Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Turbo timer

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

Turbo timer hakkımda kafama takılan bir şey oldu , bildiğiniz gibi HKS bir dünya markası ancak ülkemizde Allah razı olsun her işin çakması,sahtesi olduğu için neye güveneceğimizi şaşırdık :) Amerikada 50-100$ arası değişiyor hks turbo timerlar ancak ülkemize gelecek olursak fiyatlar çok oynuyor buda kafama takıldı ve size danışmak istedim.

You are not allowed to view links. Register or Login

Yukarıda görmüş olduğunuz HKS marka turbo timer 75 lira.

Yine yukarıda görmüş olduğunuz Turbo timer 250 lira.

Yine yukarıya :D bakacak olursak burada ise 220 liradan 124 liraya inmiş.

Bunlara bakınca bu ne yaman çelişki anne diyorum ve sizlerin yardımına başvuruyorum.  :alfisti:

Edit : Orjinalliğine güvenipte alabileceğimiz bir site varmı acaba?

ATA

Hks ve greddy turbo timer'larin replicasi piyasada oldukça fazla. Yaptiği iş basit bir iş olduğundan bozulma riski hariç replica orjinal kullanimi arasinda sorun olacağini sanmam ama ben turbo timer sevmiyorum ve bağlantı için elektrik tesisatina fazladan bağlanan kablolari sevmiyorum.

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ozoozo

Hks ve greddy turbo timer'larin replicasi piyasada oldukça fazla. Yaptiği iş basit bir iş olduğundan bozulma riski hariç replica orjinal kullanimi arasinda sorun olacağini sanmam ama ben turbo timer sevmiyorum ve bağlantı için elektrik tesisatina fazladan bağlanan kablolari sevmiyorum.

Tapatalk

Bildiğim kadarıyla bir yer kesip,biçmiyorlar sanırım , elektrik tesisatına fazladan bağlanan kablolar her hangi bir tehlike teşkil eder mi dersiniz ?

ATA

Bu cihaza gerek var mi ki? Motoru kapatmandan önce 20 30 sn arasi beklemek yeterli. Bu cihaz bizim yerimize bu işi yapiyor sadece. Otoparkta başka araca yol versen bile devreye girecek. Ayari var fakat her seferinde ayar yapamayacağimiza göre :) Bence çok gerekli bir cihaz değil ama dediğim gibi bana göre.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

tolga_ozhan

Bende çok gerekli olduğuna inanmıyorum. Bizler gibi cadde kullanımı yapan kişilere göre değil.
Zaten park etmeden yada durmadan önce ayağımızı gazdan çekip, rolanti ile süzüldüğümüz bir an oluyor. Turbo rahatlayacağı zamanı bulacaktır. Dip gaz gelip, bir anda motoru kapattığımız zaman yok denecek kadar az belkide. Yani motoru kapatmadan "dur bi içinde 30 sn bekleyeyim" dememize bile gerek yok bence.

ozoozo

Ata bey kontagi kapattiktan sonra devreye giriyor sistem yani soylediginiz gibi olacagini sanmiyorum , tolga bey ve sizin soylediklerinize hak veriyorum ancak bu durum her zaman boyle olmuyor. Mesela belki sizde olmuyordur ancak benim ogrenci oldugum icin genelde derse yetisme telasiyla dip gaz gelip direk kapatiyorum , ha vaktim oldugunda bilerek bekliyorum ancak bahsettigim olayi uzun bir zamana vurdugumuzda turbomuza zarari olacaktir , inanirmisiniz bazen 30 sn , 1 dakika bekleme geciktiriyor insani ozellikle bizim okulda cunku otoparka park ettikten sonra yurume mesafeside oluyor haliyle istemeyerek kapatiyorum , yanimda arkadaslarim olursa "hadi yaaa" diye konusmaya basliyorlar , ilerisi icinde yavastan almak istedim cunku yazilim ve turbo basincini bir tik yukariya cektigimizde turbo timerin faydasi olacaktir , hem daha saglikli bir turbo hemde performans kaybini engelleyecektir. Yukaridaki paylastigim adreslerden , "siz" olsaniz hangisini alirdiniz ? devaminda turbo boost gauge ve oil gauge da almayi planliyorum ancak turbo timer onceligim cunku yukarida bahsettigim gibi istemeyerekte olsa bekleyemiyorum uzun vadede bunu hesaplarsak muhakkak zarari olacaktir cunku en fazla 1-2 defa oyle gec kaliyorsun diye bilirsiniz ondan dedim :)

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk 4

Alper

Bende Apexi var.
Kullanıyormuyum :) hayır pek değil.
Arada açıyorum ama genelde kendim bekliyorum.
İstersen taktır her zaman açık kalmasına da gerek yok zaten.

ATA

Ben olsam orjinal olani almak isterdim tabi ki, ama çalmada olsa ayni işi yapacak sonuçta.

Tapatalk
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Ormanci

Bunların bir üst modelleri zaman ayarını otomatik yapıyor, onlar da 300 TL civarlarındaydı en son bildiğim.

Ancak mesela Savaş'a sordum (Service Paşaoğlu), "bence hiç gerek yok, zaten 150 küsür TL olanlar zaman ayarsız, sen ilk başta ne ayarlarsan o kadar bekliyor, otomatik ayarlılar pahalı, zaten evinin sokağına gelip, yok garaj kapısı açıldı, yok park ettin bilmemne, zaten o süre yeter, ama yine de sen bilirsin tabi" demişti zamanında.

Ben de o yüzden almadım.

1dk'lara çok gerek yok, 10-20sn bile yetiyor aslında.

Ayrıca çakma olanlar "takılabiliyormuş".
Yani stop etmek bilmiyor araba falan, dikkat derim :)

ozoozo

Savas abiye parca veren bir abim var amerikada daha once bahsetmistim , benim icin 100$ a oluyor dedi en kotu ihtimal onu alirim , babamlarlada getirtirim diye dusunuyorum,park etme suresi yeterli ise dediginiz gibi bir sknti yok , cakmalarin takilmasini yeni duydum aman tovbe , sabah geliyorum yakit kalmazsa hos olur :D Aslinda gormek istedigim turbo basinc saati ancak onlarda 170$ falan acaba deger mi diyorum kararsiz kaliyorum

ozoozo

Alper hocam ne kadara mal oldu apexi ve memnunmusunuz herhangi bir takilma falan var mi ? Dilediginiz zaman sureyi ayarliyoruz sanirim hem boylece acelem oldugunda kurarim yoksa beklerim.

Alper

Alper hocam ne kadara mal oldu apexi ve memnunmusunuz herhangi bir takilma falan var mi ? Dilediginiz zaman sureyi ayarliyoruz sanirim hem boylece acelem oldugunda kurarim yoksa beklerim.

Ben aldığımda üzerinde vardı.

Bendekinde istersen istediğin sürede çalışıyor istersende otomatik kendisi süreyi belirliyor.

Fiyat olarak o yüzden birşey bilmiyorum ama.

Ben 30 saniyeye ayarladım öyle duruyor.

Dediğim gibi genelde kapalı ama.

Fatihob

Özdemir illa alıcaksan marka farketmez. Orjinal olsun Apexi veya HKS al gitsin. Onun dışında takıcağın her gösterge aslında süs olur. Turbo basıncı görsende görmesende bişi değişmezki bence en az önemli olan şey diğer göstergelerin yanında. Sonuçta orjinal turbo, orjinal wastegate yani wastagate açılmama gibi bişi olmaz fazladan basınç gelmez motora bişi olmaz ama gaza bastıgında o göstercenin orda 1.5 bara bianda yükselmesini izlemek zevkli :) Afr olsa daha iyi ama egsoz delinicek içeri kablolar vs uzun iş stock veya sadece yazılımlı biaraçta yine gerek yok bence. Ben 30k km yazılımlı kullandım hiç bi değeri görmedim kafam çok rahattı, şimdi herşeyi görüyorum diken üstündeyim :D Bide yağ basıncı göstergesi var. Oda işe yarar. Eğer basınç bianda sıfır olursa direk kontak kapamak lazım tabiii o sırada onu görürsek :)

Valla aslında hiç biri sana çok lazım değil ama güzel dursun bişlerde göreyim falan diyorsan al gitsin. Zaten yeni araçlar olası tehlikeli değerlerde kendilerini safe moda çekiolar. Yağ çok ısınırsa, wastagete hortumu kopar veya wastegate açılmazsa, iat yükselirse o kendisi hallediyor. Afr ve yağ basıncı izelemek kalıyor geriyeki onlarda kolay kolay standart veya yazılımlı araçta bozulmuyor ;)
..

ozoozo

Apexilerin fiyatlari hks ye,aem e vs gore cok daha uygun biraz arastirayim eve gecince bugun veririm belki siparis

ozoozo

Aslinda biraz dusuncelerimi ozetlemissin fatih,hem o guzel goruntu hosuma gidecek hemde yararli bir sey yahu :) bir wrx giulietta olmasada :D tetikte bekliyorum motora dokunmamak icin ama 150 hp ye kadar zorlarim , kismet Tabi belki turbo bile buyuturum ama daha dur diyorum kendime..Dedigin gibi o degerlerin ilerlemesi hareket etmesi keyif verir diye dusunuyorum hemde aracini takip ediyorsun sonucta ;) tesekkur ederim ayrintili bilgi icin.

Fatihob

Özdemir iste şundan sizinkiler getirsin. Bendeki bundan. Hiç oraya tonlarca gösterge takma. Yanına bi afr koydunmu okeydir ;)

Hatta istersen falan bana sıcaklık kablosu lazım yanında onuda iste :D
..

Oğuz

Giu'lar için o kadar az parça var ki,bir şey ararken çıldırıyorum resmen.Şeytan diyo al bi WRX ağzına kadar doldur gazla.  >:D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Wrxi nabcan ya aldınmı STİ alcan :clover:
..

ozoozo

Fatih telefonda oldugum icin net bakamiyorum ama saniyorum ki 3 unu beraber gosteren yani tam benim aradigim :D ne kadar yaziyor fiyat valla suan gaza geldim , eve gider gitmez inceleyip bakacagim.

ozoozo

Fatih orada 595$ mi yaziyor ben mi yanlis goruyorum :D usuyorum reis :D

Oğuz

Hiç fark etmez her türlü capon doldurulur. :D
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

Fatihob

Hiç fark etmez her türlü capon doldurulur. :D

Ahaha :D

Özdemir Boost, oil temp, oil pres, water temp, water pres, egt, fuel pres görebiliyorsun tek bir göstergede. Hatta akü voltajıda gösreriyor 7 renk seçeneğiyle pavyona çevirebiliyorsun içeriyi :) Biraz pahalı gibi ama bütün herşeyini kullırsa ucuz kalır. Neyse aklında olsun :D
..

ozoozo

Gordum simdi inceledim cok kral biseye benziyor ama bu kadari abarti olur fatih :) bizimki biraz gorsel,birazda degerlerimizi gormek :) apexi alirim gibime geliyor ;)

Fatihob

Egt, oil press, oil temp ve boost özelliklerini kullanıyorum ben 4ü bir göstergede hem yerden hemde paradan kazanç sağlıyor. Sen önce turbo timer işini hallet bu sonraki iş ;)
..

Alper

Ben Hakan abininkilerden aldım.

Direk ön konsolu kesip oraya gösterge paneliymiş gibi monte edicem.

Benim ekran büyük olacak ama.