Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa romeo mito 1.4 155 bg almak istiyorum ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hsnsfk

You are not allowed to view links. Register or Login
Alfa'yı almadan önce Yetkili Servis konusunu da bir düşünün bence. Samsun'da yeni bir servis ile ilgili henüz bir bilgi alamadım Tofaş'tan.
Haklısınız , alfaların yaygın servisleri olmadığı aşikar . Ama renaultun bile her yerde yetkili servisi yok . Bence mito yu mesela bir 147 ile aynı düşünmemek lazım servis konusunda . Mitonun şasesi punto ile aynı ,üstelik motorlarda aynı . Bu durumda fiat servislerini (MİTO) servisi olarak değerlendiriyorum . Peryodik bakımlar hiçbir yerde sıkıntı değil, ağır bakımlar için istanbulda yaptırmayı düşünüyorum . Acil olası bir arıza da yolumuz mecbur fiata :)

emin

periyodik bakımda eğer işin ehli olan bir ustanız varsa, yağını yağ filtresini rahatlıkla değiştirecektir, polen filtresi biraz değişik mitoların ve fiat bravoların, yetkili servis bile bazen ters takabiliyor ve filtre işlevini yerine getiremiyebiliyor.

Servis durumu sıkıntı yaratabilir ben cesaret edemem açıkçası, ancak ikinci el aldığınızda balatanızı, trigerinizi değiştirdiğiniz takdirde bir süre daha sizi zorlamaz. ama ufak tefek problemlerde direk ustanızla iletişime geçip sorunu çözme imkanınız biraz zor. forumdan faydalanabilirsiniz, telefonla sorabilirsiniz ne kadar çözüm olur bilemem.

mitoyu bir fiat olarak görmeyin, servis konusunda, fiatın şirket araçlarından daha çok ilgi bekleyebilir =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

hsnsfk

Emin bey , ikinci el olursa ağır bakımı yapılacak zaten . O yüzden olası alakasız bir arıza durumunda hem forum , hem de sizlerin yönlerdirdiği işin ehli ustalar yönlerdirme yapacaktır :) Şu an trabzondayım . Etrafta bolca alfa var, dahası giulietta ve mito çok gördüm . Trabzonda alfa servisi yok , fiat yetkili servisi var . Alfalara baktığı söyleniyor ama çok memnun değil alfa kullanıcıları sanırsam . Alfa romeonun resmi sitesinde teknik servis olarak görünüyordu bu servis ama alfa teknik servisleri siteden kaldırmış . Evet yetkili servislerin bile yetkinliği tartışılır halde türkiyede ne yazık ki . Ve en azından mito için kolay kolay arıza vermez yorumunu yapabiliyorsunuz. Çoğu mito kullanıcısı memnun araçlardan bu yanı sevindirici :) Benim mito hakkında tek korkum araçta nerdeyse tüm sistemlerin elektronik olması yoksa ben ne motor anlamında ne mekanik anlamda korkmuyorum .Punto yıllardır yollarda 200 binde t-jet motor var maşallah. Ki genelde punto kullanıcılarının arabayı nasıl kullandığı da malum :) En olmadı aletini alır araca bağlanır ben görürüm arızası neyse işin ehline söylerim buymuş derdi çözümü ne diye :) Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama çok iyi bir alfa ustası bile t-jet i yada multi air i iyi bilmiyor olabilir. Sonuçta çok yeni teknolojiler , bu teknolojinin arızasını istanbulda özel servisteki bir alfa ustası fiat yetkili servisinden daha iyi biliyorsa fiat tüm yetkili servislerini kapatsın valla:) Adamlar bu teknolojinin eğitimini vermiyorlar mı teoride , pratikte . Siz hangi özel servisi kullanıyorsunuz istanbulda , Olası mito arızalarını nasıl tespit ediyor usta? (orasından burasından ses gelme harici) Örneğin ciddi bir motor arızası olsa usta nasıl anlayacak , tüm yeni test cihazlarına sahipler mi ? T-jeti multi airi yeterince iyi biliyorlar mı ? Çok merak ediyorum . Sanırsam sabaha kadar yazar dururum :) Hasta etti beni çirkin ördek yavrusu :D

Fatihob

Başlığı gördüm gözlerimi bi ovuşturdum yanlış görüyorum heralde diye :D Aramıza hoşgeldiniz.

Emin gibi bende TB 155 hp sahibiyim. 25.11.2009'da sıfır almıştım.
Suan 36bin kmde falan ve daha hiç bir sorun yaşamadım. Ön takımda zaten bir sorun olmadıgından bahsetmişler. Yaklaşık 2 sene oldu taş sertliğinde Coillerle geziyorum 18 jantların üstünde tık demedi hiç bir parça. Trim sesi değişen sağ kapı içi hariç hiç bir yerden gelmiyor. Oda camdan geliyor heralde tam sıkılmadı. İçiniz ön takım ve trim sesi konusunda rahat olsun sorun çıkarmıyor bizim baykuşlar.

Genişlik olarak arka koltuga 5 kız sığdırmıştım onun dısında İzmir'den arkada biri 1.90 olan 2 erkekle dönmüştüm. Sığmama veya rahat değiliz gibi şikayetleri olmamıştı. Tek kapılı bir araca göre gayet ideal bir iç hacmi var. Ayrıca arka koltuklarda açılan kapanan bir bardaklık falan yok MiTolarda yani ortayada oturan rahat eder. Bardaklıklar arka kenardaki döşemelerin aşşağısında paspasların hizasında.

Motor konusundada hiç bir problemim olmadı. Bu yaz 3 kez Körfez pisti 1 kez İstanbul Park'a çıktım yağını suyunu değiştirdim devam ediyorum. Zaten motor mekanik oldugundan onun vericeği arzalardan pek korkmuyorum. Ne kadar yeni teknoloji olsada, motor nihayetinde herhangi bir yetkili veya özel servis ustası en fazla bir kaç deneme yanılmayla çözer olayı. Önemli olan elektronik arza vermesin.

Bunların dışında kullanımı zevkli, yol tutusu ve performasıda yeterli bir araç. Frenler zaten çok başarılı. Önlerde 4 pot kaliper ve 305 mm diskler var. Güvenlik konusunda bu sefer kesin bariyerdeyim dediğim bir çok zaman oldu ama ESP sağolsun yapamıyacağım kontralarla beni yola şeride geri soktu hatta Eminle ben o sırada aracın direksiyonuna kendi kendine mudehale ettiği fikrindeğiz. Çünkü elinden kayıp kendi kendi dönüyor gibi geldi. Zaten direksiyon kontrol sistemi diye bir sistemi var daha ne işe yaradıgını bilmediğimiz. Tahminimiz o bu işe yarıyor olabilir.

Punto ve Corsa D ile aynı platformdan çıkıyorla. Punto ile ortak parçaları bulunuyor. Hiç araştırmadım ama fiyat farkı pek olcağını sanmam. Motul yağ, yağ filresi ve işçilik falan 150TLye geliyor ki Motul pahalı bir yağ. 4 fren balatamada 225 vermiştim yanlış hatırlamıyorsam. Eminde zaten triger değişimini falan yazmış. Bakımları pahalı değil, yedek parçalarıda öyle.

VL36 lar üretimi sorunlumu değilmi hiç araştırmadım ama su zamanda kadar tanıdıgım 4 tane VL36 MiToda turbo sorunu olan görmedim. Olsa bende olurdu her nekadar turbotimera falan dikkat etsemde. Tabi 70k kmde nolur bilemiyorum.

Dur kalk trafikte eski 1.6TS 120 hp 147imden az yakıyor. Bir kere ekonomi yaparak kullanmaya çalıştım İzmir'e gittim İstanbuldan. Vardıgımda çeyrek depo benzinim vardı. Araç 3 kişi + full bagaj ayrıca komple egsoz ve yazılımda vardı. Ortamala hızım 101-110 falandı. Yani gerektiğinde ekonomik olabiliyor. (Depomuz 45 LT) Tabi turbo benzinli araçlarda sakin kullanımla performaslı kullanım arasındaki makas çok fazla oluyor. Kimi zaman 5kmde benzin ibresinde bariz düşüşler görülebiliyor. Tüketim tamamen ayağa hakim olmakla alakalı.

Farkettimde 40 dakkadır bu postu yazıyorum :) Dahada aklıma gelenler varda kafamı toparlayamıyorum uykum geldi. Başka merak ettiğiniz şeyler olursa sorun elimizden geldiğince yardım ederiz ;)

Son bişi daha 2 TCT Eminle benimki dahil 3 TB ve 2 M.Air tanıyorum yakından hiç birindede bugun arabam su problem verdi, şurasından ses geliyor problemi duymadım. MiTo alıcaksanız 147,156 ve Guiler için yazılan sorunları es geçebilirsiniz. Şansımıza İtalyanlar MiTolara özenmişler heralde 8)

..

hsnsfk

Teşekkürler fatih bey, aynen bende mito için fazlaca özendiklerni düşünüyorum . O yüzden bir korkum yok . Sadece sıfır qv mi ikinci el qv mi ya da 155 lik mi diye tartışıyor duruyorum kendimle . Mito olacak mı orası kesin . Şu anda mitodan başka binmek istediğim bir araç yok piyasada. Tüketim konusunda internette 80 km sabitle 4 litreleri gören var valla:D torbolu araçlar böyle basmazsan az basarsan çok yakıyor . İşin güzel tarafı da bu istediğinde performans istediğinde ekonomi :) Siz 155 liği sabit 80,90 gibi hızlarla denediniz mi anlık kaç lt gösteriyor yol bilgisayarı?
Benzin fiyatlarından dolayı arkadaşın arabasını bu hızda kullanmaya alıştık uzun yolda :)

Fatihob

Guzel degermis 4lt helal olsun. Ben hic anlik tuketimi acmiyorum ne yaktigim konusunda en ufak bir fikrim yok :) pek nadir ortalam tuketime bakarim 10-11-12 kusur goruyorum hep:) ama İzmir'e gidisimi soyledim basmadiginda gercekten ekonomik. Ortalama 500 km yol toplamda max 35 lt benzin.

İlanlara bakmadim ama Timicun Gonen(soyadindan emin degilim) onun siyah qvsi var. Tanidik aractir bilgi fiyat vs alabilirim tabi eger hala sariyorsa. Ayrica bide bugun konustim Erdi var yaptigi kazadan sonra araci komple sedefli beyaza boyatmisti. Bugun konustum saticam diyordu. Ondanda bilgi alabilirim.

Bence butcede sikinti yasamassaniz 2.el qv alin. Hem az yakar,hem daha performansli ;)
..

hsnsfk

Vallahi hem alfa,hem 3 kapı,hem komple boyalı :) o arabayı sanırsam yarı fiyatına galeri bile almaz gibi geliyor bana :) Evet fatih bey qv benim için şu an ön planda ama ben 155 likle ikinci el fiyatlarında o kadar fark olmasını saçma buluyorum . İstedikleri paraları hayatta vermem ki , emin beyin de söylediği gibi yıl sonuna 50 liradan aşşağısı bile alınabilir sıfırı. Bakalım şimdilik yıl sonunA sıfır qv için bakacağım , olmadı sonra ikinci el için sizden yardım isteyeceğim :) İkinci el için qv de ödeyebileceğim miktar 2010 40bin km aşağısı (40-42) 2011 40bin aşağısı (42-43) ektsta donanım olarak sadece sunroff için bin lira daha ekleyebilirm fiyata . Aracın bakımlı oynanmamış ve temiz olması şart. Mümkünse araca gözü gibi bakan birinden olması lazım ki hor kullanılmamış olmalı . Bu şekilde bir mito görürseniz, bilirseniz bana kesinlikle haber verin . Siteye kardeş bi çirkin ördek yavrusu daha gelsin :D

emin

Teşekkürler fatih bey, aynen bende mito için fazlaca özendiklerni düşünüyorum . O yüzden bir korkum yok . Sadece sıfır qv mi ikinci el qv mi ya da 155 lik mi diye tartışıyor duruyorum kendimle . Mito olacak mı orası kesin . Şu anda mitodan başka binmek istediğim bir araç yok piyasada. Tüketim konusunda internette 80 km sabitle 4 litreleri gören var valla:D torbolu araçlar böyle basmazsan az basarsan çok yakıyor . İşin güzel tarafı da bu istediğinde performans istediğinde ekonomi :) Siz 155 liği sabit 80,90 gibi hızlarla denediniz mi anlık kaç lt gösteriyor yol bilgisayarı?
Benzin fiyatlarından dolayı arkadaşın arabasını bu hızda kullanmaya alıştık uzun yolda :)

istanbul denizli arası gece yolculuğu tek kişi, full bagaj, 90-100 km arası gittim, gaza imtina ederek bastım 2 -3 bin devir arası değişiyordu. 6.3lt ile denizliye girdiğimi hatırlıyorum. Fethiye yokuş viraj derken Antalya'ya girene kadar o 6.9lt oldu =) 4lt anlık gösterimde eğer D'ye alırsanız ve çok az dokunursanız yakalayabileceğiniz bir değer uzun yolda hız sabitleme ve D modunda gidilirse bence maksimum yakıt tasarrufu sağlanır. 4 gündür kartal gebze yapıyorum, sabah akşam mesai trafiği + geçen gün gebze kavacık yaptım (35dkda 140-150 sabit hızla) 225km sonunda ortalama yakıt tüketimi 8.2lt, akşam dönüşlerimin çoğu dur kalk ve araç 2-3 kişi.

Timuçin sattı sanki ama erdi'yi bilmiyorum yalnız onun araç sadece rengi ve warex için alınır ne fiyat düşünüyo bi soralım =)

delimai

şöyle bir arac var çok şık duruyor bence..
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Levent Ayas

2006 156 1.6 TS Distinctive                2008 159 JTD

emin

bir ara buna niyetlenmiştim plakası 34met69 olması lazım, o zaman daha 18 jantlarım yoktu, pedallarım yoktu, hem de siyah renk çok istiyordum, aradım o zaman mitoyla takas teklif ettim. Mustang karşılığında mitoyu aldığını elden çıkarmakta zorlandığını bir daha mito istemediğini belirtmişti o zaman 38 nakite bırakmıştı tabi 2011 baharından önceydi bu muhabbet sonra göztepe civarında bir başka galeriye düştü bir süre durdu ve gitti, şimdi bayrak'a düşmüş, deri koltuk ve renk kombinasyonu bence harika. Orjinal far yıkamalı xenon'u da You are not allowed to view links. Register or Login
kmsi düşük kalmış, bence harika bir versiyon aracın eveliyatını bilmiyorum ama şekil olarak çok başarılı. tepeden tırnağa bakımını yaptırsanız, lastikleri alındığından beri değişmediyse sıkıntı olabilir, 270-450/550 TL arasında tek lastik fiyatını düşündüğünüzde başka masrafı yok diye düşünüyorum.

difüzör, metalik kat, yazılım, kapalı kutu filtre, spacer, yay, sunroof ve bose olsaymış, tadından yenmezmiş , gece gece 3. kez karşıma çıkıyor bu araç hayal kurdum resmen, bu araca qv farı da çok yakışır haa.

ismail

Bu ilandaki mito, gayet iyi görünüyor. Özellikle siyah ile, içte bu renk deri harika duruyor. Ne zaman bilmiyorum ama, ileride mutlaka bu kombinasyonda bir arabaya bineceğim. Yanlız fiyat neden böyle. Az değilmi?

emin

fiyatı normal abi, 35-36'ya boş mitolar var. Bi de bu şimdi lastik istiyodur, bakımı gelmiştir.

hsnsfk

You are not allowed to view links. Register or Login şu var birde , 2 ay öncede görmüştüm sanırsam bu ilanı yenilemiş , 2 ay bekletti galiba hayırlı işi :)Bugün arasam 32 ye alırım gibi geliyor bana :)
Deri koltuklu olan çok şık duruyor , yalnız 18 jantlara lastik 2 bine yaklaşır herhalde , biraz bakım felan 3 bin lira daha eklemek lazım fiyata .

emin

You are not allowed to view links. Register or Login şu var birde , 2 ay öncede görmüştüm sanırsam bu ilanı yenilemiş , 2 ay bekletti galiba hayırlı işi :)Bugün arasam 32 ye alırım gibi geliyor bana :)
Deri koltuklu olan çok şık duruyor , yalnız 18 jantlara lastik 2 bine yaklaşır herhalde , biraz bakım felan 3 bin lira daha eklemek lazım fiyata .

450 liraya da lastik var 270 liraya da nasıl lastik takacağına bağlı hatta 250 lirayada var. İçim rahat bineyim en iyisi olsun dersen dediğin gibi 3 bin olur. Ben mito ilanlarını günlük takip ediyorum bu aracı ben de hatırlıyorum plakasından başkası alıp satıyor olmasın KM artmış gibi çünkü. daha standart bir mito, bakımlarını yaptırırsan, konforlu ve sorunsuz binersin gibi geliyor, durumu iyiyse.

hsnsfk

İstediği fiyat bence standart 155 lik için çok , zira 2 aydır belkide daha fazladır satamamasından belli , belki de durumu iyi değildir aracın onu hiç bilmiyorum . Konuştuğumuz gibi ben qv için yıl sonu bakacağım zaten sıfırı için olmadı ikinci el çok iyi durumda fiyatı uygun bir qv bulacağım . Ama ilanlardaki 47 gibi paraları felan hayatta vermem :) Ben birde 18" jant istemiyorum 17 benim için görünüş anlamında yeterli hem de konforu düşünürsek 18 e gerek yok gibi . 17 8C jantı benim için tam ideal. Yani sıfırı stockta buluruz gibi duruyor . Bakalım peder bey derse ki askerden sonraya bırak kullanmayız biz sen gelmeden fazla , o zaman askerden sonraya hazirana felan kalacak . O zaman sıfır fiyatlar yine 55 kadar gider herhalde 42-43 civarı temiz bi qv bulur incik cincık 50 tane teste sokar 50 yere gösterir alır kurtulurum . Bi on yıl da değiştirmem :) İkinci el araba almak zor iş ...

Alfadanadam

Askerlik durumu varsa bence döndüğünüzde düşünün derim. Döndüğünüzde QV alternatifleri de artacaktır doğal olarak ikinci elde.

emin

ben de aceleye getirme askerden sonraya bırak diyenlerdenim
bir arkadaşıma euro'ya kuru artınca  zamsız fiyattan kampanya ile 62bin liraya giulietta dizel aldık
döndü geldi uzun dönem askerlikten 2012 haziranda araba aynı paraydı, çok değişmed, yıl kaybı oldu, bakımı, vergisi, kaskosu hepsi 6 ay erkene attı. Qv ihtimalleri artar ikinci elde... sıfırı ne olur bilinmez bakarsın makyaj yer pişman olursun aldığına.

hsnsfk

Evet hak veriyorum bende söylediklerinize , babam da yok olm biz fazla kullanmayız deyince askerden sonraya kaldı mito qv . Makyaj yeme ihtimali var haliyle 2009 dan beri yollarda . Üstüne birde kullanmayacağım araba için kasko,mtv,bakım felan boşa masraf . İnşallah askerden gelince alternatifler de daha geniş olur bir mito alırız diye umuyorum . Bu başlıkta cevap verip , ilgi gösteren tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekür ederim . Asker dönüşü aradığım mitoyu bulma aşamasında ve sonrası için görüşmek üzere :)

LUCI0

Evet hak veriyorum bende söylediklerinize , babam da yok olm biz fazla kullanmayız deyince askerden sonraya kaldı mito qv . Makyaj yeme ihtimali var haliyle 2009 dan beri yollarda . Üstüne birde kullanmayacağım araba için kasko,mtv,bakım felan boşa masraf . İnşallah askerden gelince alternatifler de daha geniş olur bir mito alırız diye umuyorum . Bu başlıkta cevap verip , ilgi gösteren tüm arkadaşlara ayrı ayrı teşekür ederim . Asker dönüşü aradığım mitoyu bulma aşamasında ve sonrası için görüşmek üzere :)

O zaman hayırlı teskereler sana :)