Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta'm ve test verilerim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Baskan

Öcelikle teşekkür ederim.
1.4 ile 1.8 arasında 0-100 çok fazla fark etmesede ara hızlanmalarda 1.8 daha iyidir. Arada ciğer farkı var nede olsa.. Yakıt tüketimi konusunda 1.8T kullanan arkadaşımız var o daha iyi bilgi verecektir. Şuan için tüketimim 8 litreye kadar düştü 1.4 M.A.

Edited by - MustafaTasdemir on 22/02/2011  02:25:27

evrenalpar

Benim araç sürekli yoğun sabah trafiği ve ara boşluklardaki gazlamalarla birlikte şu an için 9.5 yakıyor..

2500km'de araç ve 1.4T 170hp..

Bilginize..
206GTI (2003-2008)
A3 1.6 (2008-2010)
Giulietta M.Air (2010-2012)
Honda CR-V (2012-2013)
Audi A3 1.6TDI S-Tronic (2013 - 2016)
Alfa Romeo 159 1.9JTD SW (2016 -2017)
Giulietta M.Air TCT (2017-...)

depeche101

Şehiriçi 12-13 lt arası yakıyor QV. Uzun yolda 9 lt ye düşebiliyor.Dana alt seviyelere inemedim şu ana kadar.

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

Murat Sağlam

hayırlı olsun keyifli sürüşler

fakeuss

Herkese merhaba,
Bende yeni üyelerinizdenim. 170hp manuel aracımı yeni satın aldım. 6000km aldığım araç şuan 6700km civarında. Yakıt ortalamam 9.2 civarı görünüyor. Ama çok yükseleceği korkusuyla D mod'u 6-7 kere kullanmışımdır. D mod'un uzun süre açık kaldığını varsayarsak (toplam kullanımın 3'te 1'i kadar) ortalama tüketim hakkında yorum yapabilir misiniz? Bu şekilde veya sürekli açık tutanlarımız var mı aramızda?
Şimdiden teşekkür ederim.

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese merhaba,
Bende yeni üyelerinizdenim. 170hp manuel aracımı yeni satın aldım. 6000km aldığım araç şuan 6700km civarında. Yakıt ortalamam 9.2 civarı görünüyor. Ama çok yükseleceği korkusuyla D mod'u 6-7 kere kullanmışımdır. D mod'un uzun süre açık kaldığını varsayarsak (toplam kullanımın 3'te 1'i kadar) ortalama tüketim hakkında yorum yapabilir misiniz? Bu şekilde veya sürekli açık tutanlarımız var mı aramızda?
Şimdiden teşekkür ederim.
D modda olması önemli değil sizin sürüş tarzınız önemli açıkçası.
Ben N modda 20 litre yaktırırım ama sen 8 litre mesela.
D modda aynı şekilde sizin kullanım tarzınıza göre değişir.

agucba

Ne yazık ki yetkili satıcılar bile DNA sistemi hakkında yanlış bilgi veriyor ki bir keresinde kendisi Giulietta sahibi olduğunu öğrendiğim bir satış temsilcisi, D modunda motorun daha yüksek devir çevirir demesine şahit oldum. Olası alıcıyı yanlış yönlendirdi göz göre göre. Kendimi zor tutmuştum.

Alper'in yazdığı gibi, D modunda yakıt tüketimi artacak diye bir durum söz konusu değil. Bu tamamen sizin kullanımınız ile ilgili bir durum. D modunda otomobilin sürüş karakteri daha keskinleşmekte (ayrıntıya uzun uzun girmeye gerek yok). Ben mesela N modunda agresif kullanırım ve 10 lt ortalama ile gezerken başkası D modunda sakin kullanımda 7,5 lt ile gezer.

Bu arada merak ediyorum. A modunu hiç kullanan var mı acaba?  :)

///////////////

Gouki

Ben kullanıyorum abi en çok sevdiğim şey dijital hız göstergesi tempra spec. :D

erol1903

Ben bu kis her yagmurda kullandim, bir de kar yagdiginda yaz lastikleriyle kullandim iki uzun yokus indim hicbir kayma yasamadim. Kis lastiklerini taktirdiktan sonra kar yagmadi, test etme sansim olmadi. Yagisli havalarda cekis yardimlarini devreye sokacak bir hareket yapmiyorum zaten ama yine de guven veriyor.
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

eminpar

Karda cidden çok basarili ama D de yada N de kullanmayacaksiniz . Geçen de arkadaşla Avrupa konutlarının orada 0-100 denedik 7 saniye gibi bir değer elde ettik. Yakıt tüketimi su siralar 9,6 ama biraz basiyorum azicik kessem daha da düşecek

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

dr_eros

D mod ayağınıza hakim olursanız yakıt tüketimini hiç artırmıyor. Hatta uzun rampalarda yüksek tork sayesinde daha az gaz vererek çıkabiliyorsunuz.

Lbe

Aynen D modda rampada daha az yakıyor dizeller

fakeuss

Yorumlar için herkese teşekkür ederim. Peki benim bir problemim daha var telefonumu koyacak yer bulamıyorum  :D . Güldüğüme bakmayın gerçekten yer bulamıyorum. Bir aparat falan var mıdır acaba bilgisi olan var mı?

eminpar

You are not allowed to view links. Register or Login
Yorumlar için herkese teşekkür ederim. Peki benim bir problemim daha var telefonumu koyacak yer bulamıyorum  :D . Güldüğüme bakmayın gerçekten yer bulamıyorum. Bir aparat falan var mıdır acaba bilgisi olan var mı?

Alfaromeo.co.uk de olması lazım ama biraz pahalıdır oradaki ürünler :))

Nexus 4 cihazımdan gönderildi

baslikaya

ben blue me ile eşleştirdikten sonra kol dayamanın içine atıyorum
GİULİETTA DİZEL DİSTİNCTİVE 2012

erol1903

Arabaya her binişte telefonu DNA şalterinin yanındaki boşluğa, cüzdanı da bardaklığa koyuyorum. Otomatik oldu artık
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione