Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Merhabalar - CLV 88 - Giulietta QV

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Burak

1997 Gtv V6 TB

Emre Sezen

You are not allowed to view links. Register or Login
Keşke kameraya alsaydın  :(

almıştır, hemde en az 720p, merak etmeyin, yükler nasılsa  :yukari-ok:

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

Alper

1080 p olarak ve 720 p olarak 2 farkli kamera ile aldim :) ama biraz montaj gerek ;) kufurler var arada

Kibitzer

1080 p olarak ve 720 p olarak 2 farkli kamera ile aldim :) ama biraz montaj gerek ;) kufurler var arada

İki versiyonunu da isteriz. Küfürlü ve küfürsüz olarak :))
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

depeche101

Bu arada kullanıcı kitaplarında QV için kullanılan yağlar bu sene değiştirildi. Bize verilen kullanıcı kitaplarında MultiAir ve QV notorlarında kullanılması gereken motor yağı olarak Selenia Star P.E 5W40 olarak belirtilmişti. Fakat güncellenen kitapçıklarda sadece QV TBi motorlarda kullanılması gereken yağ " Selenia Sport Power " 5W40  olarak değiştirildi. İkisi de 5W40 , aradaki fark nedir bilemiyorum.

Eski;

Yeni ;

tufanfb

harika bir araç maşallah diyelim :)

Veloce

Bu arada kullanıcı kitaplarında QV için kullanılan yağlar bu sene değiştirildi. Bize verilen kullanıcı kitaplarında MultiAir ve QV notorlarında kullanılması gereken motor yağı olarak Selenia Star P.E 5W40 olarak belirtilmişti. Fakat güncellenen kitapçıklarda sadece QV TBi motorlarda kullanılması gereken yağ " Selenia Sport Power " 5W40  olarak değiştirildi. İkisi de 5W40 , aradaki fark nedir bilemiyorum.

Ekteki resimlerde yolladığım, değişmeden önce tavsiye edilen Selenia (Petronas) Star Pure Energy yağın, görüldüğü üzere, teknik detayları ve karakteristiğini anlatan belgeleridir.

Bunların dışında ürün bilgisi olarak "Material Safety Datasheet" adında bir döküman daha yer almakta. Bu döküman daha uzun bir pdf. dosyası olduğu için bu şekilde resimlendirmedim. Zaten dökümandaki önemli nokta, her sayfanın sol üst köşesinde alt alta "Creation Date: 11/06/2006" ve "Revision Date: 15/04/2013" diye bir ibare bulunuyor olması. Öncesinde farklı bilinen bir unsur düzeltilmiş diyebiliriz. Gerçi bunlar güvenlikle, çevreyle vs. ilgili şeyler, motor ile ilgili bir döküman değil ama yinede muhteviyatında, bilinen bir özelliğinin değişmiş, geçmişte gözden kaçmış ya da eksik olduğunu anlıyoruz burada...

Tabi düzeltme yapılmadan önceki halini bilemediğimiz için yapılan değişiklik/düzeltme/geliştirmeler ne ise bunları bilmeye imkanımız yok. Bilsek dahi o kadar teknik detayı analiz edemezdik büyük olasılıkla... Bir ihtimal bu yapılan düzeltmeler belki de geliştirmeler, nadir de olsa yurt dışı forumlarda rastladığımız, muhtemelen aşırı yüklenme sonucunda ortaya çıkan turbo problemlerine sebep olabilecek unsurlar olarak görülmüş olabilirler. Ya da nispeten dayanıklılığı artırmak için yapılan geliştirmeler olabilirler.

Selenia kaynakları ve üreticisi olan Petronası'ın kaynakları dahil, Selenia Spor Power isimli bir yağın isminden başka hiçbir teknik verisine ulaşamadım. Teknik listelerde ya da ürün gamı içerisinde yer almıyor. Sadece araç adı ile arama yaptığımızda karşılaştığımız bir ürün.

Bu yağ benim şahsi düşünceme göre, geçmişte yaşanmış olan az sayıda problemleride göz önünde bulundurarak, mevcut pazarlardan çok daha önemli ve prestijli bir pazar olan ABD pazarına girmeden önce,  yaşanabilecek yağlama kaynaklı muhtemel problemleri en asgari düzeye indirebilmek için, aynı motorun alüminyum bloklusunun kullanıldığı 4C için geliştirilmiş bir ürün ve aynı motorları kullanan diğer araçlarda da bu ürün kullanılmaya başlandı...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Bunların dışında aşağıda detaylı bilgi veriyorum ki yorum yapabilelim... İNGİLİZCE OLARAK BİLGİ VERDİĞİM İÇİN ŞİMDİDEN ÖZÜR DİLİYORUM ARKADAŞLAR. Ne yazıkki çeviri yapmakla uğraşamaya vaktim ve sabrım yok, affınıza sığınarak paylaşıyorum...

ACEA

This is the European equivalent of API (US) and is more specific in what the performance of the oil actually is. A = Petrol, B = Diesel and C = Catalyst compatible or low SAPS (Sulphated Ash, Phosphorus and Sulphur).
Unlike API the ACEA specs are split into performance/application catagories as follows:

(Burada diğer numaralar ve özellikleri de yazılı fakat ben sadece bizim araçları ilgilendiren kısım ile ilgili açıklamaları ekledim.)

C3-04 Petrol and light duty Diesel engines, based on A5/B5-04 mid SAPS, two way catalyst compatible, Higher performance levels due to higher HTHS.

C3 Stable, stay-in-grade oil intended for use as catalyst compatible oil in vehicles with DPF and TWC in high performance car and light van diesel and gasoline engines, with a minimum HTHS viscosity of 3.5mPa.s. These oils will increase the DPF and TWC life. Warning: these oils are unsuitable for use in some engines. Consult owner manual or handbook if in doubt.

Fiat Oil Specifications

These qualifications define the characteristics to be complied with by the lubricants used in engines with Otto and Diesel cycle for the first time of filling and during service. The standard is formed of a series of tests in the laboratory and on the engine to assess the performance level of lubricants. The laboratory tests qualify the lubricant evaluating the viscosity, cold yield value, tendency to produce foam, corrosion on copper reed, behaviour with rubbers and resistance to oxidisation. The engine tests assess the performance levels of lubricants in terms of sticking rings, deposits on pistons, wear and also oil consumption of certain diesel and petrol engines which are the most representative of Fiat Auto?s most advanced technologies.

Fiat 9.55535-G1
Qualification for gasoline engine lubricants granting fuel economy and extended drain.

Fiat 9.55535-G2
Qualification for gasoline engine lubricants with standard characteristics.

Fiat 9.55535-H2
Qualification for gasoline engine lubricants, granting high performances and high viscosity at high temperatures. OEM recommended product also meets API: SM, ACEA A3-04/B3-04.

Fiat 9.55535-H3
Qualification for gasoline engine lubricants granting very high performances.

Fiat 9.55535-D2
Qualification for Diesel engine lubricants with standard characteristics.

Fiat 9.55535-M2
Qualification for lubricants with extended drain. OEM recommended product also meets ACEA B3-04/B4-04, GM-LL-B-025.

Fiat 9.55535-N2
Qualification for lubricants with a very good characteristics for turbocharged engines, Diesel and gasoline, with extended drain. Minimum requirement is ACEA A3/B4-04.

Fiat 9.55535-S1
Qualification for Diesel and gasoline engine, with exhaust treatment system, lubricants, granting fuel economy and extended drain. OEM recommended product is also approved to ACEA C2.

Fiat 9.55535-S2
Qualification for Diesel and gasoline engine, with exhaust treatment system, lubricants, with extended drain. OEM recommended product also meets: ACEA C3-04, MB 229.51 and API: SM/CF.

Bu bilgiler neticesinde şunu anlıyoruz ki, Fiat 1.75 Tbi motorun yağlanması için bugüne kadar üretiği tüm motorlarının dışında, yeni bir referans kodu ve dolayısıyla yağlama sınıfı oluşturmuş ve 1.75 Tbi motoru bugüne kadarki tüm referansların dışında farklı bir noktaya taşımış. Geçimişte ürettikleri motorların yağlama referansları dışında yeni bir referansa ihtiyaç duymuş...

Fiat 9.55535-GH2 - ACEA C3
Ref. No. F052.H12

Yukarılarda harflerin açılımlarına göre hemen üstteki Fiat kod ve numaralarını uyarlarsak şunun gibi birşey çıkıyor ortaya sanırım;

G2 + H2 + S2 + C3 = GH2 C3 diye atarakta olsa akla en yakın uyarlamayı yapsak çıkacak olan açıklama şu olmalı;

GH2 ACEA C3 classification

Qualification for gasoline engine lubricants with standard characteristics granting high performances and high viscosity at high temperatures with exhaust treatment system, lubricants, with extended drain. OEM recommended product also meets: ACEA C3-04, MB 229.51 and API: SM/CF.

Uykusuzluktan biraz saçmalamışsam da kusura bakmayın, şimdilik akla yatkın görünüyor. Yakında bu verilerin karşılığı Fiat, Selenia ya da Petronas kaynaklarına düştüğünde tekrar değerlendirilebilir...

Not: Fiat'ın hiçbir kaynağında GH2 ve C3 özelliklerine sahip veriler bulunmuyor. Ayrıca tüm modellerinin detaylı teknik ve basit açıklamaları olmasına rağmen, Selenia/Petronas kaynaklarında "Selenia Sport Power" isimli yağ ile ilgili adından başka hiçbir veri ya da bilgi yayınlanmamış...

depeche101

Çok teşekkürler .

Volkan benim AlfaOwner ' da birkaç konuda okuduklarıma dayandırarak bu değişimin turbo ile alakalı olduğunu düşünüyorum. 

Geçen yine 159 TBi ile GQV TBi arasındaki farklara bakıyordum . GQV de turbo büyük , enjektörler değişmiş , şanzıman değişmiş . 159 TBi 4.3 Lt yağ alıyor , GQV 5.1 litre . 

Artık 1750 TBi nin birkaç değişik versiyonu oldu. Yağ konusunda da bir güncelleme olabilir. 4C TBi apayrı zaten.

Bu arada tez yazmışsın vallahi teşekkürler :)) :nazar:

Veloce

Çok teşekkürler .

Volkan benim AlfaOwner ' da birkaç konuda okuduklarıma dayandırarak bu değişimin turbo ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu arada abi tez yazmışsın  :)) :nazar:

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. bu motorlarda turbo sorunu çok az aslında. Eminim sorun çıkaranlarda ciddi aşırı yükleme ile karşılaşanlar. Hor kullanım vs. Aracımı almadan öncede ciddi araştırmalar yapmıştım... Senin yolladığın son iletiyi görmüştüm aslında fakat kendi kendime pek önemli birşey değildir demiştim.

Sonra gece You are not allowed to view links. Register or Login'da dolanırken yine bu çıktı karşıma, gidip bedavadan yağlarını değiştirenler, garanti kapsamına çıkacağını bahane ederek konunun üzerine gidenler vs. Neticede turbo sorunu yaşayan kullanıcıların da muhtemel yağlama ile ilgili şikayetleri de olunca konuyu irdeleme ihtiyacı duydum...

Umarım bendeki gibi sende de biraz azalmıştır soru işaretleri :)  :clover:  :serefe:

depeche101

Çok teşekkürler .

Volkan benim AlfaOwner ' da birkaç konuda okuduklarıma dayandırarak bu değişimin turbo ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Bu arada abi tez yazmışsın  :)) :nazar:

Ben de aynı şeyi düşünüyorum. bu motorlarda turbo sorunu çok az aslında. Eminim sorun çıkaranlarda ciddi aşırı yükleme ile karşılaşanlar. Hor kullanım vs. Aracımı almadan öncede ciddi araştırmalar yapmıştım... Senin yolladığın son iletiyi görmüştüm aslında fakat kendi kendime pek önemli birşey değildir demiştim.

Sonra gece You are not allowed to view links. Register or Login'da dolanırken yine bu çıktı karşıma, gidip bedavadan yağlarını değiştirenler, garanti kapsamına çıkacağını bahane ederek konunun üzerine gidenler vs. Neticede turbo sorunu yaşayan kullanıcıların da muhtemel yağlama ile ilgili şikayetleri de olunca konuyu irdeleme ihtiyacı duydum...

Umarım bendeki gibi sende de biraz azalmıştır soru işaretleri :)  :clover:  :serefe:

Yok benim kafamda soru işaretleri çok fazla değildi aslında , çok pimpirikli değilimdir bu konuda zaten araçta yaptığım değişiklikleri görüyorsun. Sadece bilgilendirme amaçlıydı benim postum.  8)

Veloce

Box olayına doğru gidiyorum bende ufak ufak... İşler netleşsin de bir...  8)

naxos

Okancım

Nano Malzemelerim bu hafta geliyor yurtdışından .Hazır ol heran Arıyabılırım seni :rock:

Senın Aracı Hanıma gösterdim Seninki Julyetse bu ne oliii didi Bitirdi beni
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

depeche101

Okancım

Nano Malzemelerim bu hafta geliyor yurtdışından .Hazır ol heran Arıyabılırım seni :rock:

Soner seninle görüşmek Obama ile görüşmekten zormuş be kardeşim . Heyecanla bekliyorum artık zamanı geldi boya korumanın. Haber bekliyorum  :yukari-ok:

Sercan Keklik

Okancım

Soner seninle görüşmek Obama ile görüşmekten zormuş be kardeşim . Heyecanla bekliyorum artık zamanı geldi boya korumanın. Haber bekliyorum  :yukari-ok:

Gencolar bensiz organizasyon Huzursuz iş ortamına döner :p

15 Haziran gibi inşallah bende Parlıyorum
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

KAKIRMAN

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

naxos

Evet Cuma günu Sabahtan beklıyorum Abicim:))
Perşembe telefonlaşırız.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

depeche101

CLV ye kardeş geldi ; 97 model 1.4 TS . İlk resmini koyayım . Yaz sonu bu bebekle işimiz var.

Hala 145 QV veya teledial jantlar arıyorum arkadaşlar . Bilenler görenler insaniyet namına bana mesaj lütfen.

erdem1904

Okan bey muhakkak teledial takın..  :)
Çok diri ve temiz duruyor maşallah  ...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Alper

Hala 145 QV veya teledial jantlar arıyorum arkadaşlar . Bilenler görenler insaniyet namına bana mesaj lütfen.

Abi cumartesi sordum Maslakta ama yok :( çok zor dediler :(

Fatihob

Arjantinden olaydı iyiydi :) Okan abi tekrar hayırlı olsun :clover:
..

depeche101

Okan bey muhakkak teledial takın..  :)
Çok diri ve temiz duruyor maşallah  ...

Teşekkürler Erdem Bey ,
Araç temiz gerçekten . Valla arıyorum artık yaz sonuna kadar bulamazsam yurtdışından bakıcaz.

@alpermusa ; aramaya devam :)

@fatihob adamların depoda ne cevherler var yahu o eski speedline jantlar vs. Çok güzellerdi.

Alper

@alpermusa ; aramaya devam :)
Abi bu arada geçen cumartesi günü 145i inceledim biraz gerçekten çok diri araç.
Ve full olarak bunlardan pek yok görünce şaşırdık biraz :)
Kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
Bu arada aramaya devam merak etme :)
Bu arada bana da birisi 19 BBS getirebilir belki yurt dışından :) deli bir arkadaş var :)
156 görmüş 19 BBS ler varmış üzerinde sana getiricem dedi :) istemem dedim yok yok diyor.
19 lastikler ne kadar acaba :) sen bilirsin fiyatlarını abi?

depeche101

Alper ebatlara göre değişiyor ama 400-600 arası fiyatlar sanırım. 235/35/19  F1 Asimetrik 2 ler kampanyalıydı o zaman 480 e almıştım , şu an 550 civarı sanırım.

antihero

145 QV
156 2.0 SW SS
145 1.6 TS Sportivo

agucba

Bence 14" ile kalsın. 145 nispeten sert bir model, 15" veya 16" takınca biraz daha fazlalaşacaktır ki eşin kullanacak 145'i. Bence hiç ellemeye gerek yok.

///////////////