Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Yaz tatili

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

admin

Bence bu işe katılım gösterebilir kişiler parmak kaldırsın. Daha sonra bu kişiler arasında bir PM trafiği yaratılıp fiyatlar konuşulsun. Hem gitmek isteyenlerin gönlü olur hemde fiyat orta yerde dolaşmaz.

Fiyatın ortaya konulmamasındaki sebeplerin en başında, biliyorsunuzki aramızda art niyet taşıyan ve art niyet taşıdığı için siteden atılan, türlü huysuzluklar yapan vs...  mahlukatlar bulunuyor. Bu mahlukatlar ortadaki bu rakamlarla ilgili yerlere şikayette blunduğunda ya da başka başka sitelerde bunları fşa ettiğinde, işin içinde olan kişiler zor duruma düşücektir.

Diğer taraftan bu gizli mahlukatları niye barındırıyorsun diyen olursa da; kısaca sözüm ona hehehee beni kimse bulamaz ben yüce insanım, şaheserim diyerek, egolarını tatmin edebilsinler garibanlar dediğimiz içindir. Sonuçta bunlar hiçbiyerde barınamıyorlar, bari burda takılsınlar diyoruz.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

adnan.geyik

Dogrusun Bektas. Kimse yaptıgı iyilikten zarar görmemeli.
Haziran ayı icin ben varım.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

A.S.GÜMÜŞ

yalnız bir şartım var ! gelecek olan Alfisti bana lütfen alfistiturkey çıkartması getirebilir mi ? Bektaş bey'in gönderdiğini bulamıyorum bir türlü aradım taradım yok yaw
Buluşma mümkün olmasa da tatilini Letoonia da geçirmek isteyen site üyesi lütfen bana pm ve telefon numarası atsın. Ben kendisi ile irtibata geçeceğim ve rezervasyonunu yapacağım.

Edited by - A.S.GÜMÜŞ on 30/04/2009  16:57:41

07 DH 800

adnan.geyik

Birtek ben varım herhalde...
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Dentist

Ben de fiyat almak istiyorum Serhat.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

SertackeS

bana da fiyat atabilirmisiniz. değerlendirmeye çalışırım.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

master

Bana da fiyat atabilir misiniz? Gelmem çok zor ancak ihtimal yok değil yine de :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur Ozdil

serhat bey

bende bir fiyat rica ediyorum. mayıs ayı için ve
bu sene harizan ortası veya eylül başı 1 haftalık tatil düşünüyorum kız arkadaşımla. iki kişilik bahsettiğim aralıklarda fiyat gönderirseniz sevinirim.

ihsany

Yeni konu açmadan eskilerden bir konuyu uyandırayım :)

Kaş' dan başlayıp Marmaris'e kadar kıyı şeridinde 5-6 gün boyunca tatil yapmayı planlıyoruz. Bu güzergah üzerinde konaklama yapılabilecek, gidip görülecek yerler ve yenilip içilebilecek çok güzellikler olduğuna eminim, ancak aramızda biraz oraları bilen veya buraları gezmiş ve fikri olan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirlerse sevinirim  :alfisti: 

Sevgiler & Saygılar  :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

agucba

Fethiye'den geçip virajlı dağ yolundan sonra Göcek'i görmenizi tavsiye ederim.
Dalyan'a da uğrayabilirsiniz.
Marmaris'e yakın Gökova'yı da tavsiye edebilirim. O zamanki adı Yücelen Otel idi, fena olmayan bir tesis idi. Tesisin içinden soğuk su geciyordu ve içeride ufak bir gölet yapmışlardı. Buradaki Alabalık'ları tutup sonra yemekte servis ediyorlardı.
Ama buraları 5-6 günde gezemezsiniz.  :)

///////////////

ihsany

You are not allowed to view links. Register or Login
Fethiye'den geçip virajlı dağ yolundan sonra Göcek'i görmenizi tavsiye ederim.
Dalyan'a da uğrayabilirsiniz.
Marmaris'e yakın Gökova'yı da tavsiye edebilirim. O zamanki adı Yücelen Otel idi, fena olmayan bir tesis idi. Tesisin içinden soğuk su geciyordu ve içeride ufak bir gölet yapmışlardı. Buradaki Alabalık'ları tutup sonra yemekte servis ediyorlardı.
Ama buraları 5-6 günde gezemezsiniz.  :)

Teşekkür ederim Serkan Bey  :serefe:

Evet 5-6 gün kısa bir süre.. Amacım planlı hareket edip gezebildiğimce gezmek, o yüzden bu bölgeye daha önce giden arkadaşların yorumları benim için değerli  :)
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

zephry

Tam anlamıyla gezmek isterseniz 5-6 gün yetmez.Kaş-Kalkan'ın çarşısını falan gezip bol bol fotoğraf çekebilirsiniz, balık lokantalarını tavsiye ederim,  çok güzel manzara fotoları var yol boyunca.Kalkan'dan sonra Saklıkent'e mutlaka uğrayın görmeden gitmeyin sakın.Daha sonra Fethiye'ye geldiğinizde yat limanının hemen arkadasındaki Hotel Status'ü tavsiye ederim çok lüks değil 3 yıldızlı bir otel ama fiyat olarak uygun(2 kişi 100-120 tl oda kahvaltı).1 gününüzü ölüdenize ayırın, diğer bir günde 12 adalar turu yaparsınız teknelerle.

Sonra Marmaris'e geçersiniz.Dalyan'a Marmaris'ten yat turuyla gitmenizi öneririm rehber eşliğinde heryeri görmüş olursunuz.Marmaris'in çarşısı büyük ve güzeldir gezmek baya vaktinizi alır, denize merkezde girmeyin onun yerine 20 km mesafede turunç koyu var suyu cam gibidir.Başka bir gün tekne turlarıyla koylarıda dolaşın derim.Sonra Sedir Adası'na mutlaka gidin derim, Kleopatra plajı gerçekten çok güzel.Son olarakta Akyaka'da Azmak Çayı kıyısındaki balık restoranlarına mutlaka uğrayın(Halil'in Yeri tavsiye edilir).Eminim hayran kalacaksınızdır.

Umarım güzel bir tatil geçirirsiniz.Aslında bu bölgede gezilecek çok yer var ama en güzellerini yazmaya çalıştım unuttuğumda vardır illaki.

ihsany

Tam anlamıyla gezmek isterseniz 5-6 gün yetmez.Kaş-Kalkan'ın çarşısını falan gezip bol bol fotoğraf çekebilirsiniz, balık lokantalarını tavsiye ederim,  çok güzel manzara fotoları var yol boyunca.Kalkan'dan sonra Saklıkent'e mutlaka uğrayın görmeden gitmeyin sakın.Daha sonra Fethiye'ye geldiğinizde yat limanının hemen arkadasındaki Hotel Status'ü tavsiye ederim çok lüks değil 3 yıldızlı bir otel ama fiyat olarak uygun(2 kişi 100-120 tl oda kahvaltı).1 gününüzü ölüdenize ayırın, diğer bir günde 12 adalar turu yaparsınız teknelerle.

Sonra Marmaris'e geçersiniz.Dalyan'a Marmaris'ten yat turuyla gitmenizi öneririm rehber eşliğinde heryeri görmüş olursunuz.Marmaris'in çarşısı büyük ve güzeldir gezmek baya vaktinizi alır, denize merkezde girmeyin onun yerine 20 km mesafede turunç koyu var suyu cam gibidir.Başka bir gün tekne turlarıyla koylarıda dolaşın derim.Sonra Sedir Adası'na mutlaka gidin derim, Kleopatra plajı gerçekten çok güzel.Son olarakta Akyaka'da Azmak Çayı kıyısındaki balık restoranlarına mutlaka uğrayın(Halil'in Yeri tavsiye edilir).Eminim hayran kalacaksınızdır.

Umarım güzel bir tatil geçirirsiniz.Aslında bu bölgede gezilecek çok yer var ama en güzellerini yazmaya çalıştım unuttuğumda vardır illaki.

Eyüp Bey süper bilgiler bunlar :) Aklınıza sonradan gelen yerler olursa onları da yazabilirsiniz, 1 hafta daha araştıracağım  :kahve:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

erol1903

Zamanınız varsa Marmaris'in batısı, yani Gökova-Bördübet, Bozburun, Orhaniye'deki Kızkumu görülmeye değer. İyi tatiller :)
2012 Giulietta TCT Rosso Competizione

sp4rc0

Kekova'yı atlamışsınız ama bence görülmesi gereken sayılı yerlerdendir. Kaş'a kadar gitmişken kaçırmayın bence. Kale Köy, batık şehir, deniz içerisindeki lahit mezarlar ve muhteşem temizlikte denizi ile kaçırılmayacak çok farklı bir alternatif.
Kaş'ın denizini ben beğenmiyorum ama sadece o mükemmel manzara için kalınır.
Kalkan'dan Fethiye'ye giderken Patara plajı'nı ve antik kentini mutlaka görün, yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'nin en uzun plajı burası.
Saklıkent milli park değişik bir yer, 1 kere görülebilir fazlası için maceraperest olup vadi içerisinde ilerlemeniz gerek. Bunun için de en az 1 gün ayırmak gerekiyor.

Fethiye'ye gittiğinizde Ölüdeniz'i görün mutlaka. Ancak aile olarak gidecekseniz Kabak Koyu'ndan uzak durun, gidişinde tam bir rezillik çekersiniz. (Sadece maceracı ekip ile gidilir.)
Tekne turu olarak 12 Adalar turunu tavsiye ederim. Kelebekler Vadisine de sadece denizden tekneyle gidin. karadan ulaşmaya uğraşmayın (maceracı ve dağcı ekip gerekiyor) :)
Fethiye'de Kayaköy ve Gemiler Koyu görülebilir güzel yerlerdendir. Dalaman Çayı'nda rafting yapılabilir (1 gün götürür).

Fethiye merkezden Göcek tarafına giderken yaklaşık 15-20 km sonra Günlüklü Koyu görülebilir.

Yat ile gitmiyorsanız Göcek zaman kaybı olacaktır. Ama oralara kadar gidip görmemek olmaz tabi, yarım saat ayrılabilir:)

Dalaman'a gitmeye hiç gerek yok. doğrudan pas geçebilirsiniz. Sarıgerme'nin denizi güzeldir geniş bir zaman dilimine sahipseniz gidilebilir.

Eveeet gelelim Dalyan'a. Tatil yaparken en çok keyif alıp dinlendiğim yer. Nehir kenarında bir sürü küçük otel var. Karşı kıyıdaki kayalıklarda bulunan kaya mezarları gören küçük otellerden birinde kalıp tekne turu ile önce Köyceğiz Gölü'ne, sonra Dalyan'ı geçerek sahile İztuzu plajına varıyorsunuz ve Caretta carettaları görüyorsunuz.
Ertesi gün İztuzu plajına araba ile mutlaka gidiyorsunuz. (öğleden sonra gidilmesi tavsiye olunur. Caretta carettaların güvenliği için plajı, akşam 19:00 veya 20:00da kapatıyorlar. o saatlerde deniz mükemmel oluyor.)

Marmaris'i ben sevemedim bir türlü. Gereksiz bir şekilde çok kalabalık. İçmeler'de denize girebilmek için neredeyse insanların üzerine basmanız gerekiyor:)

Ulaşımı olmasa görülmeye değer Turunç var. ancak İçmeler'den 10-15 km'yi 40-45 dakikada geçebiliyorsunuz. Bir kere gittim, bir daha gidişimde zamanım kısıtlıysa orayı görmeye gidip zaman kaybetmem.

Tatilin sonlarına doğru kafa dinlemek için daha sakin yerler olan Marmaris Selimiye, Bozburun'u tercih edebilirsiniz. Hatta buralara giderken yol üzerinde Kızkumu'nu görebilirsiniz.
Yine kafa dinlemek için Eski Datça Köyündeki taş evlerde kalınabilir. Tarihi alanları seviyorsanız Datça Yarımadası'nın en ucundaki Knidos'u mutlaka görmelisiniz. Ancak yolu Eski Datça'dan 30km civarındadır.

Marmaris'ten Akyaka tarafına giderken Sedir (Cleopatra) Adası'nın mükemmel denizi ve kumu görülmeye değer.. Ayrıca Sedir Adası teknelerinin kalktığı yerden yaklaşık 2-3 km daha ileri giderseniz ormanın ortasında karşınıza büyük bir otopark çıkacak. Orada arabayı mecburen bırakıp traktörlerle muhteşem bir koya gidebiliyorsunuz.(Adını bilmiyorum ama denizi mükemmel derecede temiz, kumu beyaz ve vücuda yapışmıyor.)

Off tatilim gelmiş benim :) İyi tatiller..  8)

'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

asklepios

arkadaşlar bütün yerleri anlatmışlar,bana birşey kalmamış :) ama doğma büyüme Muğlalı olarak birkaç ekleme  yapabiliriz;

-Kaş-Kalkan yolüstü zaten,görülecek ama özelliği yok
-Saklıkent'i mutlaka görün
-Ölüdeniz'in hiçbir esprisi kalmadı ama bana sorarsanız mutlaka yamaç paraşütü yapın
-Marmaris'i oldum olası sevmem,hiçbir özelliği yok( Bodrum'lu sayılırım,o yüzden)
-Akyaka mutlaka görülmesi gereken bir yer,"Halil'in yeri" kazıktır onun yerine "İsmail'in yeri-Kordon restoran" on numaradır,selamımı söylerseniz yardımcı olurlar
-Bodrum'a geçerseniz tavsiyem çok olur ama marmarise kadar demişsiniz

ihsany

Erol Bey söylediğiniz yerleri listeye ekliyorum. Kısa bir tatil olacağı için umarım söylenen yerlerin hepsine gidebilecek bir planlama yapabilirim  :)

Ümit Bey çok güzel bilgiler vermişsiniz, çok teşekkür ederim. Bu konu başlığının, bu bölgede tatil düşünen herkes için iyi bir referans olacağına eminim  :) Bu arada Kaşa daha önceden de gitmiştim ama bir haftasonu idi. Söylediğiniz yerlerden sadece Likya ve Patarayı görebilmiştim. Kaldığım yerden devam edicem bu kez :)

Ali Bey sizin de söylediğiniz yerleri listeme ekledim. Gidebilirsem İsmail'in yerine selamınızı iletirim  :)
Bodrum'a zaman kalmayacak gibi.. Ama birdahaki sefere nerede kalmıştım deyip başlangıç noktamı Bodrum yapacağıma eminim, o yüzden Bodrum'da bir tatilcinin gitmesi gereken yerleri bir Bodrumludan dinlemek iyi bir şans olsa gerek  :)
Bu arada yamaç paraşütü beni bozar, ayak yere basacak  :))
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

ihsany

Arkadaşlar İstanbul'dan Kaş'a giden en hızlı yol hangi güzergahlardadır? Google haritası şöyle bir yol çiziyor ama bilemedim bu yol iyi midir?

Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

Fatihob

Isparta, Burdur cıvarına kadar duble yol, gerisini bilmiyorum. Tabi çöktüğü için durmadan yolun yarısını kapıyorlar o ayrı. Yapılan yollardan daha 1 kere dubleyken gide bildim, onun dısında hep bi bakım çalışması var. Aynı şekil İstanbul-Gelibolu arasıda öyle yalanda duble yol. 2 senedir bakımda trafik eskisinden beter.
..

Alper

Ben Afyon üzerinden geçmezdim :)

Alfadanadam

Ben Afyon üzerinden geçmezdim :)

Antalya'ya giderken Afyon'da 1 gece konakladım. Transit geçilirse sorun oluyor sanırım :)

alfistahakan

Arkadaşlar İstanbul'dan Kaş'a giden en hızlı yol hangi güzergahlardadır? Google haritası şöyle bir yol çiziyor ama bilemedim bu yol iyi midir?

Harita doğru vermiş google güvenin.
Hakan
Forever Alfa

ihsany

Teşekkürler arkadaşlar, bu yolla giderim o zaman..

Alper, Alfama güveniyorum bir sorun olmaz umarım Afyon şeytan üçgeninde, yenicem bu korkuyu  :))
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak

erdem1904

Afyon harbiden sıkıntı ya :) 4 saat mahsur kalmışlığımız vardı bizimde Aras 30 günlükken...

Akyaka'dan da geçen hafta arkadaşım geldi. Çok methetti...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

A.S.GÜMÜŞ

Isparta, Burdur cıvarına kadar duble yol, gerisini bilmiyorum. Tabi çöktüğü için durmadan yolun yarısını kapıyorlar o ayrı. Yapılan yollardan daha 1 kere dubleyken gide bildim, onun dısında hep bi bakım çalışması var. Aynı şekil İstanbul-Gelibolu arasıda öyle yalanda duble yol. 2 senedir bakımda trafik eskisinden beter.

Burdur dan sonrasını isim göstermediği çok anlamadım ama eğer tercih ederseniz Burdur - Antalya arası da duble yol, tabi yer yer bakım çalışması var, Burdur - Antalya istikametinde virajlı dağ inişlerine dikkat edin yola güvenmeyin, yolda bozuk satıhlar ve mıcır var oldukça kontrollü inin. Bucak çıkışında trafik şb var, radar vardır, Dağbelinden sonra Antalya ya inerken dağdaki taş ocaklarını geçtikten sonra yine yolda radar var gece gündüz farketmiyor hızlı gitmeyin  :)

07 DH 800