Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

gaziantep'te özel servis

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdalgr

Merhabalar

bende alfa romeo kervanına yeni katıldım. 2004 model 156 Dist. sahibiyim

aracımın varyatöründe sorun var. şimdilik tamir ettirmek istiyorum ancak birkaç tamirciye sordum parçayı daha önce duymamışlar bile. Gaziantep'ten olan arkadaşlar bu konuda çözüm bulabileceğim bir tamirci bilgisi verirlerse sevinirim. yetkili servisin tamir yerine değiştirmeye zorlayacağını düşündüğüm için gitmedim.

EskiTüfek

Antepte Topçuoğlu servis var yetkili olarak. ÖZel yok. :(

Alfadanadam

Aslında varyatör tamir takımı orjinal parçadır. Teorik olarak servisler tamir de ediyor olmalılar ama dediğiniz gibi değiştirmeyi tercih ederler.

Yiğit Doğukan

Özel servis var Gaziantep'te. Gatem'de Cemre Otomotiv. Mesaj atar veya ararsanız detaylı tarif ederim size yerini. Bu arada bende bugün Alfa Romeo sahibi oldum :)

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Aslında varyatör tamir takımı orjinal parçadır. Teorik olarak servisler tamir de ediyor olmalılar ama dediğiniz gibi değiştirmeyi tercih ederler.

Peki Varyatör kaç kez tamir olur Bülent abi.
Mantık olarak aslında bir tamirde ne gerekir diye sormak gerek.
Yapısal değişiklik olarak çok bir parça değişmiyor Varyatör değişiminde sonuçta.
3 kez tamir ettiren var mı yada 1 kez ettirip sonrasındaki sorunda değişime mi gidilmelidir?

Alfadanadam

Varyatör tamirinde çok iddialı ustalar var. Örneğin Carium Onur usta bu konuda çok iddialı. Aşınma durumu önemli tabi ama aşınma durumuna göre 40000 gibi bir rakamları telaffuz ediyor. O bakımdan bu iş ustadan ustaya değiştiği için sorduğun sorunun net bir cevabı yok.

murat

Öyle bir sınır yok Alper, çünkü Bülent'in dediği durum çok belirleyici. Bazı ustalar orjinal tamir kiti ile özenle onarım yapıp konuyu uzun süre ile kapatıyorlar. Bazıları ise sadece araya adi bir pul atıp, bunu sana her 2 ayda bir yapmaya ve 50 lira almayı sürdürüyorlar. Bu durumda kaç kez tamir olacağı senin sabrınla paralel bir sayıyı buluyor.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

erdalgr

Özel servis var Gaziantep'te. Gatem'de Cemre Otomotiv. Mesaj atar veya ararsanız detaylı tarif ederim size yerini. Bu arada bende bugün Alfa Romeo sahibi oldum :)
teşekkürler ancak bayramdan önce zaten burayı bulmuştum ve gidip görüştüm. ancak istedikleri rakamlar bana abartılı geldi. sadece tamir için (orjinal tamir seti kullanarak) ve işçilik olarak 350 TL istedi.

öncesinde yetkili servis tamir yapmıyoruz deyince alfaromeo genel merkeze mail atmıştım. şaşırtıcı bir şekilde ilgi gösterdiler ve bir gün sonra servisten arayıp tamir yapabileceklerini söylediler. ancak onlarda 400-450 TL gibi bir masraf oluşacağını söylediler.

inanın mesleğimi bırakıp tamirci olasım geldi. sorduğumda 2-3 saatte teslim ederiz diyorlar ancak bunun için 300 TL den fazla işçilik istiyorlar. bu kadar işçilik hangi sektörlerde var acaba?

147BLACK

2 sene önce e-bay'den sıfır getirttim. Fakat yeni yasaya göre 75 avro üstü vergiye tabi olmuş.En ucuzu 100 avro.
Ben de yeni aracıma sıfır varyatör takmak istiyorum. Yarın Ankara'daki yetkili servisin yedek parça bölümünü arayıp satış fiyatını soracağım. 400 civarı bir şey isterlerse gidip bir tane alıcam. 100 avro 250 tl civarı bir rakama denk geliyor. Posta ile riske girmeyip oradan gidip alabilirim. Dikkatli kullanımda çok uzun süre bozulmadan gidiyor yeni nesil varyatörler.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Yiğit Doğukan

teşekkürler ancak bayramdan önce zaten burayı bulmuştum ve gidip görüştüm. ancak istedikleri rakamlar bana abartılı geldi. sadece tamir için (orjinal tamir seti kullanarak) ve işçilik olarak 350 TL istedi.

öncesinde yetkili servis tamir yapmıyoruz deyince alfaromeo genel merkeze mail atmıştım. şaşırtıcı bir şekilde ilgi gösterdiler ve bir gün sonra servisten arayıp tamir yapabileceklerini söylediler. ancak onlarda 400-450 TL gibi bir masraf oluşacağını söylediler.

inanın mesleğimi bırakıp tamirci olasım geldi. sorduğumda 2-3 saatte teslim ederiz diyorlar ancak bunun için 300 TL den fazla işçilik istiyorlar. bu kadar işçilik hangi sektörlerde var acaba?

Bende varyatörünü tamir ettirecem. Cemre oto değişim yerine tamiri öneriyor. Daha uzun ömürlü olacağına garanti verdiler. Topçuoğlu ile görüştüğümde ise sadece değişim yaptıklarını, 600 tl civarında ücreti olduğunu söylediler. Cemre oto ise triger seti değişmezse 300-350 tutacağını ancak triger kayışının değişmesi durumunda daha iyi sonuç alacağımı söylediler.Tabii triger kayışı değiştiği takdirde fiyat 600 tl ye fırlıyor. Bir de eski garajlarda Alfa Romeo özel servisinin olduğunu söylediler fakat orayı daha keşfedemedim :) İşlerden vakit bulsam şöyle sağlam bir bakıma sokucam arabayı da vakit yok, adam akıllı serviste yok!

Gouki

Cemre oto değişim yerine tamiri öneriyor.  Daha uzun ömürlü olacağına garanti verdiler.
...triger kayışının değişmesi durumunda daha iyi sonuç alacağımı söylediler...

Yiğit bey bunlar biraz doğru değil gibi.

Yiğit Doğukan

Cemre oto değişim yerine tamiri öneriyor.  Daha uzun ömürlü olacağına garanti verdiler.
...triger kayışının değişmesi durumunda daha iyi sonuç alacağımı söylediler...

Yiğit bey bunlar biraz doğru değil gibi.

İste bende bundan soz ediyorum. Güvenmiyorum bu servislere. Sizin öneriniz nedir?

Gouki

Triger durumunuz nedir, ne kadar var değişimine ?

Yiğit Doğukan

Triger durumunuz nedir, ne kadar var değişimine ?
1.5 yıl önce 85.000 de değişmiş triger. Km şu an 108.000 de.

Gouki

3. yılı yaklaşıyorsa eğer ben olsam ebay'den varyatör alıp triger ile birlikte değiştirirdim, tamirin çözüm olmadığını düşünüyorum. Böylelikle işçilik ücretini de minimize edersiniz.

Yiğit Doğukan

Peki olması gereken işçilik maliyeti nedir? Benden özel ve yetkili servislerin istedikleri işçilik fiyatları sadece varyator icin 350 tl civarı fahiş fiyatlarda. Bir de trigeri değişirlerse varyator+triger 700-800 tl oluyor.

Gouki

Yok abi 350 sadece işçilik biraz fazla. Varyatörü özel servise götürünce 125 - 150 liraya yapıyorlardı buralarda.

Yiğit Doğukan

ebay'den varyatöre bakındım fakat bulamadım. Ya da buldum ama emin olamıyorum. Varsa link atabilir misiniz?

147BLACK

Dün gece biz sevgili Goiki ile e-bay'den varyatör siparişimizi verdik. Kendisi bana paypal konusunda yardımcı oldu. 3 sene önce 147 için yine e-bay'den, sanayide dükkanı olan bir arkadaşımın paypal'ı ile varyatör almıştım.
Paypal'ım ve kredi kartım olmadığı için etraftan bu şekilde yardım alıyorum. Sağolsun Goiki, benle Alfa dayanışması yaptı. Kendisine teşekkür ederim. :)

Yiğit Doğukan

Bi dayanışmada ben isterim :) Kredi kartı var ama varyatörü bulamadım ebay'den.

147BLACK

;)

Yiğit Doğukan

Eyvallah.. :) Buna vergi falan biniyor mu?

147BLACK

Dün Goiki'nin söylediğine göre gönderen yer zarfa koyup postalıyormuş ve muhtemelen vergi gelmezmiş. Fakat gelirse de yüzde 25'ine geliyor. O bile yine de ucuza denk geliyor. ;-)

Yiğit Doğukan

Bence gayet makul... Şimdi sıra, bunu takacak adam akıllı birini bulmaya geldi.