Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

bu 147 ler hakkındaki yorumlarınız nedir alfistiler?? :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anıl

26000 TL hasar olacak ve bu 147 perte çıkmayacak,bu işte bence de bir iş var. Fotoğraflarda göründüğü kadarıyla araç yetkili serviste onarılmış,arka taraf fiat'ın deposu sanırım. İş yetkili servis olunca 50bin bile çıkarır.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Burak

You are not allowed to view links. Register or Login
26000 TL hasar olacak ve bu 147 perte çıkmayacak,bu işte bence de bir iş var. Fotoğraflarda göründüğü kadarıyla araç yetkili serviste onarılmış,arka taraf fiat'ın deposu sanırım. İş yetkili servis olunca 50bin bile çıkarır.
Alfisti ince detayları kaçırmaz.  :alfisti:
1997 Gtv V6 TB

Kibitzer

"Yok yok. alınır bu alınır. hatta aynısından bir tane bulunup 15bin tl'ye iki tane alınır. Hatta birisi bulsun iki tane alalım. " Demişti bir arkadaş dersiniz satmak istediğiniz zaman  >:(
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

Cuore Sportivo

"Yok yok. alınır bu alınır. hatta aynısından bir tane bulunup 15bin tl'ye iki tane alınır. Hatta birisi bulsun iki tane alalım. " Demişti bir arkadaş dersiniz satmak istediğiniz zaman  >:(

okadar da değil eğer hasar buysa 15000 eder demek ayıp bu alfaya :)

Qadesh

Bence uzak durun pek tekin değil o rakamlar. Acele etmeden araştırmaya devam edin. 26.000 tl büyük rakam o resimdeki hasarla olacak bi rakam değil.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

blackgear

Bu konuda Kibitzer' e katılıyorum. Evet her malın bir alıcısı vardır muhakkak. Amma böyle bir arabaya ben bile bile 22K vermem açıkçası. Tabiki sorunu sıkıntısı var mı görmek lazım. Ben resimdeki hasarın 26K olabileceğine anlam veremedim. Normalde bu kadar hasar varsa araç perte ayrılır. Resimde gördüğüm kadarı ile araçda pertlik bir durum da yok gibi. Evet, şasi belki motor da hasar görmüş olabilir kaza esnasında ama ne bileyim, bana mantıksız geliyor bazı şeyler. Keşke araç sahibi aramızda olsa da açıkalsa tam olarak ne olmuş :))

Bu kadar bilgi ile bu araca 15K bile vermem. Aracı görmek, ve tam emin olmak için kıymetli bir ustadan yardım almak gerek derim.

Kibitzer

Bu konuda Kibitzer' e katılıyorum. Evet her malın bir alıcısı vardır muhakkak. Amma böyle bir arabaya ben bile bile 22K vermem açıkçası. Tabiki sorunu sıkıntısı var mı görmek lazım. Ben resimdeki hasarın 26K olabileceğine anlam veremedim. Normalde bu kadar hasar varsa araç perte ayrılır. Resimde gördüğüm kadarı ile araçda pertlik bir durum da yok gibi. Evet, şasi belki motor da hasar görmüş olabilir kaza esnasında ama ne bileyim, bana mantıksız geliyor bazı şeyler. Keşke araç sahibi aramızda olsa da açıkalsa tam olarak ne olmuş :))

Bu kadar bilgi ile bu araca 15K bile vermem. Aracı görmek, ve tam emin olmak için kıymetli bir ustadan yardım almak gerek derim.

Yok yok hocam olur mu hiç. Bu araba elli bin lira eder aslında. Sadece arabanın kendi fiyatından daha fazla hasar kaydı var. Hiç önemli değil. Alınır binilir (!!)
2013 BMW 1.16i

r_aktan

@kibitzer
8) alemsin hocam ama haklısın.ya açıkçası durum şu ben acemi bi kullanıcıyım yani 0 araç almak istemiyorum çünkü araba bende kesin kaza yapar (yani inşallah olmaz tabi) yani 0 araç alıp kaza yaıp değerini düşürmektense bu tarz bişi alıp biraz ustalaşıp 1-2 zararına da olsa satmak dahamı mantıklı diye düşünmüyor değilim.ama sizin gibi bilgi vermekten çekinmeyip sıkılmayan alfisti dostların verdiği bilgi ve yorumlar benim için çok değerli ayrıca yönlendirici.yani karar aşamasında belirleyicisiniz hocam :) tüm arkadaşlara verdiği bilgilerden dolayı teşekkürlerimi sunarım :) daha fazla yorum ve fikirlerinizi beklerim hepinizin :)

blackgear

Yok yok hocam olur mu hiç. Bu araba elli bin lira eder aslında. Sadece arabanın kendi fiyatından daha fazla hasar kaydı var. Hiç önemli değil. Alınır binilir (!!)

:)) Kızma hocam yaa :)) Forumların amacı budur, tartışılır doğrusu bulunur :)

Zira Erdem Abi de haklı, hasara bakılırsa expertiz ve sigortacı kaynaklı bir sorun var gibi :)) Araç sahibi kazadan para almış olabilir, yada pert etmeye çalışmıştır, anlaşılmıştır, sigortacı da al ulan perte çıkarmyorum yaptır bin demiştir :)) Bilemedim diyorum ya, araç sahibi olsa da konuşsa.

Ama temel sorun şu, böyle bir araç alınıyor, sonra satılmaya çalışılıyor, satılamayınca yalana dolana başvuruluyor, yine olmayınca marka adı lekeleniyor. Yok satamazsın, yok parçası pahalı (26.000 TL onarım mı olur) uğraş dur sonra... Alacak adam hakikaten resimdeki hasar sonuçları ve aracın mevcut kondisyonuna bakarak beğenirse, ve binici olarak almak isterse 22 değil 50K bile verir. Neticede satma derdi yoktur, binmek ister, alır biner. Ama o fiyatlarda tekrar satmak aklının ucundan bile geçmesin :)) derim ben.

Kibitzer

Ya baştan kızmıştım ama sakinleştim şimdi  :))

Çok çok daha iyi durumda olduğundan emin olduğumuz satılık bir araç var zaten şu anda. Bu araç 22'ye alınıp satarken 3-4bin zarar edileceğine şimdi 2bin fazladan verip heryerinden emin olunan araç almak ve satarken ona göre satmak var. Binerken için de rahat olur ayrıca, aracın dengesinden, motorundan emin olunur, durduk yerde kazadan kalma bir nedenle arıza çıkmaz.
2013 BMW 1.16i

FB10ur

Bu aracın bu hasarla 26 bin hasar kaydı olması imkansız eğer bahsedildiği gibi tek hasarı bu ise bu araçta sigortacı hilesi yapılmış olması büyük ihtimaldir..Araç sahibi bu işten para kazanmış olabilir aracı pert gösterip parasını almış olabilir 22 bin civarı kazasız araçlar bulabilirsiniz sadece model takıntınız yok ise bu araçtan uzak dururdum ben olsam kaldı'ki 26 bin tl hasar kaydı olan araba benim gözümde 20 bin tl bile neden etmez hemen açıklayalım bu araç kupon araçlardan biri olsa bmw,mercedes vs piyasa değeri 50 bin olsa anlarım.

brkcnn

aracın yalnızca dıştan fotoğrafı mı var acaba? böyle bir darbe almış aracın hava yastığı açmış olma ihtimalini de göz önünde bulundurup onu da bi araştırmak gerek diye düşünüyorum..

Kibitzer

Motor dağılmışsa ve yetkili serviste sandık motor takıldıysa, airbagler de patladıysa, kaportadır vs.dir derken 26bin tutar. Fakat dediğim gibi aracın dengesi falan bozulduysa binilmez.
2013 BMW 1.16i

FB10ur

Motor dağılmışsa ve yetkili serviste sandık motor takıldıysa, airbagler de patladıysa, kaportadır vs.dir derken 26bin tutar. Fakat dediğim gibi aracın dengesi falan bozulduysa binilmez.

Abi yapma gözünü seveyim sana mantıklı geliyor mu bu araç 26 bin tl hasar kaydı var 22 bın tl istiyor yanlış anlama düşünceni sorgulamıyorum.

Kibitzer

2013 BMW 1.16i

erdem1904

Zafer Bey,
Sinirlenmeyin  :) keskin sirke küpüne zarar ;)

Şimdi bu araba sizce pertmi? Bence değil.. Ama şase nosunu alın bu kazadan en az 25000 tl hasar kaydı vardır... Bu paraya alınmaz.. Ama 15 küsürlere alınır göründüğü gibiyse ;) O 147'de 22000' alınmaz.. Ama 19'a alınır ve 2-3 yıl binilip o zamanki piyasa fiyatının 6-7000 tl altına 2-3 haftada satılır.

Üstteki 156 nın da alttaki 147 ninde hasar kaydını direk kaza masrafı olarak görmeyin.. Bu mantık yanlış.. Böyle bir uygulama zaten yok.. Sanayide 3000 tl ye yaptıracağınız tamiratı yetkili servis 12000 tl ye çıkartıyor kanka ekspertizi sayesinde. Devamın da da kasko değeri 25000 tl olan ve sigorta şirketi ile arası iyi olan araç sahibi ekspertiz hasar tespi miktarı kasko değerinin %50 sini geçmesi durumunda pert hakkını kullanarak masrafın 300-500 daha yükseltilmesini isteyip,ben bu kadar hasar kayıtlı araç istemiyorum alın bu aracı satın benim kasko değerimi verin diyor.. Kasko şirketide 25000 i araç sahibinin eline sayıp aracı ihaleden 16-17000 tl ye satıyor.. Kasko şirketi 12000 yetkili servise vereceğine bu durumda 7-8000 tl zararla paçayı kurtarıyor araç sahibide parasını alıyor. Alan memnun satan memnun... Kaldı ki bu bahsettiğim tablo karşı tarafın hasarının üstlenilmediği vede bu hasarın aracın hasar kaydına işlenmediği durumu içeriyor.

İhaleden 16000'e alınan araçda sanayide 2-3000 tl ye onarılıyor. Aracı alıp onartan da az hasarlı 27000 tl lik araca 19000 tl ye binmenin keyfini sürüyor. Piyasa böyle dönüyor. Sizin dediğiniz 15000 tl ye o aracı hasarlı halde ihaleden çıkaramazsınız...Öyle bir rakam da yok yani... 2 adet kazalı araç aldım toplattım bindim sattım :) Satmam da en fazla 3 haftamı aldı...

Mesela bu araç alınmaz, onarılmaz ve satılmaz külliyen zarar.. Umarım mantığı anlatabilmişimdir. :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Musty

Kibitzer Biz Alınır veya Alınmaz Diye Bir Yorumda Bulunmadık,Satıcıda Babamın Oğlu Değil.. Hasarın Sadece Resimde Görülenden ibaretse O Tarz Bir Çok Aracın Sanayide 2-3 bin liraya Şahane Duruma Geldiğini Gördük,Herkesin Fikrine SAYGI duy Kimsenin Kimseye Kızmaya Hakkı Yok Burası insanların Özgürce Fikirlerini Paylaşabildiği Biryer,Yinede Söylüyorum bana o kadar hasarlı 15 bin Tl ye bir araba Bulursan ben 2 Tane Alırım..
Zevkler ve Renkler Tartışılmaz....

r_aktan

teşekkürler  :alfisti: gerçekten benim için faydalı bilgiler edinmekteyim.konu uzadıkça daha da bişiler öğrenmekteyim ve sadece ben değil bu konuyu okuyan herkes ;)

blackgear

Zafer Bey,

Şimdi bu araba sizce pertmi? Bence değil.. Ama şase nosunu alın bu kazadan en az 25000 tl hasar kaydı vardır... Bu paraya alınmaz.. Ama 15 küsürlere alınır göründüğü gibiyse ;) O 147'de 22000' alınmaz.. Ama 19'a alınır ve 2-3 yıl binilip o zamanki piyasa fiyatının 6-7000 tl altına 2-3 haftada satılır.

Erdem abi bu araba göründüğü gibiyse kâr bile ettirebilir :)) Gördüğüm kadarı ile masraf 2, çok olsun 2,5. 1.000 lira da yağıydı suyuydu trigeriydi, ön düzeniydi. 22' ye gitmez mi bu araba? :)) (Tabi öncesinde de bir kazası yoksa)

erdem1904

Hasarlı araçlar süprizlerle dolu olabiliyor.. Bakılmadan bir şey söylenemez  :) 22'ye satılması çok zor.. Ama 20 eder.. Burada asıl karı her zaman için aradaki galericiler ve sigorta şirketi yapmakta..  Binici için öncesi temiz, bakımları tam ise 19-20 maliyet ile 25-26000 tl lik arabaya binmek işin kar kısmı...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

eminpar

Bence bu işte bir is var. Resimdeki ile 26 milyar hasar olmaz. Hasar yokken de sigortanin aracı Perte çıkaracağını sanmam

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

Kibitzer

Kibitzer Biz Alınır veya Alınmaz Diye Bir Yorumda Bulunmadık,Satıcıda Babamın Oğlu Değil.. Hasarın Sadece Resimde Görülenden ibaretse O Tarz Bir Çok Aracın Sanayide 2-3 bin liraya Şahane Duruma Geldiğini Gördük,Herkesin Fikrine SAYGI duy Kimsenin Kimseye Kızmaya Hakkı Yok Burası insanların Özgürce Fikirlerini Paylaşabildiği Biryer,Yinede Söylüyorum bana o kadar hasarlı 15 bin Tl ye bir araba Bulursan ben 2 Tane Alırım..
Zevkler ve Renkler Tartışılmaz....

Sen de benim fikrime SAYGI duy. Dalga gecer gibi yazma yok iki tane alirim falan. Ben de ALMAM. alan istedigi kadar alsin.
2013 BMW 1.16i

Kibitzer

Zafer Bey,

Erdem abi bu araba göründüğü gibiyse kâr bile ettirebilir :)) Gördüğüm kadarı ile masraf 2, çok olsun 2,5. 1.000 lira da yağıydı suyuydu trigeriydi, ön düzeniydi. 22' ye gitmez mi bu araba? :)) (Tabi öncesinde de bir kazası yoksa)

Bunun alakasi bile yok oburuyle. Airbagler patladiysa ondan olmustur pert.
2013 BMW 1.16i

ismet

Rıdvan öncelikle hoşgeldin foruma..

bazı araçları için alıp-satım süreci gerçekten zor geçebilecek bir potansiyele sahip alfa'yı alırken, hele de böyle büyük kazalı araç almak istediğinde 2 değil 3 kez düşünmelisin.

kişisel fikirlerime gelirsek:

26bin liralık kazası varsa, ilanda 23.500 yazıyor, o para kesinlikle değmez.. 22bin lira okudum forumda, bence o bile çok. 19-20 arası alırsan, satarken elinde patlamaz diye düşünüyorum..

yanlış anlama olmasın, ben kazalı araca karşı değilim.. kaza yapmayı kimse istemez ama oluyor bir şekilde.. yaptırınca da kasko'dan filan mis gibi 0 parça ile yeniliyorsun ama halkımızda maalesef "kazalı - boyalı" araç fobisi var. araç kazalı deyince zannedersin koltukta tuzak raptiyeler var, adam binmiyor bile araca. böyle olunca da satmak zorlaşıyor.

bir başka durum da, bilgilerinde mardin'de olduğun yazıyor.. potansiyel olarak sorun açar mı kazalı araç bilmem ama daha sorunsuz sayılabilecek bir araç almanda fayda var gibi görünüyor. limitin ne bilmiyorum ama bence bu araç, fiyatı 20nin üstünde olduğu sürece doğru araç değil..

foto olayına da katılıyorum.. bundan çok daha kötü kazalar için bile 10-15bin fiyat çıkıyor, bu kazaya 26bin imkansız gibi bir şey..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Alfadanadam

Calibra Alper'in 147'si varken başka 147 arayanlari tüm samimiyetimle söylüyorum hiç anlayamıyorum.  12.000 km.den beri seceresi belli bir 147 saka gibi bulunmaz iken hem de...

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi