Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kırmızı GOLF VII (Fotolar eklendi)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asklepios

You are not allowed to view links. Register or Login

linkteki konuda konuşmuştuk; passat mı,tiguan mı diye...ama planlar değişti,2 arabanın gereksiz olduğuna karar verdim...ve birkaç test sürüşünden sonra golfte karar kıldım...daha doğrusu golf ile test sürüşüne çıkınca hayran kaldım.

siparişi şu şekilde geçtik; Tornado Kırmızı,1.2 TSI DSG Comfortline + sürüş paketi + görüş paketi + 17" dijon jant + sunroof + viraj aydınlatmalı bi-xenon...(yani highline yaptık)...haziran teslim

peki "NEDEN GOLF 1.2 TSI ?"

önceliğim konfor...artık yol sesi,rüzgar sesi,trim sesine tahammülüm yok...malzeme kalitesi ve işçilik düzeyi yüksek,pratik,kullanışlı,geniş,2. elde üzmeyecek bir araba lazımdı bana...az yakması da önemli...1.2 tsi-dsg 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum....ayrıca 12.000 TL'cik  :o  1.2 tsi-1.6 tdi motor farkını da düşününce en mantıklı seçenek bu...

teslim alınca fotoları ekleyeceğim ama aşağıdaki gibi birşey(seçtiğim jant alttaki,2. foto)

ismet

hayırlı olsun.. kaça aldınız?
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

fevkalbeser12

Hayırlı uğurlu olsun:) güzel bi tercih, inşallah canlı canlı görücem:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

mahoretti

hayırlı olsun. Fiyatı çok merak ettim ?

asklepios

asklepios

yazın kardeşi CIVIC ile tanışmaya getircem inşallah kemalcim  :p

asklepios

bu arada arkadaşlar; bu konu her türlü olumlu-olumsuz yoruma açıktır...

"yeaaa,o kadar para 1.2 arabaya verilir mi?" "1.2 kaldırmaz" "çok tipsiz araba" v.s. gibi her türlü yoruma açığım,dilim döndüğünce açıklamaya çalışırım,bozulmam...

ve hatta "NEDEN 1.4 TCT GIULIETTA DEĞİL DE BU?" diye de konuşabiliriz :)

ismet

est. insanları kişisel tercihleri yüzünden eleştirecek değiliz.. biri sever, diğeri sevmez.. ne demişler; renkler ve zevkler tartışılmaz :)

ben 70bin civarı bekliyordum, tahminimden daha düşük çıktı.. her ne kadar bence maks ederi 50bin civarı olsa da, iyi araç iyi fiyat diyebilirim  :haydi:

kazasız belasız sürüşler dilerim..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alper

Skoda superb ust segment arac fazlasiyla ve octavia  yada seat toledo,leon da dusunulebilirdide diyorum ben sadece.
Ama tabii kisisel tercihtir birsey diyemem.
Superb de ciddi iskontalar uygulaniyor.
1.2 tsi bu soyledigim 3 aractada mevcut diye biliyorum.
Eger almadiysaniz henuz bir goz gezdirin derim.

Sportivo

hayırlı olsun, güle güle kullanın, herşeyi anlarım da Türkiye'de C sınıfı bir araç için 2 aya gün verilmesini anlamam. Sadece Golf için de durum böyle değil. Bir arkadaş Ekim 2012'de Jetta için sipariş verdi, Jetta Aralık ik haftası teslim olarak anlaştılar. Sonra arkadaşı nasıl olduğu belli olmayan bir şekilde Toyota bayisinden aradılar. Jetta'yı Aralık'a kadar bekleyeceğinize size D sınıfı aynı fiyata hemen teslim Avensis verelim demişler.  Arkadaş gitti baktı, çok da marka sevdalısı olmayan birisi, D sınıfı aynı fiyata Avensis'i daha çok beğendi ve Jetta'dan vazgeçip Avensis'i aldı.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

Gouki

Hayırlı olsun abi. Ne çabuk 7 oldu bunlar :p

Kubilay

Hayırlı olsun.

Öncelikle, hayran kalmanıza şaşırdım açıkçası.Eğer Alfa Romeo'ların direksiyonlarına aşina iseniz Golf'ün direksiyonu size inanılmaz hissiz ve sürüşü zevksiz gelecektir.Ayrıca 1.2 TSI ve 1.6 TDI versiyonlarında maalesef bağımsız süspansiyon yok.7. jenerasyonun koltuk kalitesi 6.jenerasyona göre oldukça düşük.Her ne kadar önemli ekstra donanımlar ekletmiş olsanız da aracın comfortline ve benzinli olduğunu düşündüğümüzde fiyat çok fahiş.Ayrıca otomatik farkı çok fazla.(Bildiğim kadarıyla 7.000 TL)

Bunların dışında eğer yüksek bir performans beklentiniz yoksa 1.2 TSI ve DSG kombinasyonu oldukça başarılıdır.Tüketimi makul ve performansı da beklenenden iyidir.
Golf'ün konforu da sizi memnun edecektir.

Güle güle kullanın.

asklepios

@alpermusa;
leon düşündüm tabi,ama 1.2 tsi için donanımlar eşitlendiğinde fiyatlar da eşitleniyor golf ile...toledo şirket aracı,kalite oldukça düşük...yeni octavia ise netten görebildiğimiz kadarıyla oldukça başarılı ama canlısından henüz ses yok...bir de şöyle bir faktör var seat-skoda  servis için izmir-aydın a gitmem gerekiyor...vw satış-servis ise 10 dk.

@sportivo;
2,5 ay sürenin sebebi tamamen opsiyonlar...8.000 tl'lik opsiyon var o yüzden özel üretim gibi birşey...ha,standart bir araç için 2,5 ay beklenir mi?beklenmez...

@kubilay s.
Önceliğim sportif sürüş değil,konfor...Mercedes A serisi,BMW 1 serisi,Giulietta gibi araçları test ettim ve Golf "açık ara" önde...sürüş zevki derseniz de BMW önde...ama GOLF VI'da olup da VII'de olmayan şeyler konusunda haklısınız: bağımsız süspansiyon,tabandan gaz pedalı,arka kapılardaki yumuşak malzeme v.s.

Alper

@alpermusa;
leon düşündüm tabi,ama 1.2 tsi için donanımlar eşitlendiğinde fiyatlar da eşitleniyor golf ile...toledo şirket aracı,kalite oldukça düşük...yeni octavia ise netten görebildiğimiz kadarıyla oldukça başarılı ama canlısından henüz ses yok...bir de şöyle bir faktör var seat-skoda  servis için izmir-aydın a gitmem gerekiyor...vw satış-servis ise 10 dk.

Toledo şuan yeni çıkıyor yeni kasa bimiyorum sizde ki kaç model ama yenisi oldukça güzel geldi bnm gözüme.
Zaten çok km yapmadığın için bu sorun olmaz gibi bence sene de 1 kere bakıma gidecek :)
Tabii siz bilirsiniz ama.

miracozdag

Hayırlı olsun. Babam 2009 model 30.000 km'deki c180'ini satıp 1.6 DSG Golf 7 aldı. Ben de geçen sürme şansı buldum. Ortak düşüncelerimizi sıralayalım:

-Araç ederinden 10k TL kadar pahalı
-Dsg şanzımanın bir olayını göremedik.
-Aracın performansı biraz yavan. Gaz tepkileri çok iyi değil. (c180'den sonra böyle düşünüyor olabilir. Gerçi volvo s40 da kullandı 3 sene, onun performansı da çok iyiydi. Ben de 147 q2 kullanıcısı olarak pek iyi bulmadım golf'ü)
-Konfor üst düzey. Motor ve tekerlek sesi içeri hiç vermiyor.
-İç dizaynı beğeniyorum. Kapılardaki ışıklandırma çok şık. Dashboard gayet kaliteli ve güzel.
-Dış görünüm için golfler hep aynı yorumunu yaparım, ama bu ilk resimdeki kırmızı göze güzel geliyor.
-Uzun yolda araçtan çok zevk aldığını söyledi babam. Kullanımın Mercedes'ten bile rahat olduğunu belirtti.
-Araç 80-90km hızlarında seyir ederken çok ama çok az yakıyor. Fakat 110'u aştığınız zaman tüketime bunu çok çabuk yansıtıyor. Samsun gibi bir yerde tüketim ortalama 6-6,1 civarı seyrediyor. 6 ay oldu aracı alalı ve araç henüz 3500km'de.

Sonuç,

Arabadan şimdilik memnun gibi, fakat her an değiştirebilir.

Calibra

O sınıftaki tüm araçları tek tek test etmiş ve otomotiv sektörünü de yakinen takip eden birisi olarak Golf'ün gerçekten sınıfının en iyisi olduğnu söyleyebilirim.

Sürüş keyfi olarak da oldukça başarılı bir araç, net tepkileri olan direksiyon sistemi ile yönlendirme kabiliyeti oldukça iyi. Bağımsız süspansiyonlu modeli bir kademe daha başarılı ama günlük kullanımda çok fark etmeyecektir.

1.2 TSI motor yüksek torku ve yeterli gücü ile uzun yol kullanımlarında da gayet tatminkar. 1.6 102 hp'ye göre çok daha atik bir araç.

Seat Toledo ile Skoda Rapid ortak araçlar ve VW Polo ile ortak platformda üretiliyorlar. Ülkemizde Fiat Linea'nın, Renault Symbol'ün hakimi olduğu sınıfta en iyi iki araç olduklarını söylemek mümkün. Ancak Golf ile veya kompakt sınıftaki diğer önemli araçlarla (Astra, Focus, i30, Cee'd, Jetta vs. vs.) mukayese edilemezler.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

blackeyekenan

Hayırlı olsun, peki size bi soru,, ALFADA bulupta golfte bulamadığınız nedir, hangi yönü alfada ağırbasıyor,, buarada alfa aracınız neydi,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

asklepios

@alpermusa;
bendeki ibiza...toledoyu fuarda inceledim,tasarım güzel ama dedim ya şirket aracı,symbol muadili...

@miracozdag;
dizeli hakikaten aşırı pahalı ama benzinlilerin f/p oranı iyi bence,özellikle 1.2 tsi'ın...

@calibra;
ağzınızdan bal damlıyor :)

@blackeyekenan;
3 sene 147 kullandım ama golf ile sadece test sürüşü yaptım.o yüzden kıyaslama yapmak için aracı alıp birkaç ay geçirmek lazım bence

ATA

DSG'yi çok sevdim ben, bir arkadaşımsa 1.4tsi 7dsg ibiza bocanegra var, bence çok güzel bir seçim ama kronik arızaları olan bir sistemmiş. Birde 1.4tsi 180hp inanılmaz yağ yakıyor, serviste normal diyor.

Senin golf'e gelince abi, hayırlı uğurlu güzel günlerde binmek nasip olsun inşallah =)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

eminpar

@alpermusa;

@sportivo;
2,5 ay sürenin sebebi tamamen opsiyonlar...8.000 tl'lik opsiyon var o yüzden özel üretim gibi birşey...ha,standart bir araç için 2,5 ay beklenir mi?beklenmez...

@kubilay s.
Önceliğim sportif sürüş değil,konfor...Mercedes A serisi,BMW 1 serisi,Giulietta gibi araçları test ettim ve Golf "açık ara" önde...sürüş zevki derseniz de BMW önde...ama GOLF VI'da olup da VII'de olmayan şeyler konusunda haklısınız: bağımsız süspansiyon,tabandan gaz pedalı,arka kapılardaki yumuşak malzeme v.s.

BMW i test ettim kardeşim de 1.2 golf var . Benim kendi görüşüm konfor konusunda BMW önde ama onun disindaki her konuda Giulietta acik ara önde. 170 hp TCT de tek sorun vitese alişmak. Bence sonrası zaten bağımlılık yapıyor sür allah sür yol yada benzin hangisi önce biterse :)))

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

engin uzun

Güle güle kullanın yeni aracınızı..Anlattıklarınıza göre Alfa'nın verdikleriyle sizin istekleriniz farklıymıs.Onun için tercihinizi dogru buluyorum.Yoksa 'bana göre' Vw külliyen ruhsuz bir arac.Sadece bir tasıt.Tekrar hayırlı ugurlu olsun. :nazar:
Bir zamanlar Giulietta 1,4 TB idi....

alfistahakan

Hakan
Forever Alfa

Fatihob

Şimdiden hayırlı olsun yeni Golfunuz;)

Konuyla alakasız olucak ama kusura bakmayın.
Bu yeni 1 serisi konforlumu cidden. Bizde malesef e87 var ben böyle rahatsız bir araç görmedim. Linea kullanırken daha çok keyif alıyorum. Hele o direksiyon şehir içinde tam bir ızdırap aşırı sert. Süspansiyonlar sert, yoldaki her çöküntüde araç geziniyor sanki kontrol hiç bir zaman bende değil, sürücü tarafından cam açma tuşlarının konumu çok kötü. Arkası çok dar. Mitonunda arkasına onunda arkasına binenler MiTodan daha memnun. Tek avantajı var gözümde kapısını kapadıgında Lineadan daha tok bir ses geliyor :)
..

Alfadanadam

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.

mahoretti

bu grubun en sevmediği 2 markadan birini aldınız ve olumsuz bişey söyleyen yok. Bu grubu seviyorum ben.... :alfisti: