Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Satılık 147 Q2 / 34 EFS 96

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

miracozdag

Arkadaşlar merhaba,

2012 Şubat'ta ilk sahibinden almış olduğum aracımı satma niyetindeyim.
Aracımı İstanbul'dan aldım. İlk sahibi sürekli Sabancı Üniversitesi - Gebze civarlarında sürmüş. Aracı alıp Ankara'ya götürdüm, okul bitene kadar (yaklaşık 6 ay) bindim. Ağustos 2012'den beri de İstanbul'da kullanıyorum. Araç şu an 113400km'de.

Ben 23.000 km yol yapmışım. Bunun 14.000'i uzun yol. (İstanbul-Ankara-Samsun-Antalya-Tekirdağ) Hepsinin km'sini tutuyorum. :D

İstanbul'a geldiğimde 106.000 km idi, 10 ayda yaklaşık 7500km yol yapmışım. Hatta 16 Ocak'ta 111111 km olduğu zaman resmini çekmiştim, yani 5 ayda 2300km yol yapmışım totalde. Çalışmaya başladığımdan beri eskisi gibi kullanamıyorum.

Ağır bakımını 110.000 km'de yaptırdım. Referans için Zeki Usta (Bostancı-Carium) ile konuşabilirsiniz, kendisi aracı bilir, tanır. Değişen listesini paylaşıyorum:

Fren Balataları
Motor Yağı
Hava+yağ filtresi
Triger
Baskı Balata
Teker bilyaları
Motor bakım
Devirdaim
V Kayış bilya
Direksiyon yağı
Kızdırma Bujileri

-----

Aracın donanımı çok zengin. Bose müzik sistemi, sunroof, deri koltuklar, cruise sistem, Q2 kilitli diferansiyel, bilen bilir sürüş zevkini maksimum düzeye taşıyor. Kışın o kadar limitleri zorlamama rağmen bana mısın demedi.

Kaza bela durumuna gelirsek, ilk sahibinin 1-2 hafif vukuatı olmuş. Bir kere önden çarpması var, aracı da Birmot servise verince sigortaya geçirmek için sanıyorum hayli tutarlı olmuş. Faturalarını bana gönderdi e-mail ile, en ufak parçalara milyarlar yazmışlar. Yürüyende, şaside hiç bir sıkıntısı olmamış.
Onun dışında arka çamurluktan dokundurmuşlar. Araç kısaca bel altı boyalıdır. Birmot Küçükyalı'dan Muammer Uzun'u da arayabilirsiniz araç için. (Ben hiç aramadım gerçi, hala orada mıdır bilmiyorum.)

Benim kullandığım dönem boyunca ise çok şükür değil kaza, bir yere sürtmüşlüğüm bile hiç olmadı. Sadece trafik cezaları (radar, kırmızı ışık, telefon) yakamı bırakmadı :D Onun dışında sol arka farın alt tarafında küçük bir bölgeye garajda jipin biri sürtüyor ve boyayı kaldırıyor, bunun resmini çekince de paylaşacağım.

Aracımın rengine aşık olup almıştım. Resmen gönül koymuştum ve kısmet oldu aldım. Yolda çok dikkat çekiyor, ilk zamanları hiç unutamıyorum, baya odak noktasıydı. Performans konusuna hiç girmiyorum, tek kelimeyle çok memnunum. Cazip olmayan bir yorum yapacağım, trafikte şu ana kadar uzun yolda beni üzen sadece 1 araba oldu. Adı bende kalsın. :D Şaka bir yana, 150hp + 320nm Tork hayli yeterli.

Yakıta gelirsek, kışın çok fazla yakıyor. Dizel dinlemiyor. 10lt'ye çıktığını biliyorum. Onun dışında İstanbul trafiğinde ben hayli devirli kullanmama rağmen 8.5-9lt civarında geziyorum. Fabrika verisi 8.2lt zaten. İnsan gibi kullanırsam 6,5-7lt ye düşüyor.

Koltukları, kullandığım ve bindiğim araçlar içerisinde en rahat koltuk. Babam bile bu yorumu yaptıysa hakikaten buna inanabilirsiniz. :)

Araç sesli bir araç. Teker sesi ve süper konfor tabii ki beklemeyin. Geçen Golf 7'ye binince bizim araçların ne kadar sesli olduğunu orada anladım. Ama ben bunları beklemiyorum bir araçtan. Kişisel zevkler değişir tabii.

Ben 34.000 TL düşünüyorum aracım için. 2008'de satış fiyatı baz 30.000 euro olan bir aracın 5-6 senede yarı yarıya değer kaybetmesi çok acı. Fakat piyasası maalesef böyle, fiyatta çok uçmanın alemi yok. Pazarlık payı her zaman vardır.

Bir kaç resim paylaşmak istiyorum, önce karlı Ankara günlerinden:

Son olarak da artist bir resim gelsin :)

Oğuz

Cok guzel bir arac,umarim ilgisiz birine gitmez. :)
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

egeozal1

İki taraf içinde hayırlı olsun. Umarım kıymet bilene satılır. Km si yüksek olmasa benim kriterlerime her türlü uyuyor sunroof+bose keşke 80-90 binde olsaydı. :-[ Olsun fiyat bence makul alıcısı çıkar elbet  :yukari-ok:

miracozdag

Teşekkür ederim. Kilometresinin çok olduğunu düşünmüyorum pek. 6 yaşına basıcak dizel araba için 120.000 normal. Ben de böyle gidersem 115.000 km'ye gelirim şubat 2014 gibi. Ama psikolojik 100.000 sınırı var tabii çoğumuzda. :)

egeozal1

You are not allowed to view links. Register or Login
Teşekkür ederim. Kilometresinin çok olduğunu düşünmüyorum pek. 6 yaşına basıcak dizel araba için 120.000 normal. Ama psikolojik 100.000 sınırı var tabii çoğumuzda. :)
Bende Km'sinin yüksek olduğunu düşünmüyorum şahsen dizel araba olduğu için fakat bizimkilerin kriterleri 80,000 Km maks.  :'(

Emre Sezen

hayırlısı olsun, hayırlı satışlar, rengiyle, donanımıyla, motoruyla ilk gördüğüm günden beri çok beğendiğim bir araç EFS . değerini bilen birini gider inşallah.

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

h.t

Ahh ahh keşke bizimkiler he desede anneme bunu alsak. 2 tane aynı arabadan napacaksın diyip duruyor evdekiler.
Maşallah çok temiz, inşallah değerini bilen birine gider

dragut

Şahane bir araç. Umarım hakkını verecek olan alır.
"Alfa sevgisi"

Tolga033

Gerçektende herşeyiyle çok güzel bir 147 ,inşallah değerini bilene gider. :clover:

miracozdag

emin

Miraç jantlarını ayrıca satmayı ya da takaslamayı düşünür müsün?
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

miracozdag

Emin, GT'ye de çok yakışırdı. Fakat jantları ayrıca vermek bana biraz zahmetli ve çetrefilli geliyor. Bilemedim pek. :)

fatihmehmet

Of of. Benim gibi 1.6 TS nin sesine hasta olan ama gidişine pek olmayan biri icin tam aranan kan ama beni aşıyor. Kilometresi hikaye alıp binersin hem de bu fiyata senelerce ama nasip kısmet işte. Ama plakayı yazıyorum kenara aracı ilerde göreceğim :)

Hayırlı satışlar.
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

redromeo156

ıns kıymet bılen değer veren bır kışı sahıp olur senın kadar güzel bakar aracını en cok begendıgım araçlardan bır tane km sıne gelınce km sı bence cok normal bakımalrı yenı fıyat olarakta bu dolulukta bır araç ıcın bedava hayırlısı olsun :nazar:
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

hkmtctnky

Çok sevdiğim bi araçtır, nadir bulunuyor, doğuştan şaka makinası.. Değerini bilen birine gider umarım..
'03 Opel Corsa 1.7 DTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Opel Corsa 1.4 Sport 3dr (MetroBlau)
'06 AlfaRomeo 147TI 3dr (RossoAlfa)
'05 Opel Corsa 1.3 CDTi 3dr (Casablanca Weiß)
'07 Renault Clio 1.6 BVA
------------------------------------------------
'09 AlfaRomeo MiTo 1.4tJet (NeroEtna)
'05 MB CLS350
'09 Fiat 500 1.4 Lounge (Bianco Gioioso)

miracozdag

Üst-alt salıncaklar da değişti bugün.

Uygun fiyata vereceğim arkadaşlar, iki tarafı da üzmeyecek bir fiyat. :alfisti:

miracozdag

...

fatihmehmet

Vay arkadas ya. Şu fiyata kaçar mı bu araba ya. Abi sen ne yap ne et satma bunu. Hep ölü fiyatına gidecek hem performansını kolay kolay bulamayacaksın baska araçta.

Şartlar el verse bir saniyen düşünmem ama ah ah.
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

dragut

Böyle bir aracı 30 liraya alacak kişinin vergi konusunda "canın sagolsun" demesi beklenir zaten.
"Alfa sevgisi"

miracozdag

chao

Renk efsane.. Mavinin tüm tonlarını seviyorum arabada :)

İşallah kıymet bilecek biri alır.. Hayırlı satışlar
2004 Alfa Romeo 147 1.6 TS Distinctinve
2013 Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 120 Progression Pluse
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Distinctive
2016 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtd Super TCT

teflontawa

Cidden nasil guzel bir renktir bu  :arkadasim:Hayirli satışlar olsun
SENZA CUORE SAREMMO SOLO MACCHINE

miracozdag

....

h.t

Gerçekten güzel bir 147. Kaçırılmaması gereken cinsten. Bugün babama tekrar soracağım Stilonun yerine alabilirsek Stiloyu hemen isteyene verip sana soracağım. Durumum olsa 2 dakika durmam.
Hakkında hayırlısı olur inşallah.

egeozal1

Aynı düşüncedeyim fiyat konusunda benimde sıkıntım olmaz ise bende talip olmak isterim. :)