Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa 159 Dizel Chip Tuning

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cario

Merhaba arkadaşlar,

Fiyat olarak ekonomik bir arabeyin buldum. Almayı düşünüyorum. Bu cihazla bir deneyim yaşamış birileri varmı.

You are not allowed to view links. Register or Login

Teşekkürler.
17' Alfa Romeo Giulia Veloce Q4
11' Alfa Romeo Giulietta 1.4 170 MultiAir
06' Alfa Romeo 159 JTDm
05' Alfa Romeo 147 1.6 TS
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Alfadanadam

Bunun yerine sanalpazar daydı sanırım 369 liraya daha bilindik bir markanın var. Hem garanti kısmında sıkıntı çıkarsa başvurabileceğiniz yeriniz olur.

Tapatalk

cario

Merhaba,

Yazılım sektöründe çalıştığım için kopyalanan bir chip'in kalite vs konularında fark oluşacağını düşünmediğimden chipi satınaldım. Almanyadan gönderilen cihaz 6 günde elime ulaştı. Hemen takıp kısa bir tur attım. Çok neşeli :)
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Alfadanadam

Ooo güzel haber. Not ettim kenara :)
ama önce bi-xenon var sırada.

Tapatalk

Yiğit Doğukan

Uygulamayı nasıl yaptınız acaba? Bu yazılımı yüklemek için basit bir yöntem var mı? Bir soru daha :) Eski değerleri yedeklediniz mi?

egeozal1

Tapatalk
İlker kemal mi abi? :)

ozoozo

Bu fiyata ve böyle bir marka(hayatımda ilk defa duydum) kendi görüşümce pek sağlıklı olmayacağı düşüncesindeyim,lütfen dikkatli kullanın ve üzerindeki ayarları değiştirmeden kullanın sonra Allah korusun sıkıntı olabilir genelde chip uygulaması yaptıranlar tadına vardığı için o box'taki ayarları değiştiriyor ve buda aracın beynini yoruyor turbo yanması vs gibi sorunlarla karşılaşılıyor,güle güle kullanın bir sıkıntı çıkmaz inşallah

Edit : aracınız için olması gereken custom değerler ; aksi takdirde araca zararı vardır ve şimdi olmasada ilerleyen dönemlerde sorunlar çıkartabilir.

1.9 with 88 KW/120 bhp > 15 kW/21 bhp - 40 Nm
1.9 with 110 KW/150 bhp > 22 kW/30 bhp - 40 Nm

Alfadanadam

Tapatalk
İlker kemal mi abi? :)

Yüksek ihtimalle ama istanbula geldiğim bir dönemde iyi bşr zaman ayarlaması yapmam lazım.

Tapatalk

egeozal1

İstersen kurye ile aldırayım abi ayıp ediyorsun :D Her türlü yardımcı olurum ehliyet olmasa da :D Ama aracının kaskosu olmazsa her türlü durumda cebinden çıkar malum aracının tamponları beyazda olabilir siyahta ne renk istersin söyle ona göre duvar bulcam :D Şaka bu zaten ehliyetsiz direksiyona sürücü kursu ile trafiğe çıktım onun harici trafiğe kapalı alanda :D

cario

Uygulamayı nasıl yaptınız acaba? Bu yazılımı yüklemek için basit bir yöntem var mı? Bir soru daha :) Eski değerleri yedeklediniz mi?

Merhaba,
Kurulumu çok basit fişleri söküp araya bu cihazı takıyorsunuz. Aracınızın orjinalliği değişmiyor istediğiniz zaman en fazla 3 dakikada sökerek eski haline çevirebilirsiniz.
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

cario

Bu fiyata ve böyle bir marka(hayatımda ilk defa duydum) kendi görüşümce pek sağlıklı olmayacağı düşüncesindeyim,lütfen dikkatli kullanın ve üzerindeki ayarları değiştirmeden kullanın sonra Allah korusun sıkıntı olabilir genelde chip uygulaması yaptıranlar tadına vardığı için o box'taki ayarları değiştiriyor ve buda aracın beynini yoruyor turbo yanması vs gibi sorunlarla karşılaşılıyor,güle güle kullanın bir sıkıntı çıkmaz inşallah

Edit : aracınız için olması gereken custom değerler ; aksi takdirde araca zararı vardır ve şimdi olmasada ilerleyen dönemlerde sorunlar çıkartabilir.

1.9 with 88 KW/120 bhp > 15 kW/21 bhp - 40 Nm
1.9 with 110 KW/150 bhp > 22 kW/30 bhp - 40 Nm

Merhaba,
Uyarı için çok teşekkürler. Aracın sıhhıyatına gerçekten çok önem veririm. Bu bakımdan aracı zorlamayacak nitelikte soft bir yazılım istedim. Bu da bahsettiğiniz değerleri yakalıyor. Daha yüksek değerler vadeden bir chipi açıkcası uygulamazdım. Ayarlarını değiştirmek gibi bir düşüncem ise kesinlikle yok :)
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

cario

Fiyata ilişkin de birşeyler yazayım.

Tahmin edebiliyorsunuzdur ama bu gibi yazılımlar iyi paralara satılıyor. Bunlar aslında hep piyasayı yüksek tutma çabalarından kaynaklanıyor.

Şöyle düşünelim, ben bu cihazın içerisindeki yazılımı bana maliyeti 20 TL olan farklı bir cihaza kopyalarsam bunu 50 TL den satmamam için bir neden varmı ? Yazılımı tekrar yapmıyorum. Tek maliyetim cihaz. Dolayısıyla aslında bu gibi ürünler bana kalırsa her fiyata olabilir.

Tabi ebay ortamı için söylemekte fayda var. Satıcının değerlendirmesini mutlaka inceleyin. Ürünü aldığım satıcı %100 olumlu geri dönüş aldığı için satınalmakta tereddüt etmedim. Bu önemli.
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

ozoozo

Fiyata ilişkin de birşeyler yazayım.

Tahmin edebiliyorsunuzdur ama bu gibi yazılımlar iyi paralara satılıyor. Bunlar aslında hep piyasayı yüksek tutma çabalarından kaynaklanıyor.

Şöyle düşünelim, ben bu cihazın içerisindeki yazılımı bana maliyeti 20 TL olan farklı bir cihaza kopyalarsam bunu 50 TL den satmamam için bir neden varmı ? Yazılımı tekrar yapmıyorum. Tek maliyetim cihaz. Dolayısıyla aslında bu gibi ürünler bana kalırsa her fiyata olabilir.

Tabi ebay ortamı için söylemekte fayda var. Satıcının değerlendirmesini mutlaka inceleyin. Ürünü aldığım satıcı %100 olumlu geri dönüş aldığı için satınalmakta tereddüt etmedim. Bu önemli.

Dediğiniz doğru ancak şu şekilde bir yanlışlık var...Her yazılım,her araç için uygun değil yani dediğiniz gibi seri üretim halinde cihaz maliyetini yapıp yazılımı içine atmak değil..Her aracın kendine göre yazılımı vardır ondan dolayı zaten gidipte insanlar 800-1000 TL arası aracı için özel yazılım yaptırıyor,boxlardan ziyade.Mesela Race chip vs tarzı boxlar her araç için uyumlu gibi tek tip yazılım kullanıyorlar zaten chip tuning den şikayetçi olan bir çok kişi yani sorunla karşılasan bir çok kişi box kullandığı için problemlerle karşılaşıyor ve maliyetleri çok yüksek oluyor,yani dediğiniz gibi basit bir işlem değil bu sadece yazılım aynı cihaz farklı olayı değil :) Her aracın kendine göre özellikleri vardır turbonun gücü,pompanın verimi,aracın beyninin ne kadar kaldıracağı vs vs daha çok ayrıntıyı daha çok uğraşan arkadaşlar verirler eğer siz 3.0 lt motor ve 250 hp 240 hplik bir araçtaki kullandığınız box'ınızı 1.6 lt 1.4 lt lik motorda kullandığınızda muhakkaki ilerleyen zamanlarda size sorun verecektir.Yada 1.6lt-1.4lt lik aracınızda kullandığınız box ı 3.0 da kullandığınızda aynı şey.

