Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ALFA 147 LEON

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anIL(34an623)

yıl 1993. biz de ford sierra 2.0i gls var. abs'si olmayan model. üst modellerde yani ghia'larda abs var. daha abs yeni yeni yayılmaya başlamış. acayip auto show okuyorum o günlerde. derslerde bile. ondan adam olamadık zatenRegister or Login" alt=""/>

beyaz bir ford sierra test ediliyor. (fotoğrafları hala duruyordur belki, kesmiştim hepsini) test yapan: ford fabrikası. test konusu: abs'nin faydaları. ben de merakla okuyorum. "bizim arabada abs yok, ne dalgadır, ne işe yarıyordur" diye. arabayı kuru zemin, buzlu zemin, ıslak zemin her yerde test ediyorlar. her açıdan abs'nin ezici üstünlüğü. 100 m panik frende 3-4 mt arası erken durabilme. ben çok üzülüyorum. çocuğum ya, deli gibi sevdiğim arabamızda böyle bir özelliğin olmaması çok gücüme gidiyor. Register or Login" alt=""/> o zaman da bmw düşmanıyım. bizim arabada abs yokken bazı 3.16larda bile abs olması benim için çözümsüz ayrı bir dert konusu tabi Register or Login" alt=""/>

bu da çocukluğumdan bir enstantane işte...

n/a

Aslında, AutoShow bu olayı denemişti. Aynı aracın, ABS'li ve ABS'siz kullanımdaki fren mesafelerini test etmişlerdi (aynı otomobilleri, abs sigortalarını sökere ABS'siz hale getirmişlerdi). Ne yazık ki dergi an itibari ile bende değil.

Test, 4 kategoride yapılmıştı sanırım (hatırladığım kadarı ile)

-> 50km/s kuru

-> 100km/s kuru

-> 50km/s ıslak

-> 100km/s ıslak

Sonuçta, ıslak zeminde ABS, her otomobilde, fren mesafesini belirgin biçimde kısaltmıştı.

Kuru zeminde, 50km/s ile yapılan testlerde, sadece sanırım Palio'nun ABS'siz versiyonu, daha kısa mesafede durmuş, geriye kadar vasıtaların (Passat, ve bir kaç araç daha) ABS'li versiyonları ise, daha kısa mesafede durabilmişlerdi.

100km/s kuruda, tüm araçlar ABS sayesinde daha kısa mesafede durmuşlardı....

Yanlış hatırlamıyor isem, teste Nejat AVCI da iştirak etmişti.

(not: bunlar hatırladıklarımdır.)

Edited by - dantelk on 22/10/2005  02:24:15

master

Yüksek hızda ABS'nin daha erken durmayı sağlaması daha olası tabii , ancak daha düşük hızlarda hala ABS'siz olandan yanayım ben :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

palio nun abs sine itimat etmem açıkcası çünkü fiat grubunun frenleri çok zayıf.

n/a

Ne konuymuş yahu boşuna kategori açmışız forumda tek başlıkta herşeyi tartışabiliyormuşuz aslında : )

n/a

evet.konu leon'dan palio'nun frenlerine kadar geldi.

n/a

Berk; özellikle kalın yazdığım kısımlara cevap verebilirsen sevinirim :)

Concorde Hakkında:

.....On May 10th 2003, British Airways and Air France made a joint announcement that they will retire their ageing Concorde fleets due to rising maintenance costs and declining passenger numbers..... (kaynak : You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login)

(bkz. You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login)

(bkz. You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login)

Geleceğin uçakları, sesten hızlı uçabileceklerdir. Ancak, bu 10-15 sene içerisinde olmayacaktır. Kısa vadede üzerinde durulan uçaklar, daha yavaş, ancak daha çok insanı taşıyabilen uçaklar olacaklardır. Yani, para getiren uçaklar bunlardır.

Concorde süper bir uçak olsaydı, hala uçardı demedim. Zarar ettirmiyor olsa idi, hala uçardı dedim. Arada bir fark var. ;)

Diyorsun ki, alet kullanım ömrünü doldurdu. Bir uçağın kullanım ömrünü ne zaman dolduracağı, bir kaç ay içerisinde verilecek bir karara bağlı değildir. Uçağın ne zaman göklerden çekileceği, daha uçak üretimde iken belirlenmiş; tüm kar oranları da buna göre hesaplanmıştır. Bu uçağın, aşağı yukarı ne zaman üretimden çekileceği, zaten bellidir. Doğru değil mi?

