Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

GT SELESPEED - 34 TH 8825

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
İste aradigim jantlar Volkan sanirim bunlar senin sattiklarin 156 ya da yakismis... [IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img][IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Evet Burak kardeşime kısmet oldu bu jantlar. Beklediğimden farklı olarak üzerlerindeki lasitiklerde GoodYear Eagle F1. Güle güle kullansın.   :nazar:

Bence replika bir takım al ve keyifle kullan. Bu gibi şeyleri orjinal olsun diye abartmaya gerek yok... Zaten belirli bir yaşa gelmiş istisnalar dışında sakin araç kullanan insanlarız...  ;)

ozoozo

ıslak suyla ve normal bir bezle çıkartabilirsiniz , okulun verdiği sticker'ı o şekilde gayet rahat çıkarmıştım.

Islak su? Alemsin :)

ahahahah vallahi çok pardon yeni kalktım sıcak olcak o sıcak :D :D ahahah

Veloce

ıslak suyla ve normal bir bezle çıkartabilirsiniz , okulun verdiği sticker'ı o şekilde gayet rahat çıkarmıştım.

Islak su? Alemsin :)

ahahahah vallahi çok pardon yeni kalktım sıcak olcak o sıcak :D :D ahahah
:haydi: :haydi: :haydi: :arkadasim:

coolistanbul

Bilgi icin tesekkur ederim.
Nasil bir yapistirici kullanmislarsa artik :<
Sonax'a gittigimde cikartacagim...
Aşk 3 değil 4 harftir => ALFA
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
1999 2.0 TS GTV Gümüş Gri
2006 2.0 SS GT

wolkanku

yapışkanı sökmek için bir tavsiye. sıcak su vs. ile hiç uğraşmadan direk wd40'ı mikrofiber bir beze sıkıp üzerinde ovuşturun. mikrofiber yoksa havlu tarzı sert yapılı bir bez olsun.
wd40 yoksa da bebe yağıyla ya da yağlı her hangi bir ürünle direk olarak sökebilirsiniz.
detailing tips by wolkanku:D
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

Emre Sezen

yapışkanı sökmek için bir tavsiye. sıcak su vs. ile hiç uğraşmadan direk wd40'ı mikrofiber bir beze sıkıp üzerinde ovuşturun. mikrofiber yoksa havlu tarzı sert yapılı bir bez olsun.
wd40 yoksa da bebe yağıyla ya da yağlı her hangi bir ürünle direk olarak sökebilirsiniz.
detailing tips by wolkanku:D

volkan, halıları çözdüm senin girişesin vardı zaten,  :D orayı ben hallettim artık. ama torpidoda yolcu airbag'inin üstünde çakma bi alfa romeo yapışkanı yapışıktı, noterden cıkınca sökmüştüm, kolayca geldi, ama altında gölge olarak iz kaldı. wd40 ile denedim olmadı, bir detailing erbabı olarak var mıdır tavsiyen  :rock:

biraz off topic yaptım affola  :(

şu resimde görünüyor tam airbagin ortası

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

wolkanku

emre öncelikle adam gibi bir temizlik şart.
meguiars apc ile kuvvetlice temizlenip iyice fırçalanmalı.
üzerine meguiars m40.
ilk buluşmada volkanın gtv'nin içini gördüğünde delireceksin öyle diyeyim. m40 ile içi , yeniden farksız oldu.
benim arabada bile,temiz sandığım konsolda bile kir çıkarttığı yerler oldu.
bıraktığı yüzey ve renk ise mükemmel.
şaka maka şu tabanı siyah yapmak ne kadar değiştirdi arabayı ya maşallah.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Emre Sezen

üzerine meguiars m40.
ilk buluşmada volkanın gtv'nin içini gördüğünde delireceksin öyle diyeyim. m40 ile içi , yeniden farksız oldu.

sen söylüyosan bize yapmak düşer,sağolasın. halı için est, vinet alacaktım, gerek kalmadı, alacak yeni malzemeler belli oldu.  :yukari-ok:

wolkanku

üzerine meguiars m40.

sen söylüyosan bize yapmak düşer,sağolasın. halı için est, vinet alacaktım, gerek kalmadı, alacak yeni malzemeler belli oldu.  :yukari-ok:

her halükarda EST al.
ben çok ağır meguiars apc fanatiğiydim. Artık yüzüne bakmıyorum. EST ile volkanın GTV'de yılların birikimi olan kapı açma butonu çevresi, bagaj kilidi içi vb. yerlerdeki yılların kirini,kapı menteşeleri,menteşelerin içindeki vidaların içlerindeki pislikleri sadece est sıkıp diş fırçasıyla çok az fırçalayıp bahçe hortumuyla su tutarak pırıl pırıl yaptık. volkan inanamadı. arabanın en mide bulandıran yeriyi menteşe bölümleri. şu anda yeniden farkı yok.

eskiden sadece sonax matteffect torpido temizleyici kullanıyordum fiyatı 13 lira ve 500 ml.
meguiars m40, 500 ml'si 15 ya da 18 lira. verdiği temizlik,uv filtresi,kokusu herşeyiyle bir daha sonax a dönüp bakmamam için sebep oldu.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Emre Sezen

üzerine meguiars m40.

her halükarda EST al.
ben çok ağır meguiars apc fanatiğiydim. Artık yüzüne bakmıyorum. EST ile volkanın GTV'de yılların birikimi olan kapı açma butonu çevresi, bagaj kilidi içi vb. yerlerdeki yılların kirini,kapı menteşeleri,menteşelerin içindeki vidaların içlerindeki pislikleri sadece est sıkıp diş fırçasıyla çok az fırçalayıp bahçe hortumuyla su tutarak pırıl pırıl yaptık. volkan inanamadı. arabanın en mide bulandıran yeriyi menteşe bölümleri. şu anda yeniden farkı yok.

eskiden sadece sonax matteffect torpido temizleyici kullanıyordum fiyatı 13 lira ve 500 ml.
meguiars m40, 500 ml'si 15 ya da 18 lira. verdiği temizlik,uv filtresi,kokusu herşeyiyle bir daha sonax a dönüp bakmamam için sebep oldu.

başlığı iyi off topic yaptık :-[  :)) bende matt effect aldım kullandım bi kaç defa, ama beğenmedim, dışarı cıkmayı istemiyorum henüz, dışarıda (kaporta ) iş cok zaten. içeriyi bitirmek lazım.

yöneticilerden biri şu mesajları (off topic kısmını) kopyalasa, bi detailing başlığı açsa, sende boş vakitlerinde ordan bu tüyoları versen epey güzel olur gibi geldi.

wolkanku

hadi başlayalım o halde..topic'i açayım.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

coolistanbul

Arkadaslar,

Bir ara yanlis bir forumami baglandim dedim :-) Off topic olmus ama detayli temizlik icin sayenizde cok sey ogrendim boylesi egitici off topicleri hep beklerim :-) Off degil İn topic :-))

Bu arada bahsettiginiz derayli temizlik urunlerini nereden alabilirim ?

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

coolistanbul

Ynt: GT SELESPEED - 34 TH 8825

Volkan replikalardan uzak duruyorum tatsiz bir tecrubem oldu ve on takima mal oluyordu neredeyse. Replikalarin cok cok iyisini bulmak lazim. Standart replikalarin On takimi zorlamalarini gectim, 160'la giderken bir cukurda kirilacak olsa Allah muhafaza... Bir turku guven hissi yaratmiyor bende... Sabirla bekliyorum orjinal jantlari :-)
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Gouki

Alper abi Erdem Boya'da bulabilirsiiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Veloce

İtalyan malı replika var. Çin malı korkutuyorsa bunları değerlendirebilirsin. Zaten replika olanlardan %20 daha pahalı bu sebepten dolayı. Alış fiyatlarına kadar öğrenmiştim...

emin

alper bey, bu fikir verebilir

abi bıu kombinasyonda harika durmuş.
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

coolistanbul

1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

coolistanbul

Sonunda bugun Levent Sonax'a ugrayabildim, geldigimden beri yikatmaya firsat bulamamistim eski HGS'den kalan yaratigi da :-) hallettiler

Bir soru :

Orjinal radyo/cd calar a Istanbul'da USB soketi takiliyor mu ? Ugradigim bir ses sistemcisi TR'ye iki firma getiriyor dedi telefon etti bir yerlere ve Alfa'lar icin yokmus dedi.
Bana sacma geldi biraz piyasada bu kadar cok USB girissiz Alfa varken bu kadar cok Alfist varken mumkun gelmedi ? Siz ne dersiniz ? Hic yaptiran var mi ?
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Veloce

Sonunda bugun Levent Sonax'a ugrayabildim, geldigimden beri yikatmaya firsat bulamamistim eski HGS'den kalan yaratigi da :-) hallettiler

Bir soru :

Orjinal radyo/cd calar a Istanbul'da USB soketi takiliyor mu ? Ugradigim bir ses sistemcisi TR'ye iki firma getiriyor dedi telefon etti bir yerlere ve Alfa'lar icin yokmus dedi.
Bana sacma geldi biraz piyasada bu kadar cok USB girissiz Alfa varken bu kadar cok Alfist varken mumkun gelmedi ? Siz ne dersiniz ? Hic yaptiran var mi ?

Orjinal iPod kablosu öneririm. USB özelliği falan yok sadece iPod ile kullanılıyor fakat ses vs mükemmel. Bu şekilde araçta 10 adet cd varmış gibi, ipod u CD changer olarak algılyor cihaz. CD başına da 99 adet parça ekleyebiliyorsun. iPod drawer ile birlikte tavsiye ederlese kesinlikle drawer a ihtiyaç olmadığını söyleyebilirim. Zaten bir tek adam gibi bardak tutucumuz var araçlarımızda ondan da olmak istemezsin sanırım. iPod kablosu toripidaya kadar uzanabiliyor...

coolistanbul

GT-SELESPEED---34-TH-8825

Volkan tesekkur ederim,
Ipod kablosunun baglantisi cihazda nereye yapiliyor ?
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT

Veloce

GT-SELESPEED---34-TH-8825

Volkan tesekkur ederim,
Ipod kablosunun baglantisi cihazda nereye yapiliyor ?

Teyp ünitesinin arkasındaki aux ya da cd changer ile alakalı olan bölüme bağlanıyor. Bu şekilde ipod 10'lu cd changer gibi algılanıyor. Her cd içinde 99 adet parça algılayabiliyor. Bunun için ipodumuzun içine 10 adet playlist hazırlıyoruz. Hepsi bu. (10 değilde 9 cd olarak algılıyor da olabilir tam hatırlayamıyorum. Zaten kendimde alacağım önümüzdeki günlerde.)

Teybin arkasından uzanan kabloyu, torpido bölümündeki küçük aydınlatma ışığının bulunduğu bölümden torpidoya uzatabiliyoruz. Delme, kesme biçme yok. Normalde ise bunun yerine yapılan işlem, teybin altında bulunan bardaklık ve küçük çekmece ünitesinin yerine gelen, tek kapaklı tamamen işlevsiz, ipodun içinde durabileceği, başka hiçbir işe yaramayan, görsel olarakta kötü olan bir ünitenin takılması.

Buna gerek olmadığını anlatabildiğimi umuyorum. O şekilde de kullandım ve çok kullanışsız olduğu için bahsettiğim yönteme dönüş yaptım...

egeozal1

Bahsedilen tek kapaklı ipod saklama gözünün görüntüsü bu. Aklınızda kalmasın diye fotoğraf koyayım dedim.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Veloce

Bahsedilen tek kapaklı ipod saklama gözünün görüntüsü bu. Aklınızda kalmasın diye fotoğraf koyayım dedim.

Aynen budur. Eline sağlık Ege iyi yaptın eklemekle. Görüldüğü gibi yukarıya doğru açılan bir kapak, içine iPod'u koyabiliyorsunuz ve başka hiçbir işlevi yok. Bardak tutucu olmazsa olmaz ve o normalde bulunan küçük çekmece de birçok işe yarayabiliyorken, bu aparat sadece gereksiz bir aksesuar olarak orada durmaktan başka bir işe yaramıyor.

Normalde bulunan küçük çekmeceden bahsederken şunu da belirteyim... Eğer çok küçük bir iPod modeli tercih edilecekse, mevcut çekmecenin içine sığdırılabilir.

egeozal1

Rica ederim abi bu kabloyu servisten ve bu ipod saklama gözünü nereden temin edebilirim?

coolistanbul

Volkn cok tesekkur ederim oldukca detayli aktarmissin eline saglik

Bende orjinal dashboard goruntusunu hic bozmak istemiyorum. Ustelik dedigin gibi bardak tutucu olmazsa olmazlardan.

Kabloyu CD changer ya da Aux girisine baglatip ipod veya iphone sorunu cozmek en matiklisi. Hic bir delme kesme vs islemi yapmadan. Eger Iphone la sorun cikarsa Ipod la devam edilir.

Sanirim bahsettigin kablo Iphone ya da Ipod un Kulaklik cikisina baglanan aux kablo soketi olsa gerek. Yoksa Iphone/ipod un orjinal soketli girisine mi baglaniyor ? Birde Ege nin dedigi gibi kabloyu nereden temin edebilirim ?

Ege sana da resim icin cok tesekkur ederim, Volkan'in dedigi dogru boyle bir goze hic gerek yok, bardak tutucu ve kucuk cekmece OK 
1997 1.6 Boxer 145 Rosso
2003 1.6 TS 156 J
2006 2.0 SS GT