hi_cazz

Remap yazılım ile box tuning işleyişi farklıdır. Boxlar aracın yanma odasına giren yakıt ve hava oranlarını değiştirerek performans artışı gösterirler. Yani daha çok fakir karışım ile prformans sağlarlar.

Remap ise aracın ECU'sunfaki yazılımın aracın özellik ve kullanıcının beklentisine göre modifiye edilmesidir.  Doğru ellerden yapıldığı taktirde çok iyi bir performans artışı ve ciddi yakıt ekonomisi sağlarlar. Sanılanın aksine motora yük bindirmez, hatta daha rahat çalışmasını sağlar. Fakat keainlikle uzman bir yazılımcı tarafından programlanmalıdır. İşinin ehli olmayan bir kişi kötü sonuçlar, nakit ve vakit kaybına yol açabilir. Ayrıca aracın bakımları ve yakıt konusuna daha çok önem göstermek gerekir.

Box ürünler remap yazılıma göre daha soft ürünlerdir. Dolayısı ile araca kalıı zararlar vermesi çok mümkün değildir. Fakat alacağınız güçte ona göre olacaktır. Hava-yakıt oranlarını değiştirdiği için başlangıçta bazı düzensizlikler olabilir. Aynı zamanda kullanım sonrası orjinale dönüştede aynı durum yaşanabilir. Bu durum geçicidir. ECU kendini yeni değerlere adapte sürecinde bu durum yaşanır.

ozoozo

Remap yazılım ile box tuning işleyişi farklıdır. Boxlar aracın yanma odasına giren yakıt ve hava oranlarını değiştirerek performans artışı gösterirler. Yani daha çok fakir karışım ile prformans sağlarlar.

Remap ise aracın ECU'sunfaki yazılımın aracın özellik ve kullanıcının beklentisine göre modifiye edilmesidir.  Doğru ellerden yapıldığı taktirde çok iyi bir performans artışı ve ciddi yakıt ekonomisi sağlarlar. Sanılanın aksine motora yük bindirmez, hatta daha rahat çalışmasını sağlar. Fakat keainlikle uzman bir yazılımcı tarafından programlanmalıdır. İşinin ehli olmayan bir kişi kötü sonuçlar, nakit ve vakit kaybına yol açabilir. Ayrıca aracın bakımları ve yakıt konusuna daha çok önem göstermek gerekir.

Box ürünler remap yazılıma göre daha soft ürünlerdir. Dolayısı ile araca kalıı zararlar vermesi çok mümkün değildir. Fakat alacağınız güçte ona göre olacaktır. Hava-yakıt oranlarını değiştirdiği için başlangıçta bazı düzensizlikler olabilir. Aynı zamanda kullanım sonrası orjinale dönüştede aynı durum yaşanabilir. Bu durum geçicidir. ECU kendini yeni değerlere adapte sürecinde bu durum yaşanır.

Kalıcı zarar hiç bir yazılım yada box vermiyor zaten,sadece turbonuza vs zarar veriyor ve büyük masraf çıkartıyor. yoksa aracı kullanılamaz hale getirmiyor.Ayrıca box ürünlerinin araca zarar vermediğini ilk defa sizden duydum,box ürünleri hiç bir zaman yazılım ile kıyaslanmamaktadır ve aracın performansını arttırmada yani motor modifiyesinde her zaman boxlar sıkıntı çıkartmaktadır ve zarar vermektedir.Kalıcı zarar hiçbiri vermiyor sonuç olarak box taktırdığınız yada yazılım yaptırdığınız bir araç sorun verdiğinde hurdaya bırakmıyorsunuz,ama masraf çıkartıyor size bir çok box kullanan kişilerin turboyu elden çıkardıklarını göreceksiniz küçük bir araştırmayla yada daha bir çok sorun,beynin kilitlenmesi,aracın kendisini safe modlara alması vs vs.

cario

Bir not daha,
Alt devirler güçlendiği için vites kullanımım değişti. Yol bilgisayarını aldatmak mümkünmüdür bilmiyorum ve belki size abartı gelecek ama normalde 30 km olan Ev - İş güzargahını, 6 litre ortalamanın altında pek göremeyen ben 4.8 lerle bitiriyorum.
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Qadesh

verdiğiniz linkte öncesi ve sonrasını gösteren tablo var orda 156 lar için 1,6 seçeneği yok. 1,9 ve 2,4 için var sanırım 1,6 lara uygun olmaz.
Alfa Romeo 156 1.6 16V TS Distinctive - 2004 06 EV 5527

Yiğit Doğukan

Bu uygulamanın turbosuz araçlarda çok çok az bir etkisi var diye biliyorum. Ama bu dediğim chip tuning için geçerli. Box tuning nasıl etki eder tam bilemiyorum.

cario

verdiğiniz linkte öncesi ve sonrasını gösteren tablo var orda 156 lar için 1,6 seçeneği yok. 1,9 ve 2,4 için var sanırım 1,6 lara uygun olmaz.

Link Turbo-dizel alfalar için.. SefahatDuskunu'in dediği gibi atmosferik motorlarda etki bu kadar büyük olmuyor.
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

ozoozo

Bu tip uygulamalarda aracın bilgisayar sisteminin yanlış gösterdiğini bir çok yazıda okudum,yani orda 4.8 yazıyor ama aracınız normalde 6 lt falan yakıyor gibi bir çok yazıyla karşılaştım açıklamasınıda internette araştırma yaparsanız göreceksiniz şuan dışarıda olduğumdan bulamıyorum :) 

cario

Evet bu gibi yazıları bende okudum. Depo ışığının yanmasını bekleyeceğim. Sonra herzaman aldığım miktarda alıp km bazında ölçeceğim bakalım ne çıkacak merak ediyorum.
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

cario

Evet bu gibi yazıları bende okudum. Depo ışığının yanmasını bekleyeceğim. Sonra herzaman aldığım miktarda mazot alıp km bazında ölçeceğim bakalım ne çıkacak merak ediyorum.
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Alper

Evet bu gibi yazıları bende okudum. Depo ışığının yanmasını bekleyeceğim. Sonra herzaman aldığım miktarda alıp km bazında ölçeceğim bakalım ne çıkacak merak ediyorum.
Depo ışığının yanmasını değilde şu şekilde deneyin derim ben yakıt ölçümünü.
Depoyu fulleyin ama tam ağzına kadar yani gözünüzle görebildiğiniz yere kadar doldurun depoyu.
Sonrasında sürekli kullandığınız güzergahta kullanın ama 1 gün değil 3-4 yada bir hafta kullanın ve tekrar doldurun depoyu gözünüzün göreceği kadar.
O zaman işte tam olarak ne kadar mesafede ne kadar benzin tükettiğinizi ölçebilirsiniz.
Yoksa ışık yandı söndü vs. ile olacak iş değil o.

cario

tam ölçüm için dediğiniz yöntem ok fakat bu pahallılıkta 65 litre depo fullenir mi :)
çok hassas bir ölçüm yapmama gerek yok bunu benden istemeyin :)
06' Alfa Romeo 159 JTDm
96' Fiat Coupé Plus 2.0

Alper

Ben dün Fulledim :) 8 kuruş zamdan hemen önce :)
8 kuruş 8 kuruştur :) 60 litre de fark ediyor sonuçta.
Bizim milletimize mustahaf ama.

Normal de 1.33 olan bir ürünü sen 5 TL ye satarsan ve kimse sesini çıkarmazsa daha çok boş depolarla ölçüm yaparız.