda Alfa'yı baştan yorumla.. İşte bu olmadı da'silva efendi.. : )

Ticari başarı olayına girmiyorum, Leon, Alfadan az çok satar konusunada girmiyorum.. Ama bunuda tartışırım burda.. Hele Alfa kullanmayan kişiler bile seat alfa taklidi diyebiliyorsa ( ki kaynak bile gösterebilirim : ) Benim bunları söylemem az bile : )

Konuda Alfa daha iyisini yapsın kadar basit değil.. Ortada çalınmış ve üstüne birşeyler koyarak sahiplenilmeye çalışılan bir tarih var.. Bunun savunucusu biz değiliz tabiki eğer bu olay ticarette yasak olsa gider Alfa avukatları dava açardı : )

Tabii parayla satın alınamayacak şeyler var mesela 2 soru 2 cevap şeklinde incelersek..

Arabanızın markası nedir ? Alfa Romeo

Arabanınız markası nedir ? Seat

İlk başta aslında parayla satın alınabilecek bir durum gibi gözüksede bu soru cevaları, 50milyar verip aldığınız bir toledoda bile bu havayı yakalamak zor : )

n/a

kerem o 159 un yerine bir 156 koysandında kim kimden neyi kopyalamış görürdük.golf çok satıyor diye olağanüsüt bir araçmı,içinde herşey varmı? yoksa tüketicilere böylemi lanse ediliyor.aslında bir balonmu?

bizim rahmetli opel rekord'unda motoru çok sağlamdı kerem.ama opel o motorla yetinmedi.her motor sağlam.bugün piyasadaki motorların hepsi temiz bakıldığında en az 200,000 -300,000 km yol alır.saklandıkları tek nokta bu sağlamlığı kanıtlanmış motor peehhhh

kerem herkes alfa ya binmez .alfa ile diğer araçlar arasındaki fark da budur.

alfa ne zaman dan beri golften esinlenmiş onuda merak ediyorum.heralde dünya üzerinde zarar bile etse tasarımlarından ödün vermeyecek bir iki firmadan biridir alfa.alfa nın bir dolu consept aracı var.hangi firmada bu kadar çok consept araç var.alfa daha çok araba satmak istese idi sıradan araçlar imal ederdi.alfa bunu yapıyormu hayır.o zaman mantalite farklı,anlayış farklı,görüş farklı,tasarım farklı . kimden ?

diğer üreticilerden

alfa'yıda alfa yapan bu zaten

n/a

Ne zamandır böyle keyifli bir tartışmaya girmemiştim :) İyi oldu vala :)

n/a

Abi, benim söylediğim şey şu:

Stoplar , aynı Seat gibi. Ve bu stopların mucidi Alfa değil.... :) Demek ki, güzel olanı herkes kopyalayabiliyor.

Golf, balon olur mu abi. Üzerine milyarlarca euro yatırım yapılmış, otomotiv tarihinde de az buçuk bir yeri olan, önemli bir otomobil. Mevcut Golf de, pek çok rakibinden esaslı. Özellikle ön tasarımı çok sıradan, ayrı. Doğrudur. Ama, alet herşeyi ile güzel. Kendi sınıfında, greyder gibi yol açan bir otomobil, Golf.

Edited by - dantelk on 08/10/2005  18:21:33

Onur

Bencede Alfa da ayrı bir dünya. uygun fiyata üretilen az sayıda üretilen ve herkezin sahip olmak isteyip çeşitli nedenlerden dolayı sahip olamadıkları... zaten herkez almasın tek tük olmak daha güzel Register or Login" alt=""/>

n/a

Yukarıda koydum ya abi.. benim mesajlarım görünmezmi acaba diye bi şüpheye düştüm şu an : )

quote:

halil wrote:

kerem o 159 un yerine bir 156 koysandında kim kimden neyi kopyalamış görürdük.golf çok satıyor diye olağanüsüt bir araçmı,içinde herşey varmı? yoksa tüketicilere böylemi lanse ediliyor.aslında bir balonmu?

bizim rahmetli opel rekord'unda motoru çok sağlamdı kerem.ama opel o motorla yetinmedi.her motor sağlam.bugün piyasadaki motorların hepsi temiz bakıldığında en az 200,000 -300,000 km yol alır.saklandıkları tek nokta bu sağlamlığı kanıtlanmış motor peehhhh

kerem herkes alfa ya binmez .alfa ile diğer araçlar arasındaki fark da budur.

alfa ne zaman dan beri golften esinlenmiş onuda merak ediyorum.heralde dünya üzerinde zarar bile etse tasarımlarından ödün vermeyecek bir iki firmadan biridir alfa.alfa nın bir dolu consept aracı var.hangi firmada bu kadar çok consept araç var.alfa daha çok araba satmak istese idi sıradan araçlar imal ederdi.alfa bunu yapıyormu hayır.o zaman mantalite farklı,anlayış farklı,görüş farklı,tasarım farklı . kimden ?

diğer üreticilerden

alfa'yıda alfa yapan bu zaten

n/a

kerem 159 u koymuş.onunkine söylemiştim.
kerem o stopların mucidi alfa 156 .cordoba da onun taklidi.gördünmü?
golf nasıl çığır açıyor.ön tasarımı sıradan,arka tasarımı sıradan,iç tasarımı sıradan .nasıl oluyorda herşeyi güzel oluyor.adamların içinde nasıl bir korku varsa eski golfü biraz makyaj yapıp piyasaya sürdüler.sloganlarıda efsaneler asla ölmez sadece şekil değiştirir . pehhh pehhh pehhh.

freyzer

Kerem'cim,

senin özellikle otobüs ilgini You are not allowed to view links. Register or Login'ten hatırlıyorum, buraya da adım atmış olmana çok sevindim.

Şimdi durum şu. Yazdığın bütün mesajları dikkatle okudum, emek sarfetmişsin benim de çok hoşuma gitti. Ama sanki olaya objektif bakamıyormuşsun gibi geldi. Belki der sahip olduğun Alfa'nın problemlerinden gına geldi bilmiyorum :)

Seat, hem tarihi, hem de kullanırken hissettirdikleri bakımından asla bir Alfa Romeo ile karşılaştırılamaz. Leon ve İbiza'nın 156 ve 147'den ciddi anlamda esinlendikieri de ortadadır. Verdiğin yazılım örneğiyle bu konunun maalesef pek alakası yok. Farklı bir firmaya transfer olduğunda eski firma için yazdığın yazılımdaki logoları değiştirerek işim bitti diyemezsin öyle değil mi? Gerçi bunu tartışmaya pek gerek yok, etik midir değil midir o ayrı bi konu, fakat Leon'un broşürlerde göründüğü gibi ateşli olmadığını söyleyebilirim. Hem kullanılan malzemelrin kalitesi, hem tipi, hem motoru (8V 102 HP), hem yürüyen aksamı hem de kullanırken hissettirdiklerin bakımından bence 147 ile çok ayrı kategorilerdeler.

Bu arada bir dipnot : Alfa 147 şu anda 35 milyara alınabiliyor. Seat'ın 102HP'lik en boş donanımlı Leon'u ise 30 milyar. Arada 5 milyar fark var. Kaldı ki donanımlı bir Golf veya Mazda 3'ün 147'den daha pahalıya satıldığını burada tekrar hatırlatmak isterim.

Herhalde kimse 147'nin fiyatını pahalı bulmuyordur?

Golf çok ayrı bir hikaye. Golf alan insanlar için otomobilleri, güvenilirlik, parça ucuzluğu, geniş servis ağları, geniş bir bagaj , arka diz mesajesinin 2,5 cm daha uzun olmasıRegister or Login" alt=""/> gibi sıfatlarla tanımlanabilir. Buna piyasada Golf'lerin çok tutulması ve dolayısıyla satarken daha az zarar ettirmesi de eklenince milyonlarca Golf sahibinin türemesi de normal oluyor.

Öbür yandan Alfa Romeo'nun her modeli, sportiflik, ruh, karizma ve farklı olmayı yansıtır. Alfa Romeo, Fiat'ın sportif kanadıdır, hiçbir zaman Golf'le rekabet etmez. Çünkü Golf'le rekabet etmesi gereken model Stilo'dur. Bazı şeyleri birbirine karıştırmamak lazım. Son günlerde gerçekten de her 3 forumda da çoğu haksız olmak üzere Alfa Romeo üzerine ciddi negatif yazılar okuyorum ve bu beni çok üzüyor.

Ortada farklı görüşler olması çok normal, ama ciddi bir bilgi birikimi olmadan çok iyi bilmediğimiz şeyleri dayatmamamız lazım (sözüm sana değil Kerem'cim yanlış anlama olmasın). Şu anda kompakt sınıfta satışta olan araçlar arasında 147 en iyi seçenektir ve bahsedilebilen tek negatif yanı da güvenlik testinden 3 yıldız almış olmasıdır.

Şu an aklıma geldi, belirtmeden geçemeyeceğim. TS motorlar verimsiz veya güvenilir olmadıkları için üretimden kalkmıyorlar. Sektörde kendini yenilemeyen, geliştirmeyen elenir, 2.0TS motor 150HP güç üretiyordu, şimdiki JTS motor ise çok daha verimli ve aynı hacimden (hatta 1.9 lt den) 165HP güç çıkartabiliyor. Gelişim budur, ilerleme budur.

Ayrıca önemli olan bu motorun standart olması; Alfa Romeo bazı uzakdoğu markaları gibi 160HP'lik motoru sayıyla, aynı motorun 100HP'lik verisyonunu da milyonla satmaya çalışmıyor . Yani motorlar konusunda bence Alfa Romeo'ya söylenecek fazla bir söz yok.

147'mden çok memnunum, bugün sıfır bir kompakt sınıf araç alacak olsam bu fiyatlarla kesinlikle 147'yi tercih ederdim. Sadece belki Mazda3 ile de bir test sürüşü de yapabilirdim o ayrı, ama 3-5 milyar daha ucuz olması gerekirdi, ki ne yazık ki değil. Çünkü Alfistilik budur, alfistilik VW galerisinin önünden geçerken kendini iyi hissetmektir, Alman dergilerinde ne yazarsa yazsın veya ikinci el piyasası ne kadar kötü olursa olsun, çünkü altındaki bir Alfa Romeo'dur, sen onu zaten bir Alfa Romeo  olduğu için almışsındır, Taksim'den Ortaköy'e daha konforlu bir şekilde gidebilmek için değil. Bu nedenle Alfisti'sindir veya değilsindir, bu nedenle yolda her Alfa Romeo görüşünde kalp atışların hızlanır, bu yüzden Alfa Romeo'n seni hayatta mutlu eden az sayıda gerçeklikten biridir...

Herkese bol Alfa'lı günler...

n/a

Halil Abi biz bu stop mevzuunda mutabakata varamayacağız anlaşıldı :) Evet, cordoba'nın poposu sahiden de 156'ya çook benziyor; ama 159'un stopları da, seat'ın yuvarlak içmercekli stoplarını çok andırıyor. Burası hababam sınıfı gibi oldu, kopya üzerine kopya! :)))

Ya, ben bir de aksi gibi 156'nın konfor özellikerinden pek memnunum. Bilhassa uzun yolda falan çok rahat bir otomobil. :)

Baya zamandır, ciddi otomobil muhabbeti yapmıyordum. Çok keyifli geldi, bu mesajlaşmalarımız. Ben herkese teşekkür ederim, seviyeli ve keyifli bir tartışmaya kattıklarınızdan dolayı arkadaşlar.

Seat, dediğiniz gibi, gerçekten de öyle ahım şahım bir efsanevi otomobil değil. Ama, bir yerlere varmaya çalışıyor adamlar. Araba zaten gitmez tabi, 1.6 alet nereye gidiyor? :) Ama, kendince bir stili var işte. Bazı açılardan bakılınca, son derece güzel görünüyor.

TS motorlar, verimlilik açısından fena değiller bence (tek sorunları, alt devirlerde tork vermemeleri), güvenilirlik açısından bazı sorunları var bunları biliyoruz. Yeni jenerasyon motorlarda, bunların aşıldığına eminim. Yeni Alfa'lar, sorunluluktan gittikçe uzaklaşıyorlar; güvenlik işi de 159 ile beraber hallolacak. O zaman çok daha fazla geniş bir alıcı kitlesine hitap edecek, Alfa Romeo. Sırf güvenlik handikapı yüzünden bile, çok kişi cayıyordur 147'den.

Kompakt sınıfın en iyisinin hangisi olduğu, kişilerin beklentilerine göre çok değişiyor. Ama, eğer siz otomobilinizden memnun iseniz, kompakt sınıfın en iyi otomobiline sahipsiniz demektir !!!! :) Güle güle kullanmak nasip olsun, selerce, keyifli yolculuklarda..

n/a

Bu arada, bu forumda da bol bol otobüs muhabbet yapacağız inşallah ;)

n/a

sağol.sende 156 na güle güle bin.esasında her araba sorunludur.ama insanlar bilmedikleri duymadıkları markalara uzak duruyorlar.alfa nında şanssızlığı burada.ben 2002 yılında 146 alırken herkes aman alma servisi yok,parçası pahalı dediler.sonradan bakıyorsunuzki ne parçası pahalı ne servis sorunu You are not allowed to view links. Register or Login dolu parçası tipo tempra brava ile aynı.tabi kimse bunu  bilmediği için ortalıkta bi dolu rivayet dolaşıyor.

freyzer

Umarım : )

Travego'dan sonra sektörden ayrıldım, gelişmelerden haberim yok ;)

Bu arada ben kompakt sınıftaki en iyi araca biniyorum demiyorum, şimdi gitsem yine 147 alırım diyorum, çünkü benim beklentilerimi en iyi o karşılar. Ama arka diz mesafesi biraz dar olabilir o ayrı. : )

Bu arada Leon neyse ama Mazda3 gerçekten çok başarılı. Bir arkadaşım için gidip baktım bugün, içi en şık kompakt araçalrdan biri, sorunsuzluk gibi bir avantajı da var, manuel vitesli modelin performansı da sınıfının üzerinde diye biliyorum. Gerçi kullanmadan birşey söylememek lazım ama bence insanın aklını çelebilecek tek model bu...

159'dan ben de çok şey bekliyorum. Frankfurt fuarını gezen bir arkadaşım çok beğendiğini, ama asıl bombanın Brera olduğunu söyledi dün. Tabii benim bu arada içim eridi, çok kıskandım o ayrı :)

Bana da sanki Brera çok iddialı olabilir gibi geliyor. Bakalım onu da İstanbul Park'da test edebilecek miyiz... Register or Login" alt=""/>

master

Leon'un Alfa taklidi olması Leon alacak insan için büyük dezavantaj bence. Bu biraz şeye benziyor. BMW 3.16 alıyor adam , komple M-Technic aksesuarları döşüyor , "abi M3 alamadım bari M3 görünümlü olsun" diye düşünüyor. Leon da bunun benzeri bence. "Abi 147 alamadım , bari 147 benzeri olsun..", peki yolda bir Leon'la 147 yanyana geldiğinde ne olacak ? 147'nin Leon sahibine bakışı "vah vah.." şeklinde olacaktır. Kullanımı için Leon alana lafım yok , alsın binsin. Ancak "ben stil ve imaj satın aldım" diye düşünene gülerim sadece çünkü 3.16 alıp M3'e çevirmekten ya da E200 alıp E55AMG görünümü vermekten pek bir farkı yok.. Seat isterse her yönüyle Alfa'dan üstün araç üretsin , performansı , sürüş keyfi , dayanıklılığı falan her şeyi daha iyi olsun , yine de tasarımı bu şekilde olduğu sürece Alfa'nın üstünlüğünü kabul etmiş olacaktır. Çünkü Alfa'nın o tasarımının arkasında bir tarih var , Seat ise bu tasarımı çalarak bir tarihten ve tecrübeden faydalanmaya çalışıyor , ama kişiliksiz araçlar yaratacağına , tutanı kopyalayıp hazıra konacağına yavaş yavaş geçiş yapsa ve Alfa'yı kopyalamasa daha iyi olurdu marka için. Aynı şekilde Kia Opirus da Mercedes kopyası.. Gayet de ucuz ve çok konforlu bi alet. Şimdi Opirus'a çok süper seçenek diye mi bakacağız. Sanmıyorum. Ne kadar süper olursa olsun "Mercedes kopyası.." diye anılacak. Seat gibi.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Bana birmot'ta, 156'nın tempra ile aynı platformda olduğunu söylemişlerdi :)

Benim otomobilim, beklediğimden çok çok daha sağlam çıktı doğrusu. Aslında, varyatör dışında pek bir arızası olmadı sanırım? Alanya'lara gittim geldim aylarca. Bir kere de 'hoooo' demedi bana :) Kulakları çınlasın :P Bir bakıma sokacağım gerçi. Bir çamurluğun köşesinde de pas fark ettim. Tamponlarla beraber bi boyatırım belki...

Bir de, ayağımı gazdan çekince kapaklanmasa......

quote:

halil wrote:

sağol.sende 156 na güle güle bin.esasında her araba sorunludur.ama insanlar bilmedikleri duymadıkları markalara uzak duruyorlar.alfa nında şanssızlığı burada.ben 2002 yılında 146 alırken herkes aman alma servisi yok,parçası pahalı dediler.sonradan bakıyorsunuzki ne parçası pahalı ne servis sorunu You are not allowed to view links. Register or Login dolu parçası tipo tempra brava ile aynı.tabi kimse bunu bilmediği için ortalıkta bi dolu rivayet dolaşıyor.

n/a

Travego testini (yolcu testi yani) :) yaptım. Otobüsün en büyük sorunu, tüm koltuklarında emniyet kemerlerinin standart olarak bulunmaması. Bu, benim açımdan kabul edilemez bir özellik. Belirtmeden geçemeyeceğim, ülkemizde bütün koltuklarında emniyet kemeri bulunmayan tek otobüs, MB Travego. İzlenimlerimi, alfistiturkey'e de eklerim.!..

Mazda3, çok hoş alet. Bir de Mazda markası, bana hep sempatik görünmüştür nedense. Bütün modelleri, bir şekilde çekici idi beriden beri. Özellikle, güvenilirliği, güvenliği, kokpiti çok hoş yönleri. Sanırım, bu otomobilin de tek handikapı, 2.el pazarındaki durumu. Yakında dizel motorlusu geldiği zaman, yollarda daha sık mazda3 görmeyi umuyorum.

Bi de, mazda3'ün sedanı, HB'den güzel bence.

quote:

freyzer wrote:

Umarım : )

Travego'dan sonra sektörden ayrıldım, gelişmelerden haberim yok ;)

Bu arada ben kompakt sınıftaki en iyi araca biniyorum demiyorum, şimdi gitsem yine 147 alırım diyorum, çünkü benim beklentilerimi en iyi o karşılar. Ama arka diz mesafesi biraz dar olabilir o ayrı. : )

Bu arada Leon neyse ama Mazda3 gerçekten çok başarılı. Bir arkadaşım için gidip baktım bugün, içi en şık kompakt araçalrdan biri, sorunsuzluk gibi bir avantajı da var, manuel vitesli modelin performansı da sınıfının üzerinde diye biliyorum. Gerçi kullanmadan birşey söylememek lazım ama bence insanın aklını çelebilecek tek model bu...

159'dan ben de çok şey bekliyorum. Frankfurt fuarını gezen bir arkadaşım çok beğendiğini, ama asıl bombanın Brera olduğunu söyledi dün. Tabii benim bu arada içim eridi, çok kıskandım o ayrı :)

Bana da sanki Brera çok iddialı olabilir gibi geliyor. Bakalım onu da İstanbul Park'da test edebilecek miyiz... Register or Login"/>

alfisti

bu arada isterseniz mazda 3 ün dashboard unun da 147 den apartma olduğunu söyleyerek yeni bir polemik başlatabilirizRegister or Login" alt=""/>
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

Dashboard o kadar değil ama, gösterge tablosu benziyo azıcık ucundan :P Bence tabii :P

master

Bu platform işine fazla kafayı takmıyorum ben. 145 de Tipo platformunda , aynı şekilde 159 Vectra platformunda. Ancak 145 ile Tipo arasında dağlar kadar fark olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde yanlış hatırlamıyorsam Volvo S40 da Ford Focus'la aynı platformu paylaşıyor. Ancak arada dağlar kadar fark var , S40 Focus'tan bir üst sınıf olarak lanse ediliyor , 156'nın da aynı şekilde sınıfındaki araçlardan küçük olması gibi. Dolayısıyla ben bu aynı platformda üretilen araçların sanki tamamen aynı araçlarmış gibi algılanmasını pek doğru bulmuyorum. Lafım size değil tabii ki ama muhabbet ederken birisine alakasız iki aracın aynı platformda olduğunu söylediğinizde prestijli olan modelden o anda soğuduğunu ifade etmesi biraz bilgi birikimsizliğine dayanıyor bence.

Bu arada Mazda 3 bence kompakt sınıfın tasarım açısından 147'yle birlikte en güzel modeli. Ancak HB'si bana çok çirkin geliyor , lafım sadece sedan için geçerli. Ayrıca "dandik" olarak bilinen (bakınız Civic) Japon konsollarıyla da hiç alakası yok , içi falan çok güzel. 1.6 lt motora göre kuvvetsiz kalıyor biraz bence ama kalan her şey süper. Ben kompakt sınıfta 0 km araç alacak olsam 3'ü ciddi şekilde düşünürdüm.

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

alfisti

birileri bize demezse "efendim işte x ile y aynı platformda üretilmiştir" bunu anlamanın başka bir olanağı var mıdır? bana kalırsa yoktur... o nedenle platfom paylaşımı işi üstüne yapılan tartışmalar biraz boştur gibi geliyor bana...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

platform paylaşımının amacı tamamen parasal.bundada garipsenecek bir durum yok.wv aynı platformdan 5-6 araba çıkartıyor.her araç için ayrı platform üretmek ,bunun ar-ge si ,teknolojisi firmalar için yıkım olur.

Onur

hayret vw aynı parçayı çatısı altındaki 5-6 arabada kullanmaz diye biliodum benRegister or Login" alt=""/>