Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Bugün Alfa Romeo'nuza Ne Yaptınız?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Bugün debriyaj kavrama noktasındayken ses yapıyor diye egzoz sacını değiştirdik :) Ses kesilmedi :D Kimbilir nereden geliyor.

Kış lastikleri için 15" jantlarımızı aldık.

İç temizlik için ufak tefek malzemeler edindik :)
Zafer Bey motorun altındaki plastik karter muhafazasında alüminyum bir sac var, o sacı sağlam punta attırın ses kesilecektir.

Çok teşekkürler. Aklıma o geldi benim de. O plastik muhafaza bende baya bir yıpranmış, hatta cırt cırt kablo bağı ile tutturulmak zorunda kalınmış. Aslında Sportivo'dan alüminyum olanından mı alsak bir tane :)

Abi ben aldım :) gayet memnunum ve plastik olan ciddi uyduruk bir şey ve zamanla sarkma yapıyor egzoz ısısından kaynaklı olarak.
Ama bu ömürlük.

erdem1904

Bende plastiğinden taktırdım.. Heralde kötü montaj oldu.. Sürekli biryerlere vurup sürtüyorum...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

emin

BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

dragut

Lpg sistemleriyle ilgili bazı bakımlar yapıldı. Yerinden çıkan sol arka koltuk cebi takıldı. Bir güzel de yıkandı paklandı :)
"Alfa sevgisi"

Kibitzer

Bugün yeni paspaslarını takacaktım. Baktım sadece sürücü paspası kötü durumda, sadece onu değiştirdim :)
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

yigitby

159'umda şu an 225/50/17 lastik mevcut yalnız lastiklerimin durumu çok kötü yeni lastik almak için lastikçiye gittim continental sportcontact5 225/45/17 için 270 lira fiyat aldım ancak adam arabanın kitapçığına bakınca bu arabaya 50 yanak koyabiliriz sadece dedi ve aynı lastiğin 50 yanağıda 400 lira ama ben hem fiyat hem görüntü açısından 45 yanak istiyorum. Sizce 45 yanak yapsam arabada bi sorun meydana gelirmi yada arabada lastik sensörü veya başka bi uyarı ışığı yanarmı acil yardıma ihtiyacım var.

sifyan

Alfamın Triger kayışı, gergi bilyaları, devirdaim tulumbası, Vkayışları, kayış gergi bilyası ve bujileri değişti. 10.000 bakımı yapıldı ancak servis polen filtresinin yerini bulamayınca forumdan araştırıp bulmak ve değiştirmek bana kaldı. Nasipse yarın cırcır takımı alıp değiştirecem.

chao

159'umda şu an 225/50/17 lastik mevcut yalnız lastiklerimin durumu çok kötü yeni lastik almak için lastikçiye gittim continental sportcontact5 225/45/17 için 270 lira fiyat aldım ancak adam arabanın kitapçığına bakınca bu arabaya 50 yanak koyabiliriz sadece dedi ve aynı lastiğin 50 yanağıda 400 lira ama ben hem fiyat hem görüntü açısından 45 yanak istiyorum. Sizce 45 yanak yapsam arabada bi sorun meydana gelirmi yada arabada lastik sensörü veya başka bi uyarı ışığı yanarmı acil yardıma ihtiyacım var.

arabada hiçbir soruna neden olmaz, sadece yanak biraz daha incelmiş olacak dolayısıyla çukur kasislerde biraz daha sert olacaktır, ama zaten mevcut 50 yanak kullandığınız için fark edilebilir bir değişiklik olmaz.

lastik sensörü vs. konusuna bir yorum yapamıycam, sitedeki başka bir 159 kullanıcısı yardımcı olursa daha iyi olur :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

blackgear

arabada hiçbir soruna neden olmaz, sadece yanak biraz daha incelmiş olacak dolayısıyla çukur kasislerde biraz daha sert olacaktır, ama zaten mevcut 50 yanak kullandığınız için fark edilebilir bir değişiklik olmaz.

lastik sensörü vs. konusuna bir yorum yapamıycam, sitedeki başka bir 159 kullanıcısı yardımcı olursa daha iyi olur :)

Bildiğim kadarıyla ve mantıken sensör basınç ölçerek iş yapıyor. Dolayısıyla 45-50 arasında fark olacağını düşünmüyorum. Her ikisine de basılan hava basıncı aynı değil mi neticede?

zephry

Hafta içi egzos ucumuz takıldı.Bugün sabah özel şampuanıyla güzelce yıkandım, cilasını attım 2 saatte hallettim işini. Sonra İzmir turuna çıkardım  :) Allah'tan Manisa'da rahatça 156 mı yıkayabiliyorum.Oto yıkamacılardaki köpüklerin asidi boyaya zarar veriyo bir süre sonra.Şampuanını ve yıkama eldivenini verip bunlarla yıkayın denildiğinde ''ne kıl adam ya'' dedikleri yüzlerinden anlaşılıyo.

chao

Bildiğim kadarıyla ve mantıken sensör basınç ölçerek iş yapıyor. Dolayısıyla 45-50 arasında fark olacağını düşünmüyorum. Her ikisine de basılan hava basıncı aynı değil mi neticede?

Bende sizinle ayni fikirdeyim hava basincida ayni ama 159 hic kullanmadigim icin normal sensor disinda bir ozellik varsa diye dedim :)
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

tfnsmsk

@zephry-Eyüp;
Sen ve şampuan/eldiven, yıkamak, 2 saat..  Alfa nelere kâdir ya Rabbi:)
Maşallah.  :nazar:
Bu arada, Ankara'da lpg 2.36, ben Ege'de daha ucuz sanırdım.
Sevgiler
sportif ruh.

zephry

@zephry-Eyüp;
Sevgiler
Gözüm gibi bakıyorum Tufan abi.Bugün için sabah sporu oldu bana.Lpg Ankara'da daha ucuz oluyor hep.Buralarda 2,40-2,60 tl arası değişiyor litresi.

sp4rc0

@zephry-Eyüp;
Sevgiler
Gözüm gibi bakıyorum Tufan abi.Bugün için sabah sporu oldu bana.Lpg Ankara'da daha ucuz oluyor hep.Buralarda 2,40-2,60 tl arası değişiyor litresi.

Çok güzel parlamış makina..
2,49 iyi fiyat; nerede bu Total?
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

zephry

Çok güzel parlamış makina..
2,49 iyi fiyat; nerede bu Total?

Sağol Ümitcim. Turgutlu yolu üzerinde, Toki3 ü hemen geçince sağda.Araba yıkamaya çok müsait basınçlı su tabancası falan hepsi var ama yakıtını denemedim hiç :)

blackeyekenan

Ağalar , polen filtresini değiştirmiştim, o pis koku artık yok, ancak hemen soğutma olmuyor yada cok soguk olmuyor gbi geldi bana, linea mesela hemen sogutuyor, acaba klima gazı falan mı basılmalı, bunu nasıl anlarızz,,

Sent from my iPad using Tapatalk HD

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

wolkanku

Ağalar , polen filtresini değiştirmiştim, o pis koku artık yok, ancak hemen soğutma olmuyor yada cok soguk olmuyor gbi geldi bana, linea mesela hemen sogutuyor, acaba klima gazı falan mı basılmalı, bunu nasıl anlarızz,,

aynen.
direk klima gazını yeniletin.. lo'ya getirdiğinizde titretir :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

zephry

Ben yeni gaz bastırdım.Soğutma gayet yeterli ancak göğüslükteki difizörlerimiz daha büyük ve ergonomik olsa iyi olurmuş. Sıcak havada hemen serinlenmiyor, direk üzerine gelmiyor hava :)

blackeyekenan

aynen.
direk klima gazını yeniletin.. lo'ya getirdiğinizde titretir :)

Hafta içi yağ değişimine gdicem onuda halledeyim ozman,,

ALFA 156 1.6 DISTINCTIVE (2005)

erol1903

Meshur ettim televizyona cikti:D[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Cumhurbaskanligi bisiklet turu evin yanindaki cevreyolundan geciyordu, sabah cikip bisikletcilerin yanindan kosmayi planlamistim ama annemle kardesim biraz oyalaninca tam gecislerine yetisebildim, park edisim falan gozukmus allahtan otobana dogru yaldir yaldir kosusumuz gozukmemis :P
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Bu kadarini gorebildik
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

blackgear

Ben yeni gaz bastırdım.Soğutma gayet yeterli ancak göğüslükteki difizörlerimiz daha büyük ve ergonomik olsa iyi olurmuş. Sıcak havada hemen serinlenmiyor, direk üzerine gelmiyor hava :)

Bu TR şartlarında kullanılan yanlış uygulamalardan biri.

Klima yolcuyu değil, ortamı serinletir. Direk yolcuya üflenen klimatik hava, ilk başlarda etkili gibi gözükse de zaman içerisinde yolcuya zarar verebilir. Dolayısıyla klimanın yolcuyu değil, ortamı serinletmesi önemlidir. ;) :alfisti:

zephry

Bu TR şartlarında kullanılan yanlış uygulamalardan biri.

Klima yolcuyu değil, ortamı serinletir. Direk yolcuya üflenen klimatik hava, ilk başlarda etkili gibi gözükse de zaman içerisinde yolcuya zarar verebilir. Dolayısıyla klimanın yolcuyu değil, ortamı serinletmesi önemlidir. ;) :alfisti:
Soğuk havayı hava kanallarını direk üzerime yönlendirerek yolculuk yaptığımı söylemedim.Bu şekilde klima kullanımının vücuda zararlı olduğu aşikar zaten.Ama insan arabaya bindiğinde ilk etapta bir serinlik istiyor ve maalesef 156 larda difüzörlerin konumu sebebiyle bu mümkün değil onu anlatmak istemiştim... :alfisti:

yigitby

Uzun süredir ön takımdan sadece bozuk yollarda lak veya tak diye tam tarif edemeyeceğim bir ses geliyordu.Bende dün Bostancı Sportivo'ya gittim, arabayı gösterdiğimde ön iki alt salıncağın değişmesi gerektiği söylendi.Salıncak değişiminden sonra ses kesilmedi.Bende rot-balans yapıldıktan sonra kesilir belki diye ümit ettim. Dört adet 225/50/17 sıfır kumho ecsta ku31 lastik aldıktan sonra rot-balans yapıldı.Ancak umit ettiğim gibi ses kesilmedi.Arabayı farklı bi ustaya daha gösterip , alttan takımdan yeni çıktım dememe rağmen usta arabanın alt takımını kontrol etti ve araban zımba gibi ,en ufak bir problem yok dedi.Benim kafama takılan bu rahatsız edici ses neden devam ediyor olabilir? Kasislerde veya tümseklerde hiç bir problem yok , araba bozuk yolu bozuk asfaltı gördüğü an ön taraftan lak diye bir ses geliyor. Ön takımım kusursuz olduğuna göre sesin direksiyon kutusundan gelme ihtimali nedir? Acil yardımlarınızı bekliyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

zephry

Anlattıklarınızdan yola çıkarak, amortisör takozlarından ses geliyor gibi....

wolkanku

Uzun süredir ön takımdan sadece bozuk yollarda lak veya tak diye tam tarif edemeyeceğim bir ses geliyordu.Bende dün Bostancı Sportivo'ya gittim, arabayı gösterdiğimde ön iki alt salıncağın değişmesi gerektiği söylendi.Salıncak değişiminden sonra ses kesilmedi.Bende rot-balans yapıldıktan sonra kesilir belki diye ümit ettim. Dört adet 225/50/17 sıfır kumho ecsta ku31 lastik aldıktan sonra rot-balans yapıldı.Ancak umit ettiğim gibi ses kesilmedi.Arabayı farklı bi ustaya daha gösterip , alttan takımdan yeni çıktım dememe rağmen usta arabanın alt takımını kontrol etti ve araban zımba gibi ,en ufak bir problem yok dedi.Benim kafama takılan bu rahatsız edici ses neden devam ediyor olabilir? Kasislerde veya tümseklerde hiç bir problem yok , araba bozuk yolu bozuk asfaltı gördüğü an ön taraftan lak diye bir ses geliyor. Ön takımım kusursuz olduğuna göre sesin direksiyon kutusundan gelme ihtimali nedir? Acil yardımlarınızı bekliyorum, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
arkada sonradan yapılmış çift egzos var mı?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+