Genelde, bir ürün piyasadan çekileceği zaman, bunun yerini alacak bir model zaten elde hazırdır.

Mesela; Alfa 156, daha piyasaya çıktığı gün, Alfa Romeo mühendisleri, 159 üzerine kafa yormaya başlamışlar, ve 156'nın üretiminin bitişini, 159'un piyasaya çıkışının hemen evvelinde gerçekleştirmişlerdir.

156'nın üretimi bittikten 10-15 sene sonra 159'un çıkması, pek de normal karşılanamaz sanırım :D

Kimse Concorde iyidir kötüdür, güzeldir çirkindir demiyor. Alet, kar ettirmiyordu, sadece. Kar ettirmiyorsa da, afedersiniz, kıçına tekmeyi basarlar böyle. Yağma yok!

Concorde'un üretildiği tarihlerden beri üretilen, ve ticari başarı sağlamış herhalde başka hiç bir uçak günümüzde piyasada yoktur. AMA; bu uçaklarının hepsinin yeni nesilleri, eski versiyonlarının üretimlerinin sona ermesinden hemen sonra piyasaya çıktılar. Arada hiç kesinti olmadan, model yelpazesi yenilendi...

Peki, bizim emektar Concorde'un yeni modeli nerede? :) Uçak üretimden kalkmasına rağmen, niye yenisi üretime geçmiyor ki?

Concorde2'nin tek bir prototip çizimi var mı ki, 10 seneye, Concorde2 çıksın? Sadece, ortada yeni bir süpersonik uçak 'tasarlamak' için çabalayan şirketler var. Biliyorum; Boeing'in de bu tip bir prototipi var. Japonlar da kasıyor.  Ama, kısa vadede hiçbiri hayata geçirilmeyecek. Bir uçak tasarlamak başka, onu üretebilecek gücü, cesareti gösterebilmek bambaşkadır. Daha uzun yıllar, kağnı hızında seyahat edeceğiz..

Concorde projesi, battı. Patladı. Bir zamanlar vardı. Artık yok. Bu uçak, öldü. Kalbimizde yaşasa ne farkeder?

-------------------------

Amerikan Crash Testleri Hakkında:

Ala ala, yahu adamlar, araçları 64km/s hızla, %40 öpüşme payı ile, bariyere çakıyorlar. Nerede, fark. Fark var diyorsun ama, farklı söylemiyorsun ki :)

ABD'de, hangi gerçekçi test var abi? Ben de yararlanmayı isterim, çünkü.

EuroNcap, insanlara zorla kemer mi taktırsın? Adamlar, kemer olursa, daha güvende olursunuz diyorlar. Takmıyorsan, keyfin bilir. Varmaya çalıştığın şey nedir? İnsanlar emniyet kemeri takmıyorsa, Şahin ile Mercedes S Serisi, aynı güvenliği sunuyor demek istiyorsun açıkça. E, buna da diyecek birşey bulamıyorum. Pes.

Gelişmiş ülkelerde, insanlar arkada da emniyet kemerlerini takıyorlar. Eğer sen ayakkabını konsola dayıyorsan, zaten söylenecek birşey yok. Ancak, asıl tuhaf olan, ayakkabını konsola dayadığın zaman, bunu EuroNcap'in hesaplamadığını öne sürerek, bu testin bilimselliğini sorgulaman.

Berk, sen anlamıyorsun sanırım hiç.... EuroNcap, zaten ayağını konsola dayayanlarla ilgili araştırma yapma iddiasında değil ki, sen onları 'ayaklarını konsola dayayanları değerlendirmemekle' suçlayabiliyorsun?

Buna şöyle bir örnek vereyim: Bir kurşun geçirmez ceket üreticisi, çelik başlı G3 mermisine bile dayanabilecek bir koruyucu yelek geliştiriyor.

Sonra, sen çıkıp 'ahahahahhaah gerizekalı insanlar, sizin bu yeleğiniz roketatara karşı korumuyor ki. Mal insanlar sizi, siz bilimsellikten uzaksınız, yaptığınız testler de hiç bir şey ifade etmiyor' diyorsun. :)))))))

-------------------------------------

150 ile viraja girme konusunda :

.....140 ve 150 ile kopan arabanin nasil toplandigi konusunda sacma bir tartismayada gerek duymuyorum D.K. :) Bunu ileride ogrenirsin ..... demişsin.

Hocam, neyi, nasıl öğreneceğim? Bunu anlamadım çünkü.

---------------------------------

40 ile viraja girilerek bir aracin sinirlari nasil sinanir konusunu anlayabilmis degilim...

Bunu açıklamaya çalışayım sana. Aslında; tam formülü bilmiyorum ama, aracın yanal çekim kuvvetini, şu formül ile açıklayabilirim sanırım, basitçe.

yanal çekim = hız  X direksiyon açısı

Bu da şu anlama geliyor; belirgin bir yan çekim gücüne erişmek için, illa ki hızını çok artırmana gerek yok. Hızını azaltıp, direksiyonu biraz daha fazla çevirirsen, yine aracın limit karakterini görebilirsin. (ha, düşük hızdaki karakter ile yüksek hızdaki karakter, bir olmayabilir. Ama yine de, bu süratlerde bile, kontolünü kaybederek, kaldırımda yürüyen bir yayaya patlayarak, rahatlıkla bir cana mal olabilirsin :))). Bunu da düşünmek lazım, bence. Sonuçta, okumuş etmiş adamsın, hocam. Kamuya açık yollarda, tehlikeli hareketler yapmak, pek yakışmıyor bence..

Eğer 40km/s ile giderken aracın limitlerini görme şansın olmasa idi, her 90 derecelik virajı tamgaz geçebilirdin.

quote:

Berk Zingin wrote:

Degerli D.K. kullanim omru diye bir kavram vardir bilemiyorum haberin var mi? Concorde bu omru basari ile tamamlamis ve gunumuz konjekturunde omrunu doldurmus bir ucak oldugu icin ucustan alinmistir.Olumlu meydana gelen kaza ise bunu tetikleyen bir etken olmustur.Havacilik tarihini incelersen Bu ucagin bir cok basariya sahip oldugunu farkedersin.Cogu havacilik otoritesi halen concordu gokyuzunun kralicesi olarak nitelendirir.Bkz. You are not allowed to view links. Register or Login">www.airliners.net   Super bir ucak olsaydi halen ucardi demissin.Cok komik geldi.Ucagin uretilmeye baslandigi tarihi verdigim linkten bir kontrol et istersen.Ayni yillarda uretilen ve halen ucmakta olan pek ucak olmadigini farkedersin :)

ABD 'de ncap uygulandigini yazmissin ancak orada uygulanan test euro ncap degil D.K. bu konuda dikkatli arastirma yapmani tavsiye ederim.Amerikada bunlarin disinda da bagimsiz kuruluslarin uyguladigi farkli ve daha gercekci kriterleri goz onunde bulunduran testler var.Migrosa giderken kemer takmak konusunda anlatmaya calistigim gercekcilik unsuruydu ve geneli kapsiyordu.Sen kemer takiyorsan senin adina sevindim ancak buyuk cogunlukla kisacik mesafelerde bircok kisi bunu kullanmaz.Dogru pozisyonda oturmaz.Bana ornek olarak gosterdigin euro ncap testi herseyin uygun oldugu kosullara gore yiildizlarini veriyor.Sen surekli iki elin direksiyonda optimum pozisyonda mi aracini kullaniyorsun? Cevabin evet ise tebrik ederim :)

Euro ncapin bilimselligine golge dusurmez konusunu bilemiyorum acabildim mi? Gercek hayattaki kriterler bunlar degil D.K gercek hayatta turk insani olsun italyan insani olsun uzun yolda ayakkabisini cikarip on konsola dayar uyuya uyuya yolunu gelir herhangi bir kaza aninda da havayastigi uzerinde duran ayagini agzina alir.Iste buradaki nuans o kazayla karsi karsiya kalmani engelliyecek surus dinamigine sahip bir arabanin olup olmadigidir.Bence gercek guvenlik budur.Bununla ilgili daha fazla polemik yaratmaya gerek duymuyorum.

