Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
GTV/Spider 916 stock vaziyette zaten çok sert araçlar ve 14 yaş düşünüldüğünde problem olmamasına rağmen mutlaka bir konfor kaybı vardır diye düşünüyorum. Bu amortisörler orjinalleri gibi (hatta daha fazla belkide) sert olmalarına rağmen bu sertlik darbeleri gayet yumuşak bir hisle absorbe ediyor diye düşünüyorum. Bu noktada kullanım konforu açısından Spider'da çok iyi netice alacağım kanısındayım...

Tam olarak budur Volkan  :yukari-ok:

Hayırlısı olsun Volkan sende araba durmuyor valla , aslında geçen konuştuğumuz gibi GQV nin keyfini biraz daha sürmen lazım , ben asıl şu klasiği merak ediyorum bakalım ne çıkacak  :o

Bu ara bir sirkülasyon, bir değişim süreci hızlıca aktı aslında... GT'nin satışı dışında hiçbirisi planlanmış değildi aslında :) Spider gayet sade ama alımlı bir görünümde, orjinal şekilde bineceğim bir araba olacak inşallah. Uzun süre bende durmasını planlıyorum. Benim eski arabamdı zaten bahsetmiştim, benim için özel bir durumu da var bu arabanın, kalıcı olacaktır umarım :) Pazartesi boyaya veriyorum yaklaşık 10 gün sürecektir. Sonrasında bir işi yok aslında.

GQV satılık ama GT ile birlikte ikisi fazlaydı. GT satıldığı için şu an GQV satılsın diye bir aciliyet ya da ihtiyaç olamdığı için keyfini sürmeye de bakacağım mümkün olduğu kadar ;) Şimdi Spider için ar-ge'ye devam :D  :serefe:

depeche101

Bu ara bir sirkülasyon, bir değişim süreci hızlıca aktı aslında... GT'nin satışı dışında hiçbirisi planlanmış değildi aslında :) Spider gayet sade ama alımlı bir görünümde, orjinal şekilde bineceğim bir araba olacak inşallah. Uzun süre bende durmasını planlıyorum. Benim eski arabamdı zaten bahsetmiştim, benim için özel bir durumu da var bu arabanın, kalıcı olacaktır umarım :) Pazartesi boyaya veriyorum yaklaşık 10 gün sürecektir. Sonrasında bir işi yok aslında.

GQV satılık ama GT ile birlikte ikisi fazlaydı. GT satıldığı için şu an GQV satılsın diye bir aciliyet ya da ihtiyaç olamdığı için keyfini sürmeye de bakacağım mümkün olduğu kadar ;) Şimdi Spider için ar-ge'ye devam :D  :serefe:

Hayırlısı olsun o zaman Spider'ı bekliyelim bizde  :serefe:

Fatihob

Ahh bee bu dynodamı olmadı :( Demek D modda ölçüm yapamıcaz biz. Okan abi tork daha fazladır o zaman rampaların kralı gibi gezersin artık :)
..

depeche101

Ahh bee bu dynodamı olmadı :( Demek D modda ölçüm yapamıcaz biz. Okan abi tork daha fazladır o zaman rampaların kralı gibi gezersin artık :)

Valla Squadra'nın dynosu gibi 4 teker bir dyno bulmak lazım işte. Dinamikte tork 380 i bulur sanırım Squadra çıkısına bakarsak . Neyse bu halinden çok memnunum zaten artık oynamayı düşünmüyorum Fatih . Senin projeyi bekliyorum bakalım tanıdık bildik futbolcu bulduğunda ne olacak :)

Gouki

İşyerinde imgur açılmıyor çıldıracağım!

Fatihob

Bu dynoda nie olmadı hani buda 4 çekerdi önler donunce arkada dönüyordu. Yavasmı kaldı acaba arka taraf o yüzdenmi espye düştü yine. Benim proje yavaş yavaş ilerliyo futbolcu alt yapıdan geliyormus :D
..

depeche101

Bu dynoda nie olmadı hani buda 4 çekerdi önler donunce arkada dönüyordu. Yavasmı kaldı acaba arka taraf o yüzdenmi espye düştü yine. Benim proje yavaş yavaş ilerliyo futbolcu alt yapıdan geliyormus :D

Valla aslında bir yere kadar kandırdık aleti 4. viteste bi yerden sonra yine ESP , ABS vs vs ışıkları yandı. Baktık olmayacak Normalde kastık bizde. Aslında ince ayarı falan vardır , setup ekranında çok fazla seçenek vardı ,  bi incelemek lazım MAHA dyno çok kapsamlı bir alet . Bana Manual okutturacaksın şimdi Fatih .

ismet

Alıntı Yapİşyerinde imgur açılmıyor çıldıracağım!

valla bende de imageshack açmıyor Özgüncüm.. moderatörler uyuyor sanırım >:D nerde bu moderatörler, nerde bu devlet :haydi:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Gouki

Koca bir maşallah bu güzelliğe. Dünyada değil kainatta tek.

Alfadanadam

Kazasız belasız kullan hemşerim, maşallah.

Tapatalk 2

Murat Sağlam

Sercan Keklik

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

ku2

:nazar: :nazar: :nazar:

Maşallah Okan'cım.. Ohh.ohhh..!! Güzel değerler bunlar..!!
Benim WRX'de aynı 270 bg, 360 nm tork..!!

Patinaja kalıyormusun..?
Denedinmi..? Doğruda yola aktarabiliyormusun ilk kalkışta..? Merak ettim.. Tabii 4çeker performansı beklemiyorum GQVden ama..Bence çok başarılı modlar yapmışsın..

Güzel güzel bin kardeş..

Ben de benim 4 piston ön kaliperleri değiştirip, 6 piston Sti'ın Brembo'suna mı geçsem diyorum bazen.. ama frenler gayet iyi..
330 çok iri be...!! Benimkiler şu an 294 mm
Sti'kiler 326mm :))
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

Fatihob

Selim abi yetiyorsa boşver bir ton para tutar yeni set lastik alırsın her 2 aracada üstüne wrx'e 18inch lastikte alırsın hatta yay bile alınabilir nede olsa artık abisi var. O konforlu olsun WRX hsonu arabası.

Bu arada Alfanın bu yeni arabalarında koydugu fren sistemini gerçekten tebrik ediyorum. Bi rocco veya coopera bakınca hala tek pot kaliperlerle çıkıyorlar fabrikadan 280mm diskler çıkıyorlar. Bizim 150/170 likler 305mm 4 pot, GQVler 330mm 4 pot kaliper. İlk aldıgımda sanayide millet sonradan mı taktırdın diye soruyordu :) Alfa bu fren işini çözdü  :haydi:
..

depeche101

Patinaja kalıyormusun..?
Denedinmi..? Doğruda yola aktarabiliyormusun ilk kalkışta..? Merak ettim.. Tabii 4çeker performansı beklemiyorum GQVden ama..Bence çok başarılı modlar yapmışsın..

Güzel güzel bin kardeş..

Ben de benim 4 piston ön kaliperleri değiştirip, 6 piston Sti'ın Brembo'suna mı geçsem diyorum bazen.. ama frenler gayet iyi..

Teşekkürler Selim ,

Araç kalkışta özellikle güzel yolda beklentimin ötesinde tutunuyor , fakat yere sağlam basmadığında bir 4WD performansı beklememek lazım tabii.

Benim amacım aracın kapasitesini çok fazla zorlamadan değerleri biraz daha yukarı çekmekti. Bu üzerindeki mevcut sistemle + yazılımla 285HP 390NM yürüyenler var Hollanda ve İngiltere'de fakat ben burada durmayı tercih ediyorum .

Senin aracı ayrı bir kategoride incelemek lazım , bir arama yapsan üzerinde yapabileceğin sayısız mod bulabilirsin. Daha önce yapılmışı ve örnekleri çok fazla , meraklısı çok fazla parça seçenekleri vs vs . GQV de ise sadece remap üstünden yürüyor işler 3-5 kişi var işte alfaownerda onlar da birbirine soruyor.Yapabileceğin max işler bu işte egsozdu intercoolerdı. Ne bileyim daha turbo değiştiren motorun içine giren adam görmedim.

@Gouki @Alfadanadam @muratsağlam teşekkürler sayın Alfisti  :haydi:
@Sercan yavaş yavaş işliyorsun farkındayım hehe  :yukari-ok:

Sercan Keklik

Patinaja kalıyormusun..?

Güzel güzel bin kardeş..

330 u ben 1.6 da kullanıyodum yaww =)cok degil bence az bile =)
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Çok güzel ve şık değişiklikler. Muazzam bir GQV. Daha ne olsun..  :nazar: :clover:

Bu arada başka şeyler için yardıma ihtiyaç olursa, her zaman araştırma yaparım...  :arkadasim:

///////////////

Veloce

Konuyu baştan sona okudum yine :) Ne güzel keyifle yapılmış işler herbiri... Dünyada ilk 5'e koyuyorum bu QV'yi ama görmediğimiz güzellikler olma ihtimalini göz önüne alarak ;) Gördüklerim arasında dünyada 1# diyorum... Maşallah her zaman ilk günkü heyecan ve keyifle kullanman dileğiyle...  :clover:  :nazar:

(Bu arada Spider'ın satılmasına ağırlık verip QV'yi elde tutacağım satmaya kıyamıyorum valla, yalnız kalmasın CLV ;) )

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]  :serefe:

depeche101

Volkan çok teşekkürler sağolasın , valla yavaş yavaş acele etmeden tam 2 sene sürdü arabanın bu hale gelmesi .Daha önce de bitebilirdi de postaydı gümrüktü çok fazla işle uğraştım , hele şu ön tamponun gelmesini 6 aydan fazla bekledim. Buradaki arkadaşların ve çevremdeki alfistinin fikirleri çok önemliydi. Arabayla nerdeyse 3. yıla gireceğiz ve hala ilk günkü gibi heyecanla biniyorum .

Marangoni adına tamponu dizayn eden arkadaş Simone Neri geçen mesaj atmıştı. "Senin sayende Avusturalya'ya bile tampon gönderdik. Shipping tampondan daha fazla tutuyor" diye.

Valla kafamdaki arabayı bitirdim diyorum . Ama şimdilik  :yukari-ok:

Veloce

Volkan çok teşekkürler sağolasın , valla yavaş yavaş acele etmeden tam 2 sene sürdü arabanın bu hale gelmesi .Daha önce de bitebilirdi de postaydı gümrüktü çok fazla işle uğraştım , hele şu ön tamponun gelmesini 6 aydan fazla bekledim. Buradaki arkadaşların ve çevremdeki alfistinin fikirleri çok önemliydi. Arabayla nerdeyse 3. yıla gireceğiz ve hala ilk günkü gibi heyecanla biniyorum .

Marangoni adına tamponu dizayn eden arkadaş Simone Neri geçen mesaj atmıştı. "Senin sayende Avusturalya'ya bile tampon gönderdik. Shipping tampondan daha fazla tutuyor" diye.

Görsel olarak bundan başka birşey yapmak bence olmaz... Araç zaten cidden dünyada bilinen bir gurur kaynağı oldu ;) "Şimdilik" demenin altında ancak motor mod geliyor aklıma ;)

depeche101

Görsel olarak bundan başka birşey yapmak bence olmaz... Araç zaten cidden dünyada bilinen bir gurur kaynağı oldu ;) "Şimdilik" demenin altında ancak motor mod geliyor aklıma ;)

Yok görsel olarak hiç bir planım yok çok ufak iç kozmetikler harici . Bakalım kısmet artık  :serefe:

Veloce

Yok görsel olarak hiç bir planım yok çok ufak iç kozmetikler harici . Bakalım kısmet artık  :serefe:

E yani :) Daha görsel ne olsun? :) Motora da bence gerek yok, acaba mı diye öyle bir yorum yaptım sadece... Bir ara kullanmak isterim bir de benimkini kullanıp şu kick olayı falan bir değerlendirmeni isterim aslında... Spider satılırsa QV'ye hemen chip takabilrim... Başlayayım ben de ufak tefek birşeylere ;)

depeche101

E yani :) Daha görsel ne olsun? :) Motora da bence gerek yok, acaba mı diye öyle bir yorum yaptım sadece... Bir ara kullanmak isterim bir de benimkini kullanıp şu kick olayı falan bir değerlendirmeni isterim aslında... Spider satılırsa QV'ye hemen chip takabilrim... Başlayayım ben de ufak tefek birşeylere ;)

Motora müdahele ile ilgili de bir planım yok. Benim Novitec box 'u kullanmamın sebebi daha önce de söylediğim gibi Alfa Romeo'nun yaptığı yazılım güncellemesinden sonra değişen Dinamik mod throttle ayarlarında alt devirlerde eskiden sahip olduğum tepkileri geri kazanmaktı aslında.Bunu da sağolsun Novitec Box çok güzel hallediyor. Sorunsuz problemsiz bir alet gerçekten tavsiye ederim.

Bir ara deneriz araçları. :yukari-ok:

Veloce

Motora müdahele ile ilgili de bir planım yok. Benim Novitec box 'u kullanmamın sebebi daha önce de söylediğim gibi Alfa Romeo'nun yaptığı yazılım güncellemesinden sonra değişen Dinamik mod throttle ayarlarında alt devirlerde eskiden sahip olduğum tepkileri geri kazanmaktı aslında.Bunu da sağolsun Novitec Box çok güzel hallediyor. Sorunsuz problemsiz bir alet gerçekten tavsiye ederim.

Bir ara deneriz araçları. :yukari-ok:

:clover: :serefe:

Alper

Okan abi bugun senin QV nin bende olmasini cok isterdim.
Cunku pistte A3 210hp, mercedes CLk230 komp.220 fabia RS , polo tdi chipli , yeni bmw 328 kovaladim ve gectiklerim de oldu ki 155hp lik 156 SS ile :(