Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

araba iyice ünlü olmuş :)
You are not allowed to view links. Register or Login
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Fatihob

o stickeri satan adam artık satmıyor. Ama bakınıyorum yine piyasaya çıkarsa alıcam 3-5 tane ;)
..

wolkanku

o stickeri satan adam artık satmıyor. Ama bakınıyorum yine piyasaya çıkarsa alıcam 3-5 tane ;)

ya da set halinde
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Fatihob

tam mesajdan sonra girdim baktım gördüm bende verdim hatta şipariş. Adam shippinge fiyat yazınca okeylicem 2-3 haftaya elime gelir sitckerler  ;)
..

bado

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

Gouki

Fatihob

Mesaj attı sabaha faturanı ayarlıcam diye. Bakalım kaç dicek 4 taneye
..

erol1903

Ben de mesaj attım arkadaşa. Worldwide shipping demiş ama Türkiye'ye yollatamıyoruz, nasıl iş bu?
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

Fatihob

bu adamla konusun bu yolluyor ;)
..

erol1903

2. linkteki seti almak istiyorum, onda commit to buy yapamadım adres değiştir falan dedi. adama mailimi yolladım paypal a fatura yollayacakmış, bakalım.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

depeche101

araba iyice ünlü olmuş :)

Razzo diye kit uydurmuş adam  . Alfaowner sitesinde  de vermişler linki , oradakileri de uyardım dün  8) .

@bado @Fatih bileydim size de getirtirdim yahu hehe  :D

Lbe

Okan abi senin eteklikten almayı düşünüyorum ama Kıbrısta Alfadan anlayan bi usta yok.Takılmasını ben becerebilir miyim? Ben beceremesem bile normal bi kaportacı araca zarar vermeden takabilir mi? Bu arada etekliği büyük ihtimal Rum kesiminden getirttireceğim şimdi Lester Cyprus bayiisine mail attım fiyatını soracağım.

depeche101

Okan abi senin eteklikten almayı düşünüyorum ama Kıbrısta Alfadan anlayan bi usta yok.Takılmasını ben becerebilir miyim? Ben beceremesem bile normal bi kaportacı araca zarar vermeden takabilir mi? Bu arada etekliği büyük ihtimal Rum kesiminden getirttireceğim şimdi Lester Cyprus bayiisine mail attım fiyatını soracağım.

Burak eğer alet edevatın varsa takabilirsin. Fakat tavsiye etmem çünkü önce aracın üzerinde ölçüm yapman gerekiyor . Vidalar için bir kaç delik açılması lazım. Daha sonra provasını yapman lazım. Tam oturduğuna ve şekline şemaline bakıp ikna olduktan sonra astarı boyası vs var. Benim fikrimi sorarsan iyi bir kaporta boya ustasına yaptırırsan daha iyi olur.

Lbe

Bi şekilde iyi bi usta bulacağım o zaman.Lesterin sitesindeki fiyatlardan çok farklı bi fiyat çıkarmazlarsa eğer alacağım.Hiç değilse ABS plastik.Sağolasın abi

depeche101

Konuyu güncellemeyeli 4 ay olmuş .Geçen toplantıda bir kaç arkadaş serzenişte bulundu güncelleme yapmadığım için .  Bu süre zarfında ufak tefek bir kaç değişiklik oldu.

Öncelikle shop.alfisti den getirtmiş olduğum Brembo GT fren diskleri 1000 km den sonra özellikle yoğun trafikte deli gibi ötmeye başladı. Bununla ilgili birkaç şikayet daha okuduktan sonra artık ızdıraba dayanamayıp çıkartmaya karar verdim.

MTEC disklerle ilgili bir kaç araştırma yaptıktan ve olumlu referans aldıktan sonra  Brera 3.2 V6 ile aynı ölçüde olan disklerden(330mm) sipariş ettim ve şu ana kadar yakkaşık 10000 km dir sorunsuz problemsiz kullanıyorum.Performansları konusunda orijinal , Brembo GT ve MTEC arasında herhangi bir fark olduğunu düşünmüyorum en azından ani ve sert frenajdaki performansları arasında herhangi bir fark görmedim.

Diskler ;

Sonrasında 19 inch jantlarla 1 senedir bayağı yıpranan ve ufaktan rahatsızlık vermeye başlayan amortisörleri değiştirdim. Yine ufak çaplı bir araştırma sonucu Bilstein B8 Sprint amortisörlere geçiş yaptım. Değişiklikten sonra ilk farkettiğimiz şey yeni amortisörlerin %15 daha sert olmasına rağmen  konforun müthiş arttığı hatta ufak tefek tıkırtıların bile kesildiğiydi. ( artık psikolojik midir bilmiyorum ) . En büyük artısı konfor ve bozuk yoldaki stabilitenin artmasıydı. Giu sahiplerine hiç tereddütsüz önereceğim parçaların arasında yerlerini aldılar.

Amortisörler ;

Son olarak Protoxide firmasının GQV için ürettiği yeni Intercoolerı @agucba'nın Almancı arkadaşlardan topladığı bilgiler ve yazışmaları sonrası almaya karar verdim. Taktırdıktan sonra farkettiğim şey özellikle yüksek devirlerde Novitec Box ile alınan performansın artması oldu. O yüzden şu an yazılımla oynamamaya karar verdim . Serkan'a teşekkürler buradan.

Intercooler ;

17 inchleri çıkarttık ama hatıra bir foto koyalım , Alper sürerken ;

APP için Evren'e teşekkürler , İlhan Hocam , Sercan ve Volkan için  :serefe:

Bu arada yapmış olduğum değişikliklerden yaklaşık 33 HP kazanmış olduğumu gördüm dynoya çıkarak. Şu ana kadar fabrika çıkışı hiç bir GQV nin 227 HP yi dyno üzerinde geçemediği gerçeğini göz önüne alırsak tahmini artış 32-33 HP civarında. Powershop 4 çeker Maha dyno üzerinde 260HP aldık.

Şu ana kadar yapılan değişiklikler bunlar , önümüzdeki günlerde ufak tefek antendi vs kozmetik değişiklikler var. Yapınca güncellerim.

Alper

Abi şu jantlara bitiyorum yaa :)

Hele o kullanırken ki egzoz sesi hala kulağımda :) gittim bende SS aldım kendime Atadan bundan sonra :)

Fatihob

Tahminler doğru tutmus 260Hp konusunda :) Tork ne verdi abi hatta varsa dyno verisi kağıt üstünde eklermisin buraya görelim çizgisi nasılmıs?
..

depeche101

Tahminler doğru tutmus 260Hp konusunda :) Tork ne verdi abi hatta varsa dyno verisi kağıt üstünde eklermisin buraya görelim çizgisi nasılmıs?

Tork 360 Fatih . USB stickte çıktı bi ara koyarım buraya.

Hele o kullanırken ki egzoz sesi hala kulağımda :) gittim bende SS aldım kendime Atadan bundan sonra :)

Seninle piste çıkıcaz Alper .  :kahve:  :rock:

Alper

Seninle piste çıkıcaz Alper .  :kahve:  :rock:

Her zaman abi yok ki bir pist organizasyonu katılalım sadece Alfalara özel :)
Hep Honda Team hep Apaçi tayfası :(
Aralarında bir Fatih gidiyorda gözümüz güzelliklerele doluyor oda olmasa vay halimize...

Veloce

Okan selamlar... Yazdıklarını zaten önceden bilen biri olarak önceden sormayı unuttuğum bir ayrıntıyı sormuş olayım, bu vesile ile ilgilenen arkadaşlara da yol göstermiş olursun hem...

ShopAlfisti'den getirttiğin amortisörleri hangi seçenek ile kargolatmıştın ve shipping + gümrük +vs. masrafları ile liste fiyatına +% ne kadara malolmuştu? Spider için Bilstein düşünüyorum ciddi şekilde...
:kahve:

depeche101

Okan selamlar... Yazdıklarını zaten önceden bilen biri olarak önceden sormyaı unuttuğum bir ayrıntıyı sormuş olayım, bu vesile ile ilgilenen arkadaşlara da yol göstermiş olursun hem...

ShopAlfisti'den getirttiğin amortisörleri hangi seçenek ile kargolatmıştın ve shipping + gümrük +vs. masrafları ile liste fiyatına +% ne kadara malolmuştu? Spider için Bilstein düşünüyorum ciddi şekilde...

Volkan selam , shop.alfistide Tim adında bir arkadaş var .Genelde maillere ve siparişlere o cevap veriyor. Ben özellikle DPD ( deutsche parcel ) ile göndermelerini rica ettim ve öyle gönderdiler.Shipping 70 Euro civarı. Postada %18 civarı gümrük ödüyorsun. Spider için durum nedir bilemiyorum ama o gün sana da söylediğim gibi Giu için kesinlikle tavsiye ediyorum. :yukari-ok:

Veloce

Okan selamlar... Yazdıklarını zaten önceden bilen biri olarak önceden sormyaı unuttuğum bir ayrıntıyı sormuş olayım, bu vesile ile ilgilenen arkadaşlara da yol göstermiş olursun hem...

Volkan selam , shop.alfistide Tim adında bir arkadaş var .Genelde maillere ve siparişlere o cevap veriyor. Ben özellikle DPD ( deutsche parcel ) ile göndermelerini rica ettim ve öyle gönderdiler.Shipping 70 Euro civarı. Postada %18 civarı gümrük ödüyorsun. Spider için durum nedir bilemiyorum ama o gün sana da söylediğim gibi Giu için kesinlikle tavsiye ediyorum. :yukari-ok:

GTV/Spider 916 stock vaziyette zaten çok sert araçlar ve 14 yaş düşünüldüğünde problem olmamasına rağmen mutlaka bir konfor kaybı vardır diye düşünüyorum. Bu amortisörler orjinalleri gibi (hatta daha fazla belkide) sert olmalarına rağmen bu sertlik darbeleri gayet yumuşak bir hisle absorbe ediyor diye düşünüyorum. Bu noktada kullanım konforu açısından Spider'da çok iyi netice alacağım kanısındayım...

Uluslararası forumlarda yaptığım arştırmalarda kullancılar değişikliği "bariz şekilde farklı bir araba kullanıyormuş gibi hissediyorum" tarzı söylemelerle ifade etmişler... Çok cezbedici geliyor bana bu düşünce :)

Gui'ye gelince aracı satılığa çıkarttım... Kafamda hep farklı farklı planlar dolanıyor :) Bu yüzden şimdilik herhangi bir modifikasyon düşüncem yok. Fakat aracın karakterini bilmemden dolayı müthiş bir fark yaşanacağına eminim. Spider_Volkan'ın aracında KW coilover var ve o da farklı bir araçtaymış hissi veriyor...

Fatihob

Ooo torka bak dizel kıskandırır :) Peki sadece D modda 1 kezmi çıktın yoksa N moddada çıkıp deneme yaptınızmı?
..

depeche101

GTV/Spider 916 stock vaziyette zaten çok sert araçlar ve 14 yaş düşünüldüğünde problem olmamasına rağmen mutlaka bir konfor kaybı vardır diye düşünüyorum. Bu amortisörler orjinalleri gibi (hatta daha fazla belkide) sert olmalarına rağmen bu sertlik darbeleri gayet yumuşak bir hisle absorbe ediyor diye düşünüyorum. Bu noktada kullanım konforu açısından Spider'da çok iyi netice alacağım kanısındayım...

Tam olarak budur Volkan  :yukari-ok:

Hayırlısı olsun Volkan sende araba durmuyor valla , aslında geçen konuştuğumuz gibi GQV nin keyfini biraz daha sürmen lazım , ben asıl şu klasiği merak ediyorum bakalım ne çıkacak  :o

depeche101

Ooo torka bak dizel kıskandırır :) Peki sadece D modda 1 kezmi çıktın yoksa N moddada çıkıp deneme yaptınızmı?

Fatih 4 çeker dynoda bizim ayarları tutturamadılar yine N modda aldık raporu  >:( . Sonuçta D ile N arası HP aynı çıkıyor fakat tork değişiyor. Squadra'nınki mesela ;