Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GTV-Spider(116-916) Teknik Konular/Çözümler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

Ya benimki bildiğin mor oluyor,bildiğin düz renkli cam değil ama atermikde olmayabilir,yoksa bir yerine kart boşluğu vs koyarlardı ama yok!
PH 1.5 muhabbeti dersek,benimki 98 Nisan'da yola çıkmış,bu 97 sonu ve 98'lerde,2. nesil gelene kadar eski ön panele füme boya,3 kollu 166 direksiyonu(tam aynısı değil ama srs ve şekil neredeyse aynı),fırın düğmesi vari havalandırma kumandaları,krom scudetto ve boyalı marşpiyel ve tampon altları koymuşlar,bugün öğrendiğim kadarıyla abs beyni de farklı,birde lambda sensörü vs vs...ufak ufak oynamışlar yani...Sonra 99 modellerde ön panel daha modern ve farklı materyalden oldu böyle uzadı gitti 2005'de de elveda dedi...V6 TB'de en son 2001 model mevcut avrupada,bizim burda da en son 98 biliyorum,99'da 2.0TS ile devam edildi.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
İzmirde datek diye bi şirket var , çeşitli kaplamalar yapıyorlar hatta Türkiye'de üretilen bmc minibüs lerden birinin göğüslüğünüde kaplıyorlardı. ben orta konsolu onlara yaptır mıştım illa kırmızı yapayım diyen varsa tavsiye ederim, renk çeşitleri fazla.
Anıl halı için de bir deneme yapmakta fayda var bence renk tutarsa mükemmel olur siyah.

Bu arada benim arabanın iç fotoları var burda.

ben bu başlığı nasıl kaçırmışım, iç mekan parçaları nasıl temin ettiniz, bende buna yakın bir uygulamaya girmek istiyorum.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Anıl

İzmirde datek diye bi şirket var , çeşitli kaplamalar yapıyorlar hatta Türkiye'de üretilen bmc minibüs lerden birinin göğüslüğünüde kaplıyorlardı. ben orta konsolu onlara yaptır mıştım illa kırmızı yapayım diyen varsa tavsiye ederim, renk çeşitleri fazla.
Anıl halı için de bir deneme yapmakta fayda var bence renk tutarsa mükemmel olur siyah.

Bu arada benim arabanın iç fotoları var burda.
Burak gerçekten işçilik,montaj fabrikasyon olsa bukadar iyi olmaz,seni tebrik etmek lazım :serefe:

1998 GTV V6 TB

Spider_Volkan

değiştireceğim mecbur, aldığımda 10 cm di çatlak, adlı başını gitti, gözüme kötü görünüyor, 250 tl diyince bir de anıla sormuştum, benim ki olimpia demişti, değiştirme niyetine girdim, ama sorduğum bayi b.evler bayisi idi, montaj sıkıntılı ise daha çok iş yapan bir bayisine gitmekte fayda var.

çoğu kişi cam der geçer kim taktı umursamaz, belki de bende kıllık. ben çok dikkat ederim. silikonu basıp koyuyor ne bileyim :) sonra ses mes yapar bişey yapar tilt olurum ben

Anıl

Tabiki orjinal silikonları iyice temizliyecek,cam lastiğini düzgün takacak ve camı düzgün oturtacak,sonra içeriye su bile alabilir.Sökerken dışarıdan-içeriye tel sokup,silikonu kesmiyorlar mı insanın içi cız ediyor!

1998 GTV V6 TB

Spider_Volkan

maşallah burak'ın gtv çok güzelmiş, ama ben çoğu resmi göremedim. süreleri dolmuş sanırım. ayrıca konuda benim eski spiderdan da bahsediliyor hoşuma gitti :)

Anıl

maşallah burak'ın gtv çok güzelmiş, ama ben çoğu resmi göremedim. süreleri dolmuş sanırım. ayrıca konuda benim eski spiderdan da bahsediliyor hoşuma gitti :)
Volkan, senin GTV'den de baya bahsedildi zamanında sadece spider değil ;)
Bu arada zender'in şu spoyleri hoşuma giderdi,biraz abartı ama şu fotoğrafı görünce bu işe de yarayacak kadar büyük olduğunu anladım,vazgeçtim.

1998 GTV V6 TB

Burak

Teşekkürler.
Sadece orta konsolun ön kısmını ingiltereden buldum , arkasınıda orijinal parçayı tadilat yaptık. Göstergeleri  oturttuğum parçayıda lazerde kestirttim .
1997 Gtv V6 TB

Spider_Volkan

Volkan, senin GTV'den de baya bahsedildi zamanında sadece spider değil ;)
Bu arada zender'in şu spoyleri hoşuma giderdi,biraz abartı ama şu fotoğrafı görünce bu işe de yarayacak kadar büyük olduğunu anladım,vazgeçtim.

foto baya iyiymiş. ben bu spoiler'i ph3 tampon kaput koymasaydım ön karlık ve marşpiyellerle birlikte almayı düşünüyordum. Cup versiyonuna mı çevirsem yoksa yeni tip mi yapsam diye düşünürken yeni tip yaptık. bu spoiler ph3 e bence pek yakışmıyor. ph3 e bunun yerine cama takılan spoileri koymayı tercih ederim. ilk bakışta saçma dursa da, sonradan çok hoşuma gitmişti.

Emre Sezen

Teşekkürler.
Sadece orta konsolun ön kısmını ingiltereden buldum , arkasınıda orijinal parçayı tadilat yaptık. Göstergeleri  oturttuğum parçayıda lazerde kestirttim .

epey işçilik yapılmış, ustasını bulmak gerek, ben boyatacağım ondan sonra içime sinerse bu haliyle bırakacağım, ama olmazsa bir şekilde orta kısmı kol dayama dahil yeni tipe çevireceğim.

Emre Sezen

anıl belki bu arada düşünürsen, birileri bizim versiyona kol dayama yapmış,

Burak

Görüntüsü fena değil ama çok kullanışlı olacağını sanmam çok alçak gibi.
1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

zaten sırf görüntü için kullanıma hiç katkı sağlamaz ne kol dayama olarak ne de saklama gözü olarak, oradaki ne idiğü belirsiz boşluğu kapatmak için fena bir çözüm sayılmaz  :)

Burak

zaten sırf görüntü için kullanıma hiç katkı sağlamaz ne kol dayama olarak ne de saklama gözü olarak, oradaki ne idiğü belirsiz boşluğu kapatmak için fena bir çözüm sayılmaz  :)

Orası doğru
1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

Orası doğru

siz orta paneli yenilerken bu kısmı ne yaptınız, eski haliyle mi duruyor yoksa o kısmıda ph3 yaptınız mı ?

Burak

Eski haliyle duruyor , o parçayı getiremediğim için orjinalini tadilat yaptık.
1997 Gtv V6 TB

ATA

Başlık güzel olmuş. =)
Arancın yanlarında orjinalinde olan Pininfarina logolarından alsam mı acaba? Ne dersiniz?
Birde taban halısı boyama işinde benide yazın...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Başlık,böyle değildi, bu oldu, çünkü az kişiyiz, farklı konuda başlık açsakta konu dönün dolaşıp Spider/GTV muhabbetine dönüyordu,birçok konuda parça parça bu muhabbetler kalınca hepsini bir yerde toplayalım dedik.
Halı boyama işini birkaç ay önce araştırmıştım,o kadar ki halı kök boyası bile araştırdım.Bu ürünü kullananlar çok memnun, şimdiye kadar rengi kaçtı vs diyeni okumadım,kullananlarda 2-3senedir aynen durduğunu söylüyordu!Sprey kutu olarak 8 dolar,sanırım 3 kutu hayli hayli yeter ama 3 kutu aynı anda gelemez gümrüğe takılabilir,birde açarlarsa yine takılabilir kimyasal ithalatı tüzel kişilere yasak!
Emre o dayamaya kol koymak için ön koltuğu apaçi tarzı yatar pozisyonda tutmak lazım. Bende o parça seyyar oldu,çünkü alt bağlantılarını sadece halı tutuyor o da çok kolay kopuyor,ben alıp eve götürebiliyorum :)

1998 GTV V6 TB

ATA

Döşeme işiyle uğraşan kırık bir usta olduğundan bahsetmiştim dün. Taban halıları için şu 2-3 gün içersinde fb'dan bir mesaj atıcam kendisine.

Bu arada senin konuda eminet kemeri konusu ilerliyor ama ben buraya yazıyım. Bendeki eminet kemerlerinin kumaş kısmı eskimiş, hemen toplamıyor. Bunun için emniyet kemerlerimi değiştirmem lazım ama kemere nakış yaptırmak bence çok yanlış bir durum. Yarış otomobillerinde emniyet kemerinde toplu iğne başı kadar deforme olsa araç teknik kontrolden geçemez. Kaza anında uygulanacak kuvvet kemeri koparırsa nakışın hiç bir manası kalmaz...

İzmir'de kemerleri kim değiştirir bilen varmı? Burak Abi bir yer tavsiye etti gerçi bu gün sorucam hala yapıyorlarmı diye.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Anıl

Kemerlerle ilgili Sercan biryer söylemişti ama neresi hatırlamıyorum. Ben Türkiye'de bu firmayı buldum adamlar vinyl-deri boyası imal ediyorlar,döşeme yazmıyor ama You are not allowed to view links. Register or Login
Ata zaten bize bu işin kırığı lazım ki uğraşsın,siparişler hazır sırada bekliyor diye söyle :D

1998 GTV V6 TB

Burak

3. sitede kemer değişimi yapan bir döşemeci var , dün Ata'ya bahsetmiştim .
1997 Gtv V6 TB

wolkanku

bu başlığı kaldırın ya, 159 satıp GTV alan tek üye olmak istemiyorum  :haydi:
cidden çok başarılı kombinasyonlar yapılmış.
o içi siyah kırmızı kombinasyon olan zaten müthiş.
volkanın koyduğu gri bbs ch'li çok iyi.
volkanın eski gtv çok başarılı.
35 BDA gtv çok başarılı olmuş orta konsol.

resmen alıp uğraşasım geldi :) ama vaktim yokki böyle şeylere :(
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Emre Sezen

Spider_Volkan

benim bütün derdim sensin zender sienaaa

sil at o derdi kafandan :) zaten bu fotoğraf da photoshop içini ferahlatayım biraz :)

Emre Sezen