Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

220 km hız için 8000 devir görüyor aracım bu normal mi ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

awanger33

2005 1.6 147'dim. Düz yolda denemek için bastığımda gazda ve benzinde aşşağı yukarı aynı 6500 - 8000 devirlerde  aynı yolda ( Elazığ girişi Malatya tarafından )220 - 230 görüyorum yola çıkmadan da aracın lpg ayarlarını kontrol ettirdim lpg filitresini değiştirdim devirli kullandığımıda düşünüyorum açıkçası normalmidir ? bilemiyorum rampalardada her zaman değil ama arada sıkıntı yaşıyorum sebebini ne ben nede lpg kitini takan servis anlayamadık.

Alper

Anlamadığım nokta en fazla kaç bin devire çıkabiliyorsunuz?

Fatihob

Normalde 7000 devirde araç kesiciye girmesi lazım. 8bin değilde 7bin devir olmasın söylediğiniz rakam.
..

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Normalde 7000 devirde araç kesiciye girmesi lazım. 8bin değilde 7bin devir olmasın söylediğiniz rakam.
Benimki 7200 gibi falan yada 7400 tam bilmiyorum ama o devire kadar gitmiyorum vites değiştirirken pek.
6500 dediği zaman değiştiriyorum.
Ama tam gaz giderken 7000 deviri geçiyor biraz ki 2.0 benim ki!!!

Kutay

bende 7200 diye biliyorum hatta eksoz sokuldugunde yagmurda patınajla kalktıgımda 7200-7300 kesiyodu ki benım arac da 2.0
bu tür hız denemelerınde aracı sıkıştıracagınız için LPG den ziyade benzinle deneme yaparsanız daha saglıklı olur
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

awanger33

tam olarak 8000 devir görüyorum hocam eminim bundan hatta resim yükleyemedim orda vardı

Fatihob

5. viteste 8bin devir çevircek güç yoktur 1.6TSde. Ayrıca 200le 6bin devirde falan gidiyordum yanlış hatırlamıyorsa eski 1.6 147imle. Yani yokuş aşşağı 220 falan yapsanız bile 7bin devir görmez. 6700-6800 falan olur devir.  Devir ve km saatiniz sokulup takıldıysa bir sorun olmuş olablir.
..

asklepios

1.6 147, 8000 devir görmez, düz yolda 220-230 hiç görmez...muhtemelen göstergeleriniz bozuk

Alper

tam olarak 8000 devir görüyorum hocam eminim bundan hatta resim yükleyemedim orda vardı
O zaman senin araçta ya bir sorun var yada yazılım vs. uygulanmış araca.

Kutay

1.6 147, 8000 devir görmez, düz yolda 220-230 hiç görmez...muhtemelen göstergeleriniz bozuk
+1
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

hi_cazz

230 görmesi banada ilginç geldi. Birşey var bencede.

awanger33

göstergeyi kontrol ettircem tekrar deneyecem hatta video fln çekicem araçta chip tuning varmı yokmu bilmiyorum nasıl anlarım yada varsa nasıl resetlerim bunu ?

hi_cazz

göstergeyi kontrol ettircem tekrar deneyecem hatta video fln çekicem araçta chip tuning varmı yokmu bilmiyorum nasıl anlarım yada varsa nasıl resetlerim bunu ?

Atmosferik 1.6 bir araçta yazılım olsa dahi çok farklı sonuçlar alacağınızı zannetmem. 6-8hp ya alırsınız ya almazsınız.

Alper

Atmosferik 1.6 bir araçta yazılım olsa dahi çok farklı sonuçlar alacağınızı zannetmem. 6-8hp ya alırsınız ya almazsınız.
O iş biraz uygulamada istenene bağlı.
Çok agresif bir yazılımla 12-15 hp alınabilir.
Birde eğer 8 bin devire kadar gidebiliyorsa ya devir kesici kaldırılmış yada biraz daha yukarı çekilmiştir  veya krankta bir sorun vardır ve motor ciddi bir şekilde yakında rektefiye isteme durumuna gelecektir gibi.

awanger33

KESİCİ KALDIRILMIŞ MI NASIL ANLARIM BAŞIMIZA İŞ ALMAYALIM SONRA MOTOR FLN NORMALE NASIL DÖNDERİRİZ ?

"Kesici kaldırılmış mı" diye nasıl anlarım? Başımıza iş almayalım sonra, motor falan. Normale nasıl döneriz?

erol1903

Devir gostergesinde ibre kirmizi alana gelince veya biraz gecince gaz kesilmiyorsa, motor freni yapilmiyorsa devir kesici devredisi kalmistir diyebiliriz
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

147BLACK

Hız yapacaksanız lpg'den ziyade benzine alın. Lpg, hız yapmak için çok uygun bir yakıt değil. Bizim ts motorlar narin yapılıdr. Sık sık benzine alıp kullanın ve yağını kontrol ettirin. Devir kesiciye kadar da sık sık kullanmayın. ;-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

KAKIRMAN

Yanlış anlaşılmayayım. 220 lerde ne işimiz var  :asagi-ok:
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Boşta gaz verin kesiciye gelince gaz keser zaten. 8000 devir? Düz yolda? Yapmayın hocam, bu ne mübarek motormuş böyle.

Tapatalk 2

awanger33

aracın göstergesi ekrandaki sıkıntıdan dolayı çıkmacıdan alınan dizel bir 147 nin göstergesi değiştirilmiş  :( bunu dün öğrendim bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum aracı test merkezine götürdüm 10 km kadar göstergenin fazla fösterdiğini söylediler ama devir olayını halen anlamadım ?

Gouki

O da 2000 devir fazla gösteriyordur. Siz 8000 görürken aslında 6000 devir dönüyorsunuzdur.

Alper

aracın göstergesi ekrandaki sıkıntıdan dolayı çıkmacıdan alınan dizel bir 147 nin göstergesi değiştirilmiş  :( bunu dün öğrendim bundan kaynaklı olabilir diye düşünüyorum aracı test merkezine götürdüm 10 km kadar göstergenin fazla fösterdiğini söylediler ama devir olayını halen anlamadım ?

Yalnız dizel göstergesi uymaz sizin 147'ye.
Gösterge panellerinde farklı uyarılar vardır kızdırma bujisi v.s. gibi.
Birde dizellerin devir göstergeleri 6 bin devire kadardır.
Sizin ki nasıl 8 bin devir anlamadım.

awanger33

Yalnız dizel göstergesi uymaz sizin 147'ye.
Gösterge panellerinde farklı uyarılar vardır kızdırma bujisi v.s. gibi.
Birde dizellerin devir göstergeleri 6 bin devire kadardır.
Sizin ki nasıl 8 bin devir anlamadım.

hocam dizel 8000 benzinli 6000 eski gösterge biraz önce elime ulaştı

awanger33

yol bilgisayarı ekranı bozukmuş onu değiştirsem sıkıntı olurmu ? benzinli olana dizelin ekranını taksak ?