Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Başımıza gelen talihsizlikler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dragut

Merhaba arkadaşlar. Bu konuyu hem sıkıntıları resimlerle paylaşırız, hem de tecrübeli arkadaşlarımızdan teknik destek alırız diye açtım. Son zamanlarda abimin dedigi gibi vur-kaç modası başladı. Daha önceden de bahsedilmişti. Park halindeki aracımızın sol arka tekerine yabancı plakalı bir araç çarpıp kaçtı. Viraj demiri, denge kolu egrildi. Tekerlek tertibatı çamurluga degecek kadar öne kaydı. Jantta da çatlak var. Şimdilik egri parçaları tornada düzelttirdim. Jant çatlagını da yaptırdım. Hafta sonu bilgisayarlı rot balansçıda ölçüm yaptıracagım. Saglıklı sonuç alamazsam parçaları degistirecegim.

Daha da beteri olabilirdi diyerek kendimi avutuyorum.

"Alfa sevgisi"

fevkalbeser12

Çok geçmiş olsun. Nazar çıktı diye düşünün.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Alper

Çok geçmiş olsun ya :( üzüldüm gerçektende.
Bence düzelttirmektense çıkmada olsa sağlam işlem görmemiş parçalar taktırmanız daha hayırlı olur.
Aracın yürürü olduğu için pek işlem yaptırmayın derim ben.
Bu arada jant çatlaksa bence stepneye onu koyun oradakini de sol arkaya koyun en iyisi bu olur.
En olmadı çok bulunan bir jant tek de satılır 1 adet alın.
Çatlak ve kaynak yapılan jant uzun yolda falan titremeye sebebiyet olabiliyor , stabil olmuyor pek.
Viraj çubuğu çıkma kullanabilirsiniz tabii iyi durumda bir çıkma onunda lastiklerini değiştirirseniz gayet güzel iş görür çok kolay değiştirilecek bir parça değildir denge kollarıda aynı şekilde lastiklerini değiştirip kullanabilirsiniz.
Orjinal çıkma işlem görmüşünden her zaman daha iyidir bence.

ismet

benim anlamadığım, kaportaya değmeden yalnızca teker kısmına vurabilmeyi nasıl başarmış?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Yiğit Doğukan

You are not allowed to view links. Register or Login
benim anlamadığım, kaportaya değmeden yalnızca teker kısmına vurabilmeyi nasıl başarmış?

Evet gerçekten ilginç.
Bu arada çok geçmiş olsun.

Anıl

Geçmiş olsun,ilginç bir vurma şekli,herşey yamulmuş ama çizik,karşı tarafın boyası vs iz yok.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

dragut

Vuran araç Suriye plakalı olduğu için görenler plakayı alamamışlar. Alsaydık işimiz çok kolaydı. Polise şikayette bulundum. Sanayideki tanıdıklara haber verdim ama geri dönüş olmadı. Pek de ümidim yok açıkçası...

Dediklerinize ben de katılıyorum. Torna işi bana hiç güven vermedi. Özellikle viraj demiri çekiçlendi, kaynatıldı, preslendi vs vs...Viraj demirinden başka her şeye benzedi yani. Jantı da iyi bir yerde yaptırdım; ama sonuçta mekanik-yürüyen aksam parçaları bunlar. Bu şekilde güven vermiyorlar. Sanırım iyi bir çıkma viraj demiri ve orjinal denge kolu işimizi görür.

"Alfa sevgisi"

dragut

Arkadaşlar Alfar'dan sipariş verdiğim parçalar (arka salıncak kolu ve uzun-kısa denge kolları) dün geldi ve montajını yaptırdık. Aracın dengesizliği ve savrulmaları kesildi. Fakat 90 km hıza yaklaştığımda ritmik uğultular ve titreşimler artıyor. Sanırım poryo bilya değişecek. Onun dışında amortisörler de değişecek ilerleyen zamanlarda...

Yavaş yavaş yaramızı sarıyoruz.
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

Hayırlısı olsun. Cana geleceğine mala gelsin diyoruz napalım.

ATA

Geçmiş olsun. park yerindeki hasarlar çok can sıkıcı.
Jant tam olarak nerden çatlamış? Jantta yada kaportada hiç iz yok. Ben lastikte turuncu bir iz gördüm o kadar?
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Dentist

Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

Fatihob

Çok başarılı bir çarpma :) Geçmiş olsun
..

dragut

Teşekkürler arkadaşlar. Umarım bu son olur.

Gerçekten de ilginç bir çarpma şekli. Kaportada hiç hasar yok. Doğrudan arka tekere toslamışlar. Jantın çatlağı iç tarafta oluşmuş. Ayrıca yamulma da vardı. Bunları düzelttirdim.

Bu arada bugün 2'de Hatay'dan yola çıktım ve gece 11'de Ankara'ya vardım. Ortalama 90-100 km hızla aracı kullandım. Bu süratlerden sonra gelen uğultu sesi şiddetleniyordu. O yüzden riske girmedim. Ama şu an kendimi kamyon sürmüş gibi hissediyorum :)
"Alfa sevgisi"

mahoretti

valla bu kaza MAYA'ların kehanetini geçti bende imkansızlık konusunda... Bu şekilde kaportaya çamurluğa kapıya hasar vermeden o tekerleği o şekle getirmek... Hadi getirdin, nasıl bir güçle vurulduysa araç nasıl öne doğru kaymadı. kaydı da önü boş ise o da büyük şans... Kasko yokmu araçta ? Kaskodan mis gibi yapılırdı riske girmezdiniz...

dragut

Kaskomuz yok maalesef. Darbe anında araç öne de kaymadı. Önümüzde araç da vardı üstelik! Sanırım eşi benzerine bir daha rastlayamayacağımız bir vuruş şekli...

Bu arada tekerdeki turuncu görünen lekeler, çamur izleri.
"Alfa sevgisi"