Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

147'nin egzoz ucu ve son susturucu görüntüsünden nefret edenlere basit çözüm...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alfacan

Bende egzosu boyamıştım , fakat aylar geçtikçe egzos ucunun rengi matlaştı . Yeni bir tane beğenip kaynattırmam lazım  :)

Bu arada uygulama çok güzel olmuş elinize sağlık  :alfisti:

asklepios

Sene 2008...Alfamı aldığım gün geldi aklıma...Murat abi dedi ki "bu böyle olmaz,bi egsoz ucu lazım" hemen aldığımız gün taktığımız egsoz ucunun aynısı :) daha sonra da susturucuyu boyamıştım...5 yıl geçmiş  :(

eminpar

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login
Bende egzosu boyamıştım , fakat aylar geçtikçe egzos ucunun rengi matlaştı . Yeni bir tane beğenip kaynattırmam lazım  :)

Bu arada uygulama çok güzel olmuş elinize sağlık  :alfisti:
Benim aldığım egzoz ucuna bozulmaz dedi bakalım kullandıkca belli olacak. Susturucu ise yine aynı, boya dökülene kadar sıkıntı yok.

Beğenmenize sevindim bu arada cok teşekkürler  :yukari-ok:
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

universeee

Sene 2008...Alfamı aldığım gün geldi aklıma...Murat abi dedi ki "bu böyle olmaz,bi egsoz ucu lazım" hemen aldığımız gün taktığımız egsoz ucunun aynısı :) daha sonra da susturucuyu boyamıştım...5 yıl geçmiş  :(
Gri araçta ki mi kırmızı araçta ki mi?? :) Malum iki araç var konuda.

universeee

Güzel olmuş

HTC One SV cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Teşekkürler... :)

Utku

Aynen bende gecenlerde koctastan sprey boya aldim, gayet iyi oldu.Henuz dokulmedi ama dokulsede tazeleriz ne olcak :) o igrenc pasli kazan goruntusu yok en azindan.
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

mahoretti

universeee

Aynen bende gecenlerde koctastan sprey boya aldim, gayet iyi oldu.Henuz dokulmedi ama dokulsede tazeleriz ne olcak :) o igrenc pasli kazan goruntusu yok en azindan.
:yukari-ok: cok dogru dokulse de herhalde bir uc bes ayi bulur. Senede iki kutu sprey de gidiversin o goruntuyu gormektense.

bunuda geçen sene yaptırmıştım ben..

Bu egzoz ucu da guzelmis, goruntu bu haliyle zaten on numara. Demek ki her 147 sahibine ayni sekilde yapma hissiyati geliyor :) siyah sprey ve egzoz ucu.

asklepios

Kırmızı  :)

universeee

Kırmızı  :)
Zevkler tutmus demek ki :) sadece iki egzoz ucu denedim direkt bunda karar kildim.

fatihmehmet

Ben de yapmayı dusunuyorum. Dikkat etmemiz gerek bir husus var mı? Altına direk yatıp boyayacağım
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

universeee

Ben de yapmayı dusunuyorum. Dikkat etmemiz gerek bir husus var mı? Altına direk yatıp boyayacağım
Altına yatıp boyayacaksanız en cok kendinize dikkat edin sprey boya cok ucusur yutmayın sonra hepsini :)

Bir kac kat boyamanız gerekir. Bir de mumkun mertebe sabit hareketlerle de boyayabilirseniz daha duzgun durur. Pas falan varsa da biraz zımpara iyi olacaktır diye dusunuyorum. Simdiden gule gule kullanın :) ihmal etmeyin derim yapmayı, cok seveceksiniz zira :)

Wolfshade1989

Gayet başarılı :)
Ben tamamiyle değiştirmeyi düşünürken bunu görmem iyi oldu.
2003 - Alfa 147 Mk1 Distinctive
2008 - Alfa 147 Mk2 Blackline
2004 - Alfa 156 2.0 Selespeed

Atilla Özerten

universeee

Gayet başarılı :)
Ben tamamiyle değiştirmeyi düşünürken bunu görmem iyi oldu.

İlk zaman için başarılıydı evet. Görüntü kirliliğinden baya bir yırtmıştım. Sonra biraz homurtu duymak istediğim için 2-3 ay önce susturucuyu söktürdüm bence çok daha iyi oldu  :D

fatihmehmet

Ben de susturucuyu söktürdüm ama baya fazla gibi geldi ses bana. Hep bende mi anormallik olur anlayamadım :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

universeee

Ben de susturucuyu söktürdüm ama baya fazla gibi geldi ses bana. Hep bende mi anormallik olur anlayamadım :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Abi karşılaştırmak lazım anormallik var mı yok mu diye diğer türlü nereden bileceksin beni rahatsız etmeyen sesin seni rahatsız edip etmediğini :D

milano 75

evren aklıma gelmişken ledleri karşılaştırdım,kesinlikle cob led.hem daha çizgi gibi hemde daha canlı.yalnız kapalıyken orta kısım sarı,oda aşılır bi şekilde.beyaz folyo veya rakı beyaz plexi yapılır
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

universeee

You are not allowed to view links. Register or Login , abi o zamanda zaten konuşmuştuk yanlış değilsem daha düzgün olması gerekeni o. Yalnız benim aklımda bükülebileni var, ilerleyen zamanlarda bir denemem olur sanıyorum. Ama şimdilik başka öncelikler var yapılması gereken, gergilerin değişmesi, burçların falan yağlanması gibi :)

Bilgi için sağol bu arada  :serefe:

milano 75

You are not allowed to view links. Register or Login , abi o zamanda zaten konuşmuştuk yanlış değilsem daha düzgün olması gerekeni o. Yalnız benim aklımda bükülebileni var, ilerleyen zamanlarda bir denemem olur sanıyorum. Ama şimdilik başka öncelikler var yapılması gereken, gergilerin değişmesi, burçların falan yağlanması gibi :)

valla bunun bükülebilenini yaparsan ,stoplar falan süper olur.wtcc kitli bi 156 resimleri paylaşmıştık forumda,onun stoplar çizgi ledli
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

universeee

valla bunun bükülebilenini yaparsan ,stoplar falan süper olur.wtcc kitli bi 156 resimleri paylaşmıştık forumda,onun stoplar çizgi ledli
Abi aklımda çeşitli fikirler var ama kendi kendime yapacak imkanım yok sendeki gibi, diğer türlü de malum işçilik cart curt derken bir dünya para harcamak gerekiyor şu anda da öyle bir imkanım yok. Bakalım, Allah büyük! İlerleyen zamanda belki bir deneme işine girişebilirim ön farları temizletip boyatacağım sırada stoplara değilde.

DcD-Semih

Acilen yaptırmam gerekiyor benimde. Son susturucu boyacının dikkatsizliği sağolsun kıpkırmızı şuanda. Aracım yeni boyadan çıktı cam fitillerini kendim temizledim ama son susturucu malesef temizlenmedi.

Bauhaustan falan bulunur heralde bu ısıya dayanıklı boyalardan. Ama madem bu kadar uygulayan var bilirsiniz, sos susturucuyu önce zımparalamama gerek varmı direk boyasam boya tutarmı yani.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

universeee

Acilen yaptırmam gerekiyor benimde. Son susturucu boyacının dikkatsizliği sağolsun kıpkırmızı şuanda. Aracım yeni boyadan çıktı cam fitillerini kendim temizledim ama son susturucu malesef temizlenmedi.

Bauhaustan falan bulunur heralde bu ısıya dayanıklı boyalardan. Ama madem bu kadar uygulayan var bilirsiniz, sos susturucuyu önce zımparalamama gerek varmı direk boyasam boya tutarmı yani.
Ben Koçtaş'tan almıştım büyük ihtimal orada da vardır. Büyük yapı marketlerde rahat bulunur diye düşünüyorum.

Ben zımparalatmadan yaptırdım, aşağı yukarı 3-5 ay kullandım sonra söktürdüm. O süre zarfında boyada bir dökülme görmedim. Ama zımpara atılmadan boyandığında boya altında kalan paslı kısımlardan dökülme olursa o kısımdaki boyalar dökülür. Vaktin varsa zımparalatıp öyle boyat daha temiz ve uzun ömürlü olur.

DcD-Semih

Ben Koçtaş'tan almıştım büyük ihtimal orada da vardır. Büyük yapı marketlerde rahat bulunur diye düşünüyorum.

Ben zımparalatmadan yaptırdım, aşağı yukarı 3-5 ay kullandım sonra söktürdüm. O süre zarfında boyada bir dökülme görmedim. Ama zımpara atılmadan boyandığında boya altında kalan paslı kısımlardan dökülme olursa o kısımdaki boyalar dökülür. Vaktin varsa zımparalatıp öyle boyat daha temiz ve uzun ömürlü olur.
Teşekkür ederim hocam ilginiz için, zımpara atmak daha mantıklı olucak doğru. Egzoz ucunuda değiştirmeyi düşünüyorum zaten çiftli çıkış daha hoş durabilir 156 da. Bugün halledebilirsem vakit bulup bende paylaşırım burada.
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

universeee

Teşekkür ederim hocam ilginiz için, zımpara atmak daha mantıklı olucak doğru. Egzoz ucunuda değiştirmeyi düşünüyorum zaten çiftli çıkış daha hoş durabilir 156 da. Bugün halledebilirsem vakit bulup bende paylaşırım burada.

Ne demek, bir faydam dokunduysa ne mutlu bana :) Zevkine göre bir şey taktırırsın. Gidip orada görüp deneyince fikrin değişebilir. Ben açıkçası yayvan, elips şeklinde olanları biraz daha beğeniyorum bizim arabalarda.

Yaptırdığın zaman görmek isterim fotoğrafları :)