Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147 Cam açma düğmesini tamir ettim. :)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

chao

You are not allowed to view links. Register or Login
Pazar günü bir operasyon yapıp kapı tutma kolu ve o cam açma düğmelerini söküp boyamayı deniycem,başarılı olursam fotoları paylaşırım :)

Fotolar gösterilmeyecek kadar kötü oldu, malesef anladım ki benim bu konularda yeteneğim yok :)

Sağ tarafta çirkin olması dışında mekanik olarak bir problem yok ancak şöför tarafındaki kumanda bölümü iğrenç denilecek kadar çirkin oldu, çirkin olmasını da geçtim sanırım çıkartırken bir parçası düştü cam açma düğmeleri işlevini kaybetti sanırım birşeyi düşmüş.

Yenisini almak zorunda kalıcam sanırım sordum fiyatı 700 TL.. çok acı bir ders oldu..

benden size tavsiye, yeteneğinize güvenmiyorsanız bu işlere girmeyin :)

Hocam hemen değiştirmeyin, durun. Dediğiniz tuşların altında uzun ve kısa plastik parçalar var. Tuş o plastiğe basıyor plastikte cam açılması icin yeşil şeye(adı ne bilmiyorum :))

Büyük ihtimal o parçalar düşmüştür. 147 şe 8 tane var o plastikten. Kapı döşemesini bir elektrikcide söktürün yalnız dikkatli olun parçalar döşeme çıkınca dökülür bazıları da sıkışıp düşmez.

O plastikler tek satılmıyor. Bulabilirseniz değiştirmenize gerek kalmaz :)
Bol şanslar :)

neyse ki şansım yaver gitti ve sadece o parçayı alacağım paraya onları tamir ettirdim, varyatör, ön salıncak, kapı gergi teli, kapı tutma kollarının ve o benim yapmaya çalıştığım boya işinin profesyonel bir şekilde yapılması şeklinde genel bir bakım yapmış olduk arabaya :) paranın çıkacağı varmış :D
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

fatihmehmet

Alıntı Yapchao

Kapı tutma kolu dediğiniz iç tutamaklar mı? Öyleyse ne gibi bir işlem yapıldı ve nasıl yapıldı? :)

Bir de bu kapı gergi teli nedir? Benim on iki kapı kapanırken sanki icinde bir parça oynuyormuş gibi ses çıkıyor. Arka sag kapıda ise inip binerlerken asılmışlar sanırım gicirdama yapıyor. Bir de sag kapı açılırken sanki yapışıyor bir yere. Çok önemli sorunlar değil ama ben takarım kafaya :)
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

chao

Alıntı Yapchao

Kapı tutma kolu dediğiniz iç tutamaklar mı? Öyleyse ne gibi bir işlem yapıldı ve nasıl yapıldı? :)

Bir de bu kapı gergi teli nedir? Benim on iki kapı kapanırken sanki icinde bir parça oynuyormuş gibi ses çıkıyor. Arka sag kapıda ise inip binerlerken asılmışlar sanırım gicirdama yapıyor. Bir de sag kapı açılırken sanki yapışıyor bir yere. Çok önemli sorunlar değil ama ben takarım kafaya :)

evet iç tutamaklar ve cam açma düğmelerinin zemini gördüğüm çoğu 147/156 da çizik çizik..benimki de öyleydi, onları komple temizlediler, üstüne de boyadılar fotoğraf koyarım bir ara.. pırıl pırıl sıfır gibi oldu.

kapı gergi teli dediğim tel bende şöför tarafında kapıyı açarken 2 - 3 kere tık tık tık diye bir ses yapıyordu, o değişti artık sessiz açılıp kapanıyor. Kapılara gelince kapıların hepsi serviste ayarlanabiliyor bazen ilerde ya da fazla geride olabiliyor ayarı onun ayarını yaptırmak kolay.gıcırdama içinse sanırım yağlama falan çözüm olur.
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

lyolcul

düğmelerin nasıl söküleceğine dair bi şema yok galiba  :( bende de arka camlar açılmıyor. hem arka kapılardan açılmıyor hem de ön kapılardan.