Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Japona yardım (Mazda3 Sport)

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hakan Tosun

Selamlar, annemin ve benim kullandıgımız mazda3 sport'umuz var 2006 model ilk sahibiyiz, henüz 26 bin km'de ve benzinli 1.6 105 hp manuel şanzıman.
Bir hayli de dolu, hicbir eksik opsiyonu yok. Sunroof'tan bose müzik sistemine kadar. Yani keyifli bi araba, direksiyon hissi, dinamikleri falan bayagı sportif.
Performansı da fena degil, 0-100'ü 10,3 sn (alt devirleri cok cansız)

Sormak istedigim; özellikle son 2-3 haftadır hava filtresini tırtıklıyorum. Bugun motor kapagını cıkardım direk dikdörtgen seklinde filtre cıktı. Onu cıkardım ve kapagı yerine taktım yani araba filtresizdi. Bi 1-2 km kullandım harıka değişti sesi, sıkıştırınca inanılmaz tok ve guzel bı ses gelmeye basladı.

İlk sorum; kendım haftada 15-20 km kullanıyorum ve devirli kullanıyorum. Bu suruslerımde cıkarıp, arabayı anneme bırakırken tekrar taksam zamanla sıkıntı yaratır mı?

İkinci sorum; spor filtre var mı direk dikdörtgen seklinde orjinalini cıkarıp ses vereni takabikecegim? Yoksa boruyla uzatma işine mi girmek gerekli?

Üçüncü sorum, ben filtreyle ses almak istiyorum anlayacagınız; bu en ucuz ankarada nerede ve ortalama ne kadara mâl olur ?

Tesekkür ederim :)
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

Alper

Aslında kutunun bulunduğu yerin bir fotosunu koysan güzel olur.
Ben kutunun üst kapağını çıkarıp içine açık hava filtresini koymuştum.
Ve gerçektende çok güzel bir ses elde etmiştim.
Sen de bunu deneyebilirsin.
En olmadı kutuyu sök yerinden komple borunun ucuna bir mantar filtre tak ama HKS orjinal olsun derim.
Gerçekten sesin ne kadar güzel çıktığını görecek ve duyacaksın.

Fatihob

Filitresiz kullanmak sakıncalı deniliyor. Toz, pislik falan kaçabilir motora diye. Zaten üretici fabrikalar filitre koyuyorlarsa bir bildikleri vardır. Şöyle bişi daha var filtersiz gezen turbo araçlar veya ITB'li ( intake throttle body) araçlar gördüm. Hatta geçen gün egsozcumun yeni arabasında İTB vardı ve filtresiz geziyordu. Şanş ve cesaret işi heralde. Çok toza falan girmiceksen bişi olmayabilir.

(youtubede 106 itb falan yazarsan örnekleri mevcut)
..

Alper

You are not allowed to view links. Register or Login
Filitresiz kullanmak sakıncalı deniliyor. Toz, pislik falan kaçabilir motora diye. Zaten üretici fabrikalar filitre koyuyorlarsa bir bildikleri vardır. Şöyle bişi daha var filtersiz gezen turbo araçlar veya ITB'li ( intake throttle body) araçlar gördüm. Hatta geçen gün egsozcumun yeni arabasında İTB vardı ve filtresiz geziyordu. Şanş ve cesaret işi heralde. Çok toza falan girmiceksen bişi olmayabilir.

(youtubede 106 itb falan yazarsan örnekleri mevcut)

Ülkemizde tozsuz bir yer var mıdır acaba :)

Fatihob

Yoktur :) Bide şu var hani aşırı tozlu, kumlu yerde değilse (sahil kumu, veya şantiye bolgesi) arabanın motoruna kacıcak tozlar motorda o sıcaklıkta yanınca yok olmazmı? Ama taş falan girerse(ki girermi girer) o zaman sıkıntı olabilir diye düşünüyorum.
..

Gouki

Ankara'da intake borusuna leblebi atan adam tanıyorum ben :))

Doğa'cım ses için açık filtre kullanman lazım. Motor odasının durumunu bilmiyorum sadece bir filtre -atıyorum K&N- alıp filtre kutusunu söküp direk filtreyi takabilirsin belki. Yani boru işçiliğine gerek olmayabilir, sen yapabilirsin.

Hakan Tosun

Doğa'cım ses için açık filtre kullanman lazım. Motor odasının durumunu bilmiyorum sadece bir filtre -atıyorum K&N- alıp filtre kutusunu söküp direk filtreyi takabilirsin belki. Yani boru işçiliğine gerek olmayabilir, sen yapabilirsin.

yani plastik kapagı devre dısı mı bırakıcam yoksa o dikdörtgen yuvaya uygun filtreye acık filtre mi deniyor :)
Boru ısı olmazsa direk bende abi

Abi yarın halledicem fotoyu, ama söyleyim, böyle düz plastik kapak, altında filtre neredeyse kapak kadar eni 13-14 cm boyu 30 cm falan var göz kararı..
Filtresiz güzel ve bazı devirlerde güzel homurtu var, daha spor bi filtreyle artırmam lazım bunu gunlerdır baska sey düsünemiyorum :)

erdem1904

Filtre taktıktan sonra yakıtım çok arttı yazma ama doğa  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

blackgear

O herif hacıbabada çalışıyo :)) Uçakta da motora atmaya çalışırken apron görevlileri farketmiş :p :))

Fatihob

Bu açık hava filtresidir. Kutunun kapağını kapatmassın öylece ortada durur.

Bu kutu içi spor hava filtresidir. Orjinal filtrenin ölçüsündedir o dikdörtgen olan yani. Daha geçirgendir iyi hava emer.Bunu oraya taktıktan sonra kapağı kaparsın. Biraz ses yapar ama en çok ses ya filtresiz :) yada açık hava filresiyle gelir.

Kn air filter yazıp google görselleren bakınca bir çok farklı uzunluk ve şekilde olan filtresi oldugunu görürsün. Elbet Mazda 3 içinde yapmıştır. Mazda 3 Kn falan yazsan çıkabilir yada mazda forumlarında yapan uygulayan vardır ordan bilgi edinebilirsin ;)
..

Hakan Tosun

Bu açık hava filtresidir. Kutunun kapağını kapatmassın öylece ortada durur.

Bu kutu içi spor hava filtresidir. Orjinal filtrenin ölçüsündedir o dikdörtgen olan yani. Daha geçirgendir iyi hava emer.Bunu oraya taktıktan sonra kapağı kaparsın. Biraz ses yapar ama en çok ses ya filtresiz :) yada açık hava filresiyle gelir.

Kapagı kapatmamak dert degil ama resimdeki baglantıları yapabilirsem iyi olacak.
Kutu ıcı en temızı sanırım ama olmusken ses olmalı yoksa zaten ara sıra filtresiz gezerim toza moza da girmem :)

O zaman ben şimdi bi ineyim bakayım acık hava filtresinı nasıl hallederim diye. .
Fotograf da cekeyim .

Hakan Tosun

Filtre taktıktan sonra yakıtım çok arttı yazma ama doğa  :)
Artsın abi yol bilg. Ortlaması 14 zaten, varsın 15 olsun :D

O herif hacıbabada çalışıyo :)) Uçakta da motora atmaya çalışırken apron görevlileri farketmiş :p :))
Abi gercek mi o :)

Gouki

Evet Doğa'cım. Hararet yaptırmışlar bir Tempraya motoru açmak zorundalardı. Açmadan önce önden leblebiyi verip arkadan tozuna baktılar ama olmadı :D

Hakan Tosun

Hahahahaha harıkaymış :D :D

Arabaya indim, 5-10 dk filtresiz kullandım özellikle 2.vites 2 bin rpm'den 7 bin rpm'e kadar tam istedıgım ses var camlar acıkken ama yol sesıne cok karısıyor fazla mutevazı :)

Acık hava filtresi imkansız görünüyor plastık kapağın altında filtre var ama bi bölümü de lanet kapaga kablolarla baglı birseyler var özellikle dikkatımı ceken iki tane kalın sanki tv uydu kablosu gibi kocaman ve fiş şeklinde ici dişli.
Yani kapagı cıkartamam vidayla falan söktüm ama kablolardan dolayı gelmıyor kapak. Gördugum kadarıyla ya kapak kesılıp kablolu kısım kalacak sekılde arabanın hava aldıgı yerın ustu acık kalacak, oraya da acık h. Fıltresı gelecek. Yada kutu ıcı olacak mecbur. Resımlerı 15 dk ıcınde atacagım, kutu ıcı kn den falan bol ses cıkar mı ya ?  :o

blackgear

Hahahahaha harıkaymış :D :D

Arabaya indim, 5-10 dk filtresiz kullandım özellikle 2.vites 2 bin rpm'den 7 bin rpm'e kadar tam istedıgım ses var camlar acıkken ama yol sesıne cok karısıyor fazla mutevazı :)

Acık hava filtresi imkansız görünüyor plastık kapağın altında filtre var ama bi bölümü de lanet kapaga kablolarla baglı birseyler var özellikle dikkatımı ceken iki tane kalın sanki tv uydu kablosu gibi kocaman ve fiş şeklinde ici dişli.
Yani kapagı cıkartamam vidayla falan söktüm ama kablolardan dolayı gelmıyor kapak. Gördugum kadarıyla ya kapak kesılıp kablolu kısım kalacak sekılde arabanın hava aldıgı yerın ustu acık kalacak, oraya da acık h. Fıltresı gelecek. Yada kutu ıcı olacak mecbur. Resımlerı 15 dk ıcınde atacagım, kutu ıcı kn den falan bol ses cıkar mı ya ?  :o

Benim ilk filtrem kutu içiydi. Ses çıkmıyor.  :asagi-ok:

hi_cazz

Dayımda 97 nissan primera varken filtre kapağını açıp biraz aralık bırakınca çok güzel ses çıkıyordu. Filtreyi bile çıkarmadan hemde.

agucba

Ses güzelse ve filtre takmak istemiyorsan, iki kat varıs çorabını borunun ucuna geçir, sanırım işe yarayacaktır. Çorap sesi kesmeyecektir ama tozları engelleyecektir.

///////////////

Alper

Ses güzelse ve filtre takmak istemiyorsan, iki kat varıs çorabını borunun ucuna geçir, sanırım işe yarayacaktır. Çorap sesi kesmeyecektir ama tozları engelleyecektir.
Yalnız o çorap parçalanır ve motor onu çekerse işte o zaman nolur düşünmek dahi istemiyorum :)

agucba

Varis çorabı bildiğimiz çoraplara benzemiyor. Gördüğünde anlarsın.

///////////////

Alper

Varis çorabı bildiğimiz çoraplara benzemiyor. Gördüğünde anlarsın.
Abi biliyorum oldukça kalın ve sık.
Ama takacağı yerde bunu nasıl bağlar?
Bağladığı yerden kurtulur ve içine kaçarsa?
İşte bunlar hep bir muamma!

agucba

Alper, çorabı ayağımıza giydiğimiz gibi takılmayacak herhalde...  :) Tabi ki uygun şekilde monte edilerek yapılacaktır.

Neyse, unutun gitsin. Teknik meselelerden anlamıyorum gördüğünüz gibi. Ben kahvemi içeyim.  :kahve:

///////////////

Alper

Alper, çorabı ayağımıza giydiğimiz gibi takılmayacak herhalde...  :) Tabi ki uygun şekilde monte edilerek yapılacaktır.

Neyse, unutun gitsin. Teknik meselelerden anlamıyorum gördüğünüz gibi. Ben kahvemi içeyim.  :kahve:
:) Yok abi onun için demedim.
Ayağımıza takar gibi değil tabii ki de.
Sonuçta bir dokuma ürünü kolay parçalanıyorlar.
Emme şiddeti ile bir süre sonra esnekliğini kaybedip parçalanabilir.
Sürekli bir güce maruz kalacak sonuçta.
Afiyet olsun kahven abi :)

Hakan Tosun

abi beceremezsem elimizde kalır :D ama cok yaratıcı.

şimdi ses cıkaran kutu ici arıyorum, bulamazsam filtreyi kendim kullanırken sökecegim.
kapagı da cıkarmam lazım ama dedigim gibi cıkmıyor, klipslerini acık bıraksam sıkıntı cıkabilir o yüzden lanet kapak şart. akşam fotografları atacagım..

dediginiz gibi ses cıkarmazsa kutu ici, hic girmeyeyim. ama cıkaranını bulursam cok temiz olur abi

Hakan Tosun

kutu icinin ses cıkarma ihtimali yokmuş tamam anladım :D bu yüzden filtresizlik kesinleşti çünkü kutu ici mazda3 icin KN filtre 175 tl. filtresiz daha mantıklı yani. o yüzden kendim kullanırken söküp işim bitince takacagım.

bu arabadan abartısız ama hoş bi sesi almanın başka yolu yok mu egzoz vs, cok abartmadan ama saglam bi şekilde :) ??

yani bi susturucu iptali yapsak cok cırlar mı yoksa ayarında hoş mu olur annem de kullanıyor malum :)

ku2

Aynı araçtan eşimde var. 2007 model 1.6 Mazda 3 Dynamic Sport.
55.000 de bizimkide.. İlk el.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785