Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

motor kırdım :(

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemalkml

You are not allowed to view links. Register or Login
olay olduğunda yağ seviyesi ne durumdaydı bir fikriniz var mı
yağ seviyesi gayet normaldi max. seviyesindeydi . söylediğim gibi ben bunu yağ kalitesine buluyorum .

Tolga033

Çok geçmiş olsun ,inşallah en az masrafla atlatırsınız.  :(

Hakan Tosun

Motoru oncesinde saglikliysa muhtemelen yagdandir bence de, gecmis olsun
06DG977 Sunflower Metallic Starlight

TRSemih

yağ seviyesi markası özellikleri ts motorlar için çok önemli. zaten yağ yakıyor motor, bir de sıkıştıyorsan hele ki uygun olmayan bir yağı da kullanıyorsan motoru kucaklamamak mucize gibi bir şey.

250 km kaldı bakıma. muhtemelen bu hafta sonu 10-60a geçeceğim. hem bu sıcak havalarda yağ eksilmesini kısmen azaltmış olurum hem de yüksek devir çevirirken bir nebze içim rahat olur.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Yiğit Doğukan

Çok geçmiş olsun. Burada yağ markası ve yağ numarası seçiminin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bazı ustalarımız yağ markasının çok önemli olmadığını diretip dururlar. Yanıldıklarını bir kez daha görüyorum.

Calibra

Çok geçmiş olsun.

Gelişmeleri yine buradan paylaşırsanız herkes okuyup bilgilenecektir.

Umarız çok canınızı yakmaz tamirat masrafları...
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

nanotechmilas

Çok Büyük geçmiş olsun... 7 8  ay kadar önce benimde başıma gelmişti...

1. Pistondan yatak sarmış... yağ seviyesi hiçde az değildi benim.. araştırma yaptım ve şunu öpğrendim...
Eğer yağ pompası olsa ustalara göre önce en uzaktaki piston yani 4. Piston yatak sararmış. 1. pistondan sarmasının bir kaç nedeni var ya kötü yağ nedeni ile yağ kanalları tıkalı ve benzeri şeyler.... yada daha önce üst kapak yapıldıysa alt tarafında gözden geçirilmesi gerekiyormuş... üst taraf yapıldığında yani siboplar falan komple üst kısım güçlü kaldığından alt kısım zayıf kalıyor ve yatak sarma olayı olabiliyormu. tabi bu ille olacak diye bir durum yok ustalar 10000 km dede olabilir 100000 km dede olabilir diyorlar....

Benimki biyel kolundan sardığı için piston sekman, yataklar, siboplar yağ pompası biyel kollu ve termostata kadar komple yaptırdım. yanlışım olmasın ama parçaların hepsini 1500 lira gibi bir rakama mal etmişim...
Tekrar tekrar geçmiş olsun... umarım hayırlısıyla halledersin...

Alfa33

Arkadaşlar 156 nın el kitabında yer alan selenıa marka yağı neden kullanmıyorsunuz? benim servis hep bu yağı koyuyor bu yağda bir sıkıntımı var acaba? gerçi ben her zaman yüksek devir kullanmıyorum kendim bir sıkıntı yaşamadım.Selenıa marka yağ hakkında bilgi veren olursa sevinirim.
2000-2002 Siyah          1990 model 1.5 33
2002-2004 Kırmızı         1994 model 1.5 33
2004-2012 Kırmızı         1994 model 1.7 33
2012-  ?     Gümüş Gri   2006 model 156

TRSemih

1- yetkili servisler selenia yerine opar'ın dandik yağını kullanıyor artık.
2- selenia, diğer yağ markalarına nazaran (castrol, mobil, vs.) piyada bulunması zor bir yağ.
3- ts motorlar için 10-40 ya da performans ağırlıklı kullanımlarda 10-60 yağ kullanılması gerekir. tam sentetik kaliteli bir yağ kullandıktan sonra yağ markasının, otomobil markası ile yapmış olduğu anlaşma dışında hiç bir bağlayıcılığı yok. 10-40 castrol yarı sentetik ya da 10-60 castrol tam sentetik candır.
GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

tugrul

Ben selenia 10-60 kullanıyorum

2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

kemalkml

araba alttan söküldü 3. piston yatak vurmuş şekilde çıktı ve kol bozuk . kolun ve yatağın bu kadar bozulma sebebi motordan ses geldikten sonra yaklaşık 1 kilometre arabayı yürütmem . ne kadar düşük devir gitsem de yatakta epey ezilme vardı . şimdi krank ölçülüp bakılacak ilk izlenim 0,10 0,15 kadar aşınma var. taşlama çok sağlıklı olmuyormuş bu kranklara ama piyasada fedaral mogul un 0,10 ve 0,20 yatakları mevcut. taşlama düzgün yapılıp krank takılırsa 50-60k gidebilirmiş. akşamüstü ustayla görüşeceğiz . bakalım ne olacak durum .

kemalkml

1- yetkili servisler selenia yerine opar'ın dandik yağını kullanıyor artık.
2- selenia, diğer yağ markalarına nazaran (castrol, mobil, vs.) piyada bulunması zor bir yağ.
3- ts motorlar için 10-40 ya da performans ağırlıklı kullanımlarda 10-60 yağ kullanılması gerekir. tam sentetik kaliteli bir yağ kullandıktan sonra yağ markasının, otomobil markası ile yapmış olduğu anlaşma dışında hiç bir bağlayıcılığı yok. 10-40 castrol yarı sentetik ya da 10-60 castrol tam sentetik candır.
bende motor yapıldıktan sonra 10w60 kullanmayı düşünüyorum . castrol kalitesi garanti . bide petronas var  galiba selenia bu gruba dahilmiş .

agucba

Kemal Bey, Federal Mogul'un haricinde Kocaeli'nde KANCA OTOMOTİV var. Biz onların VW için ürettikleri krankları taşıyoruz. Size uygun bir şey var mı bilmiyorum, isterseniz bir araştırın.

///////////////

kemalkml

araştırmak lazım .ama federal mogul pahalı filan değil.

nanotechmilas

Günaydın, ben krankı taşlattım nerdeyse 15.000 Km oldu bir sorun görmedim,
binde 20 taşlandı benimkide, yatak olarak lancianın 5 silindirinde varmış o ölçü, bende 4 tanesini aldım...
motor yapıldıktan sonra ilk 300 km de yağ değiştirdim, sonra 5000 de değiştirdim... normal olarak ben 8000 km de değiştiriyorum 10.000 km bekmeden ama artık bende 10.60 yağ kullanmayı düşünüyorum... tekrardan geçmiş olsun...

Kubilay

10-60 çok yağ yakan araçlar için uygun bir yağ değil mi? TS o derece fazla yakan bir motor değil.10-40 kullanıldı diye yatak sarması bana çok mantıklı gelmiyor.Ama bu kadar Alfa sahibi insan yazmışsa elbet bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.

egeozal1

Süratli kullanımda daha uygun bir yağ 10-60

Kubilay

İyi de her 10-40 yağ kullananın devirli kullanınca motoru yatak sarsa piyasa patlak Civic'le dolar taşar.Hiç bir Civic'de 10-60 yağ kullanan görmedim.Aynı hacimde aynı güçte araçlar.10-60 TS için daha uygundur anlarım ama 10-40 kullanıldı diye yatak sarması çok garip.

Alfadanadam

Açıkçası ben de suçlunun 10-40 yağ olduğun düşünmüyorum. Senelerce 10-40 magnatec kullandım. 4 farklı ts motorlu alfam oldu ve kaba hesapla en az 150-170 km kullandım. Hiçbir zaman bemzer bir arızam olmadı.
Burada zikretmekten özellikle kaçınırım bilirsiniz ama yakın arkadaşlarım oldukça süratli kullandığımı bilirler.
Bence yavaş yavaş pişen bir sıkıntı ya da yağ pompası tarzı bir sebebi var. 10-60 Yağı herşeye çare görmeyin. Yağı koydum artık rahatça gazlarım demeyin. Yüzlerce bileşem var motor içinde. Ahenk bir kere bozulmayagörsün....

Tapatalk

egeozal1

Elbette bizde 10-40 kullanıyoruz. Ama bir sorun bugüne kadar teşkil etmedi. Şimdilik 10-40 mobil kullanıyoruz ustamda tavsiyesi üzerine yalnız yağ biraz pahalı gibi hani 10-60 parasına 10-40 alıyoruz. 4 lt 125 TL mobil1  ama kaliteli hiç bir sıkıntım olmadı bugüne kadar Allah'a şükür. :)

kemalkml

Açıkçası ben de suçlunun 10-40 yağ olduğun düşünmüyorum. Senelerce 10-40 magnatec kullandım. 4 farklı ts motorlu alfam oldu ve kaba hesapla en az 150-170 km kullandım. Hiçbir zaman bemzer bir arızam olmadı.
Burada zikretmekten özellikle kaçınırım bilirsiniz ama yakın arkadaşlarım oldukça süratli kullandığımı bilirler.
Bence yavaş yavaş pişen bir sıkıntı ya da yağ pompası tarzı bir sebebi var. 10-60 Yağı herşeye çare görmeyin. Yağı koydum artık rahatça gazlarım demeyin. Yüzlerce bileşem var motor içinde. Ahenk bir kere bozulmayagörsün....                      haklısınız . mutlaka bunun birde öncesi var. benim arabamın yağ pompası şüpheli zaten benim gözümde .sökülüp kontrol edilecek  gerekirse değişecek.

Tapatalk

kemalkml

Günaydın, ben krankı taşlattım nerdeyse 15.000 Km oldu bir sorun görmedim,
binde 20 taşlandı benimkide, yatak olarak lancianın 5 silindirinde varmış o ölçü, bende 4 tanesini aldım...
motor yapıldıktan sonra ilk 300 km de yağ değiştirdim, sonra 5000 de değiştirdim... normal olarak ben 8000 km de değiştiriyorum 10.000 km bekmeden ama artık bende 10.60 yağ kullanmayı düşünüyorum... tekrardan geçmiş olsun...
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler .

kemalkml

İyi de her 10-40 yağ kullananın devirli kullanınca motoru yatak sarsa piyasa patlak Civic'le dolar taşar.Hiç bir Civic'de 10-60 yağ kullanan görmedim.Aynı hacimde aynı güçte araçlar.10-60 TS için daha uygundur anlarım ama 10-40 kullanıldı diye yatak sarması çok garip.
civic lerin d serisi motorları gayet toleranslı motorlar  kolay kolay bişey olmaz yani . b16 yani vtec vti larda aynı şekilde sağlam motorlar. stock alt yapıyla 0.3 0.4 bar turbolu olarak yürüyorlar yeterki yakıt hava karışımları iyi ayarlansın . piyasada birçok atmosferik motor stock alt yapısıyla turboyu kaldıramaz .

EskiTüfek

10-40 o kadar kötü bir yağ olsaydı, adamlar bu standardı kendi motorlarında kullanacak kadar salak olmazlardı.
Eğer uluslararası normları karşılıyorsa o yağdan zarar gelmez. Ben boxer motorda bir ara mecburiyetten 20-50 miydi neydi orjinale göre baya kalın bir yağ kullanmıştım, o bile boxerazarar verememişti ki devir çevirmeyi seven bir adamımdır.

cengogo

Geçmiş olsun. Yaklaşık 3-4 ay önce bende motor yaptırmıştım yatak vurması sebebiyle. Krank mili traşlama maalesef olmuyormuş bizim alfalarda. Yeni bir krank mili bulursanız çok daha sağlıklı olacaktır. Yalnız krank milinde de orjinal bulmaya çalışın zira "hafif alaşımlı" diye tabir edilen sanırım fiat grubu başka araçların krank millerinden kesinlikle tercih etmeyin.