Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 JTD Q-tronik

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Acele etmeyin.. Ama pazarlıkta 3-5'ide aramayın.  :)

Aracı 38000'e verdim. Akşam Bursa'ya geçeceğim. Yarın inşallah araçta sıkıntı çıkmazsa ki, çıkacağını düşünmüyorum. Araç komple yetkili sevis bakımlı. Yeni aracıma kavuşacağım.

süper, çok şanslısınız, aracınız hemen istediğiniz fiyata gitti.
heyecanla bekliyoruz gelişmeleri.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

hi_cazz

Hayırlı olsun :)
Acele etmeyin.. Ama pazarlıkta 3-5'ide aramayın.  :)

Aracı 38000'e verdim. Akşam Bursa'ya geçeceğim. Yarın inşallah araçta sıkıntı çıkmazsa ki, çıkacağını düşünmüyorum. Araç komple yetkili sevis bakımlı. Yeni aracıma kavuşacağım.

süper, çok şanslısınız, aracınız hemen istediğiniz fiyata gitti.
heyecanla bekliyoruz gelişmeleri.

Bende heyecanla bekliyorum. EGR ve Turbo yeni değişmiş. Partikül filtresi her 20000kmde temizlenmiş. Bunların haricinde ne çıkabilir ki? Araç gayet güzel duruyor. Özellikle içi hiç yıpranmamış. Sürekli uzun yol yapmış bir araç. Umarım gittiğime değer. Zaten ertesi gün fırsat bulduğum anda fotoğraf ve bilgi veririm.

ismet

valla korkutmak gibi olmasın ama neler çıkmayabilir ki?

trigger, baskı-balata, salıncaklar ilk aklıma gelenler.. elektronik aksam (cam otomatikleri, koltuk elektronikti sanırım onlar, sunroof v.b.) problemli olabilir..

inşallah hiç sorun çıkmaz ama sadece turbo değişti diye temiz olacak diye bir kural yok biliyorsunuz.. benim arkadaş aldı bir 159, baskı-balata yeni değişti demişti adam, 1 hafta sonra baskı-balata yandı bitti tekrar değiştirtti..

I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Calibra

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden, inşallah sorunsuz gelişir herşey.

Yürüyen aksam ve motorun durumu en önemlisi tabii, mutlaka içinize sinecek şekilde kontrol edin / ettirin.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

hi_cazz

valla korkutmak gibi olmasın ama neler çıkmayabilir ki?

trigger, baskı-balata, salıncaklar ilk aklıma gelenler.. elektronik aksam (cam otomatikleri, koltuk elektronikti sanırım onlar, sunroof v.b.) problemli olabilir..

inşallah hiç sorun çıkmaz ama sadece turbo değişti diye temiz olacak diye bir kural yok biliyorsunuz.. benim arkadaş aldı bir 159, baskı-balata yeni değişti demişti adam, 1 hafta sonra baskı-balata yandı bitti tekrar değiştirtti..

Umarım bu dedikleriniz benim başıma gelmez. Bakalım göreceğiz yarın inşallah. Zaten direk olarak Day-Mot Oto Ekspertiz merkezine götüreceğim aracı. Sahibi ile uzun süre görüştüm. Bende bıraktığı intiba güzel. Bu dönemde birçok araç için görüşme yaptım. Ama en güvendiğim bu satıcı oldu. Ama herşey olabilir tabiki...

ismet

aynen, çok iyi yaparsınız.. demek istediğim sadece turbo değişti diye bir ekspere göstermeden sakın almayın idi. inşallah hiçbir sorunla karşılaşmaz, 159unuza aşk'la binersiniz  :alfisti:

hi_cazz

aynen, çok iyi yaparsınız.. demek istediğim sadece turbo değişti diye bir ekspere göstermeden sakın almayın idi. inşallah hiçbir sorunla karşılaşmaz, 159unuza aşk'la binersiniz  :alfisti:

Yok hocam olur mu öyle şey. A'dan Z'ye incelenecek. O kadar para veriyoruz. Satıcıya da söyledim. Satıcı istediğin her yere gösterebiliriz. Problem olmaz dedi.

hi_cazz

Hayırlı uğurlu olsun şimdiden, inşallah sorunsuz gelişir herşey.

Yürüyen aksam ve motorun durumu en önemlisi tabii, mutlaka içinize sinecek şekilde kontrol edin / ettirin.

Sağolun hocam inşallah. Hepimizin gönlüne göre olur herşey.

ismet

şimdiden hayırlı olsun diyelim o halde.. inşallah her şey yolunda gider.. alır almaz resimleri bekliyoruz  :alfisti:

hi_cazz

şimdiden hayırlı olsun diyelim o halde.. inşallah her şey yolunda gider.. alır almaz resimleri bekliyoruz  :alfisti:

inşallah hocam.

hi_cazz

Bursa yolları taşlı.... :D

Gouki

Iyi yolculuklar :)

HTC One X cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Musty

Söylediğiniz aracı geçen mengerlerde gördüm logo değişimi sırasında body kitli taba deri döşeme..ilk sahibiyim dedi..hali vakti yerinde bi arkadaştı,ama araçta çizikler vs mevcut turbosu için gelmişti mengerlere ayak üstü konuştuk..sanırım o araç..

hi_cazz

Muhtemelen o araç. Siyah olduğu için makul ölçüde çzik beklyorum zaten. Umarım abartılı çizikler yoktur. Gerçi çiziklerden çok aracın genel durumu iyi olsun. Çizikler bir şekilde halledilir.

Musty

Keşke önceden haberimiz olsaydı daha fazla yardımcı olma şansımız olurdu..Hayırlısı Olsun..

hi_cazz

Arkadaşlar bugün aracı aldım. Daha şimdi gelebildim eve. Anca yazıyorum. Çok yorucu bir gündü.

Toplam 750-800KM yol yaptım.

İlk izlenimlerim.

Aracı tahmin ettiğim şekilde buldum. Çok aşırı temiz denemez. Fakat 160000KM için baya temiz buldum. Aracı direk day-mot oto ekspertize götürdüm. Adamlar konuştuğumuz gibi kaput komple boyalı. 2 parçada da lokal boya var. Ön tampon ve kaputu temmuz başında tekrar boyatmam gerekiyor. Tekrar taş atıkları oluşmuş. Özellikle tamponda. Kaputta 2 cm kadar bir yerinde verniği atmış. Aynı şekilde arka bagaj kapağına eklenen spoilerin üzerindede 2-3cm kadar vernik atığı mevcut. O parçada boyanacak.

Araç dynoda 142BG çıktı. Usta bana motorun durumunun gayet iyi olduğunu söyledi. Turbo, EGR, direksiyon pompası değişimi yapılmış. Yetkili servisten teyit ettik. Partikül filtreside düzenli olarak temizlenmiş.

Yürüyen aksam testinde de herhangibir problem çıkmadı. Süspansiyonlarda gayet sessiz çalışıyor.

Elektronik aksamların her biri gayet düzgün çalışıyor.(Elektirikli hafızalı koltuklar, koltuk ısıtma, sunroof, elektrikli katlanan aynalar, çam otomatikleri, klima, ses sistemi, VSA)

Sol dikiz aynası 120 ile giderken titreşim yapıyor. Onunda çözümü vardır diye düşünüyorum.

Sağ dikiz aynasının alt kenarında sırlar dökülmeye başlamış. Aracı aldığım arkadaş yedek camını orjinal olarak almış ancak taktıramamış bagajımda duruyor.

Aracın motoru insignia 2.0CDTI'a oranla daha gürültülü çalışıyor. Usta bunda da sıkıntı olmadığını söyledi.

Vites geçişleri sorunsuzdu yolculuğum boyunca.

Yolculuk boyunca bir kaç kere 205'e kadar çıktım ama çoğu yerde 120 CC ile kullandım. Ortalamam 6.3 çıktı. Sizce bu değer nasıl? Ayrıca Trip verisi gerçekle ne kadar örtüşüyor?

Sunroof kapalı iken 120km ve üstünde eğer alttaki perdeyi kapatmazsam rüzgar sesi yapıyor. Bu normal mi? Yoksa rayların sıkıştırılması mı gerekiyor?

Araçta ekstra olarak bose ses sistemi var. Bu sistem bence çok güzel ayarlanmış. Neredeyse SQ derecesinde ses kalitesine sahip. SPL isteyenleri kesinlikle tatmin etmez. Hatta yanına yaklaşamaz. Çünkü sadece ses kalitesine odaklanılmış.

Ses sistemine bağlı olan CD Changer araçta olmasına rağmen, Dension İpod/iphone kiti bağlandığı için şu an devre dışı. Bence gerekli de değil. Ayrıca sanıyorum ki parrot bluetooth var. Yolculuk boyunca konuşmalarım gayet sağlıklı gerçekleşti.

Ben ipod bağlantısından ziyade USB okumasını tercih ederdim. Eğer bildiğiniz kaliteli bir kit varsa yazarsanız memnun olurum.

Kapıların ayarlanması gerekiyor. Kapatırken belli oluyor zaten. Ayrıca bagaj pistonları görevlerini artık yerine getiremiyor. Zaten o pistonlar o kadar dayanıksız ki Passat'ınkilerde 3 sene içinde aynı duruma gelmişti.

Aracın iç döşemelerinde ise şöför koltuğunun sol uç tarafı hariç belirgin bir yıpranma söz konusu değil.

Araçta alarm mevcut. Kilitleyince aktif oluyor mu? Yoksa aktifleştirme menüsü falan var mı onuda bilmiyorum.

Resimlerden aracın bady kiti ve egzoslarında hoşuma gitmeyen yerler vardı. Canlı görünce ise gayet hoşuma gitti. Araçta yay yok. Ama leylek gibi durmuyor.

Ön arka logolar kampanyadan değişmiş. Adam jantların göbeklerinide sıfırlamış.

Aracın yedek anahtarı hiç kullanılmamış. Gerçi kullanılan anahtarıda ilk günkü gibi.

Aracın bütün kitapçıkları ve Alfa Rome tarihi güzel bir klasör içinde ilk günkü gibi duruyor.

Şu an ilk yapmam gereken aracı kozmetik olarak sağlam bir duruma getirmek. Bunun için havaların biraz ısınmasını beklemem gerekiyor.

Resimlere gelince. Malesef araç şu an o kadar pis durumda ki temizletmeden fotoğraf çekemem.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Aklıma gelirse başka birşey yazarım. Sizinde bu yazdıklarıma göre yorumlarınızı bekliyorum.

xxatmxx

güzel günlerde kullanmanızı dilerim :) hayırlı olsun :nazar:

Gouki

Hayırlı olsun, sizi zorlayacak bir problemi olmaması sevindirici.

hi_cazz

güzel günlerde kullanmanızı dilerim :) hayırlı olsun :nazar:

Teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, sizi zorlayacak bir problemi olmaması sevindirici.

Expertize göre öyle. İnşallah ekstra birşey gelmez karşıma.

Alper

Hayırlı olsun yeni Alfanız.
buarada ekspertizi kaç paraya yaptırdınız.

hi_cazz

Hayırlı olsun yeni Alfanız.
buarada ekspertizi kaç paraya yaptırdınız.

day-mot 70tl

sp4rc0

güle güle kullanın, kazasız belasız sürüşler  :yukari-ok:
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

hi_cazz

fevkalbeser12

Hayırlı uğurlu olsun çok doğru bi tercih olmuş:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson