Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugrul

3. defadır hem eski hem yeni 156 ile katalizör olmadan geçiyorum hiç bir sorun yaşamadım.
Ben aldığımda yoktu araçlarda zaten, bazı istasyonlarda da geri çeviriyorlarmış duyuyorum...
Standardı yok bu işin belli ki:)
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

mahoretti

Tugrul ile ayni anda yazmisiz. Ayni saniye......

Anıl

Benim anlamadığım ne hurdalar,ne kamyonlar vs. baca gibi dumanla geçiyor,geliyor araçta katalizör var mı diye bakıyor, ya kardeşim ben emisyon'dan geçmişim,katalizör neyine,15 senelik katalizörden de ne hayır gelir,herkes kafasına göre takılıyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ATA

Xenon var kusur olarak bile yazmadı.

Araca bakan kişi önce yanına iki mekaniker çağırdı, sonra şefini çağırdı. Heh dedim katalitiğe laf edecekler.
Ağır kusuru işlemiş beyfendiler. E dedim bu 96 model ve bu modelde katalitik yok, bunda katalitik olması gerektiğini nerden biliyorsunuz dedim, o sırada bilgisayardan baktı bulamadı. (1 gün önce de çağrı merkezini arayıp sordum, sistemde herhangi bir bilgi yok dendi zaten.)
Sonra dedim ki bu aracı ilk defa gördüğüzede eminim. (çünkü daha girerken kaç motor kaç hp muhabbeti çevirdiler) Verdikleri cevap kaynak izi var, orjinal olan bi şeyi söküp yerine başka birşey  takmışsınız. Siz gidin katalitik taktırın öyle gelin! Ee diyorum gidip dümdüz borumu çektirseydim? Öyle geçecekmiydim? Bu şekilde olmaz diyor cevapları politik veriyor adam =))
Katalitiksiz aynı araç ile geçen arkadaşlarım var diyorum bu sefer. Şefime sordum böyle geçmez dedi diyip işin içinde sıvıştı. Arkadaşlarını çağırıp sormasa, şefine gidip anlatmasa eminim bir sıkıntı olmayacaktı. Yazık, yarın gidip 156'mın katalitiğni GTV'ye takıcam mutlu olan egsozcu ve benzinci olacak! Bana bedavadan bir sürü iş!!
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Spider_Volkan

You are not allowed to view links. Register or Login
Xenon var kusur olarak bile yazmadı.

Araca bakan kişi önce yanına iki mekaniker çağırdı, sonra şefini çağırdı. Heh dedim katalitiğe laf edecekler.
Ağır kusuru işlemiş beyfendiler. E dedim bu 96 model ve bu modelde katalitik yok, bunda katalitik olması gerektiğini nerden biliyorsunuz dedim, o sırada bilgisayardan baktı bulamadı. (1 gün önce de çağrı merkezini arayıp sordum, sistemde herhangi bir bilgi yok dendi zaten.)
Sonra dedim ki bu aracı ilk defa gördüğüzede eminim. (çünkü daha girerken kaç motor kaç hp muhabbeti çevirdiler) Verdikleri cevap kaynak izi var, orjinal olan bi şeyi söküp yerine başka birşey  takmışsınız. Siz gidin katalitik taktırın öyle gelin! Ee diyorum gidip dümdüz borumu çektirseydim? Öyle geçecekmiydim? Bu şekilde olmaz diyor cevapları politik veriyor adam =))
Katalitiksiz aynı araç ile geçen arkadaşlarım var diyorum bu sefer. Şefime sordum böyle geçmez dedi diyip işin içinde sıvıştı. Arkadaşlarını çağırıp sormasa, şefine gidip anlatmasa eminim bir sıkıntı olmayacaktı. Yazık, yarın gidip 156'mın katalitiğni GTV'ye takıcam mutlu olan egsozcu ve benzinci olacak! Bana bedavadan bir sürü iş!!
Tüv deki ustalar çok bilgisiz malesef zaten bilgili olsalar katalitik olmalı bunda diye cevabı yapıştırırdı insigniamda coilover vardı ve tüv de aracın alçak olma sebebini aracın jant lastik kombinasyonuna bağladılar. Jantlarım 18 olmalıymış standardı öyleymiş ( insignia da 20 janta kadar fabrikadan satın alabiliyorsunuz) bende 19 jant varmış, araç o yüzden alçakmış. Öyle bir lastik jant varsa bana da söyleyin de boşuna coiloverlara o kadar para vermeyelim dedim. Adamın coiloverın ne olduğunu anlamayınca şeflerine gittim. O da ne olduğunu bilmiyor tabi. Neyse güç bela anlattım durumu. İnanmadı arabanın ayarla yükseleceğine yine de. Sanayide yükseltip geri getirdım aracı. Onlara kalsa jantım lastiğimi değiştirmem gerekiyordu.

mahoretti

cehalet resmen.... uğraştıkları şeylere bak.... trafikte bütün otobüs kamyon minibüs kömür fabrikası gibi geziyor.. sen baksana alınmış egzos emisyon değerlerine. yok. keyfi işler yapılacak illa....

ATA

Taktım katalitiği, tüv'e gidiyorum.  :asagi-ok:
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

agucba

145 ile ilk muayene gittiğimde Magnex susturucu vardı ve katalitik konvertör yoktu ama geçmiştim. Xenon da vardı ayrıca ama o zamanlar henüz kusur sayılmıyordu.

Bir sonraki girişimde ise, aynı şekilde gittim. Bu kez katalitik konvertör yok diye ağır kusur işlediler. Allah'tan Durmuş Usta'nın 145 1.4'ündeki egzoz orijinal idi. Manifold'tan sonrasını komple benim 145'e takıp öyle gitmiştim. Geçtim. Xenon da vardı.

Bir sonrakinde ise baştan tedbirli davranıp muayeneye girmeden Durmuş Usta'daki egzozu taktık benim 145'e. Geçtim ama bu kez de son susturucunun orijinal olmadığını yazdılar (ne yazdıklarını hatırlamıyorum).

///////////////

Gouki

Dryflow'umu taktim surge sesine bayildim.

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ATA

Güzel olmuştur Özgün =))

Ya böyle bir saçmalık yok, içi bomboş katalitik görünümlü bir şey taktım. Arabanın sesi bile arttı ama bu şekilde geçti. Sadece tipi katalitik konvektöre benziyor diye. Alkışlar Tüv Türk'ün yönetmeliğine...
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Ghaash

Logoları değiştirdim. Kasko olayını tamamen çözdüm.  :yukari-ok: Dün yaptım bunları...
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Q
Alfa Romeo 145 1.4 TS STD

Burak

:))
Güzel olmuştur Özgün =))

Ya böyle bir saçmalık yok, içi bomboş katalitik görünümlü bir şey taktım. Arabanın sesi bile arttı ama bu şekilde geçti. Sadece tipi katalitik konvektöre benziyor diye. Alkışlar Tüv Türk'ün yönetmeliğine...
1997 Gtv V6 TB

blackeyekenan

Sanayi ye gittim ama bzim tembel toprağım elektrikçi yarın yapalım dedi,, zenon far yıkamalar su kaçırıyor, bunun için tampon sökülecek peehhh, robotlar çalışıyor ama silecek su deposunda su durmuyor, İnşallh olur yarına

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

KAKIRMAN

Artık sabrım kalmadı arkadaşlar. Ciddi manada sabrım kalmadı. İçimde kalmasın yazayım. Lütfen geçmiş olsun temennilerive de yapanlar için lanet okumayalım. Ben artık bu ülkeden bu insanlardan nefret ediyorum.
Ne olacak malum makinayı cilaladık pakladık (ayda yılda bir yaparız zaten) Beylerbeyi buluşmasından sonra akşam siyah cilamı geçtim. Kapıya ücra yere parkedip uzun süre kullanmadığım brandayı çektim (içi miflon pamusu maddeli).
Yarın lanet olasıca Cuma pazarı kuruluyor. İçimizde pazarcılıkla uğraşanlar varsa kusura bakmasınlar ama semt pazarı olayının kaldırılması lazım ya da adam akıllı olsunlar. Şişelere ..şeyip ..çıp sağa sola atmasınlar. Hayvan bile gömüyor be pisliğini. Neyse yarın malum pazar kurulacak. Makineyi arka yola çekeyim dedim. Brandayı kaldırdım. Onca yağmura rağmen şükür pırılpırıldı. Fakaaat. Arka sol kapının üst sütununda 3-4 parça çiziği görünce (normal çizik olsa ne ala alıştık artık) alttaki beyaz astara kadar girmiş. Gerisi malum yorum yok. Potansiyel katil olma moduna çoktan adım attım. Allah korusun ne bileyim...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

sifyan

İçim ürperdi doğrusu. Allah sana sabır, yapanın da belasını versin. >:( Ağır oldu ama kimse kusuruma bakmasın.

redromeo156

gecmıs olsun abı aman sen yıne sabrını koru bnmde bulusmadan sonra on camıma tas geldı ufak bı capak attı yapacak bısey yok Allah beterınden saklasın cumlemızın aracını.
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

eminpar

Artık sabrım kalmadı arkadaşlar. Ciddi manada sabrım kalmadı. İçimde kalmasın yazayım. Lütfen geçmiş olsun temennilerive de yapanlar için lanet okumayalım. Ben artık bu ülkeden bu insanlardan nefret ediyorum.
Ne olacak malum makinayı cilaladık pakladık (ayda yılda bir yaparız zaten) Beylerbeyi buluşmasından sonra akşam siyah cilamı geçtim. Kapıya ücra yere parkedip uzun süre kullanmadığım brandayı çektim (içi miflon pamusu maddeli).
Yarın lanet olasıca Cuma pazarı kuruluyor. İçimizde pazarcılıkla uğraşanlar varsa kusura bakmasınlar ama semt pazarı olayının kaldırılması lazım ya da adam akıllı olsunlar. Şişelere ..şeyip ..çıp sağa sola atmasınlar. Hayvan bile gömüyor be pisliğini. Neyse yarın malum pazar kurulacak. Makineyi arka yola çekeyim dedim. Brandayı kaldırdım. Onca yağmura rağmen şükür pırılpırıldı. Fakaaat. Arka sol kapının üst sütununda 3-4 parça çiziği görünce (normal çizik olsa ne ala alıştık artık) alttaki beyaz astara kadar girmiş. Gerisi malum yorum yok. Potansiyel katil olma moduna çoktan adım attım. Allah korusun ne bileyim...

Vallah a insanı insanliktan cikariyor serefsizler . Bazen cidden bunlar insansa ben insan olmak istemiyorum diyorum... Sinirden başım ağrıdı resmen. Geçmiş olsun. Bende benzer yaratıklardan kurtulmak için arabayi kapalı otopark a koyuyorum inşallah başımıza gelmez

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

mustafaolcay

Ghaash

çok geçmiş olsun...

bir keresinde arabamı park ettiğim yerden almak için gittiğimde bütün yan tarafın boydan boya çizildiğini görmüştüm ben de  >:(
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Q
Alfa Romeo 145 1.4 TS STD

wolkanku

ilhan abi çok geçmiş olsun..
kişi-sıfat farketmeksizin, bende yoksa onda da olmasın mantığıyla , insanların malına zarar veren babası belirsiz mahlukatların , acı içinde ölmesini diliyorum. amin.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

zephry

Otopark oluncada farketmiyor bence.Bazı hödükler kapı açmayı bilmedikleri için bütün gücüyle kapısını sonuna kadar açıp benim kapımı halletmiş.Hemde 2 gün üst üste.Birisi pastayla halledilecek ama diğerinin malesef izi kalacak.Bir bulsam kim olduğunu bende çizicem onu.

erol1903

Otopark oluncada farketmiyor bence.Bazı hödükler kapı açmayı bilmedikleri için bütün gücüyle kapısını sonuna kadar açıp benim kapımı halletmiş.Hemde 2 gün üst üste.Birisi pastayla halledilecek ama diğerinin malesef izi kalacak.Bir bulsam kim olduğunu bende çizicem onu.

Sırf şu olay yüzünden AVMlerde en alt kata, en ücra köşeye gidip çekiyorum, ya da kolonlarla çevrili tekli yer buluyorum. Yolcular mırın kırın ederse kapının önünde indirip siz gidin ben geliyorum diyorum. Sırf üşenip yakın olsun diye sıkışık yerlere çektikleri için ailemin arabalarında kapı vuruğu izleri dolu.. Bu ülkede arabasına bakan adamın her gün sokağa park edip sağlıklı yaşamasına imkan yok.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

eminpar

Sırf şu olay yüzünden AVMlerde en alt kata, en ücra köşeye gidip çekiyorum, ya da kolonlarla çevrili tekli yer buluyorum. Yolcular mırın kırın ederse kapının önünde indirip siz gidin ben geliyorum diyorum. Sırf üşenip yakın olsun diye sıkışık yerlere çektikleri için ailemin arabalarında kapı vuruğu izleri dolu.. Bu ülkede arabasına bakan adamın her gün sokağa park edip sağlıklı yaşamasına imkan yok.

Aynen aynısını yapiyorum 8)

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

Murat Sağlam

geçmiş olsun hocam...
maalesef böyle bir milletiz..!!!

Onur ÖZTÜRK

Geçmiş olsun İlhan Abi, Cezasını bulur elbet bunu yapan. Yanına kalmaz.
                                                                                                                           Stile Italiano