Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 mk2 için yay,jant ve lastik tavsiyeleriniz nedir ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cuore Sportivo

Arkadaşlar merhaba,

159'a geçme planım vardı fakat farklı bir yatırım yaptığım için 4-5 ay bekleyecek gibi.bu sebeple orjinal jant ve lastikleri kışa kadar rafa kaldırıp 215 45 17 ölçülerine geçmeyi You are not allowed to view links. Register or Login tabi arabayı birazda basmak gibi bir düşüncem var.Birçok konu var ama ben direkt olarak tecrübe edinmiş arkadaşlardan fikirlerini almak istiyorum;

1- Jant olarak hangi modeli seçmeliyim ? (en önemli husus bu aslında çünkü görünüşü çok etkileyecek)
2- Yay olarak hangi marka ve modeli kullanalıyım?
3- Konforu olabildiğince yüksek seviyede tutabilecek en uygun lastik markası hangisidir?

Yardımlarınız,fikir ve görüşleriniz için şimddien teşekkür ederim.

Alper

Forumu biraz incelersen aslında bu konu hakkında o kadar fazla başlık var ki :)

1-Jant olayı tamamen zevk ve beğeni işi , senin beğendiğin ben , benim beğendiğimi sen beğenmezsin eminol :)

2-Yay olarak en konforlusu bence Eibach diğerleri daha sert kalıyor yanında.

3- Konfor diyorsan Michelinden şaşma

redromeo156

Eibach yaylarda mıchelın lastık tavsıyemdır jant olorak karar tamamen senın ama ıstersen bnm aracın jantlarına bakalbılırsın arama motorua cum 78 yazınca görebılırsızın son sayfalarda resımler.
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

ArinFırat

benim fikrim;
jant olarak 156 ya en çok yakışan 8c jantı,benim aracın üzerindeki
lastik michelinden şaşma,araçlarımızın alt takımı malum çok hassas dolayısıyla michelin veya continental gibi yumuşak lastik tercih edersen rahat edersin.
yay için 3 cm yi geçme derim..

ArinFırat

Gökhan ile aynı jantları kullanıyoruz..bahsettiğim jant modeli o..Bu arada selamlar Gökhan

redromeo156

gunaydınlar abıcım evet aynı jant modelı ama lastık olarak kesınlıkle mıchelın tavsıyemdır
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

ArinFırat

önceki orj jantımda bridgestone vardı,yoldaki bütün sesler çukurlar tümsekler hissediliyordu..yeni janta michelin aldım,yumuşak ve konforlu sürüş sunuyor...Gökhan'a katılıyorum benimde 1. tavsiyem michelin 2. Continental

blackgear

Selam, aracımda önceki lastikler Kumho Ku31 V kanallı lastikti, aldığımda üzerindeki lastik buydu. Yaklaşık 4 yıl kullandım, 1 yada 2 yıl da benden önce ki kullanıcı kullanmış. Evet tehlikeli, biliyorum ama lastiğin dişleri bitti, hatta 3 ay üzerinde çivi ile gezdim, lastik bana mısın demedi. Bir kez bile patladı diye onarıma sokayım demedim, hatta dişleri bitti önleri değiştirdim, arkalarla 10 bin daha yaptım. :))

Peki Konfor? Ya güvenlik??

Evet lastik sağlamdı ama konfor ve ıslak zemin performansı oldukça düşüktü. He, ben uslandım mı? Hayır :D Yukarıda da yazdım, lastik konusunda çok detaycı değilim, çivi ile 3 ay gezip tamirat yerine anlık hava basmalarla işimi görebiliyorum :)) Zaten uzun süredir sürat yapmayı da kestim. Dolayısıyla  sağlamlığına güvenerek tekrar Kumho KU31' in yeni versiyonuymuş sanırım, Echta' yı aldım. Konfor yok, lastik sert zira, yanak da incelince fark da edemiyorum aslında, 16 dan 17 ye geçerken 55 yanakdan 45' e düştüm neticede. Hali ile konforu hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Kuru zeminde yol tutuşu oldukça başarılı, ama hava sıcaklığı bile etkili.  24-25 C derece sıcaklıkta 50-60 km/h ile aldığım 90 derecelik bir viraj var mesela, sıcaklığın 10 derecenin altına düştüğü saatlerde kuru da olsa, aynı hızda ön taraftan araba kayma yapmaya başlıyor.

Islak zeminde dikkat etmek gerek, özellikle su birikintisi veya akıntılarına girince, arabanın dengesi ciddi anlamda bozuluyor, rotasından ayrılmıyor ama şoförü geçtim, yolcular tarafından bile hissediliyor zemin değişikliği :))

Kullanım tarzınız ve kullanacağınız zemin şartları çok önemli. Ben kullanımıma bağlı olarak Kumho' dan memnunum. Tavsiye de ederim. Ama zemine göre de aracımı ve kendimi kısıtlıyorum.

Cuore Sportivo

You are not allowed to view links. Register or Login
Eibach yaylarda mıchelın lastık tavsıyemdır jant olorak karar tamamen senın ama ıstersen bnm aracın jantlarına bakalbılırsın arama motorua cum 78 yazınca görebılırsızın son sayfalarda resımler.

evet jantlar gayet güzel durmuş.Ayrıca yay gerçekten gerekli ...arabanın yere yaklaşmış hali oldukça iyi duruyor.

yay + jant + lastik ortalama maliyeti ne olur peki ?

Alper

evet jantlar gayet güzel durmuş.Ayrıca yay gerçekten gerekli ...arabanın yere yaklaşmış hali oldukça iyi duruyor.

yay + jant + lastik ortalama maliyeti ne olur peki ?

Açıkçası seçeneklerle değişir ama minimum 1500 maksimumda 3000 TL arası değişir bu :)
Replika jantlar olarak söylüyorum benim ki gibi orjinal jantlar da bu tutar çok çok daha artar :)

mahoretti

Model olarak lastikte ? Michelin hangi lastigi?

Alper

Model olarak lastikte ? Michelin hangi lastigi?
Primacy HP benim şuan kullandıklarım :) ve çok çok memnunum.
Yağışta falan da çok iyi kuruda zaten çok iyi.
Yağmurlu havada mesela 160-170 gidiyorum rahat rahat ve ses minimum seviyede.
Pilot Sportlarda var ama pahalıdır biraz.
Eğer performanslı kullanmıyorsan Primacy HP eğer performanslı kullanırım diyorsan Pilot Sport serisi ama ciddi fiyat farkı var arada.
Benim 16 lar Primacy HP 17 ler Pilot Sport 3

mahoretti

Hp bize yeter o zaman .... hanim biraz suratli kullanir ama frenleriz artik  :D :D :D

Alper

Hp bize yeter o zaman .... hanim biraz suratli kullanir ama frenleriz artik  :D :D :D
Abi Hp dediğin lastik zaten yüksek performans serisi :)

blackeyekenan

Arkadaşlar bu araç lastik sınflandırmasındaki, ULTRA HIGH PERFORMANS serisinin avantajları vede dezavantajları nedir, performansı nasıl etkiliyor,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

mahoretti

blackeyekenan

Ee 400 e yakın fiyatı var

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

Cuore Sportivo

Orjinal jant ve lastikleri şimdilik muhafaza edeceğim. Konfora önem veriyorum hemde göz alışkanlığı ve göz beğenimi de denemiş olurum. daha sonra jant ve lastik ebatını değiştirebilirim.

sadece 35mm yay uygulatmayı planlıyorum.Sizce 35mm yeterli mi ve nasıl görünür arkadaşlar?

Alper

konforu kaybetmek istemiyorsanız bence yeterli.
bende 5 cm var ve 17 jantlar konfor yok desem yeridir :) eskiye oranla tabii.
ama konfor arayan kim :)

mahoretti

yay ile birlikte uygun bir amortisör de kullanırsanız mükemmel olur. sadece yay ile orjinal amortisörler yıpranacaktır.

Fatihob

Arkadaşlar bu araç lastik sınflandırmasındaki, ULTRA HIGH PERFORMANS serisinin avantajları vede dezavantajları nedir, performansı nasıl etkiliyor,,

Bu lastikler genelde yaz lastiği olarak kullanılır kuru asfalt için üretilmiştir. Yağmurda durma mesafeleri pek başarılı değildir. Sıcak asfaltta, ısınmıs lastikle beraber maximum yol tutuşu amaçlar.
..