Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Farlar , sisler , parklar ve xenon...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blackeyekenan

Nasıl yanii kararma mı yapıyo ide bunlar, peki temzlik oluyor dimii , yoksa değistircez miii,,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

KAKIRMAN

Sararma illaki olacaktır. Aynı durum bende de vardı. Vaktiyle 2 adet philips xenon ampül bulmuştum. Tamponu söküp biraz da temizliğini yapıp ampülleri taktım. Şimdi gayet güzel aydınlatıyorlar. Hala da aklımda mercekleri söküp temizleme olayı var.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

blackeyekenan

Peki ampul olarak ne tavsiye edersiizz vede beyaz olursa nasıl olur bendekiler tam beyaz değil gbi geliyordaa,, bunların amperi ne olmalı

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

KAKIRMAN

Xenon ampülleri normal ampüllerle karıştırmayalım. Yanlış hatırlamıyorsam 156'ların orijinal xenon ampül tipi D2S olacaktı.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

erdem1904

156 ımın farlar sisler xenon.. Dün akşam komple söndüler.. sadece parklar yanıyordu.. bozuk yolda ilerleryince sarsıntıdan geri düzeldiler.. Ara ara bu durum tekrarladı.. Sorun ne olabilir.? Elektrikçiye gitmeden fikrim olsun istiyorum..
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

celalAR

erdem abi sorunun cevabını bulabildin mi?? :D bendede aynı sikinti war bi geliyo bi gidiyo güvenip yola cıkmak tribe sokuo bni :D sadece sağ kısa zenon da bi sıkıntı war benm..birde farların mercekli olmasında dolayı baska aracta geceyi gündüz yapan zenon bizde cok bişe göstermiyo :D bana bi zenon takım önerebilirmisinz?? :D şimdiden teşekkür ederim :D

erdem1904

Çok basit bir şeymiş.. Elektrikçim 10 tl ye çözdü... Xenon la alakalı biryerlerde temassızlık gibi birşey varmış.. Çok anlamam bu işlerden :) Şimdi de xenon ampulünü yenilediğim sol sis farım yanmıyor.. Bu gidişle söker atar yerine komple osramı taktırırım  ;) Zaten sürekli kulağım çınlıyor :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Çok basit bir şeymiş.. Elektrikçim 10 tl ye çözdü... Xenon la alakalı biryerlerde temassızlık gibi birşey varmış.. Çok anlamam bu işlerden :) Şimdi de xenon ampulünü yenilediğim sol sis farım yanmıyor.. Bu gidişle söker atar yerine komple osramı taktırırım  ;) Zaten sürekli kulağım çınlıyor :)
Çift olarak değiştir ampulleri aman hee sonra van kedisi gibi gezersin :)

erdem1904

Birebir aynısıyla değiştirmiştim. O anlamda hiç sıkıntı yoktu.. Dün akşam kontrol amaçlı ne kadar far ambul varsa hepsini yaktım etrafını gezdim... Baktım yeni aldığım sol sis yanmıyor.. Muayenede yaklaştı hepsini normale çeviririm büyük ihtimalle...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

Muayenede geçmiyor abi. Hepsini normale çevirmen gerekebilir. Mustafa abinin tanıdığı bi yer var. Sadece ampul parasına yapıyor sök tak işini. Ben öyle hallettim. Sonrasında tekrar gidip 5 TL ye ampülleri söküp xenonları taktırdım. Gerçi bende kısalar xenon. Geri kalan osram :))

Bu arada, ben de kendi sıkıntımdan bahsedeyim.

İki yıl kadar önce, aracımın arka sol plakalık lambası söndü. Elektrik arıza lambasını yaktı araba. Değişime götürdüm, ampulün patlamadığını tespit ettik. Duydaki oksiti, kabloları vs.. kontrol etmediğimiz hiçbir yer kalmadı. Yeni ampul takmamıza rağmen, bu ampul yanmıyordu. Usta, sağ parktan seri -mi paralel -mi bilemediğim ve "bir mekaniker olarak hiç anlamadığım" bir yöntemle kablo çekti, ki muayeneden geçebileyim. QandD çözüm bizim patronun değimi ile (Quick and Dirty)

Tabi bu işlem neticesinde arıza lambası sönmedi. Halen yanıyor, ve ben halen bu şekilde geziyorum.

Bu zamana kadar problem olmadı. Bu günden sonra olur mu demeyeceğim, belliki olmayacak.

Ama bunun çözümü nedir? Problem nereden kaynaklanıyor olabilir? Usta beyinle alakalı bir problem gibi duruyor diyor. Sigortalarda, rölelerde veya kablolarda bir problem yokmuş.

Selamlar;
Kadir...

Erkay KAHYA

Selamlar,
Kadir Abi sen neden beni dinlemiyorsun.
Benim elektrikçi arkadaşın dükkana bi uğrayıver. :)
Ya da haftasonu bi sanayi mi yapsak. Ben de bişeyleri bozuyum da.

blackgear

Selamlar,
Kadir Abi sen neden beni dinlemiyorsun.
Benim elektrikçi arkadaşın dükkana bi uğrayıver. :)
Ya da haftasonu bi sanayi mi yapsak. Ben de bişeyleri bozuyum da.

Tamam Erkayım, gidelim bi. Ama abi kıyamıyorum arabaya, elektrikçiler kablolara bakacam diye döşemeyi falan kaldırıyorlar, sonra onu yerine takamıyorlar, sökerken çat çut sesler geliyor falan filan.... Diyorum ya, eğer çok kasacak birşeyse hiç girmeyelim diyorum.

Erkay KAHYA

Abi bu kadar panik sağlığa zarar. Benim aracın ellenmedik yeri kalmadı :)
alfiş ikinci ele mi düştü şimdi :) Cumartesi büyük ihtimal sanayi yapmayı planlıyorum.

celalAR

[/quote

Anladm..kucuk bi sikinti olmasina sevindim :)) zenon ampullerinin ikisini birden ayni anda degistircegimide ogrendim :)) cok tesekkur ederm..