Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 159 2005-2011

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

You are not allowed to view links. Register or Login
50bin liraya alınabilecek çok güzel bir araç daha var Saab:

2.0 turbo benzinli;

1.9 dizel otomatik;

Hocam SAAB süper bir araba ama bizim milletimiz kıymetini bilmedi ciddi güvenli ve performanslı araçlardır.
Sürüşüde çok zevklidir.
Zamanında babam alacaktı ama sonra ne olduysa vazgeçmişti.
Şuan ki ortamda SAAB üretimi durdurmuşken alınmaz maalesef.

Saab'ı geçtiğimiz Mayıs veya Haziran ayında Hong Kong merkezli bir elektrik firması aldı diye okumuştum. Ana iş merkezleri ama Çin'miş.
Edindiğim diğer bilgilere göre şu anda Saab otomobili üretimi yapılmadığı, ancak yedek parça üretiminin olduğu yönünde. Bunun haricinde üretim GM kaynaklı bir sorun sebebi ile yapılamıyor. 2013 senesi için üretim planlanıyor. Ancak yeni firmanın amacı 2014 yılında Saab 9-3 bazlı elektrikli bir otomobil üretmek. Saab'ı satın alan (ve bu amaçla kurulan) firmanın adı bu arada NEVS.

///////////////

ku2

Paylaşılan 2 Saab'da çok iyi :))
Ancak alınırmı...?
Parça fiyatı..?
Parça bulunabilirliği..?
Servis..?

Bilgisi olan varmı..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Alper

Ancak alınırmı...?
Parça fiyatı..?
Parça bulunabilirliği..?
Servis..?

Bilgisi olan varmı..?

Opelle aynı motoru kullanıyorlar oradan sıkıntı çıkmaz.
Ama şuan değilde 5 sene sonra parça bulunabilirliği zorlaşır ve fiyat olarak da artar parçaların fiyatları.
Servis olarak da Opelciler biliyorlar sanırım bu araçları.
Çünkü Maslak da Opel önünde Saab gördüm.

ku2

Ancak alınırmı...?
Parça fiyatı..?
Parça bulunabilirliği..?
Servis..?

Bilgisi olan varmı..?

Opelle aynı motoru kullanıyorlar oradan sıkıntı çıkmaz.
Ama şuan değilde 5 sene sonra parça bulunabilirliği zorlaşır ve fiyat olarak da artar parçaların fiyatları.
Servis olarak da Opelciler biliyorlar sanırım bu araçları.
Çünkü Maslak da Opel önünde Saab gördüm.

Mesela bu var..

SW

2005
--

master

Saab'ları takdir ederim.

Abimde var bir tane, 96 model 900 2.0T Cabrio. Yanılmıyorsam 300.000 km'yi geçti, hala çiçek gibi. Ben de kullandım, çok çok keyifli bir alet. Ruhsuz biraz, soğuk, ama hiçbir eksiği derdi tasası da olmayan bir araba.

Hatta ben 159'u almadan önce İzmir'de benzer fiyatlara düşük km'li bir 9-3 Cabrio satıyorlardı, ciddi niyetlendim ama gariptir, o satılmayan Saab ben niyetlendim daha harekete geçemeden satıldı :)

Fakat bahsedildiği gibi, Türkiye'de almak biraz cesaret işi. Yedek parça ne olacak? İkinci el ne olacak? Alfa'nın ikinci eline kötü diyen bir de Saab'a bakmalı :) Ben arabamın fiyatını 5.000 TL düşürsem 1 hafta içinde mezarcının birine gider, ama Saab'larda ne ölü fiyatlara ne muhteşem arabalar var da millet hala almıyor.

Her zaman takdir ettim Saab'ı, ama cesaret edip de alamadım. Ancak çok çok uygun fiyata bir 9-3 Viggen bulsam o zaman gözü karartırım. Onu affetmem :) Viggen candır, canandır.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

agucba

Önder dediğin Saab Cabrio yeşil miydi? Dün sahibinden bir tane gördüm. Garaj arabası imiş ve çok çok diri duruyordu.

Bir de Viggen aynen dediğin gibi. Candır ve benim evde Viggen'in testinin yapıldığı Car&Men dergisi var. Rengi mavi idi, gençlik hayallerimden biri idi.

///////////////

ku2

2 sene önce 9.3 viggeni kullandım. Turbo 2.3 motor 230 bg ;) sahibi ile anlaşamadık o dönem. Alamadım. Takas edecektik. Benim 2.5 ile. 23.000 tl istiyordu o zaman. Bence güzel rakamdı. Araba mavi ve çok diriydi. Zaten bildiğim kadar TRye 3 adet falan girmiş.
--

blackeyekenan

İmkanlarım ve şartlar elverse idi, gönlüme göre mutlaka bir 159 almak isterdim. Nasılsa henüz daha eli yüzü düzgün, az bilinen bir çok 159 var(dır). Bence 159 hala daha, çok az dokunuşla, piyasanın en yakışıklı modeli. Gerisi hikaye bence.

Alfa daha iyisini yapana kadar en iyisi bu.  :D
159 az cizgiden kaymis ama bana gore alfa farki arka farlar lancer gibi az yukari kalkik olmasada 156 gbi olabilirdi, birde arka kapi kolu var, zaten alfayi  farkli yapan kapi kolu camda olmasiydi.. bu iki gelenegi bozmasaydi cok daha iyi olurdu.. dediginz gbii mukemmmel bi aracc bencede, tek gecerimmmm

Size aynen katılıyorum:)

Kenan Bey, 159'un arka stopları Mitsubishi Lancer benzememekte, aksine Lancer'inkiler 159'a benzemekte. Zaten Lancer modeli çıktığında Mitsubishi tasarımcıları, Volvo'nun ön tasarımı ve Alfa 159'un arka tasarımından esinlendiklerini belirtmişler!

Arka kapı kolları için ise düşüncem 156'da o zamanlar için "olmazsa olmaz" idi. Çünkü Alfa'nun mutlaka tasarımsal anlamda da büyük bir adım atması gerekiyordu (Arka kapı kolu tasarımı bu arada daha önce Nissan Terrano'nun 1987 ile 1995 arasında üretilen kasasında zorunluluk olarak kullanılmıştı). Ayrıca 156'nın ön ve arka çamurluk hizasındaki çizgi arka kapıda,geleneksel yerinde kapı kolu kullanılması ile kesintiye uğrayacaktı. 159'da ise coupe tasarımından çok "büyük sedan" tarzı benimsendiğinden, gizli kapı kolları hoş durmayacaktı bence. Yine de hem 156 hem de 159 muhteşem tasarımlar ama benim gözümde 159 bir adım önde.
yok ben benzerlik acısından soyledım yoksa alfanın başka araçlardan esınlenecegını zannetmiyorum zaten. benim için alfanın, farkli olması önemli, tasarım dizayn falan, zaten on tampon tasarımı arka  kapı kolları  arka ışıklar vede kapı açma düğmeleri nostaljik valla süper.kendi tasarımcıları bu işi biliyor. hele o 159 un uzaktan gelişini seyretmek bitiyorum valla. inşallah benimde olur bigün 8)

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Volkan

Paylaşılan Saab' lar şık hakkaten. Lakin en son saaba noldu ben de bilmiyorum. Sonu Rover' a benzeyebilir. Motor, direksiyon, her şey Opel. GM' den önce kendine özel güzel motorları vardı, GM motor fabrikasını kapayıp İsveç' e benzinli Opel motoru göndermeye başladı. Önce motorları sonra da komple markayı bitirdi. Dizel motor tedarikçisi Fiat.

fevkalbeser12

Konuya biraz değişiklik getireyim, dün toyotayla forda gittik babamla. Babam toyotacı bi adam şu anda 2009 model avensis kullanıyor. Bi toyotalara bakalım dedi avensiste şu an kampanya var 1.6 elegant extra donanımlı avensisi 57.000 tlye bırakıyorlar arabanın önden görünüşü güzel arkası pek hoş değil. Aslında yaş olarakta bana pek uyucak bi araba değil ama geniş,konforlu ve performansı fena değil birde toyota, sorunsuz bi araba. Aklımı çelmedi değil hani buna rağmen dün gece ipadın ekran koruyucusunu 159 duvar kağıdı yaptım:) Birde fordda güzel ama fiyatları epey pahalı, focusu 67.000 tl ye satıyorlar o yeni kasa mondeolarda ocaktan itibaren satışta olacakmış.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

hünkar

Kesinlikle katılıyorum. Ben 147'mi hafta sonları gezmek için kullanıyorum. Hafta içi ofisteki arkadaşlarla sohbet ederken bmw 1 serisi şöyle güzel, mercedesin yeni a serisi müthiş olmuş v.b. otomobillerin konuları geçiyor. Evet bencede güzel makineler ama ben kendi 147'in koltuğuna oturduğum anda diğer bütün araçları unutuyorum. Araba dediğin böyle olmalı zaten. Diğer rakipleri ne kadar pahalı, gösterişli, güçlü vb. olsa da koltuğuna oturduğun zaman bütün dezavantajları unutturmalı. Zaten trafiğe çıktığımda en az diğerleri kadar ilgi çekiyor. O yüzden aracım üstüne gül koklamayı hiç mi hiç düşünmüyorum  :)

Saygılar,
147 1.6 Distinctive

blackeyekenan

Konuya biraz değişiklik getireyim, dün toyotayla forda gittik babamla. Babam toyotacı bi adam şu anda 2009 model avensis kullanıyor. Bi toyotalara bakalım dedi avensiste şu an kampanya var 1.6 elegant extra donanımlı avensisi 57.000 tlye bırakıyorlar arabanın önden görünüşü güzel arkası pek hoş değil. Aslında yaş olarakta bana pek uyucak bi araba değil ama geniş,konforlu ve performansı fena değil birde toyota, sorunsuz bi araba. Aklımı çelmedi değil hani buna rağmen dün gece ipadın ekran koruyucusunu 159 duvar kağıdı yaptım:) Birde fordda güzel ama fiyatları epey pahalı, focusu 67.000 tl ye satıyorlar o yeni kasa mondeolarda ocaktan itibaren satışta olacakmış.
ustad ben toyotaların gercekten tipini begenemiyorum ve cok kaliteli malzeme oldugunu da sanmıyorum. sanki bu toyotaların cok tutulmasının sebebi, ülkemizde cok bilinen  bir arac sabancı sayesinde ülkeye cok hızlı ve de yaygınlastırılması, bi nokia gibi, birara furya vardı ülkemizde nokia nokia diye, oysa ozamanlar bile cok kaliteliestetik telflar vardı, ama dedimya bi akım vardı. bu arabadada böyle bence, ulkemizde avrupa arac olarak ilk tanıdıgmız toyota renault vardı ve bunun etkisi deveam ediyor. ben kendimi sahsen zevk sahibi estetikten anlayan goz zevki biri olarak gördügümden hep farklı olanı sıradan olmayan ama aynızamanda kaliteli olan araç olarak bütcemede uyan ALFA ROMEO yu  sectim. bunu neden yazdım,  burada  toyotanın kalitesinden dolayı prim yapmadıgını anlatmak istedim.  gecen sene güney  afrikanın en seckin ve zengin ülkesi cape town da  bircok alfa romeo156  mk1 gördüm .mk2 yoktu orda nedense. toyota az gordüm ve kullndıgmz arac toyotaydı. muhabbet  koyulasınca araba üzerine. orada toyotalar bizim renault, tofaş kus serisi gibi en kalitesiz az tutulan arac oldugunu öğrendim... alfa işte taa düntanın öte ucunda bile kendini arattırıyor yollarda acaba bi alfa görürmüyüm diyeeee...

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

SertackeS

alfada sporcu ruh vardır. toyotayı bırakın da devlet memuru babanız kullansın :))

bir alfayı toyota saab için satmam.

alfayı satıyorsanız çok geçerli bir nedeniniz olmalı. opel için de satmam ama geçerli nedenlerim var :)))
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

asklepios

alfada sporcu ruh vardır. toyotayı bırakın da devlet memuru babanız kullansın :))

alfayı satıyorsanız çok geçerli bir nedeniniz olmalı. opel için de satmam ama geçerli nedenlerim var :)))

bir giulietta sadece BMW 1 serisi için satılır...

sportif sürüş,ruh,sürüş zevki anlamında tabi

Volkan

Toyota kendi ülkesinde belli bir yaş üstü insanlara hitap etmekle beraber abd piyasasında gençler de kullanabiliyor. Bu yüzden Corolla' nın spor modelleri var.

fevkalbeser12

O zaman bana bırak bu işleri diyorsunuz yani:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

SertackeS

bir giulietta sadece BMW 1 serisi için satılır...

sportif sürüş,ruh,sürüş zevki anlamında tabi

147mi satınca bmw1 almıştım. 6 ay dayanamadım sattım.

en öncelikli nedenim bmwde aitlik hissedemedim. reno, pejo gibi o kadar çok varki. başka bir bmw görünce içimde hiç heycan olmuyordu.
ayrıca dikkat edin bmw genelde kıro arabası olarak bilinir.
ikinci nedenim donanımlı bir bmw için uçuk farklar ödemek zorundasınız.
üçüncüsünü hatırlamıyorum bile :))
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

asklepios

eski 1.16 ile yeni 1.16 arasında dağlar kadar fark var öncelikle...bi test sürüşü yapın derim...

147'den sonra hangi arabayı kullandıysam tat vermedi...hissiz,odun gibi...ta ki 3 serisi kullanana kadar...BMW bazı şeyleri iyi biliyor...yeni 1.16'yı kullanınca da eski günlerim aklıma geldi :) sürüşü sınıfında lider,giuliettadan iyi...

fiyat olarak da; evet ucuz değil, gerekli donanımları eklediğimizde 75-80bin gibi bir rakam çıkıyor(indirim yapılmış hali)...ama bu parayı A180,A3'e vermektense 1.16i'ye ya da 1.16d'ye veririm.hiç değilse "araba" binerim

Dentist

Gel sana 159 alalım sevgili meslektaşım... ;)
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

asklepios

anında minimum kayıpla likide çevirilebilme,geniş bagaj,konforlu sürüş,minimum trim sesi,az yakıt gibi kriterlerim var murat abi... :-\

eminpar

Benim tercihim 170 HP TCT Giulietta olurdu. Evet süspansiyonları sert ama çok iyi yol tutuşu var. Aracı sürmek inanılmaz zevkli. 159 da çok güzel bir araç ancak yakıt tüketimi açısından ciddi fark olur gibime geliyor. Kaldıkı Multiair daha yeni bir motor teknolojisi ve ödül aldı. Arkadaşlar yol sesi demiş ? Benim aracımda yol sesi cidden yok, acaba test aracında bir sorun mu vardı ?  Ancak bolca motor sesi var oda benim hoşuma gidiyor ;D

gunyil

Alfa 159 çıktığından beri hayalimde olan bir arabaydı. Yaklaşık 1 ay önce hayalim gerçek oldu :D Her kullandığımda, çevremdeki insanların arabama her bakışında ne kadar doğru bir seçim yapmışım diyorum. Bu arabayı alırken benim için bazı kriterler vardı, bunları sizinle paylaşmak isterim.
1- Hacim. Önceki arabam hb idi. Özellikle oğlum olduktan sonra arabaya zor sığar olduk. Bu yüzden hem daha çok beğendiğim araba stili olması sebebiyle hem daha geniş bagaj hacmi için sedan araba istiyordum.
2- Performans. Özellikle yakıt fiyatları bu kadar artmışken süratli, agresif kullanım günümüz koşullarında maalesef pek mümkün değil. Ancak Yolda her türlü sürprize hazırlıklı olmak, makasa girildiğinde patlama yapabilecek araç günü gelir hayat kurtarır. Aracımda chip uygulaması yok ama 150 bg ve 320 nm tork ile gücü hissetmemek elde değil.
3- Tasarım. Bu konuda fazla söze gerek yok. Yolda giderken insanların arabanıza bakışı herşeyi anlatıyor.
4- Fiyat. 2. el almış olduğum aracımı aldığım fiyata aradığım kriterler ve ve donanımlarda başka hiç bir araç beni tatmin etmedi.(Dizel motor, sunroof, dijital klima, 8 hava yastığı, VDC, ESP, tiptronic şanzıman, vs............)
5- Yakıt sarfiyatı. Ben şahsen, Alfa159'u alırken daha yüksek yakıt tüketimini göze almıştım. Ancak güçlü arabanın avantajı, yakıt konusunda da beklentilerin üzerinde memnuniyet veriyor. Büyük hacimli motor her zaman çok yakmıyor. Ayrıca güç, motorun yorulmamasını da sağlıyor. (160km/h sabit hızda devir 2250 rpm)

fevkalbeser12

Hayırlı uğurlu olsun son derece doğru bi seçim yapmışsınız. Kazasız belasız kullanın :alfisti:
                         jeremy clarkson

Volkan

Tolga033

Alfa 159 çıktığından beri hayalimde olan bir arabaydı. Yaklaşık 1 ay önce hayalim gerçek oldu :D Her kullandığımda, çevremdeki insanların arabama her bakışında ne kadar doğru bir seçim yapmışım diyorum. Bu arabayı alırken benim için bazı kriterler vardı, bunları sizinle paylaşmak isterim.
1- Hacim. Önceki arabam hb idi. Özellikle oğlum olduktan sonra arabaya zor sığar olduk. Bu yüzden hem daha çok beğendiğim araba stili olması sebebiyle hem daha geniş bagaj hacmi için sedan araba istiyordum.
2- Performans. Özellikle yakıt fiyatları bu kadar artmışken süratli, agresif kullanım günümüz koşullarında maalesef pek mümkün değil. Ancak Yolda her türlü sürprize hazırlıklı olmak, makasa girildiğinde patlama yapabilecek araç günü gelir hayat kurtarır. Aracımda chip uygulaması yok ama 150 bg ve 320 nm tork ile gücü hissetmemek elde değil.
3- Tasarım. Bu konuda fazla söze gerek yok. Yolda giderken insanların arabanıza bakışı herşeyi anlatıyor.
4- Fiyat. 2. el almış olduğum aracımı aldığım fiyata aradığım kriterler ve ve donanımlarda başka hiç bir araç beni tatmin etmedi.(Dizel motor, sunroof, dijital klima, 8 hava yastığı, VDC, ESP, tiptronic şanzıman, vs............)
5- Yakıt sarfiyatı. Ben şahsen, Alfa159'u alırken daha yüksek yakıt tüketimini göze almıştım. Ancak güçlü arabanın avantajı, yakıt konusunda da beklentilerin üzerinde memnuniyet veriyor. Büyük hacimli motor her zaman çok yakmıyor. Ayrıca güç, motorun yorulmamasını da sağlıyor. (160km/h sabit hızda devir 2250 rpm)

Hayırlı olsun ,doğru karar . :)