Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

soğuk motor ilk marşta çalışmıyor?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dragut

bugün sıkıntının kaynağını bulmak için ustaya gittim. sorun çoğunuzun tahmin ettiği gibi benzin pompasının düzgün çalışmamasıyla alakalı. (pompanın içindeki devirdaim çarkı tam çalışmıyor ve basınç yetersiz olunca benzin motora ulaşmakta zorlanıyordu.) usta bu parçayı değiştirmemiz gerekir dedi.

öncelikle internetten bu parçanın siparişini verebileceğimiz bir site var mı?

bir de aşağıdaki linkte ekopomp diye bir üründen bahsediyor. lpg'li araçların kaçınılmaz sorunu olan benzin pompası arızasını önlüyormuş. ayrıca devirdaimi azaltarak benzinin ısınıp buharlaşmasına, azalmasına ve kaliteyi kaybetmesine engel oluyormuş. acaba aramızda bu ürünü kullanıp üründen memnun olan var mı? tavsiye eder misiniz?

You are not allowed to view links. Register or Login

"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

ekopomp denen cihazın yaptığı daha işi yaptığı söylenen birçok röle türevi aygıt var piyasada. Şahsen bu tür röleleri pek tavsiye etmiyorum. Sistemin teknik anlamda sağlıklı olmasını sağlıyorlar belki ancak lpg sistemiyle ilgili bir yetersizlik ya da kesiklik durumunda benzin sistemine geçişlerde bu pompanın geç devreye girmesi ya da girmemesi durumunda çok kötü sonuçlar oluşabilir. Örneğin ani bir sollama durumunda lpg sisteminde bir sıkıntı olsa ve benzine geçme ihtiyacı olsa; o an benzin pompası devrede olmadığı için benzin hattı basıncı neredeyse sıfır olacak, zaten birkaç saniyeliğine lazım olan o gücü bulamayacağız.
Belki fazla kötü bir varsayım ama başımıza asla gelmeyeceğini kim garanti edebilir?
Ama görebildiğim kadarıyla bu röle türevi cihazlar arasında en düzgün hazırlanmışı bu cihaz.
Kullanma kararı size ait.

dragut

açıkçası bana da çok mantıklı gelmemişti. yakıt tasarrufu amaçlı bu ve benzeri ürünlere pek güvenmiyorum. belki ürün kendini henüz tanıtamadı, belki de ben bilmiyorum; ama neticede ortak kanılar ve duyumlarla hareket ediyoruz çoğunlukla...

sanırım en iyisi 5 bar benzin pompası almak (bosch marka 75 tl. antakya'da buldum) ve benzin deposunu çeyreğin altına düşürmemek...
"Alfa sevgisi"

Alfadanadam

Ben olayın tasarruf yapma-yapmama noktasında değilim zaten. Ürünün açıklamasında söylediği şeylerde mantığa aykırı birşey yok. Benzin pompasını da koruyordur eminim ki. Ama ben olayın güvenlik boyutuna takılıyorum.

dnr1

Lpg taktırdım.sıcak motor eskisi gibi ama 8-10 saat bekleyen motor sanki benzin gelmiyormuşçasına 3-4 kontakta çalışıyor.bu ne yaw..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

dragut

sanırım siz de benim yaşadığım sorunu yaşıyorsunuz. bazen araç benzin olduğu halde hiç benzin kalmamış gibi çalışıyorsa benzin pompanız bozulmuş olabilir. böyle durumlarda ben de aracı  4. hatta 5. marşta ancak çalıştırabiliyoum.
"Alfa sevgisi"

dnr1

Lpg takıldıgı andan itibaren basladı.benim teşhisim motora gazla benzin aynı anda giriyor,soguk motor bogulup çalışmıyor..gaz vanasını kapadım tek marşta,sabah vana açıkken gene çalışmadı..ustaya söyledim olamaz dedi..bugun aynı şeyi yapsında sorarım,oluyomuymuş diye...
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

dragut

arkadaşlar geçen gün 65 tl'ye 5 bar bosch marka benzin pompası aldım. (bobin şeklinde olan, tek parça) fakat ustanın dediğine göre bu pompa araca uyum sağlamadı. sonra alfam yetkili servisini aradım. komple pompa setini değiştirin, daha iyi olur dedi. komple pompa seti 450-500 tl. bu kadar para vermeden bu sorunu çözebilir miyim? eski bozuk pompayı götürüp yedek parçacılarda tamamen aynısını bulabilir miyim? bulsam da sizce bu çözüm olur mu?
"Alfa sevgisi"

Keox

quote:

arkadaşlar geçen gün 65 tl'ye 5 bar bosch marka benzin pompası aldım. (bobin şeklinde olan, tek parça) fakat ustanın dediğine göre bu pompa araca uyum sağlamadı. sonra alfam yetkili servisini aradım. komple pompa setini değiştirin, daha iyi olur dedi. komple pompa seti 450-500 tl. bu kadar para vermeden bu sorunu çözebilir miyim? eski bozuk pompayı götürüp yedek parçacılarda tamamen aynısını bulabilir miyim? bulsam da sizce bu çözüm olur mu?

bence özel servisleri bir araştır birmot herzaman yüksek fiyat çekiyor zaten banada triger setini değiştirmek için 1250 tl istediler.
o yüzden biraz araştır bence ama yinede bozkurt oto var maslakta orası uygun geldi bana diğer parçalar için ama senin parçanın piyasafiyatını bilmiyorum.

dragut

bu araştırdığım birmot değil. bostancı alfar'daki fiyat. sadece pompayı kargoyla gönderiyorlar. montajını istediğin yerde yaptırıyorsun.
"Alfa sevgisi"

dragut

çözemediğim bir konu daha...

tek parça benzin pompası maalesef araca uyum sağlamadı. üstelik montaj hatası oldu, tekrar takıldı. sonra şamandıra bozuldu. o da yapıldı derken araç yine soğuk motorda 4. marşta çalışıyor. üstelik gaza basıp çalıştırmak durumunda kaldığım için ilk çalışmada dizel sesleri de gelmeye başladı. artık komple pompayı değiştirmem şart oldu.

pompa için ilk önce antalya'daki turgay ustayı aradım. italyan çıkma+1 sene garantili pompa için 450 tl dedi. sonra bostancı alfar'daki emre ustayla görüştüm. orijinal sıfır bosch pompa için 450 dedi. (neden sizde daha uygun dediğimde üzerine çok fazla kar koymadıklarını, herkesin alabilmesi için fiyatları uygun tuttuklarını söyledi)  sizce bostancı alfar nasıl bir yerdir? güvenilir midir yedek parça konusunda? (pompa gerçekten sıfır ve orijinal midir?) ilk kez sipariş vereceğim için fikir almak istedim.
"Alfa sevgisi"

dnr1

Ben alışveriş yaptım..debimetre almıştım..sonradan vazgeçtim geri almış ve paramıda iade etmişti.güvenilir bir insan..orjinal ve sıfır ürün gönderiyor..bir kaç şey daha aldım sıkıntı yaşamadım..güvenebilirsin..

dragut

sanırım buradan sipariş vereceğim. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
"Alfa sevgisi"

sp4rc0

You are not allowed to view links. Register or Login
Geç çalışma pompanın bozulmak üzere olduğunu gösterebilir. Ancak kontrol edilmesi gereken daha öncelikli parçalar var bence, dediğiniz gibi ilk bakılacak olan çok detaylı şekilde ateşleme sistemi..

Benzin pompası arızası genellikle lpg'li araçlarda sürekli tek marş uzun süreli kullanımlarda yada sürekli uzun yol kullanımlarda gerçekleşiyor. çünkü benzin pompası sürekli olarak motora benzin pompalıyor. Ancak lpg yandığı için benzin yanma odasına giremeden tekrar depoya geri dönüyor. Pompalanan benzinin içinden geçtiği borunun çapı, yanma ihtiyacından fazla pompalanan yanmayan benzini tekrar depoya döndüren hortumun çapından daha büyük olduğundan dolayı geri dönüşte sıkışmadan dolayı zorlanma oluyor. Bunun sonucunda da pompaya aşırı yük binerek fazla ısınmasına ve arızalanmasına sebep oluyor.

Pompanın arızalanmasını engellemek için, lpg devreye girdiğinde benzin pompasını kesen röleler takılabiliyor. Ancak bence güvenlik açısından risk oluşturuyor, tavsiye etmem. Bana göre en güzeli uzun süreli kullanımlarda pompayı sürekli aşırı yükten kurtarmak, yani bir süre (15-20km) benzin ile kullanmak.

2 gün önce benzin pompasını sökerek inceledim. burada bahsettiğim geri dönüş hortumu gibi birşey bizim araçlarda yok. Sadece enjektörlere giden hortum var.. Pompa üzerinde Fazla pompalanan benzinin tahliyesini gerçekleştiren küçük bir emniyet vanası var.

Maalesef bizim araçlarda benzin filtresi değiştirilemiyor. pres ile kapatıldığı için ve yüksek basınç altında çalıştığı için açsanız bile değiştirip veya temizleyip tekrar kapatmanız mümkün değil.

Değişmesi gerektiğinde komple pompa almamız gerekiyor. Ancak pompa motoru tek başına değiştirilebiliyor.

Pompa şu şekilde çalışıyor; benzin deposu içerisine daldırılan pompa alt tarafından benzini çekerek hemen yanında bulunan filtre içerisine basıyor (basıncını bilmiyorum tahminen 3-5 bar). filtrede süzülen benzin ise enjektörlere basılıyor. Filtre kutusunun hemen çıkışında yüksek basınç boşaltma vanası ise fazla basılan benzini tahliye ederek tekrar depoya gönderiyor. Yani lpg yakarken bizim tahliye vanamız sürekli açık durmak zorunda kalıyor. Çok basit küçük mekanik bir parça.

Soğuk motorda geç çalışma ise büyük oranda filtrenin tıkanmasından kaynaklanıyor. Filtreyi temizlemek için ters yönden tiner vs. gibi çözücü bir sıvı vererek arkasından da basınçlı hava ile temizleyebilirsiniz, ancak pek sağlıklı değil. En doğrusu benzin pompasını sıfır ile değiştirmek..

Bu arada, temizlik sırasında filtreden çıkan çamuru anlatamam.. fotoğraflama imkanım olmadı ancak vıcık vıcık çamur çıktığını söyleyebilirim. benzini ilk 2 yıl boyunca sadece opet'ten, son 2 yıl boyunca da sadece shell'den aldım. Sonuç olarak temizlik sonrası arabam benzinde yarım marşta çalışmaya başladı.
Uyarı olarak yazmakta fayda var; eliniz bu işlere yatkın değilse hiç bulaşmayın.. bu işlem sırasında etrafa ve pompa üzerindeki elektrik tesisatına bol miktarda benzin saçılıyor. tehlikelidir!!
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

eddieirvine

İlk çalıştırmalarda geç çalışmaya başlaması nedeniyle 156 için benzin pompasını söküp temizlemek istedim. Öğrendim ki yeri arka koltuğun kol dayamasının altında ki boşluğa denk geliyor. Sökmek için kolçağı aldım. O boşluktan 2 tane vida sökülebilir ama diğer 2 tane vidayı lpg tankı engelliyor. Bakalım yarın tekrar deneyeceğim ama tank sökülmeden olmayacak gibi. Sanırım bizim temizlik işi yattı.

ercan zengin

arkadaslar oncelıkle gaz regulatorlerınız kacırıyorsa ve motorun manıfolduna gaz doluyor ve sızde marsa bastıgınızda benzın ve gaz kombınasyonu aracınızın bogulmasına ve ılk bır kac marsta calısmamasına neden olur gaz beyın regulator ve gaz kesıcınızı kontrol ettırın tecrube ıle sattır

eddieirvine

Arkadaşlar uzunca bir süre test ettim. Araçtaki gaz bitince araç tek marşta çalışıyor. Ama gaz aldığımda yeniden çalışmıyordu. Bende gittim bugün gaz kesiciyi değiştirttim. Gaz aldım. Araç yine zor çalışıyor. Yarın tekrar gideyim. Sanırım regülatöre de baktırmam gerekecek... Başka fikri olan var mı?

eddieirvine

regülatör değişti. sorun düzeldi. böyle bir sorunla karşılaşanın işine yarar belki.