Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

2000 model 156 2.0 TS executive airbag sorunsalı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ulasyor

Selamlar,
ismim ulaş. üyeliğim bugün aktif hale geldi, bu da ilk başlığım.
aracımı 5 gün önce satın aldım.
dün trafikte uzun süre takıldım, dashboardaki airbag ışığı yandı, koltuk altındaki kablolara dokundum fakat ışık sönmedi,
muhtemel (varsa kronik) sebepleri nelerdir acaba?

not: forumun teknik bölümünde bu tip bir başlık görmediğim için başlığı açtım, umarım yanlış bişey yapmamışımdır.

aranıza hoş geldim herkese saygılar :)

Alfadanadam

Aramıza hoşgeldiniz. Özellikle koltukları ileri geri sert hareket ettirildiğinde airbag ışığı yanabiliyor. Koltuk altı soketlerini sağlamlaştırmak ya da direk bağlanıp lehimlenmesi gerekiyor.

Alper

Eğer kablolarla oynadığınızda düzelmediyse serviste bir bilgisayara bağlatın sorununuz düzelecek ışık sönecektir.
Bu normal bizim araçlarda özellikle yıkamacıların hızlıca ileri geri yapmasından kaynaklı olarak bol bol yanar.
Bunu önlemek için koltuk altındaki kabloları birbirine lehimleyerek kalıcı olarak sorundan kurtulabilirsiniz de ayrıca.

ulasyor

Gouki

Aramıza hoşgeldiniz Ulaş bey. Ben 147'mde genelde yolcu koltuğunu ileri geri hareket ettirdiğim zaman yanardı airbag lambası. Söndürmek için Double Deniz'i kullanırdım, 140 kg civarı bir arkadaşım ne zaman otursa ön yolcu koltuğuna sönüyordu lamba :)

wolkanku

vay bizim ulaş buraya üye olmuş :)
hayırlı olsun ulaş.
güle güle kullan :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ulasyor

saol eski dostum wolkanku seninle buralarda karşılaşmak çok güzel.

ATA

Genel olarak 147'lerde kendisi sönüyor ancak 156'larda cihaza bağlanıp hata kaydı silinmesi gerekiyor, istisnalar olabilir tabi. B sütununun içinde, emniyet kemeri mekanizmasının orada da havayastığı soketleri var, bazende oradan yapar. İlla ki koltuk altından olacak diye bir şart yok =)) Yapılacak en iyi şey servisinize gösterin. Aynı yer tekrarlar ise lehimletin.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ulasyor

servisim yok buldugum an götürücem cihaza baglatmaya :)

hiktor

Merhaba,
Öncelikle armıza hoş geldiniz.
Yaşadığım tecrübeden yola çıkarak yapmanız gerekenlere siz karar verin. Serviste debriyaj değişimi için şanzıman falan indirildi ağır bakımlar yapıldı ve işlem tamam diyerek yola koyulduğumda Airbag ışığının yanık olduğunu gördüm. Önce kendi ODB cihazımla beyine bağlanarak söndürmeyi denedim airbag modülüne ualştığım halde hata kodunu silemedim. Sonra sanayide orjinal makinede bunu denedik fakat hata kodu yine silinmedi. Usta Airbag beyni arızalanmış yeniden programlanması gerekecek dedi. Bostancı oto sanayide beyinciye götürdüm ve 80 TL karşılığında beyni yeniden programlattım.
Beyni yerine takat takmaz Airbag ışığının söndüğünü gördüm OBD ile hemen beyne bağlandım ve artık her türlü işlemi yapıyorum. Makinaya bağlanırsa belkide hata kodu silinebilir ve bu durumda ışık sönecektir.
Kazasız günler dilerim...
1985 Sprint 1.5 Boxer (Siyah)
1985 Sprint 1.5 Boxer (Kırmızı)
1986 Sprint 1.5 Boxer (Sarı)
1990 33 1.5 Boxer (kırmızı)
1994 155 2.0 TS (Kırmızı)
1996 146 1.6 Boxer (Siyah)
1998 156 2.0 TS (Yeşil)
1999 156 1.6 TS (Yeşil)
2000 2.0 TS SS (Nuvola)
2008 159 1.9 JTDM QTronic (Füme)
(Sadece Alfa olanlar. 3-5 tane de diğerleri...)