140 ve 150 ile kopan arabanin nasil toplandigi konusunda sacma bir tartismayada gerek duymuyorum D.K. :) Bunu ileride ogrenirsin :)).Ozellikle arkasi gecince karsiyaka yonunde girilen viraj bu demo icin mukemmel.Bu virajda bir alfa romeoya asik olmak icin gerekli tum unsurlar birlesiyor bence.Bagimsiz suspansiyon sistemi aldigin tum yol verisini tekrar yola milimetrik kontra hareketleriyle aktarman icin muhtesem bir surus dinamigi olusturuyor.Saniyorum cok farkli araclari test etme sansin olmamis.Bu noktada Alfa'nin yarattigi fark konusunda bilgin yok.Surekli donup dolasik ayni konuyta geliyoruz.Ciddi bir kazada yuksek yildizli araba bilimsel olarak daha guvenlidir diyorsunuz.Bende yuksek hizlarda sizi kaza pozisyonundan kurtaracak araba daha guvenlidir diyorum.Bence bilimsellik surus dinamiklerinin surucunun oturma pozisyonunun hesaba katildigi her unsurun ayri ayri test edildigi kosullarda gerceklik kazanir.

40 ile viraja girilerek bir aracin sinirlari nasil sinanir konusunu anlayabilmis degilim.

Bu arada 147 ile focus birbirinden farkli araclardir D.K. Focusun hedef kitlesi daha oncede belirttigim gibi Golf 307 vb araclardir.Ancak 147'nin kitlesi a3 almayi dusunen bmw 1 serisini test eden gruptur.Burada ciddi bir fark var.Alfanin da one cikmaya calistigi kozu sporcu ruhudur.Size daha oncede anlattigim gibi focus ta alfaya yakin hizlarda viraj donebilir ancak kayma durumunda alfanin verdigi tepkileri veremez.Cunku focus surucusu viraji bir alfada oldugu kadar hissedemez.Bu focusun kotu bir suspansiyon sistemine sahip olmasindan kaynaklanmaz.Focusun ayarlari konfora yoneliktir ve sportiflik iddiasi alfa kadar degildir.Umarim bu cizgiyi ayirt edersiniz.Yuksek hizda viraj donebilmek ayri bir sey,yuksek hizda kontrollu olabilmek ayri birseydir.

Porsche konusunda bir yorumda bulunamiyorum cunku bu arabayi kullanmadim.

Ulvi abicim Concorde'nin ses konusunda sorunlu oldugu dogrudur.ancak ucustan kaldirlma sebebi bu degildir.:)

Edited by - dantelk on 22/10/2005  16:42:20

n/a

Bak, bana You are not allowed to view links. Register or Login 'i tavsiye etmiştin. Forumunu incelemeni tavsiye ediyorum ben de :)

Orada, GDB diye bir eleman var; adamcağız Concorde'un hangar ekibinde imiş anladığım kaadrı ile. Neyse, adam şöyle diyor;

.....A new SST is the aviation equivalent of sightings of the Loch Ness Monster, or Yeti.....

:)

Kaynak: You are not allowed to view links. Register or Login">You are not allowed to view links. Register or Login

söylediğin sitenin forumunu okudukça, süpersonik bir jetin hayal olduğuna olan inancım iyice arttı...

n/a

leon'dan concorde'a kadar geldik.yakızda uzay mekiğinide katarız.

master

Ecevit siyasete döner mi acaba ?

Hadi buyrun burdan yakın :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

Ben dönmemesi için sebep göremiyorum

:P

quote:

master wrote:

Ecevit siyasete döner mi acaba ?

Hadi buyrun burdan yakın :)

alfisti

deniz baykal halen genç siyasetçi olarak anılıyorsa neden olmasın :)
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

Alfadanadam

Ne topic açarmışım be :)

Admin artık hediye olarak bi güzellik düşünür bana :)

Onur

bu topic i parçalasak 4-5 farklı konu çıkar heralde :))

n/a

Sevgili D.K sacma polemigimiz tum hiziyla devam ediyor anladim.Ama bunu uzatmak istemiyorum.Bunlari buraya yazmaya useniyorum.Yuz yuze tanisinca tartissak daha guzel olur.Oncelikle havacilik sektoruyle ilgili genis bilgin olmadigini dusunuyorum.Cok komik kiyaslamalar yapmissin.

Ucaklarin tasarimlari yapilirken arabalarda oldugu gibi 5 sene icinde model yenileyelim diye bir dusunce yoktur.Cunku bu muhtesem araclar yapilirken dizaynini birisine begendirme kaygisi yoktur.Yeni bir tasarim ancak gerek aerodinamik gerekse motor konusunda bir gelisme yasandiginda ortaya cikmaktadir.Ucaklarin uretimleri arabalar kadar kolay olmadigi icin bu tip degisiklikler yapmak,Haaaa yolcu bizim boeingin tipini begensin kaygisiyla degil.Ekonomik kriterler dusunulerek tasarlanir.Eskiyen teknolijiye sahip bir ucak (yakit tuketimi ve modernizasyon en onemli kriterlerdir) farkli hatlara kaydirilarak kullanim omru uzatilir.Buradaki nuans koltuk basina dusen yakit tuketimidir.Neyse bunlarin ayrintilarini yazicam.Bu insanlar concordu tasarlarken br sonraki modeli ne olsun diye dusunmemislerdir.Concordun tasarlandigi yillar dunyanin teknoloji yarisi icinde oldugu,kim nereye gidecek,sende ne var bende su var.Kisacasi seninki kac cm benimki kac cm yarislarinin yasandigi yillardir.Concord bu noktada bir kilometre tasidir.O yillarda insanlara supersonik ucmak keyif veriyor,ulasilmasi guc birsey olarak dusunuluyor olabilir.Aslina bakarsan halen oyle.Daha onceki yazimda bunu kimlerin kullandigini belirtmistim.Concord surekli zarar ettiren ya da basarisiz bir ucak degildir.Uretildigi yillarda amacini gerceklesitirmis,gunumuze kadarda basariyla kullanilmis bir aractir.Gunumuzde ulkeler arasinda o yillarda oldugu gibi soguk savas sonucu teknoloji yarisi yasanmiyor (daha farkli sekillerde yasaniyor diyelim yoruma acik olmasin) Bu sebeple konjoktur biraz farkli.Gelecegin ucaklari icin cok koltuk sayili olacaklarina dair yorumlar yapmissin bu yanlis.Ornegin izmir istanbul arasi 300 koltuklu bir airbus 340 ucurmak hic bir zaman mantikli olmayacaktir (izmirin nufusu 200 milyon olmadikca :)) ) Neyse bu polemik sapsiklemeden You are not allowed to view links. Register or Login i sana forumlarini oku diye onermedim.Oradaki insanlarin %70 'i bu isin icinde olmayip yorum yazan havaciliga merakli gencler.Yas ortalamasi bir hayli You are not allowed to view links. Register or Login yorumlarinda onemsenecek cok ciddi anlamda birsey yok.Ben concordun tarihini okuman icin onermistim.Neyse :)

Ncap olayini uzatmak istemiyorum.Sana ne demek istedigimi anlatmayi basaramiyorum.Sehir icinde ya da disinda hiz yapma konusuna gelince,Bu gune dek kimseye zarar vermis degilim.Hiz yapan bir insan da degilim.Yeri gelince uygun kosullar olusunca bunu yaparim bunu da nerede ne zaman yapacagimi bilirim icin rahat olsun.Anlatmak istedigim zor durumda kalinca arabanin ne tepki verecegini bilmenin onemiydi bu da algilanmamis.

Konuyu kapayip yuz yuze konusalim Degerli D.K :))

n/a

Valla, bana gayet ciddi bir forum gibi geldi. Mesela; Concorde'un tekrar goklere cikartilmasi konusunda hemen hemen hiç kimse 'evet keşke yine uçsa' gibi salak mesajlar atmamış. Bunun getirileri ve götürüleri konusunda, uzun ve ayrıntılı açıklamalar yapılmış.

Bir ileri teknolojinin gelişmiyor olması, hatta artık kullanılmıyor olması, ne ifade ediyor senin için; doğrusu merak ediyorum. Neden, Airbus ya da Boeing, şimdiye kadar yeni bir SS uçak çıkartmadılar?

Havacılık konusunda son derece amatörüm ama, bu bahsettiğim konular havacılık teknolojisi ile ilgilenmeyi gerektirmiyor ki :)

İzmir yolu için, nasıl ki JumboJet'e gerek yoksa, Concorde'a da gerek yoktur. Burada, denizaşırı seyahatlerden bahsediliyor. Neyse, sonuçta Boeing, kendisi söylüyor; biz bu tip uçaklar üretmek için kasıyoruz diye. Ve dediğim gibi, SüperSonik uçakların devamı ile ilgili hiç bir umut verici gelmişme yok.

Concorde şöyledir, böyledir... Hiç bir sözüne itirazım yok. Ama, kısa vadede, yeni bir Concorde görmeyeceğiz. Neden? Çünkü daha karlı alternatifler var.!

Ncap konusunda bir açıklama yapmana gerek yok ; ben sadece ABD'deki gerçekçi kaza testlerini merak ediyordum, hepsi o. Ncap'ın geçekçiliğine inanıp inanmamak sana kalmış.

Kolay gelsin Abi :)

Edited by - dantelk on 24/10/2005  14:33:40

Tufan

sevgili arkadaşlarım, inanın ben artık konudan koptum, kim neyi savunuyor anlamış değilim. An itibarı ile Alfisti Turkey'in en off topic topici bu olsa gerek. Sayın Adminden rica ediyorum: hakikaten şu başlığı ilgili yerlere serpiştirsek...

Bu arada sayın admin, site monitörü ne iş?

n/a

diyerek muhabbetin başka diyarlara yelken açmasını sağladınız sayın neindirthalyan.. Nesi varmış site monitorumuzun efendim : )

alfisti

bence bu topic i kilitleyelim ve konuşmalarını sürdürmek isteyen herkes yeni topic açsın:)
Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

alfisti

sayın martin mystere in arkadaşı neanderthal insanı java, site monitörü aslında birt ür bbg evi formatında bir site yaptığımızın göstergesidir...  sürekli olarak sitemizin ne halt işlediğini o monitörden takip edebilirsiniz...

Ulvi Toprak Tire/İzmir
2023 Tonale MHEV Veloce

n/a

Ben kullanmadığını düşünemiyorum ulfisti bey.. Yoksa gerçekmi bu Tufan Bey : )

Tufan

apdeyt etmiyor. ne evden ne de işten baktığımda konularda....ulan tam yazarken güncelledi. Yok bişey tolgacım. Sen nasılsın bu aralar?

Konuyu toplamak açısından bir soru sorayım:

Seat'ın Alfa'yı taklit ettiği bariz olan bir düzlemde, Concorde'un emekli olmasından sonra Boeing'in Airbus modellerini taklit etmesini ve Airbus'ın NCAP crash testlerinde ABS'siz 4 yıldız almasını gözönünde bulundurarak, bir Fiat Palio'nun 140 ile girdiği bir virajda  "yanal çekim = hız X direksiyon açısı " formülünü kullanarak  hangi tür müzik dinlenmesi gerektiğini hesaplayınız.

Edited by - neanderthal on 24/10/2005  15:44:32

Tufan

ulvicim şu nicki kaç zamandır kullanırım,  beni bir tek sen anladın.

Register or Login" alt=""/>

quote:

alfisti wrote:

sayın martin mystere in arkadaşı neanderthal insanı java, site monitörü aslında birt ür bbg evi formatında bir site yaptığımızın göstergesidir...  sürekli olarak sitemizin ne halt işlediğini o monitörden takip edebilirsiniz...

n/a

Hmm.. öyle bir durumda monitorun boş bir kısmında sağ tıkla / refresh hareketiyle kendisine getirebilirsiniz arkadaşı.. Birde guncelleme kutucukları ile oynayarakda o işi kendisi yapıyor aslında..

Konu özeti süper olmuş.. Birde " ya bu konu biyerde konuşulmuştu ama hangi başlıktı aceba" diye düşünmemize gerek kalmadan direk bu kısma girebiliriz sanırım : )  

n/a

Biraz homohabilis bakis acisi olmus ama gulmekten oldum.Neanderthal super komik abicim.Muhtesem yazmissin.Senin yuzunden mudur psi pis bakti .Yazdiklarini okuduktan sonra patlattim kahkahayi :)

Seat'ın Alfa'yı taklit ettiği bariz olan bir düzlemde, Concorde'un emekli olmasından sonra Boeing'in Airbus modellerini taklit etmesini ve Airbus'ın NCAP crash testlerinde ABS'siz 4 yıldız almasını gözönünde bulundurarak, bir Fiat Palio'nun 140 ile girdiği bir virajda "yanal çekim = hız X direksiyon açısı " formülünü kullanarak hangi tür müzik dinlenmesi gerektiğini hesaplayınız.