Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa'larım...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

egeozal1

You are not allowed to view links. Register or Login
Volkan abi helal olsun sana.  :alfisti: nuvola mavi gt noldu abi ben biraz geriden geliyorum da :)

Satıldı. Artık sıkıldım GT'den açıkçası. 2007'den beri sürekli GT'ye biniiyordum... Güzel bir araç güzel bir şekilde yeni sahibini buldu...
Allah yeni sahine bağışlasın abim. Örnek alınacak bir alfistisin.

Veloce

:alfisti:
Sonunda son eksikler de tamamlandı; SportivaQV amblemleri, Veloce amblemi bunlar orjinal ürünler artı beyaz sinyaller ve yeni paspaslar...  8)

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

agucba

Sportiva QV ile Veloce logoları Spider için mi?

///////////////

Veloce

Sportiva QV ile Veloce logoları Spider için mi?

Aynen... Bu arada bu logoları Türkiye'de edinemiyoruz. Orjinal parça olmalarına rağmen seri numaralrından tofaşın listesinde yok... Veloce, yeni tip yazım şekli ile, sanırım sadece İtalya'da bulunan özel seri bir Giulietta'nın logosu. SportivaQV' de benzer şekilde...

Spider kayıtlarda "Spider Veloce" diye geçiyor bu arada... SportivaQV'lerinde artık her modelde bulunan orjinal QV logoları yerine daha sıradışı olacağını düşünüyorum. İkisi arasında seçim yaptım ve SportivaQV ağır bastı. QV logolarını Türkiye'ye parça olarak ilk geldiğinden beri kullanıyorum açıkçası ve logoyu tek kaldırabilen araba GQV oldu :)

KAKIRMAN

Hayırlı olsun çabuk gelmiş ekipmanlar. Bu arada SportivaQV logolarına ben de çok takılıyorum.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Veloce

Hayırlı olsun çabuk gelmiş ekipmanlar. Bu arada SportivaQV logolarına ben de çok takılıyorum.

Canlı olarak ilk defa bakma fırsatım oldu haliyle logolara. Kalite olarak gayet iyiler... Buyrun fotoğraflar...

wolkanku

ben arabanın sağında solunda yazı yazmamasından yanayım.
hele ki bir yerinde veloce, bir yerinde sportiva, e arka sol tarafada model yerine bismillahirahmanirrahim yazan taksi logosu da tak boş yer kalmasın :)

bence orjinal logoları dışındakiler çok luzumlu değildi abi ama yine de hayırlı olsun.
paspasları çok beğendim.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Veloce

ben arabanın sağında solunda yazı yazmamasından yanayım.
hele ki bir yerinde veloce, bir yerinde sportiva, e arka sol tarafada model yerine bismillahirahmanirrahim yazan taksi logosu da tak boş yer kalmasın :)

bence orjinal logoları dışındakiler çok luzumlu değildi abi ama yine de hayırlı olsun.
paspasları çok beğendim.

Zuhahhah bu besmele logosunu torpidoya yapıştırırsam araba tam olur :))

Şaka bir yana Volkan araba 14 yaşında. Veloce'ye daha karar vermedim belki kullanmayabilirim bile. Diğerleri ise daha güncel ve modern bir görüntüyü desteklemeleri için.
Arka tarafta daha "TWIN SPARK 2.0 16v" var orjinalinde onu tekrar yapıştırmamak üzere söktüm... Düşünsene bir de o olsa :) SportivaQV ler fazla büyük değil kibarlar yani nispeten rahat ol...

Bu arada bu haftasonu noktayı birlikte koyabiliriz uyarsa. O haftasonu hayatımın en dandik haftasonlarından biriydi diyebilirim anlarsın ;) Bende meguiar's'ta dolapta, sonax mat varmış senin söylediğinden unutmuşum orda, kullandım şöyle bir sonuç güzel... Taban halısı ve deri koltuklar için sana muhtaç garibim :)

wolkanku

abi cumartesi sabah erkenden spora gidip,oradan arabanın altını yıkatmayı düşünüyorum önümüzdeki 15 günlük forecast'e göre.
sonra kendi arabamı yıkayacağım. pazar yapsak daha iyi olur benim için.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

abi cumartesi sabah erkenden spora gidip,oradan arabanın altını yıkatmayı düşünüyorum önümüzdeki 15 günlük forecast'e göre.

Gün önemli değil...

15 günlük uzun değilmi 3 5 güne baksan yetmiyor mu? Farklı bir işlem mi olacak altında? Bende öyle birşey düşünüyordum aslında Spider için... Ne yapılıyor tam olarak?

egeozal1

Gün önemli değil...

15 günlük uzun değilmi 3 5 güne baksan yetmiyor mu? Farklı bir işlem mi olacak altında? Bende öyle birşey düşünüyordum aslında Spider için... Ne yapılıyor tam olarak?
Aracın altını yıkatmayı bende düşünüyorum faydalarını bana bilen birabimiz yazarsa sevinirim :) :alfisti:

wolkanku

Gün önemli değil...

yağmur yağabilme ihtimalinin olduğu bir aydayız abi.
15 gün sonra yağmur yağarsa, altını yıkatmamın hiç bir manası olmayacak.
bugün motor yıkama deterjanım geliyor. cumartesi yıkatacağım büyük ihtimalle.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ismet

hava durumu tahminlerinde, 3 günden sonra yapılan tahminlerin hiçbir geçerliliği yok maalesef.. bu işi yapan bir projede çalışıyorum, ilk gün tahmin başarımız yüzde 95, ikinci gün yüzde 75 ve üçüncü gün ise yüzde 66.. o yüzden 15 günlük tahminlere itimat etmemekte fayda var..
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Veloce

Gün önemli değil...

İşlemi ilk yağmurda kirlenecek bir işlem mi? Yoksa bir süre geçtikten sonra yağmurdan da etkilenmeyen bir işlem mi? Bunu bilemediğim için sordum... Daha önce hiç bu işlemi yaptırmadığım için tecrübem yok...

Veloce

hava durumu tahminlerinde, 3 günden sonra yapılan tahminlerin hiçbir geçerliliği yok maalesef.. bu işi yapan bir projede çalışıyorum, ilk gün tahmin başarımız yüzde 95, ikinci gün yüzde 75 ve üçüncü gün ise yüzde 66.. o yüzden 15 günlük tahminlere itimat etmemekte fayda var..

Hava durumu tahminleri için iphone üzerinden "yahoo weather" ve "celsius" programının ortalamasının bugüne kadar en az bir haftalık tahminlerinde neredeyse hiç yanıldıklarını görmedim. Celsius canlı uydu haritaları, rüzgar, hava hareketleri vs. her birini de gösteriyor isterseniz. TV de hava durumu izlemek sadece ertesi ya da bir sonraki gün için faydalı olabiliyor o da bazen...

Veloce

Edit: Bu arada "Veloce" logosu bir adettir. Asimetrik yapıştırılacak dolayısyla ;)

ismet

ben bu işin bilimiyle uğraştığım için söyledim, tv'den izlediğim yok açıkçası :) biz veriyi direkt olarak meteo'dan alıp işliyoruz ve meteo'nun da kabul ettiği üzere hava durumu tahmin verilerinde 3 günden sonrası genelde yalan oluyor.. diğer firmalar da aynı tekniği kullandığı için aralarında hiçbir fark yok..

tabii yine de seçim sizin..

Veloce

ben bu işin bilimiyle uğraştığım için söyledim, tv'den izlediğim yok açıkçası :) biz veriyi direkt olarak meteo'dan alıp işliyoruz ve meteo'nun da kabul ettiği üzere hava durumu tahmin verilerinde 3 günden sonrası genelde yalan oluyor.. diğer firmalar da aynı tekniği kullandığı için aralarında hiçbir fark yok..

tabii yine de seçim sizin..

Mutlaka bilimi ile uğraşmanıza saygım var. Adı üstünde tahmin, onların verileri bir şekilde daha iyi tahmin ediliyor belkide. Sonuçta kesin bilgiler olamaz hiçbiri.

En basiti şimdi bir deneme yapabiliriz; İkisinin ortalamasını alarak Pazartesi İstanbul için, açık ama arada hafif yağışlı 23-25 derece diyorum hafif rüzgar ise kuzey batı yönüne yakın gibi... Pazartesi test etmiş oluruz ben de merak ettim şimd :)) Sonuçta hergün güncelleniyor bu şimdi kalıcı olarak yazıp test fırsatı oldu ;)

ismet

ben de merak ettim.. elbette ki o gün için doğru tahmin etme imkanları var ama benim söylemeye çalıştığım, oranların gün arttıkça iyice azaldığı.. o yapılan 1 haftalık tahminde, 7 gün sonraki durumu bilme yüzdesi yüzde 10 civarıdır :)

bu arada, bizim sistemden de faydalanabilirsiniz, ama, sadece 3 günlük hava durumu verisi gösteriyoruz :)

not: mobil versiyonu da vardır..

wolkanku

Gün önemli değil...

İşlemi ilk yağmurda kirlenecek bir işlem mi? Yoksa bir süre geçtikten sonra yağmurdan da etkilenmeyen bir işlem mi? Bunu bilemediğim için sordum... Daha önce hiç bu işlemi yaptırmadığım için tecrübem yok...

abi bildiğin araba lifte alınıyor.
tazzikli yikama makinesi ile çamur ve ağır kir akıtılıyor.
üzerine motor yıkama deterjanı sıkılıyor.
3-5 dakika bekleniyor deterjan kurumaya yakın hale geldiğinde tekrar tazzikli su ile kalan tüm kir akıtılıyor.
sonra servise gidip tüm burçlara ve esnek parçalara wd40 çakıyorsun. daha iyisi olsun dersen bakırlı gres sürüyorsun.
çıtırtı tıkırtı olmadan,pas ve korozyon oluşturabilecek tüm kirlerden arınmış olarak keyfine bakıyorsun.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Veloce

Gün önemli değil...

abi bildiğin araba lifte alınıyor.
tazzikli yikama makinesi ile çamur ve ağır kir akıtılıyor.
üzerine motor yıkama deterjanı sıkılıyor.
3-5 dakika bekleniyor deterjan kurumaya yakın hale geldiğinde tekrar tazzikli su ile kalan tüm kir akıtılıyor.
sonra servise gidip tüm burçlara ve esnek parçalara wd40 çakıyorsun. daha iyisi olsun dersen bakırlı gres sürüyorsun.
çıtırtı tıkırtı olmadan,pas ve korozyon oluşturabilecek tüm kirlerden arınmış olarak keyfine bakıyorsun.
:yukari-ok:

Veloce

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]  8)

egeozal1

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]  8)
Abi çok güzel Maşallah  :nazar: gerçekten imkanım olsa gözüm kapalı alırım :) :alfisti:

FB10ur

Başkan dün nereye kayboldun ya resim çekip süpriz yapıcaktım sana yanyana gelmişti ne güzel arabalar :)

redromeo156

:nazar: masallah harika gözüküyor
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6