Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Bornova 3. sanayide Devko veya Alfa Tekniğe gidin size fiyat versinler.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

eminpar

Kapalı otopark ile anlastim :)

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

Anıl

You are not allowed to view links. Register or Login
Yağı değişti,eskiyen kauçuk benzin hortumları yenilendi,fren pedalındaki sertlik nedeniyle fren sisteminde westinghouse kontrol edildi,fren ana merkezi değişti...Arka amortisörler yenilendi,önlere de orjinal bağlantı ve amortisörün içine ayarlı Koni'nin tüplerini takmak için tırmalıyoruz,çünkü ön amortisörler piyasada yok,bu tüpleri takarsak kalite ve fiyat bomba olacak,olmazsa ön amortisörler bitmiş ama yerine geri takmak zorunda kalıcaz,arkalarda bitmişti onları hallettik,yarın ola hayrola diyoruz.

bende kısa süre kullanılmış amortisörleri olmalı, ilgilenirseniz pm atın bana. ayrıca koni amortisör You are not allowed to view links. Register or Login ten sipariş verebilirsiniz.
Teşekkürler Volkan Bey amortisör işini hallettik. Arka amortisör 120TL teki ama ön yok,alifistinet ile mesajlaştım ve başka birkaç yerlede,genel olarak söylenen şey,arka hepsinde var,koni-bilstein vs,çünü GTV'nin tüm motor tiplerinde arka standart, öne gelirsek 2.0TS,3.0 V6 24,2.0 JTS vs herbiri ayrı ön amortisöre sahip,ön takım bağlantıları farklı,birisini alıp V6 TB'ye uydurmak hayati risk doğuruyordu.Bilstein B6,Koni sertlik ayarlı (sarı), V6 TB için uzun süreden beri üretimden kalkmış,alfistinet'de stokta kalmamış,aramak lazım dedi belki başka biryerleden çıkar diye...bulursak fiyat ne olur dedim,sadece önler bile kargo dahil 1600TL fiyat çıkardılar,getirmeye kalksam kesin gümrüğede takılacaktı,ön amortisörde yurtdışı macerasını sonlandırmış oldum. Bilstein ve koni v6 tb için üretimi bitirmiş,bilstein'dan bana gelen cevapta, v6 tb için sayının kendilerini artık kurtarmadığı ve B6 veya koni'de kısa yay ile amortisörlerde kısa sürede sorun çıktığı diye bir cevap geldi,zaten yurtdışı forumlarda da GTV-Spider için eibach ve bu amortisörlerle bile 17 jantta sürtme sorunu yaptığı ile ilgili konuları okudum,tabi buralarda sizin mesajlarda vardı.
İşin özü şuan Türkiye'de V6 TB için sadece arka Monroe Reflex bulunabiliyor,önler hiçbir şekilde yok!Yurtdışında da stoklar sınırlı,getirmesi acayip pahalı!GTV'nin her motoruna amortisör var tb'ye birşey yok,Koni STR-T diye yeni model çıkardı sadece V6 TB için üretmemiş adamların bir bildiği var herhalde...Bu arada bizimkilerle sadece 3.0 V6 12V aynı amortisörlere sahip ki bu versiyonda GTV'de samanlıkta iğne aramak gibi birşey!Çok çok az var.
Ben monroe ile ilgili bağlantı kurduğumda hepsini getirirriz dediler,arkalar geldi,sonra önlerde geldi ama adam stoktan yanlış bakmış 2.0TS için önler geldi,V6 TB'ye bulamadılar,yurtdışında da yokmuş. Bende arkalara Monroe Reflex taktım,önlere de orjinal amortisör tübünü söküp,ayarlı konileri yerleştirdik.Yaylar standart!

1998 GTV V6 TB

Spider_Volkan

Yağı değişti,eskiyen kauçuk benzin hortumları yenilendi,fren pedalındaki sertlik nedeniyle fren sisteminde westinghouse kontrol edildi,fren ana merkezi değişti...Arka amortisörler yenilendi,önlere de orjinal bağlantı ve amortisörün içine ayarlı Koni'nin tüplerini takmak için tırmalıyoruz,çünkü ön amortisörler piyasada yok,bu tüpleri takarsak kalite ve fiyat bomba olacak,olmazsa ön amortisörler bitmiş ama yerine geri takmak zorunda kalıcaz,arkalarda bitmişti onları hallettik,yarın ola hayrola diyoruz.

bende kısa süre kullanılmış amortisörleri olmalı, ilgilenirseniz pm atın bana. ayrıca koni amortisör You are not allowed to view links. Register or Login ten sipariş verebilirsiniz.
Teşekkürler Volkan Bey amortisör işini hallettik. Arka amortisör 120TL teki ama ön yok,alifistinet ile mesajlaştım ve başka birkaç yerlede,genel olarak söylenen şey,arka hepsinde var,koni-bilstein vs,çünü GTV'nin tüm motor tiplerinde arka standart, öne gelirsek 2.0TS,3.0 V6 24,2.0 JTS vs herbiri ayrı ön amortisöre sahip,ön takım bağlantıları farklı,birisini alıp V6 TB'ye uydurmak hayati risk doğuruyordu.Bilstein B6,Koni sertlik ayarlı (sarı), V6 TB için uzun süreden beri üretimden kalkmış,alfistinet'de stokta kalmamış,aramak lazım dedi belki başka biryerleden çıkar diye...bulursak fiyat ne olur dedim,sadece önler bile kargo dahil 1600TL fiyat çıkardılar,getirmeye kalksam kesin gümrüğede takılacaktı,ön amortisörde yurtdışı macerasını sonlandırmış oldum. Bilstein ve koni v6 tb için üretimi bitirmiş,bilstein'dan bana gelen cevapta, v6 tb için sayının kendilerini artık kurtarmadığı ve B6 veya koni'de kısa yay ile amortisörlerde kısa sürede sorun çıktığı diye bir cevap geldi,zaten yurtdışı forumlarda da GTV-Spider için eibach ve bu amortisörlerle bile 17 jantta sürtme sorunu yaptığı ile ilgili konuları okudum,tabi buralarda sizin mesajlarda vardı.
İşin özü şuan Türkiye'de V6 TB için sadece arka Monroe Reflex bulunabiliyor,önler hiçbir şekilde yok!Yurtdışında da stoklar sınırlı,getirmesi acayip pahalı!GTV'nin her motoruna amortisör var tb'ye birşey yok,Koni STR-T diye yeni model çıkardı sadece V6 TB için üretmemiş adamların bir bildiği var herhalde...Bu arada bizimkilerle sadece 3.0 V6 12V aynı amortisörlere sahip ki bu versiyonda GTV'de samanlıkta iğne aramak gibi birşey!Çok çok az var.
Ben monroe ile ilgili bağlantı kurduğumda hepsini getirirriz dediler,arkalar geldi,sonra önlerde geldi ama adam stoktan yanlış bakmış 2.0TS için önler geldi,V6 TB'ye bulamadılar,yurtdışında da yokmuş. Bende arkalara Monroe Reflex taktım,önlere de orjinal amortisör tübünü söküp,ayarlı konileri yerleştirdik.Yaylar standart!
Eger saglikli olduysa vurma vs yoksa super olmus. Benim gtv de hr yay ve koni amortisor kullaniyordum. 18" jantlar vardi. Surtme sorunu tam tur kirildiginda ic kisimdaki plastikte yasaniyordu. Zaten amortisor boyu ayni oldugu icin yaylari degistirmeden sikinti yasanmaz.
Eger bu yaptiginizdan verim alamazsaniz size bir tel no verecegim oradan yardimci olmaya calissinlar. Umarim ise yarar tabi bu sekilde custom yapilan seyler tam emek isi :) yaklasik 2 sene oldu gtv mi satali hala burnumda tutuyor fakat ben satmadan evvel bile cogu parcasi bulunmuyordu. Tr'de volant yok mesela. Degistirememistik o nedenle. Bu gibi sikintilari var ve en saglikli cozum italyadan parca bulmak. V6 tb ler en cok italyada var. Ingiltere ikinci el parca imkani cok ama orda da tb 2 tane vardir ya da yoktur.

Volkan

Anıl

Sizin GTV'yi biliyorum,sitede muhabbeti de geçmişti, en son uzun süre Peugeot bayisinden satılıktı,sonra yok oldu.
Bende de sıfır Vogtland yaylar var ama evde duruyor,sürtme vs olayındansa bunları takınca alt karter yere daha da yaklaşıp tehlike yaratacağından takmıyorum,jant 17",lastik 215/45, belki bu amortisör ve yeni takozlarla sürtme olmaz ama riske girmek istemiyorum,önlerin yanı sıra,arkalarda da sürtme çok oluyormuş,(özellikle yüklü durum ve kasiste),birde bende 15mm spacer var iyice risk artıyor...Ön amortisörlerde sıkıntı olacak durum yok,çünkü mil stroğu vs herşey uygun,yaylar standart biryere vuracak durumu yok,sadece üst amortisör tablası bende eskimiş,burçlar boşta oynuyordu,o tablaya da koninin mili olmuyordu 146-145 tablası kullandık,heryönden tam uyumlu oldu.98 model araç ve orjinal amortisörler için herşeyin bu durumuda olması normaldi,amortisörün mili bile kendi içinde oynuyordu,mili kaldırıyorsunuz,kendi kendine aşağı iniyordu,yol tutuş zaten berbattı...Sizinde söylediğiniz gibi İngiltere Alfa cenneti,GTV'ye lazım olan parçaları,trim vs buradan getirdim ama V6 TB legal olarak satılmadığından motor ve elektronik parçaları burada yok,forumlarda da v6 tb muhabbeti vardı adamlarda 3.0 24V olmasına rağmen araca deliriyorlardı,en son You are not allowed to view links. Register or Login'de sonradan direksiyonu sağa çevrilmişi vardı,3 gtv parası isteniyordu!
İtalya'da da parça fiyatları biraz yüksek ama Almanya daha uygun bu konuda!Ben bu aracı kenara koyma niyetinde olduğumdan birçok elektronik,sensör vs parçasını yeniledim,çıkanları da evde saklıyorum :) Bazen acayip uygun fiyatlara parçalar denk geliyor,mesela 300küsür TL istenen,TPS sensörünü sıfır 60 TL'ye İngiltereden,340TL'ye buji kablolarını İngiltere'den,potansiometreyide 350-400 denilirken dünyayı arayıp tarayıp en son ebay'den bulduğum Takıcı Oto İstanbul'dan 100TL'ye aldım,bu şekilde birçok şeyi yeniledim.Şuan yürüyen,mekanik ve elektronik neredeyse her parça yenilendi ama sizinde bildiğiniz gibi süprizlere açık bir araç,yarın bir ışık yakıp diğer gün söndürebilir belli olmaz ama çok keyifli ve farklı bir Alfa Romeo kendisi...

1998 GTV V6 TB

Spider_Volkan

Valla o kadar cok anim var ki uzar gider :) ama en iyisini yapmisiniz amortisor konusunda. Benim gtvnin downpipe zaten artik yeni kendine has bir sekil almisti. Ve unutmusum siz soyleyince hatirladim karteri de islemden gecirmistik fenerbahcede iskinin actigi yari cukur yari hendekten 3km hizla gectikten sonra :) aslinda tam bir  metres gtv. Ilgisiz birakmamak lazim ama ilgilendiginde en iyi sekilde sana bakar :) simdiden toplamak lazim parcalari ordan burdan. Daha sonra cok arariz burda da yurtdisinda da.

Emre Sezen

elektrik aksamı beni de korkutmuyor değil,  :o şimdilik hiçbir sorun yok, ama illaki olacaktır, bulunca yedeklemek en mantıklısı olacak. bu arada geçen konuştuğumuz volant konusunu servisle görüştüm, parça sıkıntısı olmadığını söylediler şok oldum,  :o  taşlamayı tercih edeceğiz, eğer kurtarmazsa yenileriz dediler.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

Valla o kadar cok anim var ki uzar gider :) ama en iyisini yapmisiniz amortisor konusunda. Benim gtvnin downpipe zaten artik yeni kendine has bir sekil almisti. Ve unutmusum siz soyleyince hatirladim karteri de islemden gecirmistik fenerbahcede iskinin actigi yari cukur yari hendekten 3km hizla gectikten sonra :) aslinda tam bir  metres gtv. Ilgisiz birakmamak lazim ama ilgilendiginde en iyi sekilde sana bakar :) simdiden toplamak lazim parcalari ordan burdan. Daha sonra cok arariz burda da yurtdisinda da.
Dolabı parça doldurdum zaten :D amortisörde artık sorunum olmayacak çünkü üst bağlantılar 145, o da bakkalda bile var ;) bizimkileri arayıp bulmak lazım,ki çıkma amortisör tablasını zaten almam,yarına çıkacağının garantisi olmaz ;) Benim önceki 156 yaylarla baya sürüngen olmuştu,3 sene önce bunu aldığımda dışından baktım iyi dedim yerden biraz yüksekmiş,sonra önden alta bir baktım,sol tarafya karter gelde bana vur diyor,downpipe'ı benden önceki sahibi tıraşlamıştı zaten onu baştan yaptırdım daha kalın ve iyi bir malzemeden :) ama karter sorun,onda daha önce bir durum olmamış üzerinde pek sürtme izi yok ama yolda giderken her engebeyi söför tarafından alıyorum orada sarkan birşeyler yok...
İlgi göstermeyince de kendini bozuyor,ben çok ilgi gösteriyorum yine kendini bozuyor.Mesela geçen günlerde durduk yere hız göstergesi gitti,bende sinirlendim tabi yine internette ara dur diye,herhalde çok kızdığımı anladı 2 gün sonra düzeldi :D Ben alıştım artık kendisinin huyuna,suyuna...

1998 GTV V6 TB

Anıl

elektrik aksamı beni de korkutmuyor değil,  :o şimdilik hiçbir sorun yok, ama illaki olacaktır, bulunca yedeklemek en mantıklısı olacak. bu arada geçen konuştuğumuz volant konusunu servisle görüştüm, parça sıkıntısı olmadığını söylediler şok oldum,  :o  taşlamayı tercih edeceğiz, eğer kurtarmazsa yenileriz dediler.
Niye taşlıyorsun,sorun ne titreme mi yapıyor,kavrama sırasında? Ben debriyajı değiştirirken tolerans dahilinde hafifletmiştim ama bunlarda taşlama payı çok çok az,156 vs gibi bir pay yok!

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

Niye taşlıyorsun,sorun ne titreme mi yapıyor,kavrama sırasında? Ben debriyajı değiştirirken tolerans dahilinde hafifletmiştim ama bunlarda taşlama payı çok çok az,156 vs gibi bir pay yok!

yok, daha bakılmadı durumuna, ben ezberden sordum servise, volkan beyle ayaküstü sohbet etmiştik aman dikkat et volant bulunmuyor, taşlarlarsa dikkat etsinler iyice demişti, servisin dediği, açar bakarız, taşlama gerekiyorsa taşlarız şeklinde oldu, aslında ben volant değişimi gerekirse parça var mı dediğimde bunu söylediler.

Spider_Volkan

Taslama son care olmali ben bulamadigimda taslattirdim mi hatirlamiyorum ama toleransin cok dusuk oldugunu biliyorum. Ben sordugum zaman parca numarasindan parca kalkti diye gormustuk. Belki de tofasin sacmaliklarindandi belki de ellerinde yoktu. O zamanlar 1000 tl civarinda idi. Ama eger parca varsa taslamak yerine degistirmek kesin cozum. Ben sattigimda debriyajinda bir sorun olmamasina ragmen yeni sahibine pedal sert geldiginden baski balatayi degistirmisti ama genel olarak alfalarin baski balatasi saglam. Ben dur kalk trafikte gaza basmam. Bu sirada hafif titreme yapiyordu bu nedenle volanti degistirmek istemistik.

Spider_Volkan

Elektrik aksaminda immobilizerdan baska hic bir sorun yasamadim ben. Ama tabiki de kac yasinda araclar elbet bir sey cikabilir. Eger sikinti yasarsaniz bende servis manualleri mevcut. Tum elektrik diagramlari vs var icinde. Bunun disinda tabi diger her turlu bilgi mevcut :)

Emre Sezen

Taslama son care olmali ben bulamadigimda taslattirdim mi hatirlamiyorum ama toleransin cok dusuk oldugunu biliyorum. Ben sordugum zaman parca numarasindan parca kalkti diye gormustuk. Belki de tofasin sacmaliklarindandi belki de ellerinde yoktu. O zamanlar 1000 tl civarinda idi. Ama eger parca varsa taslamak yerine degistirmek kesin cozum. Ben sattigimda debriyajinda bir sorun olmamasina ragmen yeni sahibine pedal sert geldiginden baski balatayi degistirmisti ama genel olarak alfalarin baski balatasi saglam. Ben dur kalk trafikte gaza basmam. Bu sirada hafif titreme yapiyordu bu nedenle volanti degistirmek istemistik.

aslında şu an sertlik dışında benim de hiçbir problemim yok kavrama felan gayet iyi , tabi ki bu sertlik direkt olarak performansı etkiliyor, ben vites değiştiricem derken devir düşüyor ve basınç kayboluyor.

Spider_Volkan

Debriyajin ts motordan sert olmasi normal. Ben spiderdan gtv ye gectigimde baya farkli gelmisti fakat 3 sene kullandiktan sonra da diger araclarin debriyaji hissiz gelmisti. Memnundum aslinda. Gtv ile 1. Ve 2. Viteste hic zorlamadim araci. Zaten patinajdan baska hic bir sey olmuyor o yuzden de vites degisiminde cok seri bir durum soz konusu olmuyordu :)
Aslinda maddi durum el veriyorsa yapilmasi gereken tek sey 166 dan 6 vitesli sanzimani standart q2 difransiyelle birlikte gtvye takmak. O zaman tadindan yenmez. Hizlanmalar yol tutus her sey degisir. Benim boyle bir projem vardi fakat zaman ve maddi durum el vermemisti o zamanlar.

Emre Sezen

Debriyajin ts motordan sert olmasi normal. Ben spiderdan gtv ye gectigimde baya farkli gelmisti fakat 3 sene kullandiktan sonra da diger araclarin debriyaji hissiz gelmisti. Memnundum aslinda. Gtv ile 1. Ve 2. Viteste hic zorlamadim araci. Zaten patinajdan baska hic bir sey olmuyor o yuzden de vites degisiminde cok seri bir durum soz konusu olmuyordu :)
Aslinda maddi durum el veriyorsa yapilmasi gereken tek sey 166 dan 6 vitesli sanzimani standart q2 difransiyelle birlikte gtvye takmak. O zaman tadindan yenmez. Hizlanmalar yol tutus her sey degisir. Benim boyle bir projem vardi fakat zaman ve maddi durum el vermemisti o zamanlar.

ikinci konu dikkat çekici  :yukari-ok: Anıl'da mutlaka fikrini söylecektir bu konuda,

bu arada iyice off topic yaptık burayı, ayrı bi gtv severler başlığı mı açsak  :)

Anıl

Şanzımansız Q2'de iş görür 1700-1800TL civarı maliyeti var,bir arkadaşım 164 V6 TB'sine kendisi taktı,tabi eli bu işe yatkın,Q2'yi servisten sipariş ile almış...
Bu tofaşın bazı güzellikleri var, o zaman fiyatı ne yazdılarsa şimdi de neredeyse o,pek  güncellemiyorlar :) Volant vs ellerinde yok muhabbeti geçince, ne Türkiye Bosch'da, ne de Tofaş'da debimetre var,fiyatı zayen 2000TL'lere yakın bir parça,yarı mekanik olduğundan kolay bozulan birşey değil ama ben aldığımda bozuktu sıfırını bulamadık :) Neden derseniz,Türkiye'de yok onu geçtik de ,Bosch 2007'de bu parçayı üretimden kaldırmış,dünya çapında ortada gezenler son örnekler yani ;) böyle kim bilir ne parçaları var! Elektrik derken silecek ve cam motorlarına dikkat derim...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

ts'ye göre sert debriyaj konusu ile ilgili olarakta, serviste yeni debriyaj yapılmış bir 164 v6 tb yi denedim, hatta arabada Ata'nın yeni gtv'sinin sahibinin babasına ait, inanılmaz yumuşak geldi bana. ya benimki o kadar serttiki o an yumuşacık geldi.

Spider_Volkan

Cariumda 3.2 166 ya koyduk q2 ama hic feedback almadim sonrasinda.
Debriyaj ilk yapildiginda fazla bile yumusak oluyor. 1000km sonra kendine geliyor.

Volkan

Emre Sezen

Cariumda 3.2 166 ya koyduk q2 ama hic feedback almadim sonrasinda.
Debriyaj ilk yapildiginda fazla bile yumusak oluyor. 1000km sonra kendine geliyor.

Volkan

aklıma gelmişken, benim arabaya ısrarla neden 10-50 yağ koyuyorlar acaba??

Spider_Volkan

Eger cariumda kullandikari 10-50 sunocodan bahsediyorsaniz merak etmeyin. Benim aracimda da bu yagi kullaniyorduk yagdan oturu hic bir problemim olmadi.

Emre Sezen

Eger cariumda kullandikari 10-50 sunocodan bahsediyorsaniz merak etmeyin. Benim aracimda da bu yagi kullaniyorduk yagdan oturu hic bir problemim olmadi.

milanoda koydular sunoco 10-50 ama cariumda aynısı tavsiye etmişti  :)

Spider_Volkan

eğer varil değil, plastik 4-5 kiloluk alıyorlarsa sıkıntı yok. zaten sunoco aslında türkiyede bilinmeyen iyi bir markadır.  :yukari-ok:

Emre Sezen

peki , yağ seviyesi bakımdan çıktığında max yazan yerdeydi, olması gereken yer orası değilmiş, o kadar doldurulmaması gerekiyormuş herhalde, neyse, aşağı yukarı 2000 km yol yaptım, 1000 km si dur kalk 1000 km si, devirli kullanım, max çizgisinden yarım santim kadar inmiş seviye. normal midir?

Spider_Volkan

Max. yazan yerde olmaması gerekiyor diye bir durum yok. Şu an tam hatırlamıyorum ama zaten aldığı yağın litresi belli. turbonun içindeki yağın yanıltıcı olduğu konusunda bir şeyler vardı bir ara, 200 gram civarında yanılma var diye ama biz yağı boşaltıp belirtilen kadar yağ eklediğimizde max. seviyesinde oluyordu yağ. yani açıkçası ben bir far anlayamamıştım. Ben yağımı 10binden az sürede değiştiriyordum. Enteresan ama hiç yağ eksiltmedi kullandığım süre boyunca. Eğer motor sağlıklı çalışıyorsa ve tuboda sorun yoksa (ki yok diye biliyorum) bence sorun yoktur.

Emre Sezen

Max. yazan yerde olmaması gerekiyor diye bir durum yok. Şu an tam hatırlamıyorum ama zaten aldığı yağın litresi belli. turbonun içindeki yağın yanıltıcı olduğu konusunda bir şeyler vardı bir ara, 200 gram civarında yanılma var diye ama biz yağı boşaltıp belirtilen kadar yağ eklediğimizde max. seviyesinde oluyordu yağ. yani açıkçası ben bir far anlayamamıştım. Ben yağımı 10binden az sürede değiştiriyordum. Enteresan ama hiç yağ eksiltmedi kullandığım süre boyunca. Eğer motor sağlıklı çalışıyorsa ve tuboda sorun yoksa (ki yok diye biliyorum) bence sorun yoktur.

şükür ki yok, tam tersi her geçen gün huyuna alıştıkça daha çok verim alıyorum, ama hiç eksiklik olmamıştı, herhalde son zamanlardaki alışma sürecim ve devirli kullanmamın getirdiği bir durum diye düşünüyorum. servise sordum, normaldir o kadar dedi, 200-300 gr eksilmiş dediler, gerçi tam km'yi ölçemiyorum, benim km saati kafasına göre %80 çalışmadığı için toplam km artmıyor.  :(