Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

on takımdan gelen garıp ses

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sntrkomer

Merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza. 156 'ım var tabi ki aynı dert bende de var bu hafta komple ön takımları değiştirmeyi düşünüyorum fakat bazı arkadaşların dediği gibi bir iki ay sonra tekrar aynı sesler gelir diye korkmaya başladım açıkçası. Acaba yağlasam, salıncakları değiştirmeden burçları değiştirsem yeterli olur mu kafam karıştı baya?   :clover:

chao

malesef sıkıntılı bir durum,

arabaya 6-7 gün binmeyip 1 hafta yatırdığım zaman, hava da soğuksa bindiğimde kapı gıcırtısı gibi her tümsekte gacırdıyor.

yazın genelde gıcırtılar minimuma iner, aracı sık kullanıyorsanız sesler iyice azalır.. :)

çok çözümü yok gibi, ben yağlatıyorum 2 ay sonra yine aynısı oluyor..ustam hiç değiştirme değiştirsen de yine yapar diyor yağlayıp gönderiyor :D
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

ihsany

Gıcırtıyı yağlamak geçici çözüm oluyor elbet ancak şuna dikkat edin, alt salıncakta teker ile birleşen parçalarda boşluk oluşabiliyor ve bu da ses yapıyor. Sesten önemlisi o bölgedeki bir boşluk ciddi sorunlara neden olabilir.
Ben kendi sol alt salıncağımı bu nedenle değiştirmiştim. Birdahaki kontrolünüzde buna baktırmanızı öneririm.
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

Gouki

İhsan abinin de söylediği gibi burçlarda boşluk olayına dikkat edin. Benim ön ve arka viraj demir çubuklarındaki burçlarımda boşluk olduğu için değiştirmiştim, diğerlerini de yağlatmıştım.

Alfadanadam

Yağlatma için gittiğiniz zaman normal gres yerine "bakırlı gres" temin edin biryerlerden ve onunla yağlatın.

sntrkomer

Teşekkürler arkadaşlar sanırım ne yapacağıma az çok karar verdim. Önce bi burçları değiştiriyim hiç üst salıncaklara alletmiyim düzelmezse tekrar gideriz artık.

Qadesh

Ben ön takımları komple değiştirdim hatta fren balatalarını filan değiştirdim ama hız tümsekleri ve kasistlerden geçerken gıcırtı değilde blop blop diye bi ses geliyo :)) biraz tok bi ses yani :) o iki blop sesi de tümseğe girerken ve çıkarken gibi düşünün :) yaptırdığım yere götürdüm kaldırdılar baktılar bişey yok dediler yağladılar filan ama ses yine geçmedi. Sizce ne olabilir?
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben ön takımları komple değiştirdim hatta fren balatalarını filan değiştirdim ama hız tümsekleri ve kasistlerden geçerken gıcırtı değilde blop blop diye bi ses geliyo :)) biraz tok bi ses yani :) o iki blop sesi de tümseğe girerken ve çıkarken gibi düşünün :) yaptırdığım yere götürdüm kaldırdılar baktılar bişey yok dediler yağladılar filan ama ses yine geçmedi. Sizce ne olabilir?
Amortisörleri vede takozlarını kontrol ettirdiniz mi?

Qadesh

takozlar filan hepten değişti bi amortisörler değişmedi. Benimde aklıma o geldi ama usta bunların amortisörler kolay kolay bozulmaz sağlam dedi ama sesi de kesemediler. Düz yolda hız yaparken filan tık yok ama dediğim gibi tümseklerde filan o tok blop blop sesi canımı sıkıyo :(

Alfadanadam

Kolay kolay bozulmaz mıymış? :) Çok iyimsermiş :)

Qadesh

Ben ustanın yalancısıyım abi :)