Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

silecek suyu!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

merhabalar....problemler gün geçtikçe azalmakta..şimdilik silecek suyum geç kalmakta..kola asıldıktan 5 sn sonra ki silecekler kuru kuruya 2 defa çalışmakta ve daha sonra camlara su gelmekte gecikme var sistemde havamı var ne..böyle giderse camlar çizilecek! ne yapmalıyım? havasını nasıl alıcaz?saygılar...

omeroguz

Sorun havasını almakta değil, kapandıktan sonra hava almasında.
Çözümü basit, 2 tane check-valf alıyorsun (plastik) hortumlara takıyorsun ve suyun geri kaçmasını engelliyorsun.
Çalışma sistemi; Bu valfler suyun camlara doğru gitmesine izin veriyor ama geri depoya kaçmasını engelliyor.

quote:

Sorun havasını almakta değil, kapandıktan sonra hava almasında.
Çözümü basit, 2 tane check-valf alıyorsun (plastik) hortumlara takıyorsun ve suyun geri kaçmasını engelliyorsun.
Çalışma sistemi; Bu valfler suyun camlara doğru gitmesine izin veriyor ama geri depoya kaçmasını engelliyor.

Anlattıgınız çözümü nasıl gerçekleştirebiliriz resimli anlatım weya uygulayan birini tanıyormusunuz.Aynı sorun bendede war çek valfleri nerden temin ederiz?

ATA

çek-valf leri akvaryumcularda bulabilirsiniz, hortumu kesip araya takıyorsunuz, zor bişi değil Umur =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

,tesekkurler

n/a

Güzel çözüm : )

Fotoğraflı şekilde uygulayan olursa hemen teknik arşivimize almak üzere bekliyoruz : )

omeroguz

quote:

çek-valf leri akvaryumcularda bulabilirsiniz, hortumu kesip araya takıyorsunuz, zor bişi değil Umur =)

Ayrıca; oto ürünleri satan malzemecilerde mevcut. Basit bir işlem ama ben uğraşmayım diyen olursa küçük oto sanayilerden birine girin ve her hangi bir elektrikçi, tamirci vs. ustaya derdinizi söyleyin çok ucuz ve basit bir şekilde halledecektir.

n/a

akvaryumcu daha ucuza gelir bence,ilk gördüğüm petshop dan  temin edip takacağım

ATA

Petshop olmaz, olsada pahallı olur. İlla ki sadece akvaryumcu olacak =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

n/a

arkadaşların anlattığı çek-valf olayı zaten sizin arabada olması gereken birşey ,yani her arabada var dersek daha doğru olur ,yoksa su geriye kaçar ,156 145 ,155 hepsinde var ve olmak zorunda ,yoksa dediğim gibi gayet normal olarak su silecek deposuna geri kaçar ve ilk çalıştırmada 2 - 5 saniye arası beklersinizki önce bütün hortumlar su dolsun sonra fıskiyeden cama püskürtülsün ...

Bence siz, hortumun üzerinde zaten varolan çekvalf veya çekvalfleri tespit edin ve sağlamlık kontrolü yapın ,daha önce sivri bir tamirci bunlar gereksiz diye sökmüşte olabilir :) tam bilemiyorum belki fıskiyelerin kendisi bile çekvalfli olabilir ,ayrı çekvalf varsa onlar bozulmuş olabilir vs vs ,bazen o ince hortumlarda çatlak falan oluyor ,minicik bir delikten su kaçabiliyor ??

yani demek istediğim ,araba üzerinde bu sistem zaten var ,haliyle gidip akvaryumcudan bilmem nereden garip garip şeyler almak yerine bozuksa alfanın kendi parçasını alırsınız dimi ?

n/a

hırs yaptm bulucam o orjinal çekvalfi

omeroguz

çek valf takabileceğiniz yerin resmini koyuyorum. Kapak cama su püskürten fıskiyelerin bağlı olduğu siyah kapak. motor kaputunu açın ve plastik kapağı 3 tane sac vidası tutuyor. Plastik parçaları dış kısımlarda kalan vidaları sökmeden hafifçe yukarı kaldırıp buradan valfi hortuma monte edebilirsiniz. Kolay gelsin
Register or Login" border=0>

Gouki

Havalar soğumaya başladı, silecek sularının durumunu kontrol etmekte fayda var.

mahoretti

silcek suyu haznesinin kapağı yok bende. bir türlüde uygun kapak bulamadım. Naylon ve paket lastiği ile kapatayım dedim, ondada çok mesafe yok zor oldu, zaten düşmüş sonrada... Aklına bir fikir gelen çıkarmı acaba ?

delimai

yahu bu silecek suyu haznesinin agzını nereye nasıl koymuslar arkadaş ...bir hunı gerekiyor su koyabilmek için...
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

Alfadanadam

You are not allowed to view links. Register or Login
silcek suyu haznesinin kapağı yok bende. bir türlüde uygun kapak bulamadım. Naylon ve paket lastiği ile kapatayım dedim, ondada çok mesafe yok zor oldu, zaten düşmüş sonrada... Aklına bir fikir gelen çıkarmı acaba ?

Benim 156'da da tek eksik parçam o, sinir oluyorum o kapağın olmayışına.

satox

Benim 156'da da tek eksik parçam o, sinir oluyorum o kapağın olmayışına.

İyi sizde sadece kapak yok. Benim deponun  altında 5 cmlik bi yarık var :D