Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

156 8C kırmızı :) Ti jant

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TRSemih

aracının bu açıdan çekilmiş, yüksek çözünürlüklü bir fotoğrafını buraya koyarsan hallederim Ege. ..ya da pm at
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

egeozal1

Abi şimdi fark ettim tam yandan hiç fotoğrafı yok :D

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
alper renk on numara olmuş. jant rengi konusunda bu koyu renk güzel dursa da çekicilik açısından @veloce'a (bu arada velos diye mi okunuyor?) katılıyorum, açık renk albenisini arttırır. bu yukardaki resimdeki araca bir bagaj spoiler'i eklemek lazım bence, şöyle kısa zarif bir şey.

jant konusu ise muallak, boyattıktan sonra bu jantlarla resmini koyarsın sonra iki aracı karşılaştırırız. kişisel fikrim ti jantların on numara olduğu yönünde ama maliyet de büyük etken.

"Veloce" İtalyanca bir kelime, yazıldığı gibi okunur. "c" biraz "ç"ye de kaçabilir. İngilizce'si "Velocity" basitçe hız anlamına gelir ama "Speed" kelimesinden bir nebze farklıdır. Bilimsel olarak daha çok kullanılabilir... Bu vesileyle bu konuya da açıklık gelmiş olsun... :)

Veloce

8)

Photoshop çalışması güzel ama oranlar olmamış ne yazıkki. Resimde görülen jantların reel büyüklüğü 19" 20" inç arası bir büyüklüğe tekabül eder ;)

ismet

Alıntı Yap"Veloce" İtalyanca bir kelime, yazıldığı gibi okunur. "c" biraz "ç"ye de kaçabilir. İngilizce'si "Velocity" basitçe hız anlamına gelir ama "Speed" kelimesinden bir nebze farklıdır. Bilimsel olarak daha çok kullanılabilir... Bu vesileyle bu konuya da açıklık gelmiş olsun... :)

teşekkürler :yukari-ok:
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

Veloce

Güzel ve merak uyandıran, neticesinin çoğumuzu keyiflendireceği bir konu bu... Fakat Alper'cim sana sormak istediğim soru "değer mi"?

Neticede aracın rengi boyanarak değişecek ise, bu işlem aracın tüm parçalarının üzerinden sökülmesine (soyulmasına) ve bu şekilde işlem görmesine sebep olacak. Ayrıca muhteşem olan gerçek 8C (Rosso Competizione 202B Diye hatırlıyorum ayrıca "stage"leri de var diye biliyorum) rengi (benzeri olursa birşey diyemem) uygulanacak ise, boya ve malzeme maliyetlerinin aşırı artmasına, dolayısıyla az önce bahsettiğim soyulma ve normalden gayet pahalı olan malzemelerin kullanımı artı, yeni jant lastik masraflarıyla neredeyse ikinci el bir 156 daha alacak paralara malolacaktır diye düşünüyorum...

Alper

Soyma isi dert degil, beni biraz taniyanlar bu aracin her trim parcasini sokup fabrikanin montajindan daha iyi ve daha saglam bir sekilde ve kesinlikle montajini yaparim.
Zaten yer sorunum yok arkadasimin 12 araclik garaji var yani bildigin koskoca servis ben yavas yavas sokerim her yerini.
Zaten sokunce birde bu tum aracin her yerini ses izolasyonu yaparak kapatirim.
Kapilar ve arac tabani zaten yapiliydi ama on konsol alti , tavan ve bagaj yapili degildi.
Hazir sokmusken her bir yerini elden gecirmis olurum bahaneyle.
Maddi tarafi benim icin cok problem degil.
Boyayi yapacak arkadasta sagolsun sen boyayi getir gerisi dert degil dedi.
Hatta onu bile ben hallederim dedi.
Aramizda zaten para sorunu olmaz o yuzden maliyetten cok bu ise girisme sureci onemli benim icin.
Buda 1 aylik bir surec ister en azindan.
Deger mi konusuna girersek sadece bir araba diye bakarsak kesinlikle degmez ama eger o ozel bir otomobil,o bir Alfa Romeo diye dusunursek her kurusuna deger.

Veloce

Soyma isi dert degil, beni biraz taniyanlar bu aracin her trim parcasini sokup fabrikanin montajindan daha iyi ve daha saglam bir sekilde ve kesinlikle montajini yaparim.
Zaten yer sorunum yok arkadasimin 12 araclik garaji var yani bildigin koskoca servis ben yavas yavas sokerim her yerini.
Zaten sokunce birde bu tum aracin her yerini ses izolasyonu yaparak kapatirim.
Kapilar ve arac tabani zaten yapiliydi ama on konsol alti , tavan ve bagaj yapili degildi.
Hazir sokmusken her bir yerini elden gecirmis olurum bahaneyle.
Maddi tarafi benim icin cok problem degil.
Boyayi yapacak arkadasta sagolsun sen boyayi getir gerisi dert degil dedi.
Hatta onu bile ben hallederim dedi.
Aramizda zaten para sorunu olmaz o yuzden maliyetten cok bu ise girisme sureci onemli benim icin.
Buda 1 aylik bir surec ister en azindan.
Deger mi konusuna girersek sadece bir araba diye bakarsak kesinlikle degmez ama eger o ozel bir otomobil,o bir Alfa Romeo diye dusunursek her kurusuna deger.

Dediğin şartlarda, maliyetleri bu şekilde düşürebilirek, ayrıca aracının tüm elektrik tesisatı, motor aksamı vs. söküp takabileceğine inanıyorsan neden olmasın. Hatta o kendi elinle uğraşıp geri toplamaya bile değer sadece...

96 97 98 yıllarında bir Toyota Celica GT aracım vardı, ustamlar beraber herşeyine dalardım arabanın... Debriyaj değiştirme, genel kurcalamalar şu bu vs. bu paha biçilemez bir keyif aslında ama konu tüm araba olunca tekrar ediyorum, trim değil sadece, "tüm elektrik, mekanik aksam, motor şanzıman vs, araba tamamen çıplak olmalı renk değişimi için", 1 ay hayal diyebilirim Alper. Allah utandırmasın, inşallah on numara olur, yeterki başlansın bir şekilde biter...

Değer konusuna gelince tartışılır... En son ben Spider içi,n hiç gerekmediği halde 7.000 TL. masraf ettim... Değdi mi? Tartışılır... Araç mükemmele yakın oldu mu? Oldu. Ama yine de tartışılır. uzun yıllar kullancaksam fazlasıyla değdi ben sıkılgan bir adamım. 98 sonlarında bindiğim 156'ım şimdi hala duruyor olsaydı para harcarmıydım bilemiyorum...

TRSemih

8)

Photoshop çalışması güzel ama oranlar olmamış ne yazıkki. Resimde görülen jantların reel büyüklüğü 19" 20" inç arası bir büyüklüğe tekabül eder ;)

Elbette. Bu tamamen gorsele dayali bir calisma. Gercek ebatlar uzerinden hareket etmedim. Zira elim gitmedi (:

Sent from my Calculator using Tepetaklak
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Alper

Motor ve sanzimani indirmeyi dusunmuyorum acikcasi.
Motor tesisati falan guzelce toplanip yapilabiliyor.
Daha once de yaptik.
Zaten elektrik tesisatina kendim girmem onlari yapacak arkadas cok.
O konuda rahatim.
Yani motor haric heryerini sokup yapariz.
Ama motor icine gerek yok bence.
1 ay sadece arac uzerindeki calisma olarak dusundum 10 gun de boya de eder 40 gun.
Bakalim biraz mesgulum buara yeni eve gecme telasi falan.
Iyi zaman ve kafa ayirmak gerek.
Sonrasinda cunku sunu da aradan cikarsaydim demek istemiyorum.
Cok guzel ve herseyi onceden dusunerek girisilecek bir proje.
Birde arac uzerindeki tum elektrik tesisati yenilendi benim sadece sok tak yapilacak yani.

Veloce

Motor ve sanzimani indirmeyi dusunmuyorum acikcasi.
Motor tesisati falan guzelce toplanip yapilabiliyor.
Daha once de yaptik.
Zaten elektrik tesisatina kendim girmem onlari yapacak arkadas cok.
O konuda rahatim.
Yani motor haric heryerini sokup yapariz.
Ama motor icine gerek yok bence.
1 ay sadece arac uzerindeki calisma olarak dusundum 10 gun de boya de eder 40 gun.
Bakalim biraz mesgulum buara yeni eve gecme telasi falan.
Iyi zaman ve kafa ayirmak gerek.
Sonrasinda cunku sunu da aradan cikarsaydim demek istemiyorum.
Cok guzel ve herseyi onceden dusunerek girisilecek bir proje.
Birde arac uzerindeki tum elektrik tesisati yenilendi benim sadece sok tak yapilacak yani.

O zaman geriye Bismillah demek kalıyor...

Araç yepyeni olacak bir bakıma ufak tefek eksiği varsa onlar da giderilecek. Motor ve şanzıman'ı bırakmak mantıksız da değil bir yerde. Sonuçta ilerde bir gün arabayı satmak istediğinde zaten alacak olan kişi komple renk değişikliği yapıldığını bilecek. Çok ufak tefek yerlerde eski renk görünürse dahi sorun olmaz.

Başladıktan sonra ziyaret edip, araç başı sohbetler ederek işin ucundan tutcağımız birşey olursa keyifle yardımcı olmayı isterim ;) Startı verdiğinde haberimiz olacak zaten :)

Alper

Sagolasin Volkan.
Hayirlisiyla girisip guzel ve dogru sekilde yol alabilirsek gercekten cok ozel bir otomobil cikar ortaya.

ATA

Valla bunlari yap, 166 frenleri ve en son çitirdan bi turbo taksan dunyada bir esini daha bulamazsin :)
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Alfadanadam

Kolay gelsin herşeyden önce. Ama ben gene de kaplamadan yanayım. Uygulaması da geri dönüşü de hatta sıkılırsan başla renk uygulaması da çok daha kolay ve çekici geliyor bana.
Hatta arabam siyah olsaydı düşünebilirdim zira siyah rengi koruyamadığım için sevmiyorum.

Tapatalk

egeozal1

Alper abi bu projeyi tamamlarsa Türkiyede tek olmaya imza atacak. Artık arabasını almak isteyen 30-35 mi teklif eder onu bilmem. Ben böyle 8C kırmızı GTA jantlı orjinal pırıl pırıl selespeed e elimde olan tüm parayı teklif ederim. :)

Alper

Ata turbo biraz dertli olur SS icin ama kompresor daha kolay uygulanma bakimindan ve sorunsuzluktan dolayi tercih edilebilir bence.
166 frenlerine bakiyorum ama ingilterede buldum 100 pound ama esas sorun onlari getirtmek.
Birde Almanyada var bakalim arastirmaya devam :) acelem yok zaten. Agir agir ama saglam gitmek gerek.

Alper

Bulent abi kaplamada istedigim rengi cok aradim ama bulamadim bi turlu.
Birde kaplamalar bir sure sonra soluyor ama boya oyle degil.
Boyanin hissini derinligini vermiyor hicbir kaplama.

Alper

Bunca seyden sonra satarmiyim bilmem ama bazi seylerin degerini parayla satin almak imkansizdir.
Bizlere yasattiklari paha bicilemez Egecim.

Alfadanadam

Kaplama rengi için daha fazla çeşidi olan yerler git derim. Sıkça adı geçen ankara gmg'ye bile git bak. Neticede planladığın olay büyük bir iş.

Tapatalk

Kutay

Kaplama rengi için daha fazla çeşidi olan yerler git derim. Sıkça adı geçen ankara gmg'ye bile git bak. Neticede planladığın olay büyük bir iş.

Tapatalk
+1
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

Alfadanadam

Boya için ön cam dert değil arka cam dertli. Sökünce aynı fitille takılmaz. Hatta ön cam bile takılmaz. Aklına gelen tüm cam fitilleri söklmeli. Ayrıca 8c olduktan sonra kapıda kuyruk olur satarken fikrine de katılmıyorum.

Tapatalk

egeozal1

Meraklıları mutlaka toplanır yani bunu demeye çalıştım Bülent abim :) Kaplama işine ben sıcak bakıyorum ama. Önce şu sağ çamurluk tamir edilsin Soner abinin yerine gitsin bir çıksın güzel olursa o renk kullanırız baktım çok hoşuma gitmedi. 8C kırmızısı bende düşünüyorum aslında ama 16" jantla nasıl durur bilemem. Kaplama olarak aklımda azur mavi var. 16" SS jantı kaplama ile güzel gider bu kaplamaya cila falan uygulanabilir mi? Hep aynı parlaklıkta kalması için?

Alfadanadam

Konfor için 16 demeye devam edeceksen unut bu işleri Ege'cim, boşa çarçur etme paranı. Sat arabanı bir Mk2 al. 16 alıp gözün 17'ye kayacak, tecrübeyle sabittir.

Kubilay

Elbette 16 gibi olmayacaktır ama 17 jant ve kaliteli bir yay kombinasyonu katlanılamaz bir konforsuzluk yaratmaz diye düşünüyorum.Aksine güzel bir yolda sağladığı stabilite ve viraj stabilitesinin verdiği keyif bozuk yollardaki sıkıntıları unutturacaktır.

Hele bir proje girişimi varsa 16 tercih edilmemeli.

erdem1904

06 RYS 29 ciddi para ve emek harcandı.. Jantlar üstünden orjinal sıfır alındı vs... Satılacağı zaman ki gerekli gereksiz yorumları çoğunuz hatırlar ki başlıkta her türlü detay olduğu halde...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2