Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV amortisör tavsiyesi!

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Merhaba arkadaşlar, GTV kullanan arkadaşlar ve bazı forumlardan okuduğum kadarıyla bu modelin yol tutuşu sınıfında neredeyse referans gösteriliyor. Ancak eski 156 kullanıcısı olarak,onda tattığım yol tutuş ve direksiyon tepkilerini bu araçta bulamadım. Bu yüzden amortisör sistemini iyileştirme yoluna gidiyorum. Yurtdışı sitelerinde bu modelde kullananı bulamasam da 3.5cm Vogtland yayları aldım ve sıra amortisörlere geldi. Bana göre yol tutuşun beni tatmin edememesinin nedeni aracın üzerindeki orjinal amortisör ve yay sistemi,sonuçta belirli km ve yıllardır hizmet vermiş bir sistem şuan aracımın üzerinde,156'dan yaşadığım bir tecrübe olarak(eibach yay takarken sökülen orjinal yaylarda görülen deformasyon;uzunluk-kısalık),GTV de ki sistemin artık miladını doldurmuş olduğunu düşünüyorum...Yurtdışı sitelerinde çeşitli kombinasyonlar denenmiş ve en iyi yay markası eibach,en iyi amortisör sırasıyla bilstein B6, novitec ve koni olarak belirlenmiş! Sonuç olarak,koni'nin yol kullanımında sert olduğu(ki bu araç daha ne kadar sert olabilir),bilstein'ın ise orta sertlikte ve iyi performans sergilediği belirtilmiş...
Ben bunlara bir marka daha ekleyerek Monreo veya Bilstein düşünüyorum,siz hangisini tavsiye edersiniz,bu modellerin standart değilde spor helezonla kullanılabilecek hangi modelini tavsiye edersiniz ve nereden bulabilirim,İzmir'de Monroe'yi bulabilirim ama daha Bilstein'a rastlamadım,birde gazlı amortisör tavsiye ediliyor genelde,siz ne düşünürsünüz ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Alfadanadam

156'da en yumuşak ayarda Koniler ile standart amortisörler gibi yumuşak konforlu alfa hiç kullanmadım :)

Anıl

Mesela yurtdışında birisi önlere ayarlı koni,arkalara bilstein b6 takmış,koni en yumuşakta iken çok konforlu ama yol tutuş doğal olarak kötü oluyor diye belirtmiş...Of kafam karıştı bu amortisör mevzusundan 156 olsa bulması da kolay ama buna amortisör seçsem de bulma derdi var,şeytan diyor git monroe bayiğine al çık...

1998 GTV V6 TB

ATA

Anıl ani blistein siparişini verebileceğimiz yer var. Passion nickli candoğan 159 a ordan sipariş geçti. Yerin adını unuttum. 2. Sanayide büyük bir parça ithalatçısı.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Sağol Ata, ben ben Candoğan'a ulaşayım,yarın zaten servis tarafında olacam.

1998 GTV V6 TB

Alper

Anıl

Yaptıralım derken,çakma olaylarına girmeyelim ;D Ben yapma işine yokum,hazırcıyım,namiştan mı neydi ondan bahsetmiyorsun herhalde ünlü Türk amortisör dehası...

1998 GTV V6 TB

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Yaptıralım derken,çakma olaylarına girmeyelim ;D Ben yapma işine yokum,hazırcıyım,namiştan mı neydi ondan bahsetmiyorsun herhalde ünlü Türk amortisör dehası...

Farkındaysan gülerek söyledim :)
Bir çok arkadaşım yaptırdı ve ciddi ciddi güzel yol tutuyorlar.
Burada önemli olan amortisör seçimi yoksa yay pek etken değil hiç de değil demiyorum ama en önemlisi amortisör kesinlikle.
Gazlılar gerçekten de daha iyi yağlılara göre kullandım bunun farkını hissediyorsun açıkçası.

Anıl

Bilstein ağır basıyor,sonra monreo,koni belki,zaten bulması da zor,bir araştırma yapayım bakalım...Bu arada amortisörlerin hepsi gaz+yağlı oluyormuş,mono tüp,dual tüp diye bir olay varmış vs vs bunuda derinlemesine inceledik ama maddi yönüde önemli bu işin...

1998 GTV V6 TB

agucba

GTV konusunda bence Önder'e danışmakta her zaman için yarar var...  :)

///////////////

ATA

Yol tutuşa olan merakım ayrı ama GTV'ye görsellik için yay hakkaten şart, görüntü gerçekten +10 puan kazanıyor =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

kemalkml

ben şahsen monreo+eibach yapardım .hem ekonomik hem kolayca temin edilir .

Alfadanadam

Bilstein ve Koni için Hamza Karakuş ile bir görüş istersen. Parçacıdır.

İş   0 (212) 286 19 22

0 (212) 286 19 23
Cep
      0 (532) 626 09 00

Anıl

Koni(Oktaykan,Powershop) 600Euro fiyat verdiler,tabi ellerinde yok,Oktaykan'da var ama 3.0 için onun da önleri uymuyor.
Bilstein(İzmir'de bayi işi bırakmış,Hamza Bey'e sordum B6'yı 600Euroya getiriyor,süre 6-8hafta)
Monroe(Önler 2.0 TS var tane 150,arka hepsi aynı ama Türkiye'de yok fiyatı 100TL,modeli Reflex)
Şuan havanda su dövme durumu var,sanırım bu işi de yurtdışı ile halledicem,bilstein B6,Koni STR-T ve ayarlı tipi olabilir ama STR-T yeni piyasaya çıkmış ve fiyatları da yarı yarıya farkediyor diğer modeli ile...

1998 GTV V6 TB

tugrul

Siz aradığınızda Hamza'nın yanındaydım. Bende kendisine siz aramadan konuyu açmıştım gtv v6 için ne bulabiliriz diye az sonra siz aradınız:)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

Anıl

Zamanlamam süperdir,sizin muhabbetin üzerine denk gelmişim...İşin sonu ve özeti;
600Euro altında bu iş olmayacak,çünkü yurtdışı fiyatlarıda yaklaşık bu rakamlarda
Koni,STR-T versiyonunda V6 TB için üretim yok(sadece arka var o da zaten hepsinde standart),yani koni'de ucuz versiyon bana yok:(
Bilstein; ön-arka set üretim var,bununda fiyatı 600Euro,tabi sipariş ile geliyor.
Bir yandan da şeytan dürtüyor,tak yayları gitsin ama orjinal amortisörler hem yaşlı,hem de son nefesini bunlarla verecek,birde zıplayıp duracam,sanırım Bilstein olacak,Hamza Bey'e tekrar dönüp,iyice konuşayım bakalım! Yurtdışı, kocaman ve ağır koliyle pek gümrükten kaçışımda olmayacak,buradan alsam daha da ucuza gelecek gibi...

1998 GTV V6 TB

tugrul

Hamza bilgisine güvendiğim bir arkadaştır. Bu dükkandan öncesinden beri tanıdığım birisiydi, böyle bir yer açması alfa kullanıcıları için çok iyi oldu her ne kadar çok tanınıp bilinmesede:)
Bende bugün zimmermann delikli arka disklerimi, brembo balatalarımı ve yeni sileceklerimi aldım, birde bozuk ön park ampulü yerine yenisini hediye aldım:) Kahvemi içtim geldim:D
Benim 2.5 için bilstein b4 leri ondan almıştım eibach prokit yaylar ile.
Hatta o kadar çok şey aldım ki bende hatırlamıyorum.
Gtv için bu tarz parça bulmak gerçekten zor, iyide tutuyor. Ben b4 leri ve yayları takınca bambaşka bir araba olmuştu verdiği his çok hoşuma gitmişti.
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI