Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Motor muhabbetleri... Ducatisti?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KAKIRMAN

Şimdi ona bile razıyım Bülent Hocam...
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Alfadanadam

Fuarı bekle. Ben bekliyorum şahsen :) beklemek için bahane lazım bana yoksa kar kış demedn motor peşine düşebilirim :)

Tapatalk

emin

fuara daha 5 ay var bülent abi ne yaptın =)
BMW E46 3.18ci - Ducati Hypermotard - Ducati Monster 695

Alfadanadam

Ben kafamda sezonu kapattım :)

Tapatalk

emin

abi en zevkli kısmı başladı =) serin ve güneşli =)
en az 1 ay daha binilir keyifle motora ondan sonrası artık ayda 1-2 kezlere düşer.

Anıl

Yağmur olmasın,yollar ıslak olmasın hertürlü binilir ;)
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Veloce

You are not allowed to view links. Register or Login
:yukari-ok:

Veloce

Biraz anlatsanda keyifle okusak Anıl monster tecrübelerini... Hatırı sayılır vakit geçti aradan. Güncel değerlendirmeler olursa seviniriz  :serefe:

KAKIRMAN

Aynen... Bir kışlık, bir yazlık, bir de baharlık mont var (kampanyaydı ucuzluktu vaktiyle almıştık), pantalon altı çorap tarzı dizlik var kışın bayağı ile yarıyor. Baf maf eldiven derken bir cbf e denk geliyor nerdeyse.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

Anıl

Bugün itibariyle 3200km olduk,bana ait kısmı 700km...Şimdiye kadar kullandığım motorlarda en net ve istikrarlı yol tutuşa sahip motor,virajları ip gibi giriyor ve çıkıyor,sürüş konumu baştan yoruyordu ama şimdi alıştım...Tüketim gayet az 4-4.5litre/100km... Sürat; her viteste gidiyor,torku baya iyi, xt 660 gibi tork manyağı motordan sonra böyle çıplak bir motordan bu torku beklemiyordum,2000 devir altına düşmedikçe hertürlü yürüyor...140km/h'i geçmedim ama bu hızda bile adamı döven bir rüzgar korumamasına sahip :D 120km/h altı gayet konforlu. Parlamış asfaltta ve dönüşlerde ani gaz tepkilerine pek gelmiyor,arkayı hafiften bırakıyor. 2500 devir gibi titreşim mevcut bu devirden sonra titreşim diye birşey yok! Vitesler hala sert,sanki ayağımla odun kırıyorum,tak tuk ses yaparak sesli geçiyor,arada da olsa boşa geçtiği halde ışık yanmıyor,yani vites geçişleri de çok net değil,tabi vites göstergesi olmaması büyük eksiklik,benzin göstergesi bulunmaması da! Sıcak yaz günlerinde bile trafikte hararet yükselmiyor ki bu hava soğutmalı bir motor! Dizayn çok hoş ve çekici,motosikletten anlayan kişiler durdurup,soruyor,bakıyor ama anlamayanlar üzerinde pek cazibesi yok,apaçi camiasında pek yeri yok kısaca,grenaj demek, SS demek motor demek onlara :p Motordan çıkan sesler zaten hiç cezbetmiyor onları,gerçekten de motordan hertürlü senfonik ses geliyor,takırtılar vs vs bilmeyen biryerler kırılıyor zanneder. Sonuç olarak benim için hertürlü yeterli,modeli,km iyi olduğu için uzun süreli bir kullanım düşünüyorum.
Rahat duramadım,yine birşeyler yaptım,şuan beklemedeyim ;)

1998 GTV V6 TB

Anıl

Aynen... Bir kışlık, bir yazlık, bir de baharlık mont var (kampanyaydı ucuzluktu vaktiyle almıştık), pantalon altı çorap tarzı dizlik var kışın bayağı ile yarıyor. Baf maf eldiven derken bir cbf e denk geliyor nerdeyse.
Bende iyi bir markanın dört mevsim montunu kullanıyorum,yazın astarı çıkarıyorum,havalandırma fermuarlarını vs açıyorum,kışın astarı geri takıyorum,her mevsime göre mont almadım. Özellikle kış giyimine önem verdim,termal içlik ve biri deri,diğeri süet-korumalı motosiklet eldivenim var,bunun tanında 2 adet maske,bu halde 4-5 derecede bile üşümeden gidiyorum.Sanırım planda birde bot alıcam.

1998 GTV V6 TB

Veloce

Bugün itibariyle 3200km olduk,bana ait kısmı 700km...Şimdiye kadar kullandığım motorlarda en net ve istikrarlı yol tutuşa sahip motor,virajları ip gibi giriyor ve çıkıyor,sürüş konumu baştan yoruyordu ama şimdi alıştım...Tüketim gayet az 4-4.5litre/100km... Sürat; her viteste gidiyor,torku baya iyi, xt 660 gibi tork manyağı motordan sonra böyle çıplak bir motordan bu torku beklemiyordum,2000 devir altına düşmedikçe hertürlü yürüyor...140km/h'i geçmedim ama bu hızda bile adamı döven bir rüzgar korumamasına sahip :D 120km/h altı gayet konforlu. Parlamış asfaltta ve dönüşlerde ani gaz tepkilerine pek gelmiyor,arkayı hafiften bırakıyor. 2500 devir gibi titreşim mevcut bu devirden sonra titreşim diye birşey yok! Vitesler hala sert,sanki ayağımla odun kırıyorum,tak tuk ses yaparak sesli geçiyor,arada da olsa boşa geçtiği halde ışık yanmıyor,yani vites geçişleri de çok net değil,tabi vites göstergesi olmaması büyük eksiklik,benzin göstergesi bulunmaması da! Sıcak yaz günlerinde bile trafikte hararet yükselmiyor ki bu hava soğutmalı bir motor! Dizayn çok hoş ve çekici,motosikletten anlayan kişiler durdurup,soruyor,bakıyor ama anlamayanlar üzerinde pek cazibesi yok,apaçi camiasında pek yeri yok kısaca,grenaj demek, SS demek motor demek onlara :p Motordan çıkan sesler zaten hiç cezbetmiyor onları,gerçekten de motordan hertürlü senfonik ses geliyor,takırtılar vs vs bilmeyen biryerler kırılıyor zanneder. Sonuç olarak benim için hertürlü yeterli,modeli,km iyi olduğu için uzun süreli bir kullanım düşünüyorum.
:yukari-ok:

Veloce

Bu şekilde motoru iyice tanıyor, şimdiden yaşıyoruz bazı tepkileri  :kahve: Sağol Anıl arada bir yazmayı ihmal etme :)

emin

başkan alışıyorsun benzin göstergesine tripmetre hemen sol elin altında aşağı yukarı tuşunda onu sıfırla benzin alırken 200-220 km gittiğini görecek bileceksin. Kafan rahat olucak. Arada vitesin boşa kaçması hiç hoş değil, dişlileri aşındırmayasın, kararlı vites değiştirmeye gayret.

F700GS ve CBF1000'de vitesler yumuşacıktı başparmağımın hareketiyle bile değişiyordu. Monsterda çat çut basıyorum, ayağımı havalandırıp üstüne gömdüğümü bilirim :)

Hayırdır Anıl abi ne sipariş verdin leo vince mi?

Ben de Karaköy'de Atamoto'ya gittim. Ahmet abi ile tanıştık. Arka fren balatalarım bitmek üzereydi değiştirdik. 12bine çok az kaldı evi taşıdıktan sonra bakıma orada gireceğim ekstradan bujiler değişecek. Benim de almam gereken ufak tefek parçalar var.

Tank slapper diye birşey keşfettim bu gidon tokatlamasını engelleyen zımbırtı bir arkadaşımda var 2010 monster için satıyor ama benim alete uyması için araya bir parça almak lazım.

Gidona da riser düşünüyorum.

Hararete gelince trafiğe girdiğimde 4. dilime çıkıyor normalde 3. dilimde seyrediyorum.

2500'e kadar benim hissettiğim titreşimden çok silkeleme, motorun torkuna kavuşamaması. Uzun yolda düzenli 130-150 gittiğinde sağ ayaktan zevk almaya başlıyorsun titreşimden =) hele ki ayağında bot yoksa aman diyim =)

tüketim benim de o civarlarda 50-60 TL Lik benzin ile 200-240 km yol gidiyorum.

Anıl

Emin, vites geçişleri için zaten net ve sert hareket yapıyorum ama nadiren de olsa 1. vitese geçmemiş oluyor, N ışığı da yanmıyor,gaza basıyorum kimse yok :) görende acemi zannedecek. XT'nin vitesler pamuk gibiydi, daha ayağımı uzatmadan geçiyordu :p
Gidon yükseltmeden vazgeçtim,oturuş konumuna alıştım,artık yormuyor.Bahsettiğin kaydırmaz pad ile ilgili arkadaşımın BMW'ye dün sipariş verdim ama kendime düşünmedim,monsterparts'da vardı 40 küsür dolara ama ben pek beğenmiyorum ama faydalı bir olay.
12bin km'de klavuza göre kayışların değişmesi gerekiyor,tutarı baya bir sağlam,servise sor istersen değişim olacak mı?
Leo Vince'leri sipariş ettim,bekliyorum ;)

1998 GTV V6 TB

mahoretti

ANIL, bende güzel bi yazlık mont var. sana olursa vereyim.

Anıl

ANIL, bende güzel bi yazlık mont var. sana olursa vereyim.
Motor olayını kapadın mı Mahmut Abi, kullanmıyorsan bakarız!

1998 GTV V6 TB

Anıl

Bugün akşam itibariyle yaminin arkasından suyu dökmüş bulunuyoruz,üzerimden yük kalktı diyebilirim. Motoru, Selçuğa sattım,Kemal hergün görürsün artık :D

1998 GTV V6 TB

emin

XT mi gitti? hayırlı olsun abi. Bol monsterlı günler.

Anıl

XT gitti ;) Monster'a yoğunlaşacam artık :)

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Bugün akşam itibariyle yaminin arkasından suyu dökmüş bulunuyoruz,üzerimden yük kalktı diyebilirim. Motoru, Selçuğa sattım,Kemal hergün görürsün artık :D
E hadi hayırlısı olsun. Kime sattın peki?
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Sanayi'de yıkamacıymış,ismi İmran, elemana söyleme sahibi arkadaşım filan diye bir sorun çıkar vs seni bulur sonrada beni :)

1998 GTV V6 TB

fevkalbeser12

Sanayi'de yıkamacıymış,ismi İmran, elemana söyleme sahibi arkadaşım filan diye bir sorun çıkar vs seni bulur sonrada beni :)
Tamam biliyorum ya onu abimin arkadaşı. E hadi tekrardan hayırlı olsun sana, satmadın bana yamahayı o yüzden ducatiyi alıcam senden:)
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Anıl

Yakınına gönderdim bak,ondan alırsın artık :) Ducati'yi satarım sana 2030 yılında :p Kesin tanıyorsundur,Şirince vs herkesi tanırız dedi,bende seni karıştırmadım artık ;)

1998 GTV V6 TB

asklepios

PCX'i merak edenler için;

Çarşamba günü arkadaşımla aşağıdaki rotada 400 km yol yaptım.Zaten daha önce de konuştuğumuz gibi şehirlerarası için çok uygun bir motor değil. 80-90 güvenli hızlar,son hızı 110 km/h.Ama yine de gittik,geldik bir sorunla karşılaşmadık...Xmax olsa daha iyi olurdu tabi,o ayrı...400 kmde yaklaşık 50 tl benzin yaktı.