Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kış jantı ve lastiği? Mito için çözüm?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emin

Arkadaşlar malumunuz 18inc jantla geziyorum ve geçen sene karla imtihanımda sınıfta kaldım, bir snowboardumuz eksikti.

15 ya da 16 inc jantla bir kış lastiği alayım diyorum. Fayda maliyet açısından en uygun çözüm sizce hangisidir. 600-700 TL'ye 15 inç jant takımları var 300TL civarına da lastikleri alsak 2bin TL'ye iş bitiyor, ama 400-450 tl civarında 18 inc için kış lastikleri var, sizce hangi yöntemi tercih etmeliyim?

18 inc jantla kar lastiği işlevini yerine getirebilir mi?
önereceğiniz kar lastiği var mı bridgestone ve nokian var aklımda ama nokianın 18'lik için uygun lastiği var mı bilmiyorum.

You are not allowed to view links. Register or Login
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

KAKIRMAN

Emin yanlış anlama lakin kar lastiğini topu topu 3 bilemedin 4 ay kullanacaksın. Ucuzluğa kaçmak için değil de PETLAS'lara bir baksana. İyi yorumlar okuyorum PETLAS hakkında.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

agucba

Bülent'in Daihatsu'sunda Petlas kullandığını ve çok memnun olduğunu biliyorum.

Ben 145'te Accelera denilen ve yaz lastiği kıvamında desenleri olan bir lastik kullanıyorum. Herhangi bir yanlışı görmedim.

Bu arada kış lastiğinin en kötüsü, en iyi yaz lastiğinden iyidir. Bu ister 15" olsun, ister 18" olsun.

///////////////

Alfadanadam

Bülent'in Daihatsu'sunda Petlas kullandığını ve çok memnun olduğunu biliyorum.

Ben 145'te Accelera denilen ve yaz lastiği kıvamında desenleri olan bir lastik kullanıyorum. Herhangi bir yanlışı görmedim.

Bu arada kış lastiğinin en kötüsü, en iyi yaz lastiğinden iyidir. Bu ister 15" olsun, ister 18" olsun.

Aynen doğrudur. Ama beklenti önemli bu konuda aslında. Mesela ben kışın dağa kayak yapmaya da giderim, kar yağsa da her gün yollardayım diyorsan iyi bir lastik tercih edilmeli. Ama standardın üzerine çıkmam özellikle kar şartlarında diyorsan petlas bile iş görür.

Öte yandan 18" lastikler de elbette iş görecektir, kaldı ki birçok aracın standardı o şekilde zaten. Ama ben daha küçük jant ve daha dar taban kesitini tavsiye ederim her zaman. Hem daha uygun fiyatlı hem de kış şartlarında daha verimlidir. Mito'ya yakışan bir jant ile bu işe girilebilir.

agucba

Jant konusunda şöyle bir fikrim var.

Fiat Fiorino, eski Doblo'ların jantları, Bravo'ların jantları 4 x 98. Ben 145 için arayış içerisindeyim. Uygun bir şeyler bulursam kış lastiklerini takıp kullanmayı düşünüyorum.

MiTo'ya belki uygulanmayabilir ama yine de alternatif olabilir.

///////////////

Alper

Jant konusunda şöyle bir fikrim var.

Fiat Fiorino, eski Doblo'ların jantları, Bravo'ların jantları 4 x 98. Ben 145 için arayış içerisindeyim. Uygun bir şeyler bulursam kış lastiklerini takıp kullanmayı düşünüyorum.

MiTo'ya belki uygulanmayabilir ama yine de alternatif olabilir.

Suzuki swiftlerinde jantları 4x98 Serkan abi aklında olsun.

Fatihob

Pampican aklında bulunsun o ön kaliperler 15" jantın içine sığmıyor ;) min 16" lazım
..

LUCI0

Emin ben kış lastiği olarak Lassa aldım (205 50 17'') Ancak ben bayiden orjinal 17'' elegant jantlarla beraber aldım lastikleri.Biraz tuzlu oluyor böyle ama eski aracımda da aynı yöntemi uygulamıştım çok rahat olmakta.Hem de görüntü olarak değişmekte araç. Dolayısıyla sana tavsiyem 16'' ya da 17'' jant alıp bunlara kış lastiği takman yönünde.Lastik olarak uygun fiyatıyla petlas, toyo, kumho-marshal önerebilirim,

Bu arada senin 155 lik mitonla 170bg lik mitonun ön fren diskleri aynı ise 15'' jant ön tekerleklere olmaz...

emin

ilhan abi benim arka lastikler zaten petlas ben bir sıkıntısını yaşamadım.

şimdi sorun şu ki jant lastik olayına da girsem direk lastik de alsam aşağı yukarı aynı paraya mal oluyor. tabi kışlıkları lassa bridgestone falan alırsam.
15 ve 17'yi eleyelim. 16 alayım ki azıcık da konfor olsun, baktım fiorinoların jantları oluyor ama şekilleri biraz tipsiz..

keşke eski jantlarımı satmasaymışım yarı fiyatına başka bir arkadaşım kendi mito jantlarını satarken keşke alsaymışım.. Fatih bizim arda 16'ları satar mı?

beklentim rahat bir kış geçirmek ne zaman nereye gideceğim tam belli değil şubat ayına kadar yoğunluklu olarak yakacık civarında olacağım, gebze mesaisi kısmetse yarın bitiyor.

Buraki

Daha onceden var olan ve benim daha yeni fark ettigim  AutoSock(kar corabi) Istanbul icindeki kar yagisini dusunecek olursak ne kadar faydali olur? Ve bizim Turk polisimiz zincir yerine bunlari gorduklerinde ne yaparlar? Ceza durumu falan!! Sonucta TUV bunlara onay vermis... Bu konuda bilgisi olan,kullanan varmi acaba? 

Gouki

Çorapların içinde tekerlekler patinaj yapabiliyor.

emin

zincir bu jantlarımın içine eder gibime geliyor ayrıca kar lastiği olsa araçta zincirden yer yer daha iyi performans alabileceğimi düşünüyorum. gerçi kış koşullarında sizin aracınızın tüm önlemleri alınmış olsun, dengesizin biri gelip sizi paketleyebilir. Trafiğimiz trafik, yolumuz yol değil. Bedava ve şansa yaşıyoruz, gerçi bedava da sayılmaz pek.

Alfadanadam

Çoraplardan verim almak biraz zor, sürekli bol kar varsa iyi iş görüyor ama yer yer temiz zeminde giderseniz kısa sürede aşınıp parçalanıyor. Sürekli kar altında yaşayanlar için güzel ama.

Fatihob

Çoraba zincire gerek yok İstanbulda en fazla 3 gün yerde kar kalıyor. Sorunda ilk yağdıgı gün oluyor genelde. O yüzden kış lastiğiyle İstanbul'un kışı atlatılabilir.

Arda satar satmasınada onun jant alması lazım ilk önce. 1 senedir alıcak ablasında diye araba pek uğraşmıyor diye tahmin ediyorum. Yani Arda'nın jantlara pek ümitlenme derim ben. Punto jantı olur veya 16" opellerde sac jantlar oluyormus ama bijon aralıgı nedir bilmiyorum. Yada benim semileri taktıgım gibi git al eli yüzü hafiften düzdün 16" jant onla takıl. 350ye falan 4 tane bulabilirsin. Hatta aldıgın jantçı büyük ihtimalle lastikte satar o şekilde biraz daha uygun fiyatlar alabilirsin ;)
..

LUCI0

Çoraba zincire gerek yok İstanbulda en fazla 3 gün yerde kar kalıyor. Sorunda ilk yağdıgı gün oluyor genelde. O yüzden kış lastiğiyle İstanbul'un kışı atlatılabilir.

Arda satar satmasınada onun jant alması lazım ilk önce. 1 senedir alıcak ablasında diye araba pek uğraşmıyor diye tahmin ediyorum. Yani Arda'nın jantlara pek ümitlenme derim ben. Punto jantı olur veya 16" opellerde sac jantlar oluyormus ama bijon aralıgı nedir bilmiyorum. Yada benim semileri taktıgım gibi git al eli yüzü hafiften düzdün 16" jant onla takıl. 350ye falan 4 tane bulabilirsin. Hatta aldıgın jantçı büyük ihtimalle lastikte satar o şekilde biraz daha uygun fiyatlar alabilirsin ;)

Fatih, punto jantları mitoya uymaz.Bizimkiler 4*98 , puntonunkiler 4*100

Alper

suzukinin gidip sac cantlarını alın arkadaşlar :) 16 bulabilirsiniz herhalde.

Fatihob

4*98 jant bulmak imkansız gibi bişi. Bulsanda pahalı oluyor direk ya alfanın ya fiatın falan oldugu için. Ben semi slickleri 4*100 ile kullandım mecburen piste falanda çıktım bir sorun yaşamadım. 2 ay falan takılı kaldılar. Tabii jant göbeğinde bilezik takılıydı ve yükü bijonlara değil yine göbeğe bindiriyordu o yüzden içim biraz daha rahattı. Çok hoşuma giden 4*100 görsem alır takarım bilezikle beraber. Ama Punto jantı için düşünmediğim bişi var büyük ihtimalle onu bilezikle kullanamayız. Jantın göbeği orjinal mito jantındaki kadardır ve bilezik takılcak kadar boşluğu yoktur. Zaten Punto jantı takmak saçmaydı ;D MiToda Punto jantı çok komik olur.

Aklıma şimdi bişi daha geldi :) Eğer bilezikle jant kullanılırsa spacer takamayız. Eminin ön ve arkalardada spacer var. Yani yukarıda sçylediğim git kafana göre ucuza jant al seçeneginide silebiliriz :D Mecbur kaldı 16" MiTo jantlarına veya Fiat'ın 16" herhangi bir jantına. Ne berbat bir ölçüdür şu 4*98  :-\
..

emin

spacerları çıkartırım zaten ona uygun bijon bulamayız şimdi riske gerek yok bir de kışın tuzları kaportaya fırlatmasın jant çamurluğun içinde kalsın, valla sac jantta olur farketmez kapaklı mapaklı, onlardan nasıl temin edilebilir acaba? 16 mito jantı da çirkin, fiorino jantı da evlere şenlik, bi de jantları koyacak yer lazım odamda mitonun parçaları koymaktan yer kalmadı. cut out bitmiş benim bugün açayım dedim çalışmadı, keşke bakıma girdiğimizde düz boru çekseydik ortaya.

boş vaktimde yok vallahi, bir ara çıkıp bakmam lazım lastik işine

Fatihob

Broo spaceri öyle yapman mantıklı. O zaman sana 4x100 öneririm çünkü 4x98 16" ben çok baktım. Sac veya herneyin olursa olsun alıcaktım bulamadım. Eve en yakın jantçıya git şeklini beyendiğin janta parzarlığa başla. Ben 350ye bulursun demiştim ama sonra hatıladım ben 2sini 350ye almıştım. Yani en iyi 600-700 arası bulursun 4 jant. İstersen 2 al 2 de bende var  :D ön arka farklı takılırsın soranada kış spec böyle dersin:) Hatta arkalarda bnim semiler kalsın drite başlarsın. Çok sıkılmışım aklım gitti hayallere gel :)

Neyse dediğim gibi 4x98 ara ama bulamassın büyük ihtimal o yüzden 4x100 al gitsin.
Ben jantmax'a sormustum ayrıca Bostancıdaki jantçılara sormustum kimsede 4x98 yoktu.

Bu arada 2bucuk seneden sonra bu ptesi Süreyya abide egsozu komple orjinale döndüm, şok oldum. Çalıştıgını anlamıyorum arabanın:) Rolle beklerim temiz bir h.sonunda :) En az 3-5 boy fark olur. Ne yürüyor ne devir yapıyor. Kesin benzin ortalamam düşmüştür. Ses gelmeyince gazada basmıyorum :) Zaten basmak için sebebimde kalmadı götü yerinden kalkmıyor ufaklığın :)
..