Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Buharla Temizlik Makinesi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

Arkadaşlar annem bana temizlik makinesi almış :)
Kadın tabii beni soğuk havada vs. araba yıkarken gördü dayanamadı :)
Susuz dertsiz bir alet olduğu için almış :)
Çok düşüncelidir kendileri bu konuda e sülalenin tek erkeği olunca böyle oluyor sanırım.

Alet bu henüz denemedim araba üzerinde ama evde denedim oldukça başarılı silerek vs. çıkaramadığımız kirleri çıkarıyor :)
Araç üzerindeki cilaya söker mi sökmez mi tam olarak bilmiyorum ama acayip bir parlaklık verdiği söyleniyor diğer forumlarda vs.
Özellikle araç içi temizlemede ciddi bir etkisi var.
Her yeri dip bucak temizliyor.
Klima kanallarına kadar.
Motoru vs. temizliyor.
Koltukları ilk günkü haline getiriyor falan :D

wolkanku

ben de tchibo dan bi tane aldım ama sonra kenara kaldırdım, çok başarılı bulmadım açıkçası.
sadece cam filmi sökerken acayip işe yarıyor, tek bi iz bile birakmiyor.
önceden sökülmüş yerlerdeki yapışkanları falan çok iyi temizliyor.
ama mesela deri koltukları temizlerken denedim, bir de kosla halı deterjanı ile denedim, kosla bileğini büktü bunun :)
kullanılacak alanda nasıl kullanacağını bildikten sonra bu aletler de iş görür.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

Biz de eve Kärcher'in makinesinden aldık ama uygun bir zamanda motorda kullanmayı düşünüyorum.

///////////////

fevkalbeser12

Alper bi kullan fotoğrafları paylaş görelim olmadı alıcaz bizde bundan:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

Ben açıkçası araç içinde oldukça güzel olacağına inanıyorum detay temizliğinde vs.

Alfadanadam

Elektrik-Elektronik bağlantılarda çok fazla bekletme üzerinde ama. Buğu oluşursa oksitlenme ya da akım atlamasına sebep olabilir.

Nicola Larini

Arkadaşlar, 5 senedir İtalya'da kendi markamıza ürettirdiğimiz profesyonel buharlı temizlik makinalarının yurtiçi ve yurtdışı satışını yapmam vesilesiyle bu konuda size yardımcı olacak bazı bilgiler vermek isterim. Öncelikle otomobillerin içinde ve dışında  kullanmak için ev tipinden daha fazlasına ihtiyacınız var. Çünkü ev tiplerinin gerek teknik kapasiteleri gerek aksesuarları çok yeterli olmadığı için komple temizlik için sizi yormaktan öteye gitmez. Ayrıca herişte olduğu gibi bu işin de püf noktaları vardır. Mesela taban halısındaki bir lekeye üstten bu cihazla buhar verdiğiniz de kiri tamamen gömersiniz. Bu tip durumda kirli bölgeye yandan buhar verip karşısında tutacağınız mikrofiber beze kirleri transfer edebilirsiniz. Tavan temizliği için üçgen fırçaya mikrofiber bez bağlamanız önerilir. Eğer makinanızın vakumlama özelliği yoksa koltukları da bu şekilde temizleyebilirsiniz. Arçelik, karcher ve tchibo gibi ürünlerde kimyasallardan da destek alarak daha iyi sonuç alınabilir. Motor temizliği için önerim. Motor temizleme spreyini sıkıp birkaç dakika bekledikten sonra buhar vermeniz ve hemen arkasından mikrofiber ile silmenizdir. Yine de bu yukarıda saydığım markaların ürünleri kısmen iş görecektir. Motor temizliği için 8 bar ve üzeri basınçlar daha verimli temizlik sağlar.

Inan

Bende BEKO marka var 22 aparatlı...evde kullanmadığım yer yok.Arabada denemek biraz tedirgin ediyor beni...Az buçuk üflemiyor 5 bar basınç var...ama nihayetinde buhar sudan oluşuyor herşeyi temizlemez ama ne gibi yerlere sızıp terleme yapabilir kestiremedim.Motorun görünen yerlerini ve zift için bence uygun.Ama sağa sola buhar sıçrıyor ve  motorda bir  çok yerde de elektrik  bağlantıları var_? Tavan kaplamalarda denemek gerek nefesten şundan bundan hafif bir kirlenme var ..Tabi temizlense  hafif mi değil mi belli olur :)  Buhar makinesi ile evin kapısını bile temizledim.Ayakkabılarda ayak kokusuna son!! Aracın lastiklerinin temizliği ve ya fren temizliği de olabilir ? Perdelerde accayip iyi oluyor...evi ben temizliyormuşum gibi oldu  :-[

Alper

Gecen gun Soner abiye gittigimde jantlari mesela bendekiyle ayni makine ile Arcelik ile temizlediler ve ilk gunku gibi oldu :)
Bence ic dosemelerde, panzotlarda, halida, paspasta, tavanda camlarda, havalandirma panellerinde farlar ve stoplarda kullanilabilir ama boya da cekinirim oda boyaya birsey olacak diye degil boyaya zarar vermez buhar ama boya korumayi soker atar gibi geliyor buharin sicakligiyla.

Anıl

Alper,koydun bunu siteye, masrafa sokacaksın bizi! Bende şimdilik black&decker çakmak şarjlı süpürge var,doğal olarak sadece toz alıyor,derin bir temizlik için böyle birşey alınabilir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alper

Valla abi fiyatinida bilmiyorum ki :) annem almis ben deli gibi arabayla ugrasiyorum diye soguklarda suya elim degsin istememis :) ama pratik bir alet en ince yerlerdeki kirleri bile cikarabiliyor sadece kullanimina alismak ve bilincli olmak gerek biraz arkadasin anlattigi gibi kirin lekenin direk uzerine degilde yandan vurarak bezle hemen silerek kirin tekrar temas etmeden cikmasini saglamak gerek yoksa kir yer degistirir yine kalir.

Nicola Larini

İnan bey Beko'nun 22 aparatlı modeli nedir? benim bildiğim Arçelik ile Beko'nun modelleri aynı ve 7-8 tane aparat var. Merak etmeyin 5 bar basınç zarar vermez. Buhar ipekli kumaşlar hariç her yüzeyde kullanılabilir. Buhar aksine su olduğu için herşeyi temizler :) Su doğal bir çözücüdür. Yeterli sıcaklıkta bir buharın çözemeyeceği kir yoktur. Alper bey silikon bazlı boya korumayı çıkartma ihtimali olabilir. Aynı noktada uzun süre yakın mesafeden tutmadığınız takdirde sorun olacağını sanmıyorum. Jantlarda da çok başarılıdır bu sistem. Aşırı çamurlu arabalarda bu sistem önerilmez. Önce çamurun akıtılması gerekir. Genel bir bilgi vermesi amacıyla aşağıdaki linkten videoyu seyredebilirsiniz.

Inan

You are not allowed to view links. Register or Login
İnan bey Beko'nun 22 aparatlı modeli nedir? benim bildiğim Arçelik ile Beko'nun modelleri aynı ve 7-8 tane aparat var. Merak etmeyin 5 bar basınç zarar vermez. Buhar ipekli kumaşlar hariç her yüzeyde kullanılabilir. Buhar aksine su olduğu için herşeyi temizler :) Su doğal bir çözücüdür. Yeterli sıcaklıkta bir buharın çözemeyeceği kir yoktur. Alper bey silikon bazlı boya korumayı çıkartma ihtimali olabilir. Aynı noktada uzun süre yakın mesafeden tutmadığınız takdirde sorun olacağını sanmıyorum. Jantlarda da çok başarılıdır bu sistem. Aşırı çamurlu arabalarda bu sistem önerilmez. Önce çamurun akıtılması gerekir. Genel bir bilgi vermesi amacıyla aşağıdaki linkten videoyu seyredebilirsiniz.

You are not allowed to view links. Register or Login   ben indirimsiz fiyattan almıştım .

fevkalbeser12

Herhalde alıcaz artık bu makinadan fiyatıda uygunmuş:) Alper yaktın beni